حسابداری حقوق و دستمزد

در این مقاله از سری مقالات آموزشی آموزشگاه حسابداری آریا تهران به صفر تا صد حسابداری حقوق و دستمزد خواهیم پرداخت و در کنار آن، از اهمیت سیستم حسابداری حقوق و دستمزد و ویژگی های یک سیستم حقوق و دستمزد خوب بحث خواهیم نمود. جهت دریافت راهنمای جامع حسابداری حقوق و دستمزد، تا انتهای این صفحه […]

در این مقاله از سری مقالات آموزشی آموزشگاه حسابداری آریا تهران به صفر تا صد حسابداری حقوق و دستمزد خواهیم پرداخت و در کنار آن، از اهمیت سیستم حسابداری حقوق و دستمزد و ویژگی های یک سیستم حقوق و دستمزد خوب بحث خواهیم نمود. جهت دریافت راهنمای جامع حسابداری حقوق و دستمزد، تا انتهای این صفحه با ما همراه باشید.

حسابداری حقوق و دستمزد چیست

حقوق و دستمزد یعنی چی؟ بدون شک یکی از مهم ترین بخش های واحد حسابداری هر کسب و کار چه بزرگ و چه کوچک، قسمت حسابداری حقوق دستمزد می‌ باشد. حسابداری حقوق دستمزد به انگلیسی، Salary accounting می باشد که به معنای محاسبه دقیق و پرداخت به موقع حقوق (دستمزد) به کارکنان است. این امر یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار برای برقراری رابطه مطلوب بین کارگران و کارفرماست که این وظیفه مهم بر عهده حسابدار هر کسب و کار می باشد.

رشته حسابداری حقوق و دستمزد به زبان انگلیسی Payroll accounting بوده و منظور از آن محاسبه دقیق پرداخت هزینه ای است که بابت فعالیت های کارکنان در هر شرکت یا بنگاه اقتصادی پرداخت می گردد.

هزینه حقوق و دستمزد یا پیرول حقوق به حقوق های ماهیانه گفته میشود که به کارگران تعلق می گیرد یا به عبارتی بیانگر سهم نیروی کار (کارگر، کارمند) در تولید محصولات یا ارائه خدمات است. به همین منظور این هزینه به عنوان یکی از عوامل حسابداری بهای تمام شده می بایست اندازه گیری، کنترل و تجزیه و تحلیل گردد.

پیشنهاد ویژه:اگر میخواهید حسابداری را از پایه شروع کنید و به دنبال آموزش حسابداری بازار کار بصورت کاربردی و عملی هستید حتما از فیلم آموزش حسابداری رایگان مجموعه آریا تهران استفاده کنید. آموزشگاه آریا تهران بعنوان بهترین آموزشگاه حسابداری تهران شناخته شده است که با بهره گیری از اساتید مجرب و حرفه ای، اقدام به برگزاری کامل ترین و تخصصی ترین دوره حسابداری فنی حرفه ای ویژه بازار کار همراه با ارائه مدرک بین المللی کرده است. جهت شرکت در این دوره کاربردی و کسب اطلاعات بیشتر، بر روی لینک کلیک کنید.

در ادامه تحقیق در مورد حقوق و دستمزد (تحقیق در مورد حسابداری حقوق و دستمزد فنی و حرفه ای) باید بگوییم که منظور از حقوق پرداخت‌ هایى است که ماهانه محاسبه و پرداخت می گردد و نوعا مربوط به پرداخت کارمندان است. اما دستمزد، به حقوق ماهیانه گفته میشود که مبناى محاسبه آن، ساعت است و شیوه پرداخت به کارگران می باشد. بنابراین با توجه با آنچه گفته شد می توان تعریف چرخه حقوق و دستمزد (حقوق و دستمزد تعریف) را به شکل زیر ارائه کرد.

انواع حقوق و دستمزد در حسابداری باید توسط منابع انسانی هر شرکت و کارخانه‌ ای محاسبه شود که در زمان به موقع به کارکنان تعلق بگیرد و شرایط کار و شرایط استخدام تسهیلات مالی و رفاهی که سازمان در اختیار کارکنان قرار میدهد، در واقع منابع انسانی در این فرایند هم باید ناظر و هدایت کننده باشد و هم در فرایند محاسبه حقوق و دستمزد باید نظاره‌ گر باشد که این امر یکی از وظایف منابع انسانی شرکت‌ ها و کارخانه‌ ها می‌ باشد. 

شایان ذکر است که آریا تهران بعنوان بهترین و معتبرترین سایت حسابداری در ایران شناخته شده و شما می توانید با خیال راحت، در دوره های تخصصی این مجموعه شرکت کرده و با دریافت مدرک فنی حرفه ای معتبر، فرصت های بی شماری را برای استخدام در مراکز و سازمان های معتبر کسب کنید. اگر قصد شرکت در هر یک از دوره های آکادمی آریا تهران را دارید، می توانید همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

شایان ذکر است که در دوره آموزش حسابداری آریا تهران، شما به چگونگی ثبت حقوق و دستمزد در حسابداری همراه با مثال جامع حسابداری حقوق و دستمزد مسلط خواهید شد و با یادگیری قوانین حسابداری حقوق و دستمزد می توانید این مباحث را به طور حرفه ای یاد بگیرید و در بازار کار از این مهارت استفاده کنید. همچنین در طی دوره با تمرین و آشنایی با نمونه سوال حسابداری حقوق و دستمزد، این توانایی را کسب خواهید کرد تا بتوانید آزمون فنی حرفه ای را با موفقیت پشت سر بگذارید، مدرک معتبر فنی حرفه ای دریافت کنید و بعنوان یک متخصص در سازمان ها و شرکت ها مشغول به کار شوید و درآمد کسب کنید.

تعریف حقوق و دستمزد در قانون کار

 اگر بخواهیم به صورت خلاصه تعریف حسابداری حقوق و دستمزد به زبان ساده را ارائه دهیم باید بگوییم در حقیقت حقوق و دستمزد اصول حسابداری ۲ همان اضافه کاری هزینه غذا، حق اولاد، پاداش، حق مسکن، حق کارگری، بن خرید، عیدی و سنوات و هزینه ایاب و ذهاب و… می باشد که به کارمندان یک شرکت یا کارخانه اعطا می شود.

آنچه را که در مقابل کار انجام شده توسط کارکنان اداری، مدیران و ارائه کنندگان هر گونه خدمات مشاوره ای به طور ماهانه به آن ها پرداخت می شود حقوق و پرداختی به کارگران ماهر و یا ساده را دستمزد می گویند که برحسب روز، ماه و مقدار تولید می باشد. پس می توان گفت محاسبه حقوق و دستمزد طبق قانون کار عبارت است از وجوهی که برای کار انجام شده در طی یک مدت معینی پرداخت یا تعهد می شود.

پیشنهاد ویژه: برای درک درست از تعاریف موجود می توانید علاوه بر مقاله حسابداری حقوق و دستمزد، مقاله جامع مزد و حق السعی چیست را نیز مطالعه کنید.

پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال بهترین و جامع ترین دوره نرم افزار هلو هستید، حتما از آموزش رایگان نرم افزار هلو مجموعه آریا تهران استفاده کنید. آموزش صفر تا صد نرم افزار هلو تحت استاندارد فنی و حرفه ای و زیر نظر مربیان با تجربه در آموزشگاه حسابداری آریا تهران برگزار می گردد. شما با شرکت در این دوره می توانید مدرک معتبر بین الملی دریافت کنید. همچنین جهت شرکت در دوره آموزش گام به گام نرم افزار سپیدار نیز می توانید بر روی لینک کلیک کنید.

دستمزد چیست
دستمزد چیست

دستمزد چیست

دستمزد یعنی چه؟ برای تعریف دستمزد باید بگوییم که دستمزد همان انعام یا خدمتی است که کارکنان و کارگران یک مجموعه کاری در ازای کار یا خدمتی که در آن مجموعه کاری انجام می‌ دهند را دریافت می‌ کنند که به صورت حقوق و مزایا این دستمزد به کارمندان پرداخت می‌ شود.

لازم است بدانید در بخش های گوناگون حسابداری مدیر مالی یک شرکت باید از قوانین و دستور العمل هایی برای تهیه گزارش اطلاعات مالی از آنان پیروی کند که در حقیقت این اصول استاندارد نوعی الگوی انجام کار می باشد که به آن اصول حسابداری گفته می شود. به منظور آشنایی با اصول حسابداری خواندن مقاله اصول حسابداری چیست را به شما پیشنهاد می کنیم.  

همچنین اگر با وظایف مدیر مالی آشنا نیستید، حتما مقاله شرح وظایف مدیر مالی را مطالعه کنید.

دستمزد واقعی و دستمزد اسمی چه تفاوتی دارند

به طور کلی در سیستم و نرم افزار حسابداری دو نوع دستمزد اسمی و واقعی وجود دارد. حال شاید این سوال برایتان ایجاد شود که دستمزد واقعی و دستمزد اسمی چه تفاوتی دارند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مبنای محاسبه دستمزد، ساعت است که با حقوق که پرداخت آن به صورت ماهانه است، تفاوت دارد. دستمزد روشی برای پرداخت به کارگران و حقوق متداول‌ ترین شیوه پرداخت به کارمندان است.

دستمزد اسمی به مقدار پول و دستمزدی گفته می شود که به یک نیروی کار پرداخت می‌ شود درحالی که دستمزد واقعی به معنای قدرت خرید یک نیروی کار است و بنا به تعریف برابر نسبت دستمزد اسمی به سطح عمومی قیمت‌ ها است.

پیشنهاد ویژه: اگر شما هم برای افزایش شانس قبولی خود در آزمون های حسابداری و استخدام در بهترین شرکت ها و سازمان ها، به دنبال نمونه سوالات حسابداری حقوق و دستمزد با جواب (سوال حسابداری حقوق و دستمزد) هستند، پیشنهاد می کنیم نمونه سوالات حسابداری مقدماتی شهرام روزبهانی را بررسی کنید. علاوه بر این شما می توانید برای شناخت توانایی خود و اطلاع از میزان دانش حسابداری خود در آزمون آنلاین تست حسابداری حقوق و دستمزد آموزشگاه آریا تهران شرکت کنید. به این منظور به صفحه آزمونک حسابداری مراجعه نمایید.

حقوق و دستمزد پرداختنی چیست

منظور از حقوق و دستمزد پرداختنی چیست، شامل تمامی مبالغی است که شرکت باید به کارمندان و کارگران خود پرداخت کند. این امر شامل حقوق پایه، پاداش‌ ها، علاوه‌ ها، مزایا، مالیات بر درآمد، بیمه‌ ها و سایر پرداختی‌ ها می‌ باشد.

اهمیت حسابدری حقوق و دستمزد
اهمیت حسابدری حقوق و دستمزد

اهمیت حسابدری حقوق و دستمزد

محاسبه و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان، یکی از مهم ترین محاسبات بخش‌ های اداری و مالی هر سازمان و شرکتی است که نیاز به صرف زمان زیادی دارد. اگر به روند رقابت اقتصادی روبه رشد صنایع مختلف توجه کنید، خواهید دید که، هر شرکت و سازمانی که دستمزد کارکنان را به صورت منظم و با رویه ‌ای یکسان می پردازد، توانسته‌ میزان رضایت کارکنان را افزایش دهد و از سوی دیگر تعامل با مراجع و سازمان ‌های مرتبط (مانند وزارت دارایی، سازمان بیمه و…) را تسهیل کند.

همانطور که گفته شد هزینه نیروی کار، بخش اعظمی از بهای تمام شده تولید کالا و خدمات یک موسسه یا یک واحد اقتصادی را به خود اختصاص می دهد. در واقع هزینه حقوق و دستمزد تاثیر قابل توجه ای بر سود واحدهای تجاری خواهد داشت.

البته اهمیت حقوق و دستمزد فنی حرفه ای (حقوق و دستمزد پایه یازدهم) در واحدهای مختلف متفاوت است ولی به طور معمول هزینه حقوق دستمزد، قسمتی از درآمدهای واحدهای اقتصادی و تجاری را به خود اختصاص می دهد. بنابراین کسانی که مدیریت شرکت ها، موسسات، و ارگان ها را بر عهده دارند باید اطلاعات جامع و کافی در این زمینه داشته باشند یا حسابدارن خبره ای را برای این مهم به کار گیرند.

پیشنهاد ویژه: رشته مدیریت مالی یکی از بهترین رشته ها با بازار کار بسیار خوب می باشد شما می توانید برای دریافت اطلاعات در خصوص بازار کار این رشته و دروس آن به صفحه دروس رشته مدیریت مالی مراجعه کنید.

لیست حقوق و دستمزد

چگونه لیست حقوق و دستمزد تهیه کنیم؟ در این قسمت قصد داریم به بررسی لیست حقوق و دستمزد در حسابداری بپردازیم. لیست حقوق اطلاعات کامل پرداختی حقوق که تحت عنوان فیش حقوقی آن را می‌ شناسیم به کارکنان می‌ باشد. در واقع لیست حقوق همان خدمتی است که کارکنان یک کسب و کار در یک شرکت یا کارخانه انجام میدهند و در ازای آن دوره خدمتی که می‌ کنند این لیست حقوق را دریافت می‌ کنند.

برای تهیه لیست حقوق و دستمزد، می بایست زمانی که اطلاعات کاری و میزان ثابت قیمت واحد را در دست داشتید، در یک نرم افزار اکسل یا یک نرم افزار حسابداری مالی دیگر دارای بخش حقوق و دستمزد، یک جدول تهیه کنید و لیست خود را در این فایل بسازید. توجه کنید که این جدول باید به اندازه تعداد کارمندان شما سطر داشته باشد.

اما در مورد ستون‌ های آن، می بایست هفت مورد ذکر شده در بالا را به تفکیک مزایا و کسورات درج کنید. برای این کار باید، تا میزان کارکرد، کسورات و مزایای کارمندان را در این لیست وارد کرده و در نهایت خالص پرداختی را دریافت کنید. علاوه بر این بهتر است در انتها شماره حساب کارمندان را نیز درج کرده تا حسابدار بتواند به راحتی تمام مراحل پرداخت را انجام دهد.

پیشنهاد ویژه: به افرادی که علاقه مند به تحصیل در رشته حسابداری هستند و در ارتباط با رشته حسابداری و معدل قبولی در این رشته اطلاعاتی ندارند، توصیه می کنیم مقاله معدل لازم برای رشته حسابداری نهم به دهم را مطالعه کنند.

سیستم حقوق و دستمزد چیست

یکی از مباحث مهمی که در دوره آموزش حسابداری حقوق و دستمزد رایگان (گام به گام حسابداری حقوق و دستمزد) به آن پرداخته می شود، موضوع سیستم حقوق و دستمزد چیست می باشد. با توجه به تعاریف بالا، سیستم حقوق و دستمزد به سیستمی متشکل از برخی اجزاء گفته می شود که کار اصلی آن محاسبه هزینه های مربوط به حقوق و دستمز است. به طور کلی اجزء سیستم حقوق و دستمزد بدون در نظر گرفتن اینکه سیستم برای موسسه بازرگانی و خدماتی و یا تولیدی طراحی شده به بخش های مختلف زیر طبقه بندی می گردد.

پیشنهاد ویژه: جهت آشنایی با انواع سیستم حسابداری و کاربردهای آن، حتما مقاله سیستم های حسابداری را مطالعه کنید.

اجزا و عناصر سیستم حقوق و دستمزد عبارتند از:

  • دایره کارگزینی
  • دایره ثبت ورود و خروج پرسنل
  • دایره حسابداری حقوق ودستمزد

درواقع هر آنچه که مرتبط با فرآیند پرداخت حقوق کارکنان و مالیات حقوق آنان باشد، سیستم حقوق و دستمزد نیز نامیده می‌ شود. سیستم‌ های حقوق و دستمزد وظایف مختلف و مشخصی دارند که از این وظایف می‌ توان به پیگیری ساعات کاری کارمند، محاسبه حقوق و دستمزد و بیمه و… اشاره کرد. درواقع این سیستم با ورود ساعات کاری و حقوقی کارمندان به طور خودکار محاسبات لازم را انجام می دهد.

پیشنهاد ویژه: جهت دسترسی به کامل ترین و به روزترین مطالب در زمینه حسابداری، پیشنهاد می کنیم بهترین مقالات حسابداری رایگان آریا تهران را بررسی کنید.

ویژگی های سیستم حقوق و دستمزد

در زیر به صورت لیستی مختصر به برخی از ویژگی های سیستم حقوق و دستمزد اشاره شده است:

  • دارای سرعت بالا در جمع آوری اطلاعات کارکرد پرسنل و ارائه به موقع بودن آن است.
  • دارای دقت بالا در محاسبه مبلغ قابل پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی است.
  • دارای روش های کنترلی مناسبی برای جلوگیری از پرداخت وجوه به شکل غیر قـانونی بـه افـراد سـوء اسـتفاده کننده در آن پیش بینی شده است.
  • محاسبه دقیق حقوق بر مبنای هر نفر
  • پرداختی دقیق بر مبنای ساعت کاری
  • محاسبه کسورات حقوق و دستمزد
  • بایگانی اسناد مرتبط با پرداخت به پرسنل
وظایف حسابدار حقوق و دستمزد چیست
وظایف حسابدار حقوق و دستمزد چیست

وظایف حسابدار حقوق و دستمزد چیست

وظیفه دایره حسابداری حقوق و دستمزد چیست؟ در ادامه این مطلب قصد داریم به شرح وظایف حسابداری حقوق و دستمزد (شرح وظایف کارشناس حسابداری حقوق و دستمزد) بپردازیم.

حسابدار حقوق و دستمزد، وظیفه محاسبه دقیق کارکرد هر یک از کارکنان را برعهده دارد. این محاسبه در قالب یک سند رسمی که فیش حقوقی نام دارد، ارائه می شود. داده‌ های حقوق و دستمزد در دفاتر حسابداری یا نرم افزار حسابداری هر مجموعه ثبت می‌ شود تا در محاسبه میزان مالیات نیز مورد استفاده قرار گیرد.

برخی از وظایف حسابدار حقوق و دستمزد به شرح زیر می باشد:

  • تعیین حقوق پایه و صدور اسناد حسابداری حقوق و دستمزد
  • تعین حق بیمه کارکنان و صدور سند حسابداری آن ها
  • محاسبه میزان اضافه‌ کاری
  • تعیین، محاسبه و صدور سند حسابداری حقوق و دستمزد مربوط به مالیات
  • محاسبه میزان عیدی با توجه به قوانین
  • محاسبه سنوات با توجه به قوانین ثبت و ذخیره‌ سازی اسناد و مدارک حسابداری حقوق و دستمزد
  • محاسبه مبالغ مزایای حقوق شامل مزایای مستمر و مزایای غیرمستمر
  • ثبت اسناد حسابداری مزایای نقدی و غیرنقدی

نحوه محاسبه حقوق و دستمزد

ضرایب حقوق و دستمزد یا ضریب حقوق و دستمزد چیست؟ اگر نمی دانید نحوه محاسبه حقوق و دستمزد (نحوه حسابداری حقوق و دستمزد) یا روش حسابداری حقوق و دستمزد چگونه انجام می شود با ما در این بخش همراه باشید قصد داریم به چگونگی محاسبه حقوق و دستمزد بپردازیم.

در واقع حقوق و دستمزد کارمندان بر اساس ۳۰ روز ماه تعیین می شود به طور مثال اگر ماه ۳۱ روز باشد حقوق کارکنان تقسیم بر ۳۰ و پاسخ آن در ۳۱  ضرب می‌ شود. همچنین اگر ماه ۲۹ روز باشد حقوق بر ۳۰ تقسیم و ضرب در ۲۹ ضرب می‌ شود. در واقع هر فرد ۴۴ ساعت در هفته کار می‌ کند. هیچ محدودیتی برای پخش کردن این ۴۴ ساعت کار در روزهای هفته وجود ندارد.

برای پرداختن به این موضوع که مالیات حقوق و دستمزد چگونه محاسبه می‌ شود ابتدا باید بدانیم مالیات حقوق چیست که به معنای ساده یعنی اگر هر شخصی در قبال انجام کاری برای شخص دیگری دستمزد دریافت کند باید مالیات آن حقوق را پرداخت کند.

برای بررسی محاسبه مالیات حقوق و دستمزد کارکنان می توان با یک مثال توضیح داد اگر جمع پرداختی مالیات یک کارگر ۱۳ میلیون تومان شد ابتدا معافیت ۱۲ میلیون تومان از آن کسر می‌ شود و باقی مانده آن در نرخ مصوب ضرب شده و میزان مالیات حقوق او مشخص خواهد شد. مبلغ مالیات بر درآمد حقوق و پیش واریز حقوق به حساب کارگر از آن کسر می‌ شود که با استفاده از نرم‌ افزار حسابداری سپیدار برای محاسبه مالیات حقوق دستمزد حسابداری می توان استفاده کرد.

در ادامه می توانید با فرمول های حسابداری حقوق و دستمزد آشنا شوید.

فرمول حسابداری حقوق و دستمزد

فرمول حسابداری حقوق و دستمزد یا به عبارتی دیگر فرایند حسابداری حقوق و دستمزد، به این صورت می باشد که باید برای محاسبه حقوق ناخالص، حقوق پایه و مزایا را با یکدیگر جمع کنید و سپس از کسر معافیت‌ ها برای هر یک از موارد بیمه و مالیات، این کسورات قانونی را محاسبه کنید و کسر نمایید تا درنهایت به حقوق خالص یا همان حقوق پرداختنی برسید.

فرمول محاسبه حقوق و دستمزد بر حسب ساعت کاری

به طور کلی نحوه محاسبه حقوق و دستمزد طبق قانون کار بر حسب ساعت کاری از طریق فرمول زیر می باشد:

برای محاسبه حقوق و دستمزد بر اساس تعداد ساعت های کاری می بایست از فرمول زیر استفاده کنید:

“مزد روزانه تقسیم بر ۷٫۳۳”

حقوق و دستمزد مستمر نقدی

منظور از حقوق و دستمزد مستمر نقدی و غیر نقدی چیست؟ افراد شاغل معمولا علاوه بر مزدی که دریافت می کنند، مبالغی را به صورت نقدی یا غیر نقدی از کارفرما دریافت می کنند که از امر به دو گروه مستقیم و غیر مستقیم دسته بندی می شود.

پرداخت ها و مزایای مستمر به پرداخت های گفته می شود که به صورت ماهانه برای کارکنان در نظر گرفته می شود و و در حکم حقوقی هم ذکر می شوند. مزایای مستمر شامل مزایای نقدی و غیر نقدی است.

اما مزایای غیر مستمر به پرداخت هایی گفته می شود که بنا بر مناسبت خاص یا کارکرد خاص ممکن است به پرسنل اختصاص داده شود. این مزایا ممکن است در برخی ماه های سال به فرد شاغل تعلق گیرد.

محاسبه غیبت در حقوق و دستمزد

یکی از روش ها برای محاسبه غیبت در حقوق و دستمزد، این است که ابتدا میزان غیبت یک نیروی کار یا کل شرکت را مشخص کرده و سپس به دنبال الگوهای مشکل‌ ساز بگردید. یکی از رایج ترین فرمول‌‌‌ های محاسبه میزان غیبت که می توانید از آن استفاده کنید به این صورت است:

تعداد غیبت‌‌‌ ها را بر تعداد روزهای کاری در یک دوره تعیین‌‌‌ شده تقسیم کرده و در ۱۰۰ ضرب کنید تا یک ‌درصد به دست آید.

نرم افزار محاسبه حقوق و دستمزد

در ادامه مقاله حقوق و دستمزد، قصد داریم درباره برنامه حسابداری حقوق و دستمزد صحبت کنیم اما سوال اینجاست که بهترین نرم افزار حقوق و دستمزد رایگان چیست؟ یکی از باورهای غلط درباره محاسبه حقوق و دستمزد وجود دارد که این کار امری آسان است و می توان تمامی محاسبات را با یک فایل اکسل به راحتی انجام داد.

پیشنهاد ویژه: همانطور که گفتیم نرم افزار حسابداری از مهم ترین مواردی است که برای انجام محاسبات حسابداری از آن استفاده می شود. اگر به دنبال نرم افزار رایگان هستید، می توانید به صفحه نرم افزار حسابداری رایگان مراجعه کنید.

همانطور که در دوره آموزش حقوق و دستمزد در اکسل (چرخه حسابداری حقوق و دستمزد در اکسل) اشاره کردیم، باید به این نکته توجه داشته باشید که با افزایش نیروی انسانی، حقوق، بیمه، مالیات و سایر هزینه‌ ها این کار سخت تر و دشوارتر خواهد شد و یک اشتباه در محاسبات می تواند شما را با مشکلاتی مواجه کند.

از این رو استفاده از یک نرم افزار محاسبه حقوق و دستمزد مناسب می تواند به شما کمک کند تا بتوانید اطلاعات شرکت را با دقت و سهولت بیشتری ثبت کرده و در زمان تصمیم‌ گیری، گزارش‌ هایی سریع، دقیق و یک‌ پارچه از آن ها استخراج کنید.

پیشنهاد ویژه: برای جلوگیری از بروز و خطا در محاسبه حقوق و دستمزد، علاوه بر استفاده از نرم افزارهای مناسب می بایست، کار با اکسل را به طور حرفه ای یاد بگیرید. به همین منظور می توانید به صفحه آموزش حقوق و دستمزد در اکسل مراجعه کنید. همچنین شما می توانید برای یادگیری تخصصی نرم افزار اکسل از صفر تا صد همین حالا به صفحه آموزش اکسل در مجتمع فنی آریا تهران مراجعه نمایید.

از طرفی دیگر کارمندان باید بتوانند اطلاعات مالی شرکت را به سادگی و با سرعت و دقت بالایی در آن ثبت کنند و روند کارهای جاری را دنبال کنند. نرم افزار محاسبه حقوق و دستمزد (نرم افزار حسابداری حقوق و دستمزد رایگان) با دارا بودن رابط کاربری ساده، می تواند انواع محاسبات پیچیده حقوق و دستمزد مربوط به هر کارمند را به تفکیک و با دقت بالایی انجام دهد که انجام این محاسبات برای هر شرکت یا سازمانی بسیار ضروری است.

پیشنهاد ویژه: لازم است بدانید حسابداری دارای انواع مختلفی می باشد که شما می توانید برای آشنایی با انواع آن به صفحه انواع حسابداری مراجعه کنید.

جدول حقوق و دستمزد ۱۴۰۲

اگر شما هم می خواهید بدانید حقوق و دستمزد چقدر است، در ادامه می توانید حداقل حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۲ (حداقل حقوق و دستمزد طبق قانون کار) را مشاهده نمایید.

حداقل دستمزد روزانه۱٫۷۶۹٫۴۲۸ ریال
حداقل حقوق ماهانه۵۳٫۰۸۲٫۸۴۰ ریال
کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار (بن کارگری) (ماهانه)۱۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
کمک هزینه مسکن ماهانه۶٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال
کمک هزینه عائله مندی (حق اولاد) برای هر فرزند۵٫۳۰۸٫۲۸۴ ریال
پایه سنواتی (روزانه)۷۰٫۰۰۰ ریال

پیشنهاد ویژه: جهت مشاهده جدول حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳، به صفحه حداقل حقوق ۱۴۰۳ مراجعه کنید.

جدول ریز حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ قانون کار

با توجه به اینکه برخی از ماه‌ ها شامل ۳۰ روز و برخی دیگر ۳۱ روز می باشند، در این قسمت قصد داریم تمامی جزئیات مربوط به حقوق و دستمزد کارمندان را به تفکیک ۳۰ روز و ۳۱ روز ذکر کنیم. حق تاهل به عنوان حقی که برای اولین بار به کارمندان پرداخت می‌ شود، ۵۰۰ هزارتومان می باشد و به کارمندان زن و مرد متاهل پرداخت می‌ شود.

پیشنهاد ویژه: جهت آشنایی با نحوه محاسبه اضافه کاری و تعطیل کاری و جمعه کاری، به صفحه محاسبه آنلاین تعطیل کاری مراجعه نمایید.

عنوان مبلغ (بر مبنای ریال) ماه ۳۰ روز مبلغ (بر مبنای ریال) ماه ۳۱ روز
مزد ۱۴۰۳ قانون کار (روزانه)۲,۳۸۸,۷۲۸۲,۳۸۸,۷۲۸
حقوق ۱۴۰۳ قانون کار (ماهانه) ۷۱,۶۶۱,۸۴۰ ۷۴,۰۵۰,۵۶۸
بن کارگر ۱۴۰۳ قانون کار ۱۴,۰۰۰,۰۰۰ ۱۴,۰۰۰,۰۰۰
حق مسکن ۱۴۰۳ قانون کار ۹,۰۰۰,۰۰۰ ۹,۰۰۰,۰۰۰
حق تاهل ۱۴۰۳ ۵,۰۰۰,۰۰۰۵,۰۰۰,۰۰۰۵,۰۰۰,۰۰۰
حق اولاد یا عائله مندی برای ۱ فرزند (معادل ۳ روز حداقل مزد ۱۴۰۳)۷,۱۶۶,۱۸۴ ۷,۱۶۶,۱۸۴
حق اولاد یا عائله مندی برای ۲ فرزند (معادل ۶ روز حداقل مزد ۱۴۰۳) ۱۴,۳۳۲,۳۶۸ ۱۴,۳۳۲,۳۶۸
مزد هر ساعت کار عادی ۳۲۵,۸۸۸ ۳۲۵,۸۸۸
پایه سنوات ۱۴۰۳ برای هر روز (به شرط داشتن یکسال سابقه کار) ۲,۱۰۰,۰۰۰ ۲,۱۷۰,۰۰۰
عیدی سال ۱۴۰۳ (حداقل)۱۴۳,۳۲۳,۶۸۰۱۴۳,۳۲۳,۶۸۰
فوق العاده هر ساعت اضافه کاری ۱۴۰۳۴۵۶,۲۳۷ ۴۵۶,۲۳۷

تعریف قرارداد کار و شرایط اساسی انعقاد آن

ماده۷) قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کـارگر در قبـال دریافـت حـق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کار فرما انجام می دهد.

ماده۹) برای صحت قرارداد کار در زمان بستن قرارداد رعایت شرایط ذیل الزامی است:

  • مشروعیت مورد قرارداد
  • معین بودن موضوع قرارداد
  • عدم ممنوعیت قانونی و شرعی طرفین در تصرف اموال یا انجام کار مورد نظر.

ماده ۱۰) قرارداد کار علاوه بر مشخصات دقیق طرفین باید حاوی موارد ذیل باشد:

  • نوع کار یا حرفه یا وظیفه ای که کارگر باید به آن اشتغال یابد.
  • حقوق یا مزد مبنا و لواحق آن
  • ساعات کار، تعطیلات و مرخصی ها
  • محل انجام کار
  • تاریخ انعقاد قرارداد
  • مدت قرارداد، چنانچه کار برای مدت معین باشد.
  • موارد دیگری که عرف و عادات شغل یا محل، ایجاب نماید.

  • تبصره:

 در مواردی که قرارداد کتبی باشد، قرارداد در چهـار نسـخه تنظـیم می گردد که یک نسخه از آن به اداره کار محل و یک نسخه نزد کارگر و یک نسـخه نـزد کارفرمـا و نسـخه دیگـر در اختیـار شـورای اسـلامی کـار و در کارگاه های فاقد شورا در اختیار نماینده کارگر قرار می گیرد.

ماده ۱۱) طرفین می توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هر یک از طرفین حق دارد، بدون اخطار قبلی و بی آن که الزام به پرداخت خسارت داشته باشد، رابطه کار را قطع نمایـد. در صورتی که قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کـارگر رابطـه کـار را قطـع نمایـد، کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود.

  •  تبصره:

مدت دوره آموزشی باید در قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران مـاهر و دارای تخصص بالا سه ماه می باشد.

 خاتمه قرارداد کار:

ماده ۲۱) قرارداد کار به یکی از طرق زیر خاتمه می یابد:

  • فوت کارگر
  • باز نشستگی کارگر
  • از کار افتادگی کلی کارگر
  • انقضاء مدت در قرارداد های کار با مدت موقت و عدم تجدید صریح یا ضمنی آن
  • پایان کار در قرارد ادهایی که مربوط به کار معین است.
  • استعفای کارگر.

ماده ۲۴) در صورت خاتمه قرارداد کار، کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یکسال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بـر اسـاس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید.

ماده ۲۷) هر گاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آیین نامه هـای انضـباطی کارگـاه را پـس از تذکرات کتبی نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان حق سـنوات به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید.

در واحدهایی که فاقد شورای اسلامی کار هستند نظر مثبت انجمن صنفی لازم است و در هر مورد از مـوارد یاد شده اگر مسئله با توافق حل نشد به هیأت تشخیص ارجاع و در صورت عدم حل اختلاف از طریق هیـأت حل اختلاف رسیدگی و اقدام خواهد شد. در مدت رسیدگی مراجع حل اختلاف قرارداد کار به حالت تعلیـق در می آید.

جبران خسارت از هر قبیل و پرداخت مزایای پایان کار:

ماده ۳۱) چنانچه خاتمه قرارداد کار به لحاظ از کارافتادگی کلی و یا باز نشستگی کارگر باشد، کارفرما باید براساس آخرین مزد کارگر به نسبت هر سال سابقه خدمت، حقوقی به میزان ۳۰ روز مـزد بـه وی پرداخـت نماید.

این وجه علاوه بر مستمری از کار افتادگی و یا بازنشستگی کارگر است که توسط سـازمان تـامین اجتمـاعی پرداخت می شود.

ماده ۳۲) اگر خاتمه قرارداد کار در نتیجه کاهش توانائی های جسمی و فکری ناشی از کار کارگر باشد (بنا به تشخیص کمیسیون پزشکی سازمان بهداشت و درمان منطقه با معرفی شورای اسلامی کـار و یـا نماینـدگان قانونی کار) کارفرما مکلف است به نسبت هر سال سابقه خدمت، معادل دو ماه آخرین حقوق به وی پرداخت نماید.

در ادامه به توضیحاتی درباره ثبت های حسابداری حقوق و دستمزد با مثال خواهیم پرداخت.

ثبت حقوق و دستمزد در نرم افزار حسابداری

ثبت و شناسایی حقوق و دستمزد چگونه است؟ لازم است بدانید که از اصلی ترین ثبت سند در نرم افزارهای حسابداری حقوق و دستمزد، ثبت های حسابداری حقوق و دستمزد (ثبت حسابداری حقوق و دستمزد pdf) و همچنین ثبت حسابداری کسورات حقوق و دستمزد می باشد که در آخر هر ماه به عنوان آخرین سند ثبت می شود.

نمونه سند حسابداری حقوق و دستمزد (سند حسابداری حقوق و دستمزد در سپیدار) را باید به طور دقیق ثبت کنیم که در صورت نیاز بتوانیم از آن استفاده کنیم.

ثبت و محاسبه این سند نیاز دقت و استفاده از نرم‌ افزارهای حسابداری شرکتی با سیستم دستمزد می‌ باشد. وجهی که از ثبت حسابداری شناسایی حقوق و دستمزد (ثبت حسابداری لیست حقوق و دستمزد) برای این محاسبات بدست می‌ آوریم همان میزان حقوق کارگران و سازمان امور مالیاتی و سازمان بیمه‌ گر نیز می‌ باشد. این محاسبه باید با دقت کامل انجام شود چرا که در صورت بروز خطا می تواند کسب و کار را تهدید کند.

در رابطه با ثبت حقوق و دستمزد از ابتدا به سراغ سمت بدهکار سند حقوق و دستمزد می رویم. بخش دیگر از هزینه حقوق بیمه سهم کارفرما و بیمه بیکاری که شامل ۲۳ درصد حقوق مشمول بیمه می باشد در طرف بدهکار در نظر می گیریم که شامل هزینه حقوق کارکرد، هزینه ماموریت، بن کارگری و اضافه کار است.

به علاوه همان ۲۳ درصد بیمه سهم کارفرما در مرحله بعد به سراغ ثبت بستانکار سند حقوق و دستمزد می رویم در سند حسابداری حقوق و دستمزد بستانکار جاری کارکنان و سایر بستانکاران یعنی بستانکاران غیر تجاری می باشند.

جاری کارکنان به مبلغ حقوق قابل پرداخت بستانکار می شود، بستانکاران غیر تجاری و مالیات حقوق و دستمزد به مبلغ کسورات مالیات بستانکار می شود. بستانکاران غیر تجاری و سازمان تامین اجتماعی به جمع مبلغ ۷ درصد سهم بیمه شده، ۳ درصد بیمه بیکاری و ۲۰ درصد بیمه سهم کارفرما بستانکار می شود.

اگر همچنان سوال یا ابهامی درباره ثبت حسابداری حقوق و دستمزد تولیدی، ثبت حسابداری حقوق و دستمزد در سپیدار (ثبت سند حسابداری حقوق و دستمزد در سپیدار)، ثبت سند حسابداری حقوق و دستمزد در هلو و… دارید، می توانید با کارشناسان ما در بخش مربوطه تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

حقوق و دستمزد مستقیم و غیر مستقیم

حقوق و دستمزد مستقیم و غیر مستقیم چیست؟ به طور کلی دستمزد کارگران تولید تا هنگامی که در کنار دستگاه تولیدی هستند و آن دستگاه به تولید مشغول است دستمزد مستقیم محسوب می شود، به طور مثال دستمزد کارگران کنترل کننده دستگاه، پرس کننده، مونتاژ کار.

اما دستمزد افرادی مانند سرپرست کارگران، سرکارگر، مدیران، تعمیرکار، دستمزد مستقیم محسوب نمی‌ شود. چرا که مربوط به کل تولیدات (در محدوده تولید عادی) می باشد و نه یک تولید خاص.

به طور خلاصه در نحوه حسابداری شرکت های تولیدی، چه تولید باشد یا نباشد و چه کم باشد و چه زیاد، دستمزد این افراد رابطه مستقیمی با میزان تولید ندارد و حقوق خود را می گیرند. بنابراین در زمره دستمزد غیر مستقیم تولید قرار خواهند گرفت که در گروه سربار تولید طبقه بندی می‌ شوند.

ثبت حقوق و دستمزد در حسابداری صنعتی

ثبت حقوق و دستمزد در حسابداری صنعتی به چه صورت است؟ حقوق و دستمزد یک شرکت یکی از هزینه‌ های مهمی است که در هر موسسه پرداخت می‌ شود، بنابراین می بایست پیش بینی های لازم برای اطمینان از پرداخت صحیح حقوق و دستمزد اجرا گردد و از طرفی در حسابداری حقوق و دستمزد حسابداری صنعتی اطلاعات لازم می بایست به سرعت جمع آوری شده و کسورات و رقم خالص پرداخت به کارکنان محاسبه گردد. در همین باب می‌ بایست برای جلوگیری از پرداخت و افراد انواع سوء مدیریت در نظر گرفته شود.

ثبت حقوق و دستمزد در حسابداری پیمانکاری

در ثبت حقوق و دستمزد در حسابداری پیمانکاری، ابتدا باید بدانیم حسابداری پیمانکاری چگونه می‌ باشد. در این قسمت می‌ خواهیم به حسابداری پیمانکاری بپردازیم.

در واقع این نوع حسابداری به ثبت و گزارش پروژه‌ های پیمانکاری مانند: درآمدها، پیشرفت پروژه‌ ها و هزینه‌ ها می پردازد. که در واقع گزارش‌ های قانونی و تهیه گزارش درآمد و سود پروژه و ثبت اطلاعات صورت حساب‌ ها تهیه می‌ گردد.

برای ثبت حقوق و دستمزد در حسابداری پیمانکاری از بهترین نرم‌ افزار حسابداری که باید فرایند مشخص شده آن به شکل نمودار باشد می توان به نرم‌ افزار سپیدار اشاره کرد.

ثبت سند حسابداری حقوق و دستمزد در سپیدار

نحوه ثبت سند حسابداری حقوق و دستمزد در سپیدار چگونه است؟ ثبت سند حسابداری حقوق و دستمزد سپیدار از جمله امور بسیار مهم و پیچیده می باشد که جهت شرکت ها در سیستم حسابداری انجام می پذیرد. ثبت سند حقوق و دستمزد در نرم افزار سپیدار از جمله فعالیت هایی است که حسابداران در ارتباط با آن بوده و باید با دقت فراوان انجام شود تا خطا یا اشتباهی رخ ندهد.

نرم افزار حسابداری حقوق و دستمزد هلو

در نرم افزار حسابداری حقوق و دستمزد هلو فعالیت هایی از جمله اطلاعات فردی، شغلی و اطلاعات احکام پرسنل، فهرست کارکرد کارکنان، محاسبه حقوق و اصلاح آن‌ها و تهیه لیست‌های حقوق، بیمه، احکام و مالیات به‌ صورت فعالیت‌ های اصلی و پایه‌ ای ثبت می شود.

برای این کار کافیست ورود اطلاعات پایه‌ ای پرسنل، قوانین و مقررات سالیانه مالیات و تنظیمات سالانه یک‌ بار تعریف شده و پس از آن در طول بهره‌ برداری از نرم ‌افزار مورد استفاده قرار گیرد و فقط در مواقعی که نیاز به ورود اطلاعات پایه‌ ای پرسنل جدید و یا اصلاح و یا تغییر در این اطلاعات یا قوانین و مقررات می باشد، مورد نیاز خواهد بود.

این نرم ‌افزار به صورت خودکار با تغییرات قوانین مالیاتی و قانون کار و تامین اجتماعی به صورت مستمر به‌ روز رسانی می شود و دارای قابلیت تهیه فایل بیمه و مالیات حقوق طبق آخرین تغییزات در آن می باشد.

نحوه صدور سند حقوق و دستمزد

قبل از انجام هر کاری در دایره حقوق و دستمزد ابتدا می بایست لیستی از اطلاعات کاری و مالی حرکت کارکنان به دقت تنظیم شود و شامل مواردی مانند قراردادهای منعقد شده و میزان دستمزد در نظر گرفته شده در سازگاری مشخص شده و مواردی از این قبیل است که از طریق دایره‌ های کارگزینی و ثبت اوقات کار سازمان مورد نظر به دایره حقوق و دستمزد ارائه می‌ شود.

همچنین کارشناسان دایره حقوق و دستمزد با درنظرگرفتن لیست های دریافتی و اطلاعاتی همچون مدت زمان کارکرد کارکنان و میزان اضافه کاری ها و نوبت کار و بیمه و مالیات تلاش در تهیه و تنظیم لیست حقوق و دستمزد دارد با وارد کردن این اطلاعات در بخش مربوطه به هر پارامتر در نرم‌ افزارهای موجود برای این امر اقدام به تعیین میزان حقوق پرداختی افراد و نهایتا بر اساس این آمارها اقدام به تنظیم و صدور سند حقوق و دستمزد می کنند.

برای سند زدن حقوق و دستمزد در حسابداری باید به این موارد مهم توجه کرد که در سند حسابداری حقوق و دستمزد باید مطرح شوند که عبارتند از سند حسابداری حقوق و دستمزد، نحوه ثبت مساعده یا علی الحساب، گزارشات حقوق و دستمزد کاربرد نرم‌ افزارهای حسابداری حرفه ای، اثر جرائم و خسارات در سند حقوق و دستمزد می باشد.

سند زدن حقوق و دستمزد یکی از اصلی‌ ترین اسناد ثبتی می باشد که در پایان هر ماه به عنوان آخرین سند ثبت می‌ شود و باید در نرم‌ افزارهای حسابداری حقوق و دستمزد ثبت شود که نیازمند محاسبه دقیق هستند. برای این امر باید از نرم‌ افزار های حسابداری شرکتی استفاده شود و هر فردی که این مسئولیت را بر عهده دارد موظف است آموزش حسابداری صفر تا صد از جمله حسابداری عمومی و همینطور حقوق و دستمزد سپیدار را آموزش ببیند.

چرا باید در حسابداری حقوق و دستمزد را یاد بگیریم

حال که با مفهموم حسابداری حقوق و دستمزد چیست آشنا شدید، خوب است بدانید چرا باید در دوره آموزش حقوق و دستمزد در حسابداری شرکت نمایید.

همانطور که به طور مفصل در بالا گفت شد، کسانی که در رشته های حسابداری مالی مشغول به تحصیل هستند و اطلاعات حسابداری را فرا می گیرند یکی از انواع هزینه هایی را که با آن آشنا می شوند هزینه حقوق و دستمزد است.

به تبع آن ها روش حسابداری و ثبت هزینه ها را در دفاتر روزنامه و کل فرا گرفته اند ولی باید توجه داشت بحث هزینه و حقوق و دستمزد دارای مطالب خاصی می باشد که اطلاع از برخی قوانین مانند قوانین مالیات و بیمه برای محاسبه و ثبت آن ضروری است.

بنابراین هر فرد حسابدار یا کسی که در بخش حسابداری حقوق و دستمزد سازمان یا موسسه ای کار می کند نیاز به داشتن دانش تخصصی در این زمینه خواهد داشت.

شما با شرکت در دوره آموزش حسابداری ویژه اشتغال به کار علاوه بر یادگیری حقوق و دستمزد، مبانی پایه یا حسابداری مقدماتی را نیز فرا خواهید گرفت و فیلم آموزش حقوق و دستمزد رایگان را همراه با نکات حسابداری حقوق و دستمزد به صورت رایگان دریافت خواهید کرد. علاوه بر این در طی دوره جامع حقوق و دستمزد، اساتید ما به شما بهترین منابع آموزشی مانند کتاب حسابداری حقوق و دستمزد (کتاب حقوق و دستمزد فنی و حرفه ای) را به شما معرفی خواهند کرد تا از این طریق بتوانید مهارت های خود را تقویت کنید.

در کنار این دو، لیست بیمه، اظهارنامه مالیاتی و نرم افزار هلو نیز به شما آموزش داده می شود. علاوه بر آن، از آنجا که آموزشگاه حسابداری آریا تهران زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای فعالیت می کند شما پس از اتمام دوره آموزش حسابداری حقوق و دستمزد ویژه بازار کار می توانید مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید.

حسابرسی حقوق و دستمزد اهداف مهمی نیز دارد که می‌ توان به این موضوعات اشاره کرد در واقع هدف این می‌ باشد که اطمینان لازم به پرداخت‌ های انجام شده به کارکنان یا اعضای سازمان صحیح قانونی و مطابق با قوانین نیز باشد که برای صحت و قابل اطمینان بودن این پرداخت ها باید به حساب سی حقوق و دستمزد پرداخت.

تفاوت حقوق و دستمزد چیست

تفاوت حقوق و دستمزد چیست؟ درواقع برای پرداختن به موضوع فرق حقوق و دستمزد، باید به این نکته اشاره کرد که دستمزد هزینه‌ ای است که بر پایه ساعت کاری می باشد و حق الزحمه کارکنان طبق ساعت کاری که خدمت کرده‌ اند پرداخت می‌ شود اما حقوق در قبال کارهایی که کارکنان انجام می‌ دهند پرداخت می‌ شود و مبالغ حقوق مطابق با قراردادی که میان کارفرما و کارگر بسته شده است به صورت ماهانه پرداخت می‌ شود.

زیر سیستم حقوق و دستمزد

زیر سیستم حقوق و دستمزد امکاناتی از قبیل زیر را در اختیار شما قرار می دهد:

  • تعیین محدوده دسترسی کاربران جهت استفاده از هر یک از امکانات مختلف نرم‌ افزار حقوق و دستمزد
  • یکپارچگی و ارتباط نرم‌ افزار حقوق و دستمزد با کلیه نرم‌ افزارهای مجموعه ERP از جمله سیستم‌ های پرسنلی، حضور و غیاب، وام، مهمانسرا و حسابداری مالی
  • مشاهده آرشیو احکام تایید شده سیستم پرسنلی
  • تایید پرداخت احکام صادره فرستاده شده از سوی سیستم پرسنلی توسط کاربر نرم‌ افزار حقوق و دستمزد
  • تایید پرداخت احکام صادره فرستاده شده از سوی سیستم پرسنلی توسط کاربر نرم‌ افزار حقوق و دستمزد
  • و…

حقوق و دستمزد شامل چه مواردی است

برای پرداختن به این موضوع که حقوق و دستمزد شامل چه مواردی است باید بگوییم که حسابداری حقوق و دستمزد یازدهم حسابداری (حقوق و دستمزد حسابداری یازدهم) که شامل مواردی همانند: کسر مالیات، ایاب و ذهاب، حق اولاد، مسکن، خوار و بار، بن کارگری، دستمزد خالص و ناخالص حقوق، سود سالانه پاداش و پورسانت، کسر از حقوق حق بیمه و مزایای غیر نقدی کارفرما و… شامل می‌ شوند و بر عهده کارفرما می باشد که این موارد در قرارداد فیش حقوقی ذکر خواهد شد.

کتاب حسابداری حقوق و دستمزد پایه یازدهم

در ادامه این مطلب قصد داریم به ارائه اطلاعاتی درباره دروس حسابداری حقوق و دستمزد پودمان دوم، سوم، چهارم و پنجم بدست آورید، در ادامه با ما همراه باشید.

  • حسابداری حقوق و دستمزد پودمان ۱ (حسابداری حقوق و دستمزد یازدهم پودمان اول): کنترل ساعت کارکرد پرسنل
  • حسابداری حقوق و دستمزد پودمان ۲ (حسابداری حقوق و دستمزد یازدهم پودمان دوم): محاسبه حقوق و دستمزد
  • حسابداری حقوق و دستمزد پودمان ۳: تهیه جداول بیمه و مالیات
  • حسابداری حقوق و دستمزد پودمان ۴: حسابداری حقوق و دستمزد
  • حسابداری حقوق و دستمزد پودمان ۵: مزایای پایان خدمت و تسویه حساب کارکنان

جهت دریافت راهنمایی بیشتر درباره نمونه سوال حسابداری حقوق و دستمزد یازدهم، حسابداری حقوق و دستمزد هنرستان، حقوق و دستمزد یازدهم حسابداری با جواب، جواب فعالیت های حسابداری حقوق و دستمزد یازدهم، حل مسائل حسابداری حقوق و دستمزد یازدهم و… می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

آنچه در سیستم حقوق و دستمزد یاد خواهید گرفت

به طور کلی کسانی که در دوره آموزش حسابداری حقوق و دستمزد با نرم افزار با مفاهیم زیر آشنا خواهند شد:

  • توان شناخت سیستم های کنترلی حقوق و دستمزد
  • شناخت قوانین بیمه
  • شناخت قوانین مالیات مرتبط با حقوق و دستمزد
  • شناخت قوانین کار، قانونی همچون، اضافه کاری و ماموریت
  • آشنایی با تهیه اسناد و مدارک ثبت لیست های حقوق و دستمزد

payroll چیست

حقوق و دستمزد به انگلیسی (حسابداری حقوق و دستمزد به انگلیسی)، Payroll نامیده می شود که در ابتدای مقاله در مورد حقوق و دستمزد کاملا توضیح داده ایم.

حسابداری حقوق و دستمزد به انگلیسی

ترجمه حسابداری حقوق و دستمزد به معنای Payroll accounting می باشد.

جمع بندی

در انتها امیدواریم با خواندن این مقاله به پرسش های حقوق و دستمزد را تعریف کنید، چگونه حقوق و دستمزد را محاسبه کنیم، اهمیت سیستم حقوق و دستمزد در حسابداری همراه با مثال حسابداری حقوق و دستمزد و بسیاری دیگر از سوالات شما درباره حسابداری پاسخ داده باشیم تا بتوانید همه چیز درباره حسابداری حقوق و دستمزد را مطالعه کنید. اگر به دنبال تحقیق درباره حسابداری حقوق و دستمزد هستید، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می دهیم. برای دریافت اطلاعات و آموزش های بیشتر به وب سایت آموزشگاه حسابداری آریا تهران بعنوان یکی از معتبرترین سایت حسابداری ایران سر بزنید. شما می توانید در این سایت بهترین مقالات در خصوص حسابداری را نیز مطالعه کنید.

سوالات متداول
حسابداری حقوق و دستمزد یعنی چه؟

حسابداری حقوق و دستمزد یکی از مهم ترین و ضروری ترین بخش های اداری و مالی هر نوع کسب و کار می باشد که به معنای جمع‌ آوری اطلاعات، محاسبه، پرداخت، شناسایی و ثبت حقوق و دستمزد کارکنان در سیستم مالی واحد تجاری است. در این مقاله تعریف حقوق و دستمزد در حسابداری به طور کامل و جامع توضیح داده شده است.

سیستم حقوق و دستمزد چیست؟

سیستم حقوق و دستمزد به سیستمی گفته می شود که متشکل از برخی اجزاء است که کار اصلی آن محاسبه هزینه های مربوط به حقوق و دستمز می باشد. جهت آشنایی با ویژگی های سیستم حقوق و دستمزد، این مقاله را مطالعه کنید.

تفاوت حقوق و دستمزد چیست؟

حقوق معمولا در قبال کار انجام شده توسط کارکنان اداری به صورت ماهانه پرداخت می شود. مبالغ حقوق مطابق با قرارداد کاری است که میان کارگر و کارفرما بسته می شود که مبلغ آن مطابق با قرارداد کاری میان کارگر و کارفرما بسته می شود و به صورت ماهانه پرداخت می شود اما دستمزد هزینه ای است که مبنای آن ساعت کاری است و به صورت حق الزحمه و طبق ساعت کاری انجام شده، پرداخت می شود.