Ctr چیست

اگر در حال یادگیری گوگل سرچ کنسول و یا سئو حرفه ای هستید، حتما با کلمه CTR روبرو شده اید. در این مقاله سعی داریم به طور کاملا مفصل در مورد نرخ کلیک یا Ctr چیست توضیح داده و تاثیر آن در سئو و دیجیتال مارکتینگ را مورد بررسی قرار دهیم. اگر به روشهای افزایش Ctr […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

اگر در حال یادگیری گوگل سرچ کنسول و یا سئو حرفه ای هستید، حتما با کلمه CTR روبرو شده اید. در این مقاله سعی داریم به طور کاملا مفصل در مورد نرخ کلیک یا Ctr چیست توضیح داده و تاثیر آن در سئو و دیجیتال مارکتینگ را مورد بررسی قرار دهیم. اگر به روشهای افزایش Ctr علاقمند هستید، با ما همراه باشید.

پیشنهاد ویژه: برای تسلط کامل بر google search console حتما از فیلم های آموزش سرچ کنسول استفاده کنید.

CTR چیست

CTR مخفف Click Through Rate است که ترجمه زبان فارسی برای آن می شود نرخ کلیک. اما نرخ کلیک چیست؟

همانطور که در مقاله جامع Impression چیست توضیح دادیم، هر زمان که کاربری، کوئری خاصی را در موتور جستجوی گوگل سرچ کند، یک سری لینک در نتایج صفحه اول گوگل برای وی به نمایش در خواهد آمد. در این حالت چه کاربر روی لینک ها کلیک کند چه نکند برای هر یک از آن لینکها موجود در صفحه اول یک ایمپرشن ثبت خواهد شد.

دوباره تعریف بالا از ایمپرشن را بخوانید. تا الان اگر کاربر روی هیچ یک از آن لینک ها کلیک نکند همه یک امپرشن دارند. اما اگر روی لینکی خاص کلیک کند، در گزارشات بخش Performance در سرچ کنسول گوگل آن لینک علاوه بر یک ایمپرشن یک کلیک نیز ثبت خواهد شد.

آیا متوجه شدید نرخ کلیک چیست؟ نه؟

 نرخ کلیک چیست؟

نرخ کلیک چیست؟

نرخ کلیک برابر است با نسب تعداد نمایش داده شدن لینک شما در نتایج جستجوی گوگل (Impression) به تعداد کلیکی که همان لینک بدست آورده (Click). اگر در مورد کلیک های مورد تایید گوگل چیزی نمی دانید حتما مقاله کلیک چیست را مطالعه کنید.

بطور خلاصه، در واقع نرخ کلیک درصدی از کاربران جستجو کننده هستند که در نتایج جستجوی گوگل روی لینک سایت شما کلیک می کنند. به عبارتی دیگر، به کمک معیار CTR می‌ توانید مشخص کنید کاربران اینترنتی تا چه حد جذب محتوای وب سایت شما شده‌ و روی آن‌ کلیک کرده‌ اند.

محاسبه نرخ ctr

محاسبه نرخ ctr

همانطور که در تصویر بالا مشخص است، شیوه محاسبه نرخ ctr یا همان فرمول CTR برابر است با تعداد کلیک کاربران بر روی لینک سایت شما تقسیم بر تعداد نمایش صفحه شما به کاربران.

مثلا اگر کلمه مورد نظر شما روزی ۱۰۰۰ دفعه سرچ شده و وب سایت شما هم در این ۱۰۰۰ دفعه سرچ ۱۰۰۰ دفعه در هر جایگاهی به کاربران نمایش داده شده (impression) اما کلا ۱۰۰ دفعه کلیک خورده (click)، میزان CTR شما ۱۰ درصد خواهد بود.

چگونه نرخ کلیک را بررسی کنم؟

چگونه نرخ کلیک را بررسی کنم؟

برای دست یابی به گزارش نرخ کلیک سایت و صفحات آن می توانید از ابزار گوگل سرچ کنسول استفاده کنید. همانطور که در آموزش ابزار سرچ کنسول توضیح داده شده، در بخش Performance اطلاعات دقیقی از آمار نمایش سایت شما در هر کلمه، تعداد کلیک، پوزیشن و در نهایت CTR ارائه شده است.

چرا باید CTR خود را افزایش دهیم

مهمترین علتی که باید میزان CTR برای شما مهم باشد، تاثیر گذاری آن بر رتبه بندی لینک شما در نتایج جستجوی گوگل است. CTR یکی از چهار فاکتور مهمی است که در گزارشات سرچ کنسول گوگل به شما ارائه می شود تا هم آنالیزی برای تصمیم گیری گوگل باشد و هم آماری از نتایج و عملکرد شما.

بر اساس نظر بسیاری از سئو کارهای وقتی CTR سایت شما در مقایسه با جایگاهی که دارید بهتری و بالاتر باشد گوگل با استفاده از الگوریتم RankBrain جایگاه شما را بهبود خواهد داد. خوب است بدانید بالا بودن CTR سایت، از مهمترین شاخص‌ های کلیدی عملکرد یا KPI است.

پس توجه به این موضوع در سئو سایت شما قطعا تاثیر گذار می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله سئو چیست را مطالعه کنید.

فراموش نکنید که، بالا بودن نرخ کلیک یک سایت در گوگل به تنهایی به معنای اعتبار بالاتر آن صفحه نزد گوگل نخواهد بود و باید به فاکتور های دیگر نیز توجه کرد. فاکتوری هایی مثل نرخ پرش و…

Ctr خوب چند است

با توجه به تعریف نرخ کلیک، قطعا بیشترین CTR معمولا مربوط به رتبه یک گوگل است، اما Ctr خوب چند است ؟

باید گفت به طور متوسط هر رتبه در نتایج گوگل درصد مشخصی از کلیک کاربران را به خود اختصاص می دهد، و این میزان را نمی تون عدد ثابتی در نظر گرفت. چرا که وابسته به موضوع و کوئری مورد سرچ، رقابت رقبا و… میزان درصد CTR متغییر خواهید بود.

در حال حاضر طبق اعداد متوسط جهانی CTR مناسب در دسکتاپ نزدیک به ۳۲ درصد و در موبایل ۲۴ درصد است.

بطور کلی با توجه به آنچه ‘فته شد، ممکن است شما رتبه یک گوگل باشید ولی CTR شما بیش از ۸۰ درصد و یا حتی کمتر از ۲۰ درصد باشد و این امر طبیعی است. شاید بپرسید چرا این همه تفاوت؟

طی چند سال اخیر گوگل ابزارهای مختلفی مانند نقشه گوگل، video، News، و … را به سایر ابزار های قبلی خود اضافه کرده است که هر یک فضایی از صفحه اول نتایج جستجوی گوگل را به خود اختصاص می دهند. این ابزار ها می تواند میزان CTR شما را تحت تاثیر قرار بدهد و این موضوع باید در تحلیل های شما برای افزایش Ctr مد نظر قرار بگیرد. البته اینها فقط بخشی از دلیل این همه تفاوت است.

علاوه بر موراد فوق باید تبلیغات گوگل یا همان google ADs را نیز به این لیست اضافه کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید خدمات آموزش گوگل ادز را بررسی کنید.

پیشنهاد ویژه: برای یادگیری حرفه ای تبلیغات اینترنتی، حتما مقاله دیجیتال مارکتینگ چیست بخوانید. همچنین می توانید از خدمات دیجیتال مارکتینگ مجموعه آریا تهران استفاده کنید.

نکات مربوط به نرخ کلیک

قبل از شروع توضیح در مورد روش های بهبود CTR ذکر چند نکته لازم است

در گزارشات سرچ کنسول، مقدار CTR می تواند برای هر کلمه کلیدی و هر صفحه متفاوت باشد. برای مثال به تصویر زیر نگاه کنید. همانطور که می بینید، ممکن است CTR سایت شما برای کوئری “”کوچک کردن آیکن های دسکتاپ”” ۷۸ درصد باشد ولی برای کوئری”” کوچک کردن آیکن های دسکتاپ در ویندوز ۷”” ۶۸ درصد باشد و هر دو عبارت به یک صفحه از سایت منتهی شوند.

نکات مربوط به بهبود CTR

فراموش نکنید که در گزارشات سرچ کنسول، علاوه بر CTR ی که برای هر کوئری درج شده، یک عدد CTR میانگین برای هر صفحه از سایت شما محاسبه می شود که میانگین CTR تمام کلماتی است که با جستجوی آنها صفحه شما در نتایج جستجو نمایش داده شده و کلیک خورده.

علاوه بر این نیز یک CTR میانگین برای کل دامنه شما گزارش می شود که در تحلیل کردن در راستای افزایش CTR سایت باید مورد نظر قرار بگیرد.

وجود ابزارهای و آپشن های گوگل مثل بخش های google map، video، news، image و… بر ctr نهایی کوئری و صفحه شما تاثیر گذار است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

پیشنهاد ویژه: برای کسب رتبه های تاپ در نتایج گوگل و افزایش ترافیک وب سایت خود، از خدمات آموزش صفر تا صد سئو رایگان ما استفاده کرده و یا در دوره سئو مجتمع فنی آریا تهران شرکت کنید.

تکنیک های افزایش CTR سایت

به تعریف نرخ کلیک دقت کنید. وقتی کاربری کلمه یا عبارتی را سرچ می کند، و احتمالا شما هم در ۱۰نتیجه اول گوگل هستید، لینک شما ۱ ایپمرشن دریافت کرده. حالا باید چه کار کنیم که ۱ کلیک دریافت کرده و CTR ما ۱۰۰ درصد شود؟

به عبارتی دیگر چه کار کنیم تا میزان کلیک های ما در هر بار نمایش لینک ما به مخاطبان بیشتر شود؟

خوب شاید الان سوال بپرسید چطور نرخ کلیک خود را افزایش دهیم؟

خوب با رعایت نکاتی که در ادامه توضیح داده خواهد شد، خیلی راحت CTR خود را افزایش خواهید داد.

کسب رتبه برتر در گوگل

یکی از مهمترین عوامل بالا رفتن نرخ کلیک یک سایت در گوگل، قطعا رتبه بالا آن در صفحه اول گوگل است. هر چقد بتوانید ربته بالاتر و نزدیک به رتبه یک را کسب کنید نرخ کلیک شما بیشتر خواهد بود. اما چطور؟

طبق آمارهای اعلام شده توسط گوگل حدود ۳۳ درصد از کلیک های ترافیک طبیعی روی ۵ محتوای ابتدایی گوگل صورت می گیرد. جالب است بدانید یکی از دلایل بهبود رتبه سایت، خود افزایش CTR است.

افزایش CTR با محتوای سئو شده

بهینه سازی عنوان سئو

همانطور که در دوره تولید محتوا آموزشگاه آریا تهران تدریس می شود، یکی از مهمترین قسمت های مهم تولید محتوا سئو شده، انتخاب عنوان سئو، متای توضیحات و… درست و حرفه ای است.

اگر بخواهیم بطور ساده این موضوع را بیان کنیم، وقتی کاربری کلمه ای را سرچ می کند و شما مثلا در لینک سوم قرار دارید ( رتبه سوم به طور متوسط ۹ درصد از کاربران را به خود جذب می کند)، شما با انتخاب یک عنوان سئو، متای توضیحات و… درست این فرصت را دارید تا بجای لینک اول کلیک بخورید و CTR صفحه و کوئری مورد نظر را بالا ببرید. همانطور که پیش تر گفته شد، اگر CTR شما نسب به جایگاه شما بهتر شود، گوگل متناسب با آن CTR جایگاه شما را نیز بهبود می دهد.

پس با یادگیری این تخصص شانس کلیک خود را افزایش دهید.

برای انتخاب عنوان یا همان تگ Title از کلمات جذاب استفاده کنید. مخاطب را مجبور کنید که لینک شما را برای کلیک انتخاب کند. استفاده از کلماتی مثل ارزان، رایگان، همین حالا، سریع، قدم به قدم، آسان، ساده، چیست و … در عنوان صفحه می تواند شانس شما را برای افزایش CTR به شدت افزایش دهد. شما برای این کار ۷۰ کارکتر فرصت دارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تولید محتوا چیست را مطالعه کنید.

استفاده از متا توضیحات سئو شده برای افزایش CTR

بهینه سازی توضیحات متا

توضیحات متا یا همان meta discription دقیقا زیر عنوان سئو قرار دارد. خواندن این قسمت برای بسیاری از مخاطبان جذاب و ضروری است. از طرفی برای همین مخاطبان می تواند عاملی متقاعد کننده برای کلیک کردن روی لینک شما باشد. بنابراین در کنار یک عنوان سئو جذاب، یک متای توضیحات کاربردی و تحریک کننده می تواند نرخ کلیک شدن شما را بسیار بالا ببرد.

فراموش نکنید که، هنگام نوشتن توضیحات متا شما ۱۶۸ کارکتر فرصت دارید تا تمام تلاش خود را برای توصیفی دقیق از محتوای صفحه به کار ببندید و با استفاده از جملات جذاب کاربر را به مطالعه متن کامل صفحه ترغیب کنید.

استفاده از structured data

علاوه بر موارد فوق استفاده از structured data یا همان داده های ساختار یافته بسیار به CTR شما کمک می کند.

اگر همن حالا کلمه “” ایندکس چیست “” را در گوگل جستجو کنید، می بینید، وب سایت آموزشگاه آریا تهران به شکل زیر نمایش داده خواهد شد.

بهبود CTR با structured data

حتمالا شما هم هنگام جستجو در نتایج گوگل سایت هایی را مشاهده کرده اید که در کنار عنوان و توضیحات اطلاعات تکمیلی مثل اطلاعات بالا را نیز به کاربر نمایش می دهند. در تصویر بالا شما دو نمونه از اسکیما، یعنی سیستم امتیازدهی و سوالات متداول را می بینید.

استفاده از این ابزار های کمکی علاوه بر اینکه برای گوگل مهم است، به شما کمک می کند توجه کاربر را جلب کرده و CTR خود را بهبود دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مقاله اسکیما چیست را مطالعه کنید.

پیشنهاد ویژه برای یادگیری درست شیوه ساخت و مدیریت سایت از آموزش طراحی سایت رایگان ما استفاده کنید. همچنین شمی توانید در کلاس طراحی سایت تضمین استخدام مجتمع فنی آریا تهران شرکت کنید.

آدرس سایت یا صفحه

اسم سایت و URL مربوط به لینک، می تواند در افزایش CTR مهم باشد. مخصوصا اگر با موضوع سرچ کاربر ارتباط معنایی داشته باشد.

استراتژی‌ های رقبای خود را بررسی کنید

همانطور که گفتیم، بالا بودن رتبه سایت ما در گوگل باعث بالا رفتن CTR نیز می شود. اگر ما بالا نبودیم چه کنیم. یکی از راهکارها متناسب با سایر روش هایی که برای افزایش CTR مطرج شد، آنالیز دقیق و هر روزه رقبا است. بلاخره آنها هم مثل ما قصد دارند CTR خود را افزایش دهنده و احتمالا بعضی از آنها CTR بهتری نسبت به ما دارند.

بنابراین بررسی استراتژی های رقبا نیز می تواند به ما کمک کند.

افزایش نرخ کلیک با استفاده از ربات

شاید شما هم مثل بسیاری از افراد تازه کار، به این فکر می کنید که، اگر واقعا CTR بر رتبه بندی گوگل تاثیر گذار است، چه خوب است ربات هایی طراحی کنیم که با IP های متفاوت عبارت مورد نظر ما را جستجو کرده و بر روی سایت ما کلیک کنند.

لطفا این فکر را از سرتان بیرون کنید. گوگل هوشمند تر از این حرف ها است. به فکر یادگیری سئو حرفه ای باشید. همانطور که در مقاله سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری گفتیم، این روش ها ممکن است در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر روند سئو شما داشته باشند ولی قطعا در دراز مدت آسیب های جدی به سئو سایت شما وارد می کنند.

این روش به گفته و تجربه بسیاری سئوکاران نه تنها تاثیری بر بهبود position شما ندارد بلکه ممکن است باعث جریمه شدن شما توسط گوگل و از دست رفتن جایگاه فعلی شما شود.

فراموش نکنید که گوگل الگوریتم های پیچیده و قدرتمندی برای تشخیص ربات از کاربر داشته و ساخت یک ربات انسان نما برای فریب گوگل کار ساده ای نیست. بهتر است زمان و انرژی را قرار است سفر این کارها بکنید، صرف تولید محتوا و بهینه سازی سایت خود کنید.

CTR طبیعی چیست؟

با توجه به توضیح بالا در مورد استفاده از ربات ها، CTR طبیعی یا Organic CTR نرخ کلیک های واقعی سایت می باشد. CTR طبیعی نرخ کلیکی است که کاربر واقعی سایت آن را ایجاد کرده است.

جالب است بدانید، برخی از شرکت ها برای بالا بردن رتبه سایت های و کلمات خود عده ای فرد حقیقی را استخدام می کنند، که با دستگاه های مختلف و با کمک ابزار های پروکسی با ID های مختلف روی آدرس سایت در گوگل کلیک کنند. ام این روش هم چندان جوالگو نیست، مخصوصا در کوئری های با جستجوی بالا.

مثلا کلمه ای مثل طراحی سایت شاید در یک روز بطور طبیعی بیش از ۵۰۰۰ دفعه جستجو داشته باشد، چطور باید ۵۰۰۰ نفر را استخدام کرد؟

افزایش نرخ کلیک بصورت ساختگی شاید بتواند، بصورت موقت یک سایت را بالا نگه دارد، ولی بعد از آنکه این کلیک های تقلبی حذف شد سایت به جایگاه واقعی خود در گوگل باز خواهد گشت و بدتر از آن امکان پنالتی شدن سایت نیز وجود دارد.

عوامل موثر بر کاهش نرخ کلیک چیست؟

در ادامه برخی از عوامل کاهش نرخ کلیک را ذکر می کنیم:

  • استفاده از عناوین نامرتبط، غیر جذاب، تکراری و پر از کلمات کلیدی
  • استفاده از توضیحات متای غیر مرتبط تکراری و نامشخص
  • آدرس نامرتبط
  • دامنه نامرتبط با موضوع جستجو شده
  • و…

تفاوت Impression و CTR چیست؟

همانطور که پیش تر گفته شد، ایمپریشن یعنی تعداد نمایش یک لینک در نتایج جستجو به کاربران اینترنتی. یعنی اگر افراد از روی محتوای شما رد شده و کلیکی هم نکنند تغییری در تعداد نمایش و ایمپرشن آن لینک ایجاد نمی شود. اما همانطور که در تعریف CTR چیست گفته شد، در مسئله نرخ کلیک موضوع اصلی کلیک کردن مخاطبین روی محتوای شما است. در واقع CTR یعنی میزان کل میزان کل کلیک تقسیم بر میزان کل impression در یک بازه زمانی خاص.

نتیجه گیری:

فراموش نکنید که قرار گرفتن در نتایج جستجوی گوگل، به تنهایی از اهمیت چندانی برخوردار نیست. باید روی کلمات کلیدی پر مخاطب تمرکز کرده و تا می توانید کلیک آن ها را بالا ببرید. هر صفحه‌ای که بتواند توجه کاربران را بیشتر به خود جلب کند و نیازهای آن‌ها را برطرف کند، CTR بیشتری دارد.

اگر در خصوص اصطلاح CTR در وبمستر تولز ، سوال یا تجربه ای دارید، میتوانید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

CTR مخفف چیست؟

CTR مخفف Click Through Rate که ترجمه زبان فارسی برای آن می شود نرخ کلیک.

Ctr خوب چند است؟

در حال حاضر طبق اعداد متوسط جهانی CTR مناسب در دسکتاپ نزدیک به ۳۲ درصد و در موبایل ۲۴ درصد است. اما همانطور که در متن مقاله توضیح داده شد، این اعداد متناسب با کوئری مورد سرچ و رقابت رقبا می تواند کاملا متفاوت از این اعداد باشد.

چرا باید CTR خود را افزایش دهیم؟

CTR یکی از فاکتور های سئو گوگل است که گزارش آن در سرچ کنسول به شما ارائه می شود و قطعا در رتبه بندی سایت شما تاثیر گذار است.

آیا افزایش CTR بر سئو تاثیرگذار است؟

با توجه به آنچه در این مقاله گفته شد، قطعا CTR بر سئو تاثیر گذار است. CTR بالا یعنی وب سایت شما نسبت به سایر وب سایت ها برای مخاطبان محبوبیت بیشتری داشته است.

افزایش CTR سایت با استفاده از ربات امکان پذیر است؟

خیر. این روش به گفته و تجربه بسیاری سئوکاران نه تنها تاثیری بر بهبود position شما ندارد بلکه ممکن است باعث جریمه شدن شما توسط گوگل و از دست رفتن جایگاه فعلی شما شود. همانطور که در متن مقاله گفته شد، این روش ممکن است در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر روند سئو شما داشته باشند ولی قطعا در دراز مدت آسیب های جدی به سئو سایت شما وارد می کند.