کلیک چیست

اگر با کامپیوتر به خوبی آشنا نیستید و نمی دانید کلیک چیست، و یا اگر با کامپیوتر بصورت حرفه ای آشنا هستید و به عنوان یک سئوکار به دنبال معنی کلید خوردن در گوگل هستید این مقاله را تا انتها بخوانید. در این مقاله به توضیح کلیک چیست؟ کاربرد راست کلیک و چپ کلیک؟ و […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

اگر با کامپیوتر به خوبی آشنا نیستید و نمی دانید کلیک چیست، و یا اگر با کامپیوتر بصورت حرفه ای آشنا هستید و به عنوان یک سئوکار به دنبال معنی کلید خوردن در گوگل هستید این مقاله را تا انتها بخوانید.

در این مقاله به توضیح کلیک چیست؟ کاربرد راست کلیک و چپ کلیک؟ و البته تعریف سئویی کلیک در گوگل خواهیم پرداخت.

کلیک چیست

اگر به تازگی در حال یادگیری آموزش کامپیوتر هستید، قطعا با مفاهیمی مثل کلیک روبرو شده اید. بطور خلاصه کلیک که در انگلیسی Click نوشته می شود در حوزه علوم کامپیوتری به عملی گفته می‌ شود که طی آن دکمه اصلی ماوس که در حالت پیشفرض کلید سمت چپ موس است، یک مرتبه فشرده و رها شود. به این عمل، تک کلیک ( Single-click ) یا چپ کلیک ( Left-click ) نیز گفته می‌ شود.

کلیک کردن، کار با موس و کیبورد جز اولین و متداول ترین کارهایی است که با کامپیوتر انجام خواهید داد. پس به هیچ وجه نگران یادگیری این موضعات نباشید.

بنابراین همانطور که گفته شد، کلیک کردن یکی از رایج‌ ترین اعمالی است که با کمک موس قابل انجام است. بطور پیشفرض کلید درنظر گرفته شده برای انجام این عمل کلید سمت چپ موس است. خوب است بدانید، در اغلب سیستم‌ عامل‌ ها، شما می‌ تواند با مراجعه به بخش تنظیمات موس، عملکرد کلیک را به جای دکمه سمت چپ به دکمه سمت راست ماوس اختصاص دهد. در چنین حالتی، عمل Click معادل با فشردن کلید سمت راست موس خواهد بود.

تعریف بالا معنی کلیک در کامپیوتر بود. اما معنی کلیک کردن در گوگل چیست؟

پیشنهاد ویژه: برای یادگیری حرفه ای مهارت های هفتگانه کامپیوتر که مدرک آن برای استخدام در شرکت های دولتی الزامی است، حتما در آموزش کامپیوتر مجتمع فنی آریا تهران استفاده کنید. برای استعلام هزینه دوره icdl همین حالا با ما تماس بگیرید.

معنی کلیک در گوگل چیست

اگر شما احتمالا یک سئوکار هستید، و یا به تازگی شروع به یادگیری سئو و سرچ کنسول کرده اید، یکی از دغدغه های شما این است که گوگل چطور تعداد کلیک سایت شما را مشخص می کند. در واقع Total Click که شما در بخش Performance در سرچ کنسول گوگل می بینید، نشان دهنده این است که چند دفعه کاربران روی سایت شما کلیک کرده اند. و این تعداد به نوع سرچ آنها بستگی دارد.

طبق تعریف خود گوگل در بخش What is a click پشتیبانی گوگل، در اکثر انواع نتایج جتسجو ( عکس، نیوز، ویدئو …) هر کلیکی که کاربر را به صفحه ای خارج از صفحه جستجوی گوگل، Discovery و یا News هدایت کند یک کلیک محاسبه می شود. طبق همین تعریف کلیک هایی که باعث می شود کاربرد داخل خود پلتفرم گوگل بماند، کلیک محاسبه نمی شود. البته در این خصوص توجه به این نکته لازم است که، کلیک‌های AMP معمولا Google AMP Reader را باز می‌کنند که یک کلیک در نظر گرفته می‌شود.

نکته:

کلیک کردن بر روی یک لینک در نتایج جستجو و رفتن به آن صفحه مورد نظر، سپس برگشتن به نتایج جستجو و دوباره کلیک کردن روی همان لینک، فقط یکی کلیک محسوب می شود. اما اگر هنگام برگشت روی یک لینک دیگر کلیک کند، یک کلیک برای آن لینک جدید به حساب می آید.

برخی از انواع نتایج جستجو، تعداد کلیک ها را متفاوت می شمارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص حتما مقاله آموزش Performance در سرچ کنسول گوگل که لینک آن بالاتر قرار داد شد را مطالعه کنید. همچنین می توانید مقاله CTR چیست و البته Impression چیست را نیز مطالعه کنید.

پیشنهاد ویژه: برای کسب رتبه های تاپ در نتایج گوگل و افزایش ترافیک وب سایت خود، از خدمات آموزش صفر تا صد سئو رایگان ما استفاده کرده و یا در دوره سئو مجتمع فنی آریا تهران شرکت کنید.

چطور کلیک کنیم؟

برای کلیک کردن روی هرچیزی فقط لازم است ابتدا نشانگر موس را روی آن المان مورد نظر قرار داده و سپس کلید اصلی موس را فشار دهید. لازم به ذکر است که، در صفحه‌ های لمسی و تاچ پدها و گوشی های موبایل عمل تپ ( Tap ) یا ضربه زدن معادل با عمل Click موس است.

برای درک بیشتر به تصویر زیر توجه کنید.

چطور کلیک کنیم؟

علت Click کردن ؟

همانطور که گفته شد، قطعا پر تکرار ترین کار شما و البته کاربردی ترین آنها کلیک کردن است. اما ما چرا کلیک می کنیم؟ علت Click کردن چیست؟ در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم.

  • اجرا کردن نرم افزارهای مختلف با دابل کلیک
  • انجام عمل های مربوط به آن نرم افزار خاص
  • انتخاب آیکن، فایل و…
  • تغییر محل فولدرها و آیکون ها
  • درگ و درآپ کردن فایل ها
  • باز کردن فولدرها و داریو ها
  • باز کردن منو های مختلف
  • فشردن دکمه ها
  • و…

عملا کمتر کاری را می توان بدون کلیک کردن در کامپیوتر انجام داد.

استفاده از کلید های ترکیبی به همراه کلیک کردن

نگهداشتن کلید shift

اگر ابتدا قسمتی از یک متن را به کمک کلیک یا دابل کلیک انتخاب کنید، سپس کلید Shift را پایین نگه داشته و روی بخشی دیگر از متن کلیک کنید متن فی مابین این دو قسمت نیز انتخاب می‌ شود.

همین ترفند برای انتخاب آیکن‌ها، تصاویر و یا فایل های محتلف در یک درایو نیز صادق است. کاف است روی آیکن اول فایل کلیک کنید تا انتخاب شود. سپس کلید Shift را پایین نگه داشته و روی آیکن بعدی هر جای فولدر یا درایور کلیک کنید. به این ترتیب تمام فایل‌ های فی مابین فایل اول و دوم انتخاب می‌ شود.

نگهداشتن کلید Ctrl

نگه داشتن و ترکیب کلید Ctrl با عمل Click برای انتخاب چند فایل در جاهای مختلف یک فولدر یا داریور قابل استفاده است. برای استفاده از این قابلیت کافی است، ابتدا روی آیکن یک فایل یا تصویر یا …. کلیک کنید تا انتخاب شود. سپس کلید Ctrl را پایین نگه دارید و روی آیکن یک فایل، تصویر یا … دیگر کلیک کنید تا بدون خارج شدن فایل اول از حالت انتخاب شده، فایل دوم نیز انتخاب شود. در ادامه می‌ توانید با پایین نگه داشتن کلید Ctrl و کلیک روی آیکن‌های دیگر را هم به فهرست انتخاب‌ شده‌ ها اضافه کنید.

دابل کلیک چیست

دابل کلیک یا در اصطلاح انگلیسی Double-click، عملی کاملا مشابه با Click است با این تفاوت که در آن‌ به جای یک مرتبه فشردن و رها کردن انگشتی موس، کلیک موس دو مرتبه با فاصله بسیار کوتاه فشرده می‌ شود. جالب است بدایند دابل کلیک توسط بیل اکینستون از شرکت اپل برای پروژه اپل لیسا ایجاد گردیده است.

Double-click در کنار کلیک امکان اختصاص کارهای بیشتر به برای کاربر فراهم می‌ کند. این در حالی است که تمامی این کارها با همان کلید اصلی موس قابل انجام خواهد بود و نیازی به تعبیه کردن کلید های اضافی روی موس نیست.

بطور خلاصه، دابل‌کلیک به معنی دو بار فشردن دکمه ماوس به صورت پی‌ درپی، سریع و بدون حرکت ماوس است که به شما اجازه انجام دو کار مختلف با همان دکمه موس را می‌ دهد.

کاربرد های Double-click

به عنوان مثال در حالت پیشفرض، کلیک کردن روی آیکن یک فایل در دسکتاپ ویندوز صرفا به انتخاب شدن فایل منجر می‌ شود. اما با دابل کلیک کردن روی همان آیکن‌ باعث اجرای و یا باز شدن آن خواهید شد. در صفحه‌ نمایش‌ های لمسی به دابل‌ کلیک، دابل‌ تپ می‌ گویند که البته از آن به اندازه دابل‌ کلیک استفاده نمی‌ شود.

در بسیاری از برنامه‌ ها با دو بار کلیک روی یک متن، کل کلمه انتخاب می‌ شود.

آیا افراد سالخورده هم می توانند از این قابلیت استفاده کنند؟

مشکلات دابل کلیک چیست

افراد سالخورده یا بعضا کاربران جدید کامپیوتر که کار با کامپیوتر را خوب یاد نگرفته اند، اغلب با دابل‌ کلیک به دلیل نیاز به مهارت‌ های حرکتی لازم به مشکل بر می‌ خورند که این مشکلات ممکن است شامل سریع کلیک کردن و مشکل نگه داشتن ماوس وقتی که می‌ خواهند دو بار کلیک کنند بشود.

به همبن دلیل ما راه‌ حل‌ های زیر را برای حل این مشکل اعلام می کنیم:

  • برای باز کردن یک برنامه یا فایل ابتدا یک بار روی آن کلیک کنید و سپس دکمه Enter را فشار دهید. این کار برای سیستم های ویندوزی قابل اجراست. برای کسب اطلاعات مفید می توانید مقاله ویندوز چیست و همچنین فیلم آموزش ویندوز را بررسی کنید.
  • تسلط به کار با کیبورد و استفاده از صفحه‌ کلید ناوبری به جای موس. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله کیبورد چیست را مطالعه کنید.
  • تغییر تنظیمات ویندوز و موس برای اینکه با یکبار کلیک، کار دو بار کلیک کردن انجام شود.
  • تغییر تنظیمات ویندوز و موس برای اینکه زمان تاخیر مجاز بین دو کلیک بیشتر شود.

تریپل کلیک چیست

تریپل کلیک یا در اصطلاح انگلیسی Triple-click، عملی کاملا مشابه با Double-click است با این تفاوت که در آن‌ به جای دو مرتبه فشردن و رها کردن انگشتی موس، کلیک موس سه مرتبه با فاصله بسیار کوتاه فشرده می‌ شود.

در صفحه های نمایش لمسی به عمل تریپل کلیک، Triple-tapمی گویند. از عمل سه‌ بار تپ‌ برای بزرگ‌ نمایی در صفحه‌ های لمسی استفاده می‌ شود.

چپ کلیک چیست

همانطور که در مقاله موس چیست اشاره شد ماوس ها، معمولا یک نوع نبوده و دارای انواع مختلفی است که شاید هر روز هم به این نوع مدل ها افزوده می گردد. اما بصورت کلی ساختار خارجی آنها دارای ۳ قسمت مهم و کاربردی است. راست کلیک، چپ کلیک و غلط وسط موس که در ادامه قصد داریم در مورد دو جز مهم راست کلیک، چپ کلیک صحبت کنیم.

در حال فعلی نیازی به تعریف چپ کلیک نیست. چون اگر شما موس در دست راست شما قرار داده باشد. کلیک سمت چپ که تمام فعالیت های بالا از جمله، کلیک، دابل کلیک و تریپل کلیک را انجام می دهد کلیک چپ است. به همین سادگی. اما راست کلیک چیست و چه کاربردی دارد؟

راست کیک چیست

کلیک کنار کلیک چپ که در واقع در سمت راست موس قرار گرفته، کلیک راست است. در واقع کلیک راست با فعال شدن، معمولا بسته به این که شما در کجای سیستم عامل هستید، و یا در چه برنامه‌ ای حضور دارید شامل فهرستی از دستورات است. برای درک بهترین همین حالا می توانید از کلیک راست استفاده کنید. تا با تصویر زیر روبرو شوید.

راست کیک چیست

برای انتخاب هر یک از دستوراتی که به کمک کیک راست نمایش داده می شود، باید از کلیک چپ استفاده کنید.

مثلا در مرورگر های هر لینک با یکبار کلیک کردن انتخاب می‌ شود و با به‌کارگیری کلیک راست ماوس می‌ توانید دیگر عملیات‌ های مربوط به آن پیوند را انتخاب کنید.

همچنین همانطور که می دانید عملیات تخلیه Recycle bin با بازکردن آن و فشردن دکمه Empty the Recycle bin انجام خواهد شد. برای انجام سریع‌ تر این کار بر روی آیکن Recycle bin کلیک راست کرده و گزینه Empty Recycle bin را انتخاب نمایید.

کاربرد راست کیک

کاربرد راست کلیک و چپ کلیک

اگر بخواهیم بطور خلاصه در مورد کاربرد راست کلیک و چپ کلیک صحبت کنیم. باید گفت که کلیک راست مجموعه ای دستورات مرتبط با هر فضا را در اختیار شما قرار می دهد و کلیک چپ مسئول اصلی کلیک کردن، فعال و اجرا کردن برنامه و حرکت دادن آنها و… است.

کاربرد راست کلیک و چپ کلیک

اگر نیازی به تغییری در ساختار عملیات فوق داشتید، خواندن مقاله تنظیمات موس پیشنهاد می شود. همچنین اگر در خصوص کلیک، سوال یا تجربه ای دارید، میتوانید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

معنی کلیک چیست؟

بطور خلاصه کلیک که در انگلیسی Click نوشته می شود به عملی گفته می‌ شود که طی آن دکمه اصلی ماوس که در حالت پیشفرض کلید سمت چپ موس است، یک مرتبه فشرده و رها شود. به این عمل، تک کلیک ( Single-click ) یا چپ کلیک ( Left-click ) نیز گفته می‌ شود.

چگونه در لپ تاپ کلیک راست کنیم؟

خیلی ساده. کلیک سمت راست موس را فشار دهید. تمام.

معنی click on؟

معنی click on یعنی کلیک کردن روی چیزی