زبان برنامه نویسی پایتون

پایتون یک زبان برنامه نویسی ساده اما قوی و محبوب هست که باهاش میشه برنامه های ویندوزی و سایت های مختلف و همچنین اپلیکیشن و برنامه های اندرویدی رو نوشت. در این مقاله قصد داریم به طور کامل توضیح دهیم پایتون چیست و چه کاربردی دارد. اگر سوالی تا انتهای این مقاله در ذهن شما […]
  • 42 دقیقه
  • 0

پایتون یک زبان برنامه نویسی ساده اما قوی و محبوب هست که باهاش میشه برنامه های ویندوزی و سایت های مختلف و همچنین اپلیکیشن و برنامه های اندرویدی رو نوشت. در این مقاله قصد داریم به طور کامل توضیح دهیم پایتون چیست و چه کاربردی دارد. اگر سوالی تا انتهای این مقاله در ذهن شما در مورد زبان برنامه نویسی پایتون باقی ماند میتوانید در قسمت نظرات مطرح کنید تا اساتید پایتون ما در اسرع وقت پاسخ شما را بدهند.

پایتون چیست

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

در پاسخ به این سوال که زبان برنامه نویسی پایتون چیست به زبان ساده، می توان گفت که زبان برنامه نویسی پایتون python یک زبان برنامه‌ نویسی تفسیری، داینامیک از نوع سطح بالا و همچنین متن‌ باز است. زبان پایتون برای توسعه سریع، نوشتن کد خوانا و قابل‌ فهم و توسعه انواع مختلف برنامه‌ ها از برنامه‌ های کوچک گرفته تا پروژه‌ های بزرگتر کاربرد دارد.

در ادامه پاسخ به سوال پایتون چیست نی نی سایت یا پایتون چیست فرادرس باید گفت که این زبان برنامه نویسی روش های بسیار قدرتمند و حرفه‌ ای را برای کار با زبان ها و ابزارهای مختلف به آسانی برای شما فراهم می کند و به همین دلیل این زبان دارای کتابخانه های بسیار گسترده می باشد که یادگیری آنها برای شما به سادگی امکان پذیر است.

نکته جالب اینکه پایتون یک زبان برنامه نویسی Open Source یا متن باز است و کدهایی که شما در این زبان می نویسید در روی تقریبا تمامی پلتفرم ها مثل ویندوز، وب، اندروید و لینوکس قابل اجرا میباشد.

هم اکنون زبان برنامه نویسی پایتون در سازمان های بزرگ مانند ناسا، گوگل، یاهو و غیره به شکل های مختلفی استفاده میشود.

پایتون با داشتن سینتکسی که شبیه به زبان انسانی است، برای یادگیری و استفاده بسیار آسان است. این ویژگی به برنامه‌ نویسان کمک می‌ کند تا با سرعت بیشتری کد بنویسند. علاوه بر این پایتون در زمینه‌ های مختلف مانند توسعه وب، علم داده، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و غیره استفاده می‌ شود.

کاربرد پایتون چیست

پایتون برای چیست؟ تا به اینجا درباره زبان پایتون چیست ویکی پدیا به طور کامل صحبت کردیم. حال اولین چیزی که شما باید برای تصمیم به یادگیری پایتون بدانید این است که کاربرد پایتون چیست و چرا باید این زبان برنامه نویسی را یاد گرفت.

همانطور که گفته شد، پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیری میباشد به این معنی که زمانی که کد پایتون میخواهد اجرا شود در کامپیوتر به زبان قابل خواندن برای کامپیوتر تبدیل نمی شود در حالی که بیشتر زبان های برنامه نویسی حتی قبل از تبدیل شدن به زبان قابل فهم برای کامپیوتر برایشان اتفاق میفتد.

کاربرد پایتون بسیار زیاد است و به اصطلاح گفته میشود که این زبان همه کاره است. پایتون یک زبان اسکریپتی میباشد و از آن میتوان برای ساخت پروژه های بزرگ به جای برنامه های کوچک استفاده کرد که همین دلیلی برای محبوبیت آن شده است.

به طور کلی بسیاری از برنامه های کاربردی تحت وب با زبان پایتون نوشته شده اند که از بهترین های آن ها میتوان به یوتیوب و بازار بورس نیویورک و ناسا اشاره کرد.

در ناسا از زبان پایتون برای برنامه نویسی ماشین آلات فضایی استفاده شده است که با توجه به حساس بودن این قضیه شما میتوانید متوجه اهمیت بالای زبان برنامه نویسی پایتون شوید.

از کاربرد پایتون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان توسعه وب و اینترنت
  • محاسبات علمی و عددی
  • توسعه نرم افزار
  • توسعه برنامه های آموزشی
  • توسعه زبان های برنامه نویسی
  • خودکار سازی
  • پردازش تصویر و امور گرافیکی
  • توسعه بازی های کامپیوتری
  • وب اسکریپینگ
  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
  • فیزیک
  • امور پزشکی
  • فارکس
  • امور مهندسی
  • هک

پیشنهاد ویژه: همان طور که میدانید از پایتون میتوان برای توسعه وب نیز استفاده کرد اما اگر به فکر برنامه نویسی بک اند هستید یادگیری php به شما پیشنهاد میشود. برای بهره مندی از بهترین آموزش ها میتوانید به صفحه دوره php مراجعه نمایید.

مزایای زبان برنامه نویسی پایتون

یکی از مهم ترین مزیت پایتون این است که این زبان بسیار ساده، آسان و قابل فهم است و حتی بچه های دبستانی هم میتوانند به یاد گیری آن بپردازند. علاوه بر این، برای تازه کار های برنامه نویسی نیز پایتون بهترین گزینه است.

قدرت بالا و چند سکویی نیز یکی دیگر از مزیت های پایتون محسوب می شود. این یعنی اینکه می توانید پایتون را یاد بگیرید و با آن سایت بسازید و هم برنامه ویندوزی و لینوکسی بنویسید و هم اینکه برنامه اندرویدی بسازید.

البته در حال حاضر برنامه اندرویدی را با پایتون نمی نویسند، همچنین از سایت های معروفی که با پایتون ساخته شده ردیت میباشد. از دیگر مزایای این نوع زبان برنامه نویسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پشتیبانی مناسب از شی گرایی

از دیگر مزایای زبان برنامه نویسی پایتون،می توان به پشتیبانی مناسب از شی گرایی اشاره کرد. زمانی که شما قصد دارید بر روی یک پروژه بزرگ کار کنید، باید از نوعی زبان برنامه نویسی استفاده کنید که از شی گرایی پشتیبانی کند.

  • کتابخانه ها و داشتن برنامه مدیریت وابستگی یا Dependency manager

پایتون تعداد خیلی زیادی توسعه دهنده در سراسر جهان دارد که کدهایی که می نویسند را به اشتراک می گذارند تا دیگران بتوانند برای انجام کارهای خود استفاده کنند. این کدها که اصطلاحا به برخی از آن ها کتابخانه و فریم ورک و یا پکیج گفته می شود، همگی در جایی ذخیره میشوند که به آن Dependency manager می گویند.

خیلی از زبان های برنامه نویسی معروف نیز چنین حالتی را دارند. سیستم pip برای زبان پایتون مسئولیت مدیریت وابستگی ها را در زبان برنامه نویسی پایتون دارد.

پشتیبانی از هوش مصنوعی و فعال در زمینه بازی سازی نیز از دیگر ویژگی های پایتون می باشد.

پایتون هک یکی دیگر از مهمترین کاربردها و مزایا پایتون می باشد که شما میتوانید از آن برای هک و نفوذ استفاده کنید. اگر میخواهید با سایر زبان های برنامه نویسی برای هک آشنا شوید، حتما مقاله زبان های برنامه نویسی برای هک را مطالعه کنید.


معایب زبان برنامه نویسی پایتون

یکی از مهم ترین معایب پایتون، کند بودن آن می باشد. کند بودن آن باعث می شود که شما نتوانید بر روی پروژه های خیلی بزرگ کار کنید اما اگر سرعت برای پروژه شما اهمیت ندارد این مسئله را عیب ندانید. با این حال چیزی که تمامی شرکت های بزرگ در پی دست یافتن به آن هستند سرعت کار می باشد.

به همین خاطر شرکت های بزرگی که از پایتون استفاده می کنند، از این زبان در جاهایی استفاده می کنند که بحث سرعت مطرح نباشد.

در پایتون شما تقریبا برای هرکاری که می خواهید انجام دهید باید از پکیج ها و وابستگی ها استفاده کنید و این امر مشکل ساز است. پایتون خیلی ساده و برای همه است. دقت کنید که این امر یک مشکل محسوب می شود.

اگر بخواهیم به زبان ساده تر توضیح دهیم باید اینگونه بگوییم که همیشه یادتون باشه چیزی که برای همه هست، برای همه نیست. شما اگر وارد برنامه نویسی به صورت حرفه ای بشید دقیقا متوجه این منظور می شوید. با این حال من همیشه اینو می گم زبان برنامه نویسی رو که دبستانی ها بتونن یاد بگیرن بهتره برای دبستانی ها باقی بمونه، یعنی اینقدر ساده. اما از حق هم نگذریم پایتون عالی ترین نقطه برای شروع برنامه نویسی هست.

خب رسیدیم به جایی که ممکنه کمی غیر منطقی به نظر بیاد و اون اینه که ما در زبان های برنامه نویسی دیگه دارای کلی نماد و قوانین و دستورات برای ساخت یه برنامه داریم.

به طور مثال در زبان برنامه نویسی php ما باید بعد از هر دستورمون یه علامت ; بزاریم یا همیشه باید برای تایین محدوده اجرای یک دستور یا تابع از علامت های {} استفاده کنیم و کدهای خود را در آن بویسیم اما پایتون اینقدر ساده است که هیچکدام از این ها را ندارد و تنها اگر زمانی بخواهیم محتویات یک تابع را تعایین کنیم باید از کلید tab استفاده کنیم و کدمون رو درواقع زیر مجموعه اون تابع کنیم.

اگر متوجه نمیشید اینا دقیقا چه معنی میده نگران نباشید. فقط همین رو بدونید که کار خیلی ساده تر شده اما به خاطر اینکه محدوده ای تعیین نمیشه احتمالا توی پروژه های پیچیده یه خورده سر در گم بشید که دقیقا چی برای چیه! همچنین این رو هم بدونید که این مشکل رو بعضی از نرم افزار های کد نویسی برای پایتون حل کرده اند.

تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون

تاریخچه پایتون

در مورد تاریخچه پایتون و پاسخ به سوال ماجرای پایتون چیست (داستان پایتون چیست)، باید گفت که این زبان برنامه نویسی کاربرپسند و پرطرفداری که امروز شما مشاهده می‌ کنید اولین بار در سال ۱۹۹۰ توسط شخصی به نام Guido Van Rossum ابداع شد و اولین نسخه عمومی از زبان برنامه نویسی پایتون در ماه فوریه سال ۱۹۹۱ منتشر شد.

همچنین برای مدتی پایتون توسط موسسه ملی تحقیقات CNRI واقع در ایالت متحده امریکا توسعه پیدا کرد تا اینکه در سال ۲۰۰۰ تیم توسعه دهنده پایتون به آزمایشگاه‌ های پای تو منتقل شدند و نام پایتون از برنامه مورد علاقه سازنده آن یعنی مونتی پایتون که یک برنامه کمدی انگلیسی بود گرفته شد.

ویژگی های پایتون

همان طور که در بخش پایتون چیست گفته شد این زبان برنامه نویسی یکی از پرکاربرد ترین و پویا ترین زبان های برنامه نویسی است که محبوبیت زیادی میان برنامه نویسان جهان دارد. در مورد مشخصات و ویژگی های پایتون در این بخش به برخی از مهم ترین مشخصات این زبان برنامه نویسی اشاره کرده ایم که عبارتند از :

شی گرایی

یکی از مهمترین ویژگی های پایتون این است که پایتون یک زبان برنامه نویسی شی گرا است و از ویژگی هایی مانند وراثت، چندشکلی و غیره پشتیبانی می کند. همین ویژگی پایتون سبب میشود که در طول زمان و برای مدت بیشتری کارآمد باشد.

Open Source

پایتون یک زبان برنامه نویسی متن باز یا اصطلاحا Open Source است. این یعنی اینکه شما می توانید متن آن و خود برنامه را از اینترنت دریافت یا در توسعه آن همکاری داشته باشید.

رایگان بودن

یکی دیگر از ویژگی های پایتون رایگان بودن آن است. به این ترتیب افراد میتوانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای از این زبان برنامه نویسی پرکاربرد استفاده کنند و برنامه های زیادی را با استفاده از آن ایجاد کنند.

Portable

چون زبان برنامه نویسی پایتون با زبان قابل حمل C نوشته شده است می تواند به صورت مجازی بر روی هر پردازشگری اجرا شود و مفسر پایتون متن برنامه را خوانده و همزمان تفسیر می کند به اجرا در می آورد از شما می‌توانید یک برنامه را در ویندوز نمی رسید و سپس بدون تغییر روی سیستم عامل دیگری مانند لینوکس سیستم عامل و سخت افزار دیگری که پایتون روی آن نصب باشد اجرا کنید.

درونی سازی و گسترش

این ویژگی یکی از پر کاربردترین و قوی ترین ویژگی های پایتون است. شما می توانید یک قطعه از کد را در زبان ای چون سی پلاس پلاس و یا جاوا نوشته سپس از آن در برنامه نوشته شده با پایتون استفاده نمایید و یا میتوانید از توابع کتابخانه ای و کامپوننت هایی مانند API COM استفاده نمایید، البته نوع این برنامه نویسی با برنامه نویسی معمولی هر زبان متفاوت است و می توان از کدهای پایتون در زبان‌های دیگر هم استفاده کرد.

کاربرپسند و سهولت یادگیری

بدون شک از نظر بسیاری از برنامه نویسان پایتون یکی از آسان ترین زبان ها برای یادگیری و استفاده می باشد و از آن به عنوان یک زبان برنامه نویسی سریع و اصطلاحا User Friendly یاد می کنند.

این زبان نیازی به کامپایلر ندارد و شما مستقیم میتوانید پس از نوشتن کد و با یک دستور آن را اجرا کنید و در واقع دستورات این زبان بسیار نزدیک به زبان انسان هستند برای مثال برنامه معروف Hello World که یک برنامه ساده میباشد را شما می توانید در این بخش در دو زبان سی و پایتون با هم مقایسه کنید.

سطح بالا بودن

یکی دیگر از ویژگی های پایتون سطح بالا بودن و نزدیک به زبان انسان بودن میباشد. به این ترتیب شما حتی بدون هیچ دانش برنامه نویسی میتوانید کدهای زبان برنامه نویسی پایتون را بخوانید و تا حدودی متوجه شوید که هر کد چه دستوراتی را اجرا میکند.

پشتیبانی از زبان های دیگر

یکی از مهمترین ویژگی های پایتون این است که میتواند کدهای سایر زبان های برنامه نویسی مانند c و c# اجرا کند. همین ویژگی های پایتون از ان یک زبان همه کاره ساخته و سبب شده در میان برنامه نویسان طرفداران زیادی پیدا کند.

اگر میخواهید پایتون را به صورت حرفه ای یاد بگیرید و مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید میتوانید در کلاس پایتون آریا تهران شرکت کنید و از تدریس برترین اساتید پایتون تهران بهره مند شوید و آمادگی لازم را برای ورود به بازار کار و کسب درآمد در این حوزه کسب کنید.

مشخصات زبان برنامه نویسی پایتون

برنامه Hello World در زبان C

# include <stdio.h>
Int main()
{
Printf ( "Hello World" );
Return 0;
}

حالا برنامه Hello World در زبان پایتون را مشاهده کنید.

print('hello world')

معروف ترین برنامه هایی که با پایتون نوشته شده است :

BitTorrent

نرم افزاری برای جستجوی فایل های به اشتراک گذاشته شده و دانلود آن ها به صورت رایگان. تورنت در واقع میشه گفت انقلابی در وب ایجاد کرد که پیشنهاد می کنم حتما راجبش مطالعه کنید.

Blender

یک نرم افزار سه بعدی و اپن سورس بسیار معروف

Chandler

مدیر اطلاعات شخصی شامل تقویم، کارهای روزانه، یادداشت‌ ها و غیره

Mailman

یکی از معروف ترین نرم افزارهای مرتبط با ایمیل

Portage

قلب توزیع جتو، یک مدیر بسط های سیستم عامل لینوکس

Zope

یک پلتفرم شی‌گرایی مبتنی بر وب است. در واقع زوپ شامل یک سرور نرم افزار به همراه پایگاه داده شی گرا و یک رابط مدیریتی درونی مبتنی بر وب می باشد.

SPE

یک IDE رایگان و اپن سورس برای سیستم عامل های ویندوز، لینوکس که از WXGLADE طراحی رابط کاربر، PyChecker و Blender پشتیبانی می کند.

کامپایلر پایتون چیست

کامپایلر پایتون چیست؟ در واقع زبان برنامه نویسی پایتون که یک زبان شی گرا و سطح بالا محسوب می‌شود خود یک کامپایلر و مفسر است. در این زبان برنامه نویسی توسط مفسر هوشمندان کدنویسی شما به صورت آنی آنالیز می شود و خطاهای برنامه نویسی و خطای در حال اجرا گرفته می‌ شود و توسط ادیتور هوشمند و پیشرفته در این زمینه به شما کمک می کند تا بتوانید بهتر و به صورت بهینه سازی کدهای خود را وارد کنید.

کامپایلر پایتون

اسکریپت پایتون چیست

اسکریپت پایتون چیست؟ همانطور که میدانید اسکریپت ها در واقع یک سری کدهای برنامه نویسی هستند و به شما کمک می کنند تا کارهای خود را بتوانید راحت تر و سریع تر انجام دهید.

در واقع زبان های برنامه نویسی اسکریپتی معمولا از زبان های برنامه نویسی اصلی دیگر ساخته می‌ شوند و تنها تعدادی از دستورات و قواعد آن زبان های اصلی را دارا خواهند بود.

برای این که شما با اسکریپت پایتون بیشتر آشنا شوید ما در این قسمت یک ویدیو آموزشی برای شما قرار داده ایم تا در این فیلم آموزشی با پایتون یک اسکریپت ای را ایجاد کنیم.

اسکریپت پایتون

پایتون گیت چیست

ماجرای پایتون گیت چیست؟ پایتون گیت دو ابزار جداگانه هستند. گیت یک سیستم کنترل نسخه توزیع شده است که برای مدیریت و ردیابی تغییرات در کدهای متن باز یا بسته استفاده میشود. این به توسعه‌ دهندگان امکان میدهد تا به صورت مشترک در پروژه‌ ها کار کنند، تغییرات را پیگیری کنند و نسخه‌ های مختلف کد را مدیریت کنند.

پایتون (Python) یک زبان برنامه‌ نویسی تفسیری و متن‌ باز است که برای توسعه انواع برنامه‌ ها از برنامه‌ های کوچک تا پروژه‌ های بزرگ استفاده میشود. این زبان به سادگی و خوانایی بالا شناخته میشود و در حوزه‌ های مختلف توسعه مثل وب، علم داده، هوش مصنوعی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.

کلاس پایتون چیست

کلاس پایتون چیست؟ کلاس‌ ها در زبان برنامه‌ نویسی پایتون به عنوان یک نوع اصلی از ساختارهای داده‌ ای و برنامه‌ نویسی شیء گرا (Object-Oriented Programming یا OOP) وجود دارند.

یک کلاس می‌ تواند به عنوان یک قالب یا الگو برای ایجاد شیء‌ ها (Instances) و انجام عملیات‌ ها و تعاملات مربوط به آن‌ ها عمل کند. اصول اصلی OOP شامل تعریف کلاس‌ ها و ایجاد اشیاء از آن‌ ها هستند.

جریان پایتون چیست

جریان پایتون چیست؟ در زبان برنامه‌ نویسی پایتون، جریان به توالی اجرای دستورات و کدها به ترتیب مشخص می‌گویند. به عبارت دیگر، جریان در پایتون نشان‌ دهنده چگونگی اجرای دستورات و تعامل بین آنها است.

زبان‌ های برنامه‌ نویسی اجازه می‌ دهند که دستورات در اشتراک با یک ترتیب مشخص و به ترتیبی که برنامه نویس تعیین کرده است، اجرا شوند. این ترتیب اجرا در پایتون همان جریان است.

دوره پایتون چیست
دوره پایتون چیست
دوره پایتون چیست

دوره پایتون چیست

دوره پایتون یکی از دوره های تخصصی آموزشی است که در اموزشگاه آریا تهران زیر نظر اساتید برتر کشور برگزار می شود. در این دوره آموزشی که از سطح مقدماتی تا پیشرفته برگزار می شود.

اگر به هر دلیلی شرایط شرکت در دوره های فنی حرفه ای پایتون به صورت حضوری را ندارید و به دنبال بهترین آموزشگاه برای شرکت در دوره های فنی حرفه ای آنلاین هستید، به صفحه دوره های آنلاین فنی حرفه ای مراجعه کنید.

با شرکت در دوره پایتون در آموزشگاه آرایا تهران، علاوه بر دریافت مدرک فنی حرفه ای می توانید تمامی مهارت های لازم را کسب کنید و درنهایت پس از اتمام دوره آموزشی، بعنوان یک برنامه نویس پایتون در بهترین مراکز آموزشی مشغول به کار شوید.

مدرک پایتون چیست

مدرک پایتون نوعی گواهینامه معتبر است که نشان دهنده مهارت های شما در این زمینه است. مدرک فنی حرفه ای پایتون به عنوان تاییدیه‌ هایی از تجربیات و مهارت‌ های یک فرد در زمینه زبان برنامه‌ نویسی پایتون به کار می‌ روند.

این مدارک به برنامه‌ نویسان و افرادی که در زمینه‌ های مختلف از پایتون استفاده می‌ کنند، کمک می‌ کنند تا توانمندی‌ ها و دانش خود را به اشتراک بگذارند و به شغل‌ های مرتبط با پایتون دست پیدا کنند.

نرم افزار پایتون چیست

برنامه پایتون چیست؟ (پایتون نرم افزار چیست) نرم‌ افزار پایتون به اصطلاح به دو نوع مختلف ارجاع داده می‌ شود:

مفسر پایتون (Python Interpreter): مفسر پایتون چیست؟ مفسر پایتون یک برنامه است که کد‌های نوشته شده به زبان پایتون را میخواند، تفسیر میکند و اجرا میکند. مفسر پایتون به شما امکان میدهد که خط به خط کد را تایپ و اجرا کنید و نتایج را به صورت زنده ببینید. این مفسر معمولا با نام “python” در خط فرمان (Command Line) قابل دسترسی است.

محیط توسعه یکپارچه (Integrated Development Environment – IDE): این نوع نرم‌ افزار‌ها برای توسعه و نوشتن کدهای پایتون استفاده میشوند. آنها ابزارهایی مانند ویرایشگر کد، مدیریت وابستگی‌ ها، اشکال‌ زدایی (debugging) و سایر ابزارهای کمکی را در خود دارند.

محیط‌ های توسعه مختلفی برای پایتون وجود دارند که به توسعه‌ دهندگان کمک میکنند که به طور موثرتر و با کمترین تلاش کدهای خود را بنویسند و مدیریت کنند. برخی از محبوب‌ ترین محیط‌ های توسعه برای پایتون عبارتند از PyCharm، Visual Studio Code، Jupyter Notebook و Anaconda.

به طور کلی، وقتی از نرم‌ افزار پایتون صحبت میکنیم، ممکن است به هر دو این مفسر و محیط‌ های توسعه اشاره داشته باشیم.

شبکه جهانی پایتون چیست

شبکه پایتون چیست؟ پایتون شبکه چیست؟ شبکه جهانی پایتون (به انگلیسی: Python Global Network) به عبارتی دیگر “PyPI” یا “Python Package Index” است. این یک مخزن آنلاین است که مجموعه‌ ای از بسته‌ ها، کتابخانه‌ ها، ابزارها و کدهای مختلف مرتبط با زبان برنامه‌ نویسی پایتون را در اختیار توسعه‌ دهندگان قرار میدهد.

PyPI یک منبع عظیم از منابع مختلف برای پایتونی‌ ها است. توسعه‌ دهندگان میتوانند از این مخزن برای دریافت و نصب بسته‌ ها و کتابخانه‌ هایی که نیاز دارند، استفاده کنند. این کتابخانه‌ ها میتوانند ابزارهای مفیدی را ارائه دهند تا کارهای مختلف مانند پردازش تصویر، تجزیه و تحلیل داده، توسعه وب و بسیاری از وظایف دیگر را انجام دهند.

برای نصب یک بسته از PyPI، معمولاً از ابزار مدیریت بسته پایپ (pip) استفاده میشود. به کمک دستورات pip، میتوانید بسته‌ ها را بر روی سیستم خود نصب و مدیریت کنید.

پیشنهاد ویژه: فرانت اند یکی دیگر از دوره های آموزشی در آموزشگاه آریا تهران می باشد که شما با شرکت در آن می توانید مهارت های لازم برای برنامه نویسی فرانت اند را کسب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره به صفحه برنامه نویسی فرانت اند مراجعه نمایید.

آناکوندا پایتون چیست

در پاسخ به سوال اناکوندا پایتون چیست، باید گفت که آناکوندا یک پلتفرم توسعه و مدیریت بسته‌ ها و کتابخانه‌ ها برای زبان برنامه‌ نویسی پایتون است. این پلتفرم به توسعه‌ دهندگان در مدیریت و نصب بسته‌ ها، ایجاد محیط‌ های مجازی و انجام پروژه‌ های علم داده و هوش مصنوعی کمک میکند.

آناکوندا شامل محیط‌ های توسعه یکپارچه، ابزارهای مفید و مخازن بسته‌ های اضافی میشود که توسعه‌ دهندگان میتوانند از آنها برای پروژه‌ های خود استفاده کنند.

ماشین لرنینگ با پایتون چیست

ماشین لرنینگ با پایتون چیست؟ ماشین‌ آموزی (Machine Learning) یک شاخه از هوش مصنوعی است که به اصطلاح به انسان‌ ها امکان یادگیری از داده‌ ها و تجربیات را میدهد تا بتوانند الگوها و قواعدی را از داده‌ ها استخراج کنند و به تصمیم‌ گیری و پیش‌ بینی در موارد جدید بپردازند.

پایتون به عنوان یک زبان برنامه‌ نویسی قدرتمند و متن‌ باز، در زمینه ماشین‌آموزی بسیار محبوب و پرکاربرد است. با استفاده از کتابخانه‌ ها و ابزارهای متنوعی که برای پایتون توسعه داده شده‌ اند، میتوان به طور کامل در زمینه ماشین‌ آموزی فعالیت کرد.

کتابخانه پایتون چیست

کتابخانه پایتون چیست؟ کتابخانه‌ ها در زبان برنامه‌ نویسی پایتون مجموعه‌ ای از کدها، توابع، کلاس‌ ها و ابزارهایی هستند که توسط توسعه‌ دهندگان تعریف شده‌ اند تا وظایف مشخصی را انجام دهند. این کتابخانه‌ ها توسعه‌ دهندگان را از نوشتن کدهای تکراری و تجدیدپذیر خودداری کرده و امکان استفاده از توابع آماده و ویژگی‌ های مورد نیاز را فراهم میکنند.

به طور خلاصه، کتابخانه‌ ها در پایتون:

  • شامل مجموعه‌ ای از کدها، توابع، کلاس‌ ها و ابزارها هستند.
  • امکان استفاده از قابلیت‌ ها و ویژگی‌ های آماده را برای توسعه‌ دهندگان فراهم میکنند.
  • کدها را سازماندهی میکنند و از تکراری شدن کدها جلوگیری میکنند.
  • به توسعه‌ دهندگان اجازه میدهند که با استفاده از توابع آماده، کارهای پیچیده‌ تر را به راحتی انجام دهند.

مثال‌ هایی از کتابخانه های معروف در پایتون شامل Numpy برای عملیات علمی و عددی، Pandas برای پردازش داده‌ ها Matplotlib و Seaborn برای تصویرسازی داده‌ ها و Scikit-Learn برای یادگیری ماشینی هستند.

شاید بخواهید بدانید برنامه نویسی بک اند چیست

جنگو پایتون چیست

جنگو (Django) یک چارچوب توسعه وب باز و متن‌ باز برای زبان برنامه‌ نویسی پایتون است. این چارچوب برای توسعه وب‌ سایت‌ ها و برنامه‌ های تحت وب با استفاده از زبان پایتون طراحی شده‌ است. جنگو به توسعه‌ دهندگان امکان میدهد تا به طور سریع و کارآمد وب‌ سایت‌ هایی با ویژگی‌ های متنوع را ایجاد کنند.

به طور کلی جنگو به توسعه‌ دهندگان امکان میدهد تا با حداقل تکرار کد و با استفاده از اصول توسعه سریع، وب‌ سایت‌ های پیچیده و حرفه‌ ای را ایجاد کنند.

ژوپیتر پایتون چیست
ژوپیتر پایتون چیست

ژوپیتر پایتون چیست

ژوپیتر (Jupyter) یک محیط تعاملی و توسعه برای زبان‌ های برنامه‌ نویسی مختلف از جمله پایتون است که به توسعه‌ دهندگان امکان میدهد کدها، متن توضیحی، تصاویر و نمودارها را در یک محیط یکپارچه ترکیب و به اشتراک بگذارند.

ژوپیتر اصطلاحا به ابزارهای مختلف اشاره دارد که جزئی از پروژه Jupyter میباشد. ژوپیتر به دو نوع مهم تقسیم میشود:

Jupyter Notebook: این یک محیط تعاملی است که به شما اجازه میدهد کدها و متن توضیحی (Markdown) را در سلول‌ های مختلف قرار داده و اجرا کنید. همچنین میتوانید تصاویر و نمودارها را در آن نمایش دهید. این محیط برای توسعه، آموزش، تجزیه و تحلیل داده و ارائه نتایج بسیار مفید است.

JupyterLab: JupyterLab یک محیط توسعه تعاملی و پیشرفته‌ تر از Jupyter Notebook است. این محیط به شما امکان میدهد کدها، متون توضیحی، تصاویر و نمودارها را در پنجره‌ های جداگانه مانند یک IDE مدیریت کنید. با استفاده از ژوپیتر، میتوانید به صورت تعاملی کدها را اجرا کرده، نتایج را به صورت فوری مشاهده کنید، توضیحات و توضیحات متنی برای کدها ایجاد کنید و نمودارها و تصاویر توضیحی از داده‌ ها را در نوت‌ بوک خود اضافه کنید.

این به توسعه‌ دهندگان، دانشمندان داده، محققان و افراد مختلف در حوزه‌ های مختلف کمک میکند تا تجزیه و تحلیل داده‌ها و ارائه نتایج را به صورت تعاملی و جذاب انجام دهند.

پیشنهاد ویژه: برای دستیابی به بروز ترین مطالب در حوزه برنامه نویسی، به صفحه مقالات برنامه نویسی مراجعه نمایید.

میکرو پایتون چیست

میکروپایتون (MicroPython) نسخه سبک و کم حجمی از زبان برنامه‌ نویسی پایتون است که برای سیستم‌ های محدود و دستگاه‌ های جانبی مبتنی بر میکروکنترلرها طراحی شده است. این نسخه به توسعه‌ دهندگان اجازه میدهد تا پایتون را بر روی دستگاه‌ های کم قدرت اجرا کرده و به آن‌ ها امکانات برنامه‌ نویسی پویا و زبان پایتون را فراهم میکند.

هاست پایتون چیست

هاست پایتون به وب‌ سایت‌ ها و برنامه‌ های تحت وب که با استفاده از زبان برنامه‌ نویسی پایتون توسعه و اجرا میشوند، اشاره دارد. این وب‌ سایت‌ ها و برنامه‌ ها در سرور‌ها میزبانی میشوند تا در دسترس کاربران در اینترنت قرار گیرند.

هاست پایتون به کاربران و توسعه‌ دهندگان امکان میدهد تا وب‌ سایت‌ ها و برنامه‌ های تحت وب خود را روی سرورهای مجازی یا اختصاصی میزبانی کنند. این سرورها معمولا دارای منابع سخت‌ افزاری و نرم‌ افزاری مناسب برای اجرای برنامه‌ ها و پشتیبانی از ترافیک وب‌ سایت‌ ها هستند.

اسکرچ پایتون چیست

“اسکرپی” یا به انگلیسی “Scrapy” یک چارچوب توسعه وب برای زبان برنامه‌ نویسی پایتون است که به توسعه‌ دهندگان امکان میدهد به طور خودکار داده‌ ها و اطلاعات از وب‌ سایت‌ ها استخراج کنند. اسکرپی برای وظایف مرتبط با جمع‌ آوری اطلاعات و داده‌ کاوی از وب‌ سایت‌ ها و صفحات وب به کار می‌ رود.

به طور کلی اسکرپی برای جمع‌ آوری اطلاعات مانند قیمت‌ ها، محتواها، اخبار و غیره از وب‌ سایت‌ ها به کار می‌ رود و به توسعه‌ دهندگان کمک میکند تا اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت اتوماتیک و بهینه از وب استخراج کنند.

پایتون ترموکس چیست

ترموکس (Termux) یک اپلیکیشن متن باز برای سیستم‌ عامل اندروید است که به کاربران امکان میدهد تا یک محیط مشابه ترمینال لینوکس را روی دستگاه‌ های موبایل یا تبلت‌ های اندرویدی خود داشته باشند.

این اپلیکیشن به توسعه‌ دهندگان و کاربران علاقه‌ مند به محیط خط فرمان (Command Line) امکان میدهد تا ابزارها و دستورات مختلف لینوکس را در دستگاه‌ های اندرویدی خود اجرا کنند.

پایتون خاکستری چیست

همانطور که در قسمت پایتون چیست ویکی پدیا گفته شد، پایتون زبانی است که به سرعت تبدیل به یک زبان برنامه‌ نویسی معکوس برای هکرها شده است. در حقیقت کسانی که تمایل به کارکردن با مهندسی معکوس را دارند، میتوانند از پایتون خاکستری استفاده نمایند.

پایتون دولوپر چیست
پایتون دولوپر چیست

پایتون دولوپر چیست

پایتون دولوپر (Python Developer) به یک نوع برنامه‌ نویس اطلاق میشود که تخصص و تجربه کافی در زبان برنامه‌ نویسی پایتون دارد.

این شخص به توسعه و تجزیه و تحلیل برنامه‌ ها، وب‌ سایت‌ ها و اپلیکیشن‌ ها با استفاده از پایتون میپردازد. پایتون دولوپر‌ها میتوانند در زمینه‌ های مختلفی مانند توسعه وب، داده‌ کاوی، انجام تست‌ ها، ایجاد اپلیکیشن‌ های موبایل و توسعه نرم‌ افزارهای تحت شبکه فعالیت کنند.

پیشنهاد ویژه: استخدام مربی برنامه نویسی در مجتمع فنی آریا تهران که بهترین آموزشگاه در حوزه برنامه نویسی در تهران می باشد، انجام می شود. اگر به دنبال بهترین فرصت شغلی در زمینه برنامه نویسی هستید، به صفحه استخدام مدرس برنامه نویسی مراجعه نمایید.

سلنیوم پایتون چیست

سلنیوم (Selenium) یک کتابخانه برنامه‌ نویسی است که به توسعه‌ دهندگان امکان میدهد تست‌ های اتوماتیک برای وب‌ سایت‌ ها ایجاد کنند. این کتابخانه ابزارها و ویژگی‌ هایی را فراهم میکند که به شما اجازه میدهد برنامه‌ ها و اسکریپت‌ هایی بنویسید که مرورگر وب را کنترل کرده و تست‌ هایی اتوماتیک بر روی وب‌ سایت‌ ها انجام دهند.

سِلِنیوم با استفاده از زبان‌ های برنامه‌ نویسی مختلفی مانند پایتون، جاوااسکریپت، جاوا و… قابل استفاده است، اما به دلیل سهولت استفاده و جامعیت پایتون، معمولا برای توسعه تست‌ های اتوماتیک با پایتون استفاده میشود.

پایتون شل چیست

پایتون شل (Python Shell) به محیطی اشاره دارد که به کمک آن میتوانید دستورات و کدهای پایتون را به صورت تعاملی اجرا کنید و نتایج را به طور فوری مشاهده کنید. پایتون شل به شما اجازه میدهد به صورت مستقیم با زبان برنامه‌ نویسی پایتون تعامل داشته باشید و کد‌های کوتاه را تست کنید.

فرمت پایتون چیست

فرمت پایتون به صورت خلاصه به معنای مدل های مختلف فایل‌ ها و داده‌ ها است که در پروژه‌ ها و برنامه‌ های پایتون استفاده میشوند.

این مدل ها شامل فایل‌ های کد پایتون (با پسوند .py)، فایل‌ های متنی (مانند CSV و JSON)، فایل‌ های داده‌ های باینری (مثل تصاویر و صوت)، فایل‌ های ماژول (برای اشتراک کد بین پروژه‌ ها) و فرمت‌ های دیگری هستند که در توسعه پروژه‌ های پایتون استفاده میشوند.

پایتون کیوی چیست

کیوی به یک کتابخانه آزاد و متن باز از زبان برنامه‌ نویسی پایتون گفته می شود که برای توسعه نرم‌ افزارهای چند لمسی با رابط کاربری زیبا توزیع شده است. کیوی میتواند روی لینوکس، مک، ویندوز، اندروید، آی‌ اواس و Raspberry Pi اجرا شود. کیوی تحت MIT license ارائه شده، رایگان و کد باز میباشد.

کد پایتون چیست

کد پایتون مجموعه‌ ای از دستورات و تعلیمات برنامه‌ نویسی است که به زبان پایتون نوشته شده‌ اند. این دستورات توسط برنامه‌ نویس برای تعریف الگوریتم‌ ها، انجام محاسبات، انجام عملیات مختلف و اجرای تسک‌ های مختلف در برنامه‌ ها ایجاد می‌ شوند. به عبارت دیگر، کد پایتون تعلیماتی است که به ماشین می‌ گوید چه کاری انجام دهد.

نصب پایتون

تا به اینجای مقاله به معرفی پایتون پرداخته شد و شما با ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون آشنا شدید. در این بخش ما فیلم آموزشی نصب پایتون را برای شما قرار داده ایم تا شما با نحوه نصب نرم افزار پایتون نیز آشنا شوید و بتوانید به راحتی دستورات خود را در این نرم‌ افزار اجرا کنید.

برای نصب پایتون شما باید به سایت رسمی python مراجعه کنید و نسخه مورد نظر را دانلود و نصب نمایید. در آینده برای شما آموزش نصب پایتون را در مقاله ای مجزا توضیح خواهیم داد تا راحت تر مراحل را طی نمایید.

نصب پایتون

نمونه کد پایتون

حالا که در بخش قبلی شما با نحوه نصب پایتون آشنا شدید بد نیست که با نمونه کدهای پایتون نیز آشنا شوید.

قبلا ما از پایتون به عنوان یک زبان برنامه نویسی یاد کردیم، اما پایتون نام یک بسته نرم افزاری به نام مفسر نیز است که کار اصلی آن اجرای برنامه می باشد و مفسر سطر به سطر کد برنامه Python را خوانده و همزمان اجرا می کند و در حالت کلی یک برنامه پایتون به چهار روش زیر اجرا می شود :

  • به حالت محاوره‌ای
  • به عنوان ماژول پایتون
  • به عنوان فایل اسکریپت Unix
  • متد های خاص یک سیستم عامل

حالت محاوره ای راحت‌ ترین شکلی است که شما می توانید کد پایتون را اجرا کنید.

ابتدا شما عبارت پایین را در ترمینال یا cmd ویندوز وارد کنید :

python

و سپس دستورات خود را به صورت وارد نمایید و کلید اینتر را بزنید تا خروجی آن را ببینید:

print('Hello World I am you first python app')

خروجی کد بالا به شکل زیر است

Hello World I am you first python app

برای خروج کلید های ترکیبی Ctrl + D را بفشارید و البته در برخی از سیستم ها باید از کلید های ترکیبی Ctrl + Z استفاده نمایید.

اگر میخواهید پروژه های پایتون تان در کوتاه ترین زمان با حداقل هزینه انجام شود میتوانید از خدمات انجام پروژه پایتون آریا تهران بهره مند شوید. بهترین اساتید کار انجام پروژه پایتون شما را به عهده میگیرند و شما میتوانید در زمان مقرر حرفه ای ترین پروژه را تحویل بگیرید.

نمونه کد پایتون

اجرای کدهای پایتون به عنوان ماژول

زمانی که شما بخواهید کد های پایتون را به عنوان یک ماژول یا برنامه منتشر کنید در این روش باید کدهای پایتون داخل یک فایل نوشته شود.

در حالت قبلی اگر اشتباهی در کد نوشته شده وجود داشته باشد باید همه کد های وارد شده را از اول وارد کنید و نیز برنامه نوشته شده هم ذخیره نمی شود و با تمام شدن اجرای آن در حقیقت از بین می‌رود اما هدف ما از نوشتن این نرم‌افزار امکان استفاده مجدد از آن هم می باشد.

پس فایل مورد نظر خود را داخل یک فایل نوشته و در صورتی که نمی دانید پسوند پایتون چیست، باید آن را با پسوند py ذخیره می کنید و این فایل می تواند توسط هر نرم افزار ویرایشگر ایجاد شود. ساده‌ترین برنامه تحت ترمینال vi تا IDE حرفه ای و پیشرفته.

به عنوان مثال کد زیر را در داخل یک فایل نوشته و با نام test.py یا هر نام دیگری ذخیره کنید و نحوه اجرای این فایل نیز می تواند متفاوت باشد.

import sys
print(sys.argv)

اما اگر بخواهید خروجی فایلی که ساخته اید را مشاهده کنید وابسته به ویرایشگر متن خود باید عمل کنید. با این حال شما می توانید پوشه ای که فایل مربوطه داخل آن قرار دارد را درون cmd ویندوز باز کنید و عبارت زیر را در آن تایپ کنید و سپس اینتر بزنید.

python yourfilename.py

کدهای پایتون به عنوان ماژول

اجرای دستورات پایتون به عنوان فایل اسکریپت Unix

حالت سوم اجرا در حالت اسکریپت می باشد که این نوع فایل متن حالت اجرایی دارد و این روش در سیستم‌عامل‌های مبتنی بر لینوکس قابل استفاده است.

و مقداردهی مجوز اجرایی x به فایل مورد نظر امکان اجرا شدن مستقیم آن را مهیا می سازد و در سیستم عامل های دیگر چون ویندوز هم چنین کاری ممکن می باشد.

!/usr/bin/env python
print('The Bright side of Line ... ')

متد های خاص یک سیستم عامل

کدهای پایتون در سیستم عامل های مختلف ممکن است به صورت های متفاوت اجرا شوند. برای مثال در سیستم عامل ویندوز شما می توانید روی فایلی با پسوند py کرده و آن را مانند دیگر فایل های ویندوز اجرا نمایید، البته لازم به ذکر است که برای انجام این کار باید پایتون را نصب نمایید.

اگر به دنبال یک مجموعه حرفه ای برای یادگیری پیاتون هستید آموزشگاه پایتون اریا تهران با بهره گیری از حضور برترین اساتید پایتون ایران عنوان بهترین آموزشگاه فنی حرفه ای تهران را به خود اختصاص داده و شما میتوانید با شرکت در کلاس های پایتون آریا تهران مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید و از دانش این اساتید نهایت بهره را ببرید.

انواع داده ها در زبان برنامه نویسی پایتون

تعریف متغیر ها در پایتون

یکی از مهمترین و اساسی ترین جنبه و مزیت زبان های برنامه نویسی داشتن توانایی کار با متغیر ها میباشد و متغیر نامی است که به یک مقدار نسبت داده می‌شود.

در اکثر زبان ها برای استفاده از متغیرها باید ابتدا آنها را تعریف و ایجاد کرد و همچنین هنگام تعریف هر متغیر آن را که تا آخر عمرم متغیر ثابت خواهند آن را مشخص کنید.

در زبان پایتون هم برای تعریف یک متغیر کافی از آن را مقدار دهی کنید و دیگر نیازی به تعریف جداگانه نمی باشد.

نکته بعدی اینکه در زبان پایتون ابزار مدیریت داینامیک و بسیار قوی برای متغیر پیاده سازی شده است که امکانات بسیاری را فراهم میکند به عنوان مثال نوع متغیر در پایتون می تواند در طول عمر را متغیر یا در طول اجرای برنامه به تعداد دلخواه تغییر پیدا کند.

برای اینکه با مفهوم متغیر بیشتر آشنا شوید به مثال زیر توجه کنید اما نکته‌ای که در این مثال ها وجود دارد استفاده از تابع برای چاپ یک مقدار و یک متغیر یا ثابت استفاده می شود.

پیشنهاد ویژه: اگر قصد دارید رشته برنامه نویسی را به صورت جرفه ای دنبال کنید و به همین خاطر ابتدا می خواهید اطلاعات کاملی درباره حقوق و درآمد برنامه نویسی در ایران و جهان بدست آورید، مقاله درآمد برنامه نویسی را حتما مطالعه کنید.

متغیر Boolean

متغیر های منطقی یا همان Logical Variable می توانند حامل یکی از دو مقدار درست یا غلط یا همان True و False باشند.

x = true
print(x)

حاصل عبارت منطقه نیز به همین صورت می باشد :

true

اعداد صحیح کوتاه

این نوع اعداد صحیح از ۲۱۴۷۴۸۳۶۴۸ – تا ۲۱۴۷۴۸۳۶۴۸ را در بر می‌گیرد

اعداد صحیح بلند

این نوع‌متغیر ها، اعداد صحیح را تا جایی که حافظه اجازه دهد در خود نگهداری می کنند

اعداد اعشاری

این نوع داده می توانند اعداد اعشاری را در خود ذخیره کند

اعداد مختلط

با استفاده از این نوع داده به راحتی می توان با متغیرهای مختلط کرد

رشته ها

این نوع داده می تواند یک رشته را در خود ذخیره کند. به صورت کلی منظور از رشته همان متن می باشد. به مثال زیر دقت کنید.

x = 'Hello mohammad yazdani'
print(x)

در مثال بالا ما به متغیر x گفتیم که مقدارت برابر باشه با hello mohammad yazdani و خروجی این دقیقا همین متن است.

 داده ها در زبان برنامه نویسی پایتون

نامگذاری متغیر ها در زبان برنامه نویسی پایتون

معمولاً برنامه نویسان برای نامگذاری متغیر را از اسامی استفاده می کنند که نشان دهنده کاربرد و حتی نوع متغیر میباشد و اسامی متغیرها می تواند با طول دلخواه باشد.

در نامگذاری متغیرها استفاده از حرف و عدد مجاز است و همچنین به یاد داشته باشید که در برخی از زبان ها از جمله زبان برنامه نویسی پایتون حروف بزرگ و کوچک یکسان نیستند.

پس بنابراین متغیری با نام ALI با متغیری به نام ali تفاوت دارد و این دو ممکن است مقادیر و حتی نوع های مختلفی داشته باشند.

در نامگذاری متغیرها میتوان از کاراکتر های زیر خط (_) استفاده کرد معمولاً در اسامی که بیش از یک کلمه تشکیل شده باشند به کار می‌رود. به طور مثال

mohammad_ali = 'hello'

مانند تمامی زبان های برنامه نویسی زبان برنامه نویسی پایتون هم قوانین خاص خود را برای نامگذاری متغیر ها دارد که به شکل زیر می باشد:

اسم متغیر باید با یک حرف شروع شود و با عدد شروع نمی شود اما عدد می توانید در لابه لای اسم متغیر قرار بگیرد.

در نامگذاری مجاز به استفاده از کاراکترهای خاص مانند $، %،#، نیستید.

در نامگذاری متغیرها نباید از اسامی رزرو شده در زبان برنده استفاده کرد به عنوان مثال اسامی مانند for و If اسامی رزرو شده هستند.

متغیر ها در زبان برنامه نویسی پایتون

ساختمان داده در زبان برنامه نویسی پایتون

زبان برنامه‌ نویسی پایتون از چندین ساختار داده‌ ای پایه‌ ای پشتیبانی میکند که به شما اجازه میدهد داده‌ ها را به شکل منظم و منطقی ذخیره و مدیریت کنید.

طالبان انتخاب یک ساختمان داده موجب ایجاد الگوریتم های متناسب با آن خواهد شد که این دو در کنار هم افزایش سرعت انجام یک وظیفه یا کاهش مصرف حافظه برای پردازش داده میشود.

ساختمان داده در زبان برنامه نویسی پایتون

انواع ساختمان داده در زبان برنامه نویسی پایتون

۱- یکی از مهمترین و پرکاربردترین ساختمان های داده رشته های کاراکتری می باشند که در واقع یک زنجیره ای از بایدها هستند که در کار با ورودی ها و خروجی ها و ارتباط گوناگون نقش مهمی را ایفا می‌کند زیرا یکی از راه های محدود فهم انسان از دنیای کامپیوتر ارتباط متنی با این جهان می باشد.

۲- ساختمان داده آرایه ها در زبان برنامه نویسی پایتون یکی دیگر از ساختمان دادگاه های مهم محسوب می‌شود و در واقع این نوع داده یک نوع بسیار پیشرفته از آرایه های زبان های سطح پایین است

۳- Tuple در پایتون نوعی از داده با شباهت های بسیار زیادی از لیست آرایه ها می باشد

۴- Dictionary یک نوع دیگر از ساختمان داده در پایتون است که شبیه به آرایه عمل می‌کند با این تفاوت که اندیس ها در این نوع اجباری نبوده و می تواند هر نوع داده تغییر ناپذیر باشند

۵- Set نوعی دیگر از ساختمان داده چندتایی در زبان برنامه نویسی پایتون می باشد که مطابق با تعریف ریاضی مجموعه ها عمل می کند

۶- لیست های پیوندی

لیست های پیوندی که خود دارای انواع مختلفی هستند از جمله لیست های پیوندی یک طرفه، دو طرفه، حلقوی

۷- صف ها

صف ها نوع دیگری از ساختمان های داده هستند که شامل صف های دوطرفه و صف های با اولویت هستند

۸- درخت ها

درختان نوع دیگری از ساختمان داده است که شامل درخت های دودویی و درختهای دودویی جستجو هستند

۹- Heap

هیپ ها نوع دیگری از ساختمان داده هستند که شامل دو عنصر زیر هستند :

  • Heap
  • MinMax Heap
انواع ساختمان داده در زبان برنامه نویسی پایتون

دستورات شرطی در زبان برنامه نویسی پایتون

دستورات شرطی در واقع ساختاری هستند که اجازه اجرای قطعه کدی را به ازای کنترل یک عبارت منطقی می دهند و در پایتون شرط ساده با استفاده از عبارت If تعریف می‌شوند و به صورت زیر نوشته می شوند.

  • If Logicalvariable :
  • Code Block

پایتون با استفاده از روشی بسیار ساده امکان تصمیم‌گیری در برنامه را فراهم می‌کند و برای این کار ابتدا از یک کلمه رزرو شده به نام If استفاده می کند

پس از این عبارت شرطی ظاهر می گردد که که این عبارت هنگام اجرا تست شده و در صورت صحت نتیجه کلی آن قطعه کد مربوط به شرط به اجرا در می آید.

جهت آشنایی بیشتر شما با دستورات شرطی برنامه می نویسیم که مقدار روزی گرفته و سپس آن را اعلام می‌کند :

val = input ("enter a number: ")
val = int (val)
If val > 0 :
   print("Entered value is Positive!")
If Val < 0 :
   print("Entered value is negative!")

و بعد از اجرای این کد خروجی زیر به دست می آید :

Enter a number : - 32
Enter value is negative!
------
enter a number : 24
Entered value is positive!

این برنامه چگونه عمل میکند ؟

در این برنامه مفصل هر شهر را چک می‌کند و در صورت درست میزنه هر یک قطعه کد مربوطه را اجرا می‌کند و در صورت درست بودن شرط اول دیگر نیاز به تست کردن شروع دیگر نداریم و سیرت ستا کاری بیهوده به حساب می‌آید.

البته در ساختار If ما از مقادیری مانند elif و else هم استفاده می‌کنیم که در فیلم آموزشی زیر شما را با استفاده از این مقادیر در دستورات شرطی آشنا خواهیم کرد.

دستورات شرطی در زبان برنامه نویسی پایتون

حلقه های تکرار در زبان برنامه نویسی پایتون

قبل از اینکه بخواهیم ساختار حلقه های تکرار را در زبان برنامه نویسی پایتون بررسی کنیم، ابتدا به این موضوع می پردازیم که اصلاً استفاده از حلقه های تکرار در زبان های برنامه ریزی مثل پایتون چه ضرورتی دارد.

فرض کنید شما میخواهید برنامه ای بنویسید که اعداد ۱ تا ۱۰۰۰ را برای شما چاپ کند.

به نظر شما آیا این منطقی است که شما بخواهید این اعداد را به تعداد دفعات زیاد بخواهید با استفاده از تابعی مانند Print دائماً چاپ کنید.

آیا بهتر نیست که برای جلوگیری از تعداد دفعات تکرار از ساختاری به حلقه استفاده کنید که بتواند در یک محدوده مشخص مقداری را که شما می خواهید را برای شما چاپ کند.

دقیقاً کاربرد حلقه های تکرار در زبان های برنامه نویسی از جمله پایتون همین است که در یک ساختاری به نام حلقه از تکرار مقادیر جلوگیری می کند.

برای ایجاد حلقه تکرار در پایتون از دو ساختار for … in … و while … استفاده می کنند.

ساختار کلی حلقه While به شکل زیر می باشد :

while(condition):
    statement1
    statement1

ساختار کلی حلقه فور هم به شکل زیر می باشد :

در این ساختار که در بخش زیر مشاهده می کنید <variable> در هر مرحله به یکی از محتویات چندتایی <iterator> اشاره می کند و می توان در دستورات داخل حلقه از آن استفاده نمود.

arr = ['ali', 'mohammad', 'ehsan']
for name in arr:
    print(name)

در این ساختار که مشاهده می کنید ما با استفاده از دستور for محتویات لیست strlist را چاپ میکنیم.

حلقه های تکرار در زبان برنامه نویسی پایتون

اصول توابع در زبان برنامه نویسی پایتون

در زبان برنامه نویسی پایتون با استفاده از عبارت def یک تابع ایجاد شده و نامی به آن تعلق می گیرد در زبان پایتون برای تعریف یک تابع جدید از دستور def استفاده می‌شود و با استفاده از این دستور یک تابع جدید ایجاد شده و اسم ایران تعلق می گیرد نام تابع درست بعد از این عبارت ظاهر می‌شود و در مقابل نام تابع و در داخل پرانتز تنها نام فرامرز قابل دریافت توسط تابع نوشته می‌شود و در نهایت همانند سایر کدهای موجود با کاراکتر دو نقطه (:) ختم می شود.

اصول توابع در زبان برنامه نویسی پایتون

بازگشت مقدار از تابع در زبان برنامه نویسی پایتون

زمانی که یک تابع فراخوانی می شود فرا خواننده تا زمان اتمام کار اتاق برگشتی منتظر می‌ماند و در حقیقت روند اجرای برنامه از سطر فراخوانده شده به داخل تاب منتقل و پس از اتمام کار از سطح بعدی ادامه می‌یابد و در صورتی که تابع بخواهد مقداری را به عنوان نتیجه کار برگشت دهد از دستور ‌Return برای انجام این کار استفاده می شود.

استفاده از متغیرهای سراسری در زبان برنامه نویسی پایتون

در حالت معمول تمام متغیرهای تعریف شده در داخل تابع محلی میباشند این یعنی اینکه طول عمر آنها تا زمان اجرای تابع بوده و فقط از داخل تابع امکان دسترسی را دارند و در صورتی که بخواهیم از نام یا متغیری در خارج از تابع نیز استفاده کنیم از دستور Global استفاده می‌کنیم و این دستور متغیر های محلی را به متغیرهای سراسری تبدیل می کند.

ارسال پارامتر به تابع در زبان برنامه نویسی پایتون

در پایتون ارسال متغیر به توابع از طریق فراخوانی با ارجاع call by reference صورت می گیرد.

یعنی هم متغیر و نه یک کپی از آن تابع ارسال می شود پس هرگونه دستکاری آن در داخل تابه باعث تغییر متغیر خواهد شد و حتی با تغییر نام و مقداردهی دوباره به متغیر جدید باعث ایجاد متغیر جدید در حافظه نخواهد شد لذا فقط داده موجود یک نام یا اشاره گر جدید خواهد داشت.

امکان تعریف تابع در داخل تابع در زبان برنامه نویسی پایتون

شما می‌توانید تابع را درون یک کتاب تعریف کنید و زمانی که می‌خواهید تابع بزرگتر و ویژه را به بخشهای ویژه در سنین پایین می توان هر یک از این بخش ها را به عنوان یک تابع درون تابه اصلی تعریف کنید

که در همین حالت نحوه تعریف همان تا به معمولی می باشد و با این تفاوت که از بیرون تابع اصلی نمی‌توان به توابع عضو دسترسی داشت.

تست پارامتر ها

چون متغیرها در پایتون دارای نوع ثابت نیستند و معمولا می توان در بازه های زمانی مختلف انواع متفاوتی از یک متغیر را داشت

از امکان ارسال انواع داده های مختلف توابع هم وجود دارد که ممکن است باعث بروز خطا شود یا نتایج اشتباهی را تولید کنند پس برای جلوگیری از این گونه موارد باید نوع متغیر را قبل از استفاده در داخل تابع تست کنید

بازگشت مقدار از تابع در زبان برنامه نویسی پایتون

شی گرایی در زبان برنامه نویسی پایتون

در ابتدای این مطلب به طور کامل توضیح داده شده که برنامه پایتون چیست و چه کاربردی دارد و همچنین گفته شد که یکی از مشخصات مربوط به این زبان برنامه نویسی خاصیت شی گرایی بودن آن است.

پایتون یکی از آن زبان هایی است که برخلاف زبان c امکانات شی گرایی را در بطن وجودش پیاده سازی کرده است و برنامه نویسان می توانند با استفاده از پایتون به صورت قدرتمندی اقدام به تولید برنامه‌های پیشگیری نمایند اما به خاطر داشته باشید وجود تفکر شی گرایی به هنگام برنامه نویسی مهمتر از وجود امکانات شی گرایی در آن زبان خاص است.

برای اینکه بیشتر با مفهوم شی گرایی آشنا شوید نیاز است تا با یک سری مفاهیم مرتبط با آن آشنا شوید.

مفهوم کلاس

شی گرایی در برنامه نویسی دقیقاً همانند کار با اشیا در دنیای واقعی است و در دنیای واقعی اش قابل لمس و مشت هستند پس می توانیم خیلی راحت با آنها تعامل برقرار کنیم

اما در دنیای مجازی اوضاع به همین صورت نیست به عنوان مثال شما نمی توانید یک دوچرخه یا یک ماشین را به صورت فیزیکی به برنامه وارد کنید

اما می توانید توسط ساختارهای خاص برنامه‌ریزی آنها را با کد هایتان پیاده سازی کنید ساختاری که وظیفه پیاده‌سازی ارشیا در دنیا برنامه بر عهده دارد کلاس نامیده می‌شود و به زبان راحت‌تر اشیا در دنیای برنامه نویسی به صورت کلاس تعریف می‌شوند.

استفاده از اشیا

جهت استفاده از اشیا باید اشیای خود را نمونه سازی کنید یعنی به زبان ساده تر از شی اصلی خود یک کپی بسازید و مثلاً شما هنگامی که نیاز به استفاده از شناسنامه خود داشته باشید اصولاً سعی کنید از کپی آن صحبت کنید و از شناسنامه را با خود هم نمی کنید و در مورد اشیا همین قانون وجود دارد و شما می توانید تا هر چقدر دلتان بخواهد از روی شی اصلی خود نمونه سازی کنید.

مفهوم وراثت

وقتی می‌گوییم که کلاس B از کلاس A ارث می برد یعنی به طور اتوماتیک یکسری از خصوصیات کلاس A در کلاس B گنجانده می شود.

سایت بهتر مفهوم وراثت را در کنید به مثال زیر توجه کنید :

class MyClass:
  x = 5

p1 = MyClass()
print(p1.x)

# exmaple two object oriented programmin python

class Person:
  def __init__(self, name, age):
    self.name = name
    self.age = age

p1 = Person("John", 36)

print(p1.name)
print(p1.age)

در مثال بالا A کلاسی است که یک متد تعریف شده با نام sayHello را در خود جای داده است و هنگام تعریف کلاس B ما مشخص کردیم که این کلاس باید از A ارث ببرد.

پس به صورت اتوماتیک متد sayHello که اصلا در B وجود خارجی ندارد، به کلاس B اضافه می شود.

اگر متدی با همین نام در کلاس B هم تعریف شده بود و دیگر متد sayHello که مربوط به کلاس A از اجرا نمی‌شود و از متد تعریف شده در کلاس B استفاده می شود و در یک همچین وضعیتی می گوییم متد sayHello موجود در کلاس B ، متد sayHello موجود در کلاس A را لغو کرده است و باید به این نکته توجه کنیم چون خود A از شی اصلی object ارث برده است و پس تمام کلاس هایی که از آن ارث میبرند مانند B هم خود به خود در دسته کلاس های سبک جدید پایتون جای می گیرند.

شی گرایی در زبان برنامه نویسی پایتون

جمع بندی

برنامه نویسی پایتون چیست و چه کاربردی دارد؟ یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد قبل از یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون یا افرادی که در جستجوی بهترین منبع برای تحقیق درباره پایتون از ما می پرسند، این است که رشته پایتون چیست یا اینکه کاربردهای یادگیری پایتون چیست؟

در این مقاله علاوه بر پاسخ به سوال پایتون زبان چیست، به سوالات دیگری از جمله قضیه پایتون چیست، پایتون سیاه چیست، تحقیق پایتون چیست، متد پایتون چیست و… پاسخ دادیم. در صورتی که به دنبال بهترین منبع برای تحقیق در مورد پایتون (تحقیق در مورد برنامه نویسی پایتون)، پایتون مخفف چیست هستید، بدون شک این مقاله می تواند بهترین راهنمای شما باشد.

این مقاله توسط هنرجوی برنامه نویسی مجتمع فنی آریا تهران آقای سید ابوالفضل ورکشی نوشته شده است و توسط برنامه نویس عزیزمون محمد یزدانی بازبینی شده است.

البته در قسمت هایی از مقاله که به صورت تخصصی نگارش شده از منابع معتبر زبان برنامه نویسی پایتون استفاده شده است. درنهایت اگر سوال یا ابهامی درباره هر یک از قسمت مقاله به ویژه معنی پایتون چیست، پایتون نویسی چیست یا پایتون برنامه نویسی چیست دارید، کافیست در قسمت نظرات مطرح کنید یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

سوالات متداول
پایتون چیست؟

در پاسخ به سوال پایتون چیه میتوان گفت که پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا میباشد که به زبان انسان بسیار نزدیک است و بدون پیش زمینه برنامه نویسی میتوان تا حدودی متوجه دستورات ان شد. این زبان برنامه نویسی کاربرد های زیادی در هک، توسعه وب و نرم افزار های مختلف دارد که به طور کامل در مقاله بیان شده است.

کاربرد پایتون چیست؟

از زبان پایتون به عنوان یک زبان برنامه نویسی همه کاره نام برده میشود به این معنی که کاربرد پایتون در همه امور نفوذ کرده و شما میتوانید در هک، توسعه نرم افزار، توسعه وب، امور پزشکی و مهندسی و محاسبات عددی و غیره که در مقاله کامل توضیح داده شده کاربرد پایتون را درک کنید.

ویژگی های پایتون چیست؟

یکی از مهمترین ویژگی های پایتون، شی گرا بودن آن است. این زبان برنامه نویسی از ویژگی هایی مانند وراثت، چندشکلی و غیره پشتیبانی می کند. این ویژگی باعث شده است که در طول زمان و برای مدت بیشتری کارآمد باشد.