حسابداری مالی

حسابداری مالی یکی از شاخه های حسابداری است که برای رسیدگی به امور مالی در شرکت ها و سازمان های کوچک و بزرگ، کاربرد دارد. اگر به دنبال توضیح کاملی درمورد حسابداری مالی چیست هستید، حتما این مقاله از سری مقالات بهترین آموزشگاه حسابداری آریا تهران را مطالعه کنید. در این صفحه علاوه بر اینکه […]
  • 26 دقیقه
  • 0

حسابداری مالی یکی از شاخه های حسابداری است که برای رسیدگی به امور مالی در شرکت ها و سازمان های کوچک و بزرگ، کاربرد دارد. اگر به دنبال توضیح کاملی درمورد حسابداری مالی چیست هستید، حتما این مقاله از سری مقالات بهترین آموزشگاه حسابداری آریا تهران را مطالعه کنید. در این صفحه علاوه بر اینکه به معرفی رشته حسابداری مالی و دورس مربوطه به آن خواهیم پرداخت، به شیوه دریافت خدمات آموزش حسابداری مالی نیز اشاره خواهیم کرد.

حسابداری مالی چیست

پیش از تعریف حسابداری مالی در ابتدا باید بدانید حسابداری مالی به انگلیسی Financial Accounting می باشد. در حقیقت به رسیدگی به امور مالی اشاره دارد.

همانطور که می‌ دانید حسابداری مالی یکی از انواع حسابداری است که در حقیقت تعریفی برای ساماندهی اطلاعات مالی و ثبت آنان به حساب می‌ آید. حسابداری با گذر زمان، به شاخه های مختلف تقسیم شده که هر یک از این شاخه ها پیچیدگی های خاص خود را دارند و هدف خاصی را دنبال می‌ کنند. این دسته های مختلف، مانند حسابداری مالیاتی، حسابداری دولتی، حسابداری مدیریتی و… هر یک در شرایط مخصوص به خود کاربرد دارند.

پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال یادگیری مهارت های حسابداری از صفر تا صد هستید، پیشنهاد می کنیم آموزش حسابداری را در بهترین و معتبرترین آموزشگاه حسابداری ایران تجربه کنید. آموزشگاه آریا تهران بعنوان بهترین آموزشگاه حسابداری در ایران شناخته شده است که با بهره گیری از اساتید مجرب و حرفه ای، اقدام به برگزاری کامل ترین و تخصصی ترین دوره حسابداری ویژه بازار کار همراه با ارائه مدرک بین المللی کرده است.

حسابداری مالی نام علمی است که در آن دیتاهای مربوط به فعالیت های مالی ثبات و گزارش می‌ شود. البته این ثبت و گزارش همراه با تجزیه و تفسیر و تحلیل، دسته بندی، خلاصه کردن و نتیجه گیری نیز خواهد بود. این دانش به ما کمک می‌ کند که نتیجه فعالیت های مالی را پردازش کرده و به همین علت است که به آن زبان تجارت گفته می‌ شود. در ارتباط با حسابداری مالی شرکتها باید بدانید حسابداری مالی در واقع شامل عملیاتی مانند: ثبت، جمع‌ بندی و تنظیم گزارش در ارتباط با معاملات تجاری در مدت زمان مشخص می‌ باشد.

به نوعی دیگر در خصوص گزارش‌ های مالی باید بدانیم این گزارش‌ها اعم از تجزیه و تحلیل‌ های فعالیت‌ های مالی صورت گرفته شده می‌ باشد که در نهایت با استفاده از این گزارش می‌ توان نتیجه‌ گیری لازم را انجام داد. همچنین توجه داشته باشید در این نوع حسابداری به تمام جزئیات فعالیت‌ های اقتصادی انجام شده در سازمان یا شرکت توجه خواهد شد و گزارش‌ های لازمه از فعالیت‌ های مالی انجام شده در سازمان نیز ارائه می‌ شود.

به طور کلی ارائه اطلاعات مالی یکی از مهم ترین اهداف حسابداری در کسب و کارهای مختلف می باشد. با این حال نحوه تهیه صورت مالی، بر اساس اینکه چه اهدافی در بردارد، تعیین می‌ شود. حسابداری مالی درواقع فرایندی ضروری در شرکت‌ ها به شمار می رود که در این فرآیند همه اطلاعات مالی ثبت و طبقه بندی می‌ شوند.

پیشنهاد ویژه: نرم افزار هلو یکی از تخصصی ترین دوره ها می باشد که در آموزشگاه آریا تهران برگزار می شود شما می توانید برای دریافت اطلاعات در خصوص این دوره تخصصی به صفحه دوره نرم افزار هلو مراجعه کنید. همچنین اگر علاقه مند به یادگیری صفر تا صد نرم افزار سپیدار هستید، می توانید در کلاس آموزش نرم افزار سپیدار شرکت کنید.

حسابداران مالی این اطلاعات را با استفاده از نرم افزارهای حسابداری از همه جریان‌ های مالی شرکت، سود و زیان‌ ها، قراردادها و صورت ترازنامه‌ ها جمع آوری کرده و پس از بررسی نهایی در قالب یک گزارش دسته بندی شده، جامع و بدون نقص به دیگر افراد ارائه می‌ دهد.

با ما همراه باشید در این مقاله قصد داریم به بررسی شاخه مالی حسابداری که می‌ توان آن را یکی از پرکاربردترین و اصلی ترین زیرمجموعه های حسابداری تلقی کرد بپردازیم.

پیشنهاد ویژه: برای دانستن تعریف حسابداری و آشنایی با مفاهیم کلی رشته حسابداری توصیه می‌ کنیم حتما مقاله برای رشته حسابداری چه درس هایی باید قوی باشد را مطالعه کنید.

دانش حسابداری مالی

همانطور که ذکر شد حسابداری خود به دسته های متعدد تقسیم می‌ شود که یکی از آن ها حسابداری مالی است. این نوع از حسابداری برای محاسبه کردن اطلاعات مالی شرکت ها و بررسی جزئیات فعالیت های مالی و اقتصادی به کار می‌ رود که ادامه کار یک شرکت بدون آن ممکن نیست.

تمام تراکنش های مالی یک سازمان و تمام هزینه های آن از هزینه های حقوق کارکنان و مالیات و اجاره محل کسب، تا خرید تجهیزات جدید و متریال لازم و بدهکاران و طلبکاران و همچنین سود قسمت های مختلف سیستم در گزارشات حسابداران مالی ثبت می‌ گردند.

پیشنهاد ویژه: شما می توانید برای شناخت توانایی خود و اطلاع از میزان دانش حسابداری خود در آزمون آنلاین حسابداری آموزشگاه آریا تهران شرکت کنید. به همین می توانید به صفحه آزمون آنلاین حسابداری مراجعه نمایید.

انواع حسابداری مالی

به طور کلی حسابداری مالی به دو نوع حسابداری نقدی و تعهدی دسته بندی می شود. از حسابداری تعهدی برای انجام امور مالی مربوط به سازمان‌ های بزرگ و از حسابداری نقدی، برای تهیه گزارشات مالی مربوط به سازمان‌ های کوچک استفاده می شود. در ادامه به بررسی هر یک از انواع حسابداری مالی خواهیم پرداخت.

پیشنهاد ویژه: حسابداری پیمانکاری یکی از انواع حسابداری است که با مراجعه به صفحه حسابداری پیمانکاری می توانید با انواع آن آشنا شوید.

حسابداری نقدی

معمولا شرکت ها و کسب و کارهای کوچک، از حسابداری نقدی، به دلیل اجرای ساده آن، برای انجام امور مالی خود استفاده می کنند.

فرایند روش حسابداری نقدی، با قوانین اصول حسابداری پذیرفته شده عمومی متفاوت است. تراکنش‌ های مالی فقط زمانی به روش نقدی وارد می‌ شوند که واقعی شوند. به طور مثال، زمانی که پرداختی دریافت می‌ شود، درآمد ثبت می‌ شود، در حالی که هزینه‌ ها هنگام تسویه بدهی ثبت می‌ شوند.

صورت‌ های مالی ارائه شده در یک سیستم حسابداری نقدی، اطلاعاتی را درمورد منابع وجوه نقد در طول دوره مالیاتی، نحوه مصرف وجوه نقد و مانده وجوه نقد در تاریخ گزارش ارائه می‌ کند. یادداشت‌ های صورت‌ های مالی معمولا اطلاعات بیشتری در مورد بدهی‌ ها ارائه دهد.

حسابداری نقدی می تواند برای صاحبان مشاغل فردی و کسب و کارهای کوچک بسیار کاربردی باشد. این روش معمولا برای رسیدگی به حساب‌ های شخصی تا مقدار مشخصی نیز استفاده می شود. به طور مثال، در صورتی که درآمد یک شرکت بیش از ۵ میلیون دلار در سال باشد، خدمات درآمد داخلی (IRS) یک شرکت را مجبور می‌ کند تا از روش حسابداری تعهدی پیروی کند.

یکی از معایب مهم این سیستم این است که احتمال دارد تصویری نادرست از وضعیت مالی یک واحد تجاری نشان دهد، به خصوص زمانی که فعالیت‌ هایی از جمله هزینه‌ های پرداخت نشده، دریافت‌ های نقدی یا دریافتی‌ های معلق در صورت‌ های مالی ایجاد نشده باشند.

حسابداری تعهدی

یکی از مفاهیم بسیار مهم در روش حسابداری تعهدی، مفهوم تطبیق است که هدف آن تطبیق درآمد و هزینه سالیانه مناسب می باشد. اصل تطابق نیازمند آن است که این معیار مبتنی بر پیوند علت و معلولی بین درآمد گزارش شده و هزینه باشد.

از آنجایی که معاملات با هم در یک دوره ثبت می‌ شوند، تطبیق درآمدها و هزینه‌ ها به شیوه تعهدی می تواند در دستیابی به ارزیابی دقیق‌ تر از درآمد خالص دوره‌ ای کسب‌ و کار تاثیرگذار باشد.

سود فقط زمانی ثبت می‌ شود که به دست می‌ آید و هزینه‌ ها فقط پس از وقوع آن ها بر اساس حسابداری تعهدی ثبت می‌ شود. این امر بدین معناست که یک فاکتور می‌ تواند به عنوان درآمد طبقه‌ بندی شود حتی اگر هنوز پرداختی دریافت نشده باشد.

از این رو، حتی اگر پرداخت به تعویق بیفتد، هزینه‌ ها گزارش می‌ شود. هنگام استفاده از روش تعهدی و دریافت پیش‌ پرداخت، توجه داشته باشید که پیش‌ پرداخت تا ماه بعد که درآمد وصول شده است محاسبه نمی‌ شود. با این حال، تعویق بیش از سال مالیاتی بعدی قابل تصور نیست. درنهایت، به دلایل مالیاتی، پیش‌ پرداخت باید به عنوان درآمد در گزارش‌ های مالی مناسب و دریافت‌ های ناخالص نشان داده شود.

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید با انواع استانداردهای حسابداری آشنا شوید، بر روی لینک کلیک کنید.

آموزش حسابداری مالی

آموزش حسابداری مالی در موسسات مختلف آموزشی و دانشگاه ها صورت می‌گیرد. چه در دانشگاه، چه در موسسات اموزشی مستقل و چه به صورت خودجوش، برای یادگیری حسابداری نیاز به استفاده از جزوه حسابداری مالی معتبر اساتید حاذق دارید. خوشبختانه در ایران بانک اطلاعاتی بسیار جامعی به صورت ترجمه شده و تالیفی در حوزه حسابداری مالی وجود دارد که می‌توانید از آن ها برای آموزش رایگان حسابداری مالی استفاده نمایید.

ما در آموزشگاه حسابداری آریا تهران متناسب با رسالت خود تمام مقدمات یادگیری آموزش حسابداری مالی را، از صفر تا صد فراهم کرده ایم. شما می توانید با شرکت در دوره های موجود در دپارتمان حسابداری آریا تهران همین امروز یادگیری و آموزش حسابداری مالی را شروع کنید. هرچند اگر قصد ورود به بازار کار را دارید ما دوره حسابداری بازار کار مجتمع فنی آریا تهران را به شما پیشنهاد می دهیم.

شما در دوره های آموزش اصول حسابدرای از مزایای زیر بهره مند خواهید شد:

  • یادگیری اصولی و بازار کاری حسابداری
  • دریافت مدرک معتبر و بین المللی
  • پیشتیبانی علمی و عملی بعد از اتمام دوره
  • امکان معرفی به کار
  • دریافت فیلم ها و جزوات رایگان
  • و…

ما در بهترین سایت حسابداری ایران دور هم جمع شده ایم تا بهترین خدمات آموزش حسابداری را در قالب آموزش های رایگان و برگزاری دوره های آموزشی بازار کار در دسترس شما عزیزان قرار دهیم. جهت دسترسی به بهترین مقالات حسابداری رایگان بر روی لینک کلیک بفرمائید.

حسابدار مالی کیست

یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما ایجاد شود این است که حسابدار مالی کیست و چه وظایفی دارد؟ حسابدار مالی فردی می‌ باشد که بر صورت‌ های مالی نظارت دارد و کار ثبت و ساماندهی صورت‌ های مالی را انجام می‌ دهد. اگر بخواهیم در یک جمله حسابدار مالی را معرفی کنیم باید بگوییم حسابدار مالی فردی می‌ باشد که وظایف یک حسابدار مالی را باید انجام دهد.

یک حسابدار مالی باید به بررسی وضعیت اقتصادی سازمان را به طور مستمر بپردازد و گزارش درستی به مدیریت تحویل دهد. با ما همراه باشید در بخش زیر مهم‌ ترین وظایف حسابدار مالی را مورد بررسی قرار داده‌ ایم.

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید بدانید یک حقوق و درآمد یک حسابداری چقدر است، حتما مقاله درآمد حسابداری را مطالعه کنید. همچنین با مطالعه مقاله شغل حسابداری می توانید درباره این شغل اطلاعات کامل و جامعی بدست اورید.

وظایف حسابداری مالی

همانطور که در بخش بالا در خصوص حسابدار مالیات تعریف کردیم لازم است بدانید حسابداری مالی دارای وظایفی می باشد که مهم ترین وظایف حسابداری مالی به شرح زیر می باشد:

  • جمع آوری اسناد و مدارک
  • اطمینان از صحت صدور اسناد
  • حسابداری بر اساس مدارک صدور اسناد
  • اخذ تاییدیه اسناد و نامه های مربوطه به حسابداری و امضا آن ها بر اساس دستور العمل های موجود
  • تهیه و تنظیم سند لیست حقوق و دستمزد
  • تهیه و تنظیم لیست بیمه تامین اجتماعی و مالیات حقوق
  • طراحی کدینگ سیستم به صورت استاندارد
  • تراز دقیق حساب ها از جمله حساب های بانک
  • نگهداری از اسناد حسابداری و گرفتن بک آپ از اسناد صادره در نرم افزار حسابداری
  • اصلاح و بستن حساب ها در پایان دوره مالی
  • تهیه گزارشات تراز حساب ها و بایگانی در آخرین زونکن اسناد در پایان سال
  • ارائه مشاوره مالی به مدیران برای اخذ بهترین تصمیم و کمک به سودآوری سازمان

اجزای اصلی حسابداری مالی

در ارتباط با اجزای اصلی حسابداری مالی باید بدانید که اجزای حسابداری مالی شامل مواردی است که این موارد به شرح زیر می باشد:

  • دارایی ها

دارایی های یک مجموعه شامل تمام منابع اقتصادی آن است. اموال، مطالبات و تمام رویدادها یا حتی اشیائی که قابل تبدیل شدن به پول هستند جزو دارایی های یک شرکت محسوب می‌ شود. به طور کلی در صورتی که یک منبع اقتصادی شرایط زیر را شامل شود دارایی محسوب می‌ شود:

  • دارای منفعت اقتصادی باشد.
  • در اثر معامله وارد شرکت شده باشد.
  • قابل قیمت گذاری باشد.

از انواع مختلف دارایی می‌ توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • وجه نقد
  • مطالبات و طلب از سایر افراد یا موسسات
  • موجودی کالاها و محصولات
  • تجهیزات و ملزومات
  • دارایی های ثابت (زمین و ملک و…)
  • بدهی ها

بدهی مورد دیگری است که در حسابداری مالی حتما باید در نظر گرفته شود. بدهی ها در واقع تعهداتی هستند که مجموعه نسبت به سایر مجموعه ها یا در برخی موارد اشخاص دارد. بدهی ها نیز مانند دارایی ها انواع مختلفی دارند:

  • وجه نقد
  • اسناد ( سند تجاری و سفته )
  • وام
  • حقوق کارکنان
  • سرمایه

سرمایه شرکت در واقع حق مالی مالک نسبت به دارایی هاست. فرمول محاسبه سرمایه دارایی ها منهای بدهی ها است. یعنی سرمایه آن چیزی است که پس از پرداخت بدهی ها از دارایی ها باقی می‌ ماند.

اصول حسابداری مالی

حسابداری مالی بر اساس پنج اصل بنا شده است که در ادامه به معرفی اصول حسابداری مالی پرداحته ایم. همچنین پیشنها می کنیم برای درک بهتر حسابداری و قواعد آن حتما مقاله اصول حسابداری را مطالعه کنید.

  1. اصل درآمد: بر اساس اصل درآمد، می توان گفت که درآمد یک شرکت یا سازمان زمانی ثبت می‌ شود که مشتری کالا یا خدماتی را دریافت کرده باشد، نه زمانی که برای آن هزینه می‌ پردازد.
  2. اصل تشخیص هزینه: همه هزینه‌ ها زمانی ثبت می‌ شوند که یک شرکت دریافت محصولات یا خدمات را از شخص ثالث تایید کند، نه زمانی که صورت‌ حساب دریافت می‌ شود.
  3. اصل تطبیق: هر دلار درآمد می بایست با مقدار مساوی هزینه تطبیق داده شود. به طور مثال، یک آژانس بازاریابی می تواند از مشتری برای توسعه وب‌ سایت خود هزینه کند. هاست، دامنه و زمان توسعه‌ دهنده از جمله هزینه‌ هایی هستند که آژانس برای این پروژه متحمل می شود. این هزینه‌ ها باید متناسب با محدوده پروژه تنظیم شوند.
  4. اصل هزینه: به جای استفاده از هزینه‌ های جاری یا فروش مجدد، می بایست هزینه‌ های تاریخی مربوط به دارایی‌ ها و بدهی‌ ها مد نظر قرار گرفته شود. به طور مثال، ارزش املاک و مستغلات به مرور زمان در نوسان است، اما باید در حسابداری مالی استفاده شود، چرا که تاریخی است نه جاری. به این نوع، حسابداری بهای تمام شده نیز می‌ گویند که در مقاله حسابداری بهای تمام شده چیست به طور کامل تر توضیح داده ایم.
  5. اصل عینیت: در حسابداری مالی، فقط باید از حقایق واقعی و تأیید شده استفاده کرد و نه از برآوردها یا ارزش‌های تخمینی.

مزایای حسابداری مالی

استفاده از این نوع حسابداری در شرکت مزایای بسیار زیادی به همراه دارد. در ادامه با برخی از مزایای حسابداری مالی بیشتر آشنا خواهید شد.

  • ارائه سوابق مالی: کلیه تراکنش‌ های مالی در حسابداری مالی، ثبت و دسته‌ بندی می‌ شوند. به این صورت اسناد مالی بایگانی خواهند شد.
  • امکان مقایسه نتایج: بایگانی سوابق مالی و تجاری این امکان را ایجاد می کند تا صورت‌ های مالی به ویژه سود و زیان را با سال‌ های قبل مقایسه کنند. این امر در ارزیابی پیشرفت یا عدم پیشرفت کسب و کار بسیار موثر است.
  • جلوگیری از اشتباهات و سوء استفاده‌ ها: همه اطلاعات تجاری به طور کامل و جامع در حسابداری مالی ثبت می‌ شوند. این امر باعث جلوگیری از کلاهبرداری یا سوء استفاده توسط افراد دیگر می شود.
  • کمک به اخذ وام و تسهیلات: گرفتن وام و تسهیلات، یکی از مواردی است که می تواند به شرکت‌ ها در مسیر تحقق اهداف کمک کند. این نوع حسابداری با تهیه صورت‌ های مالی، امکان اخذ وام را بسیار ساده می‌ کن
  • کمک به مدیریت در تصمیم‌ گیری: حسابداری مالی وظیفه دارد اطلاعات تجاری را جمع‌ آوری کرده و در قالب گزارش‌ هایی ارائه دهد. این گزارش‌ ها می تواند در اتخاذ تصمیمات تجاری مناسب توسط مدیران بسیار تاثیرگذار باشد. در حقیقت مدیران توسط این اطلاعات می‌ توانند هرگونه سود و زیان احتمالی را در آینده پیش‌ بینی کنند.
  • تسهیل امور مالیاتی: ارائه گزارشات مالی می تواند به تسویه بدهی‌ های مالیاتی بسیار کمک کند. درواقع این گزارشات مالی کار مقامات مالیاتی را برای تسویه سیستماتیک بدهی‌ های مالیات تسهیل می‌ کند.

روش های انجام حسابداری مالی

درخصوص روش های انجام حسابداری مالی باید بدانید یک حسابدار از روش های حسابداری مالی که تنها دو حالت نقدی و تعهدی استفاده نمی کند. لازم به ذکر است این شیوه ها چهارچوب های حسابداری را پوشش داده و برای ثبت و ساماندهی اطلاعات در پایان دوره های معین ماهانه، فصلی یا سالانه استفاده می شود.

در حسابداری مالی به شیوه نقدی تنها جابجایی پول نقد صورت گرفته و در معاملات مورد بررسی قرار می گیرد. در شیوه تعهدی همه داده های اطلاعاتی معاملات ثبت شده و مورد بررسی قرار می گیرد. لازم به ذکر است حسابداری تعهدی شامل حسابداری نقدی نیز می باشد.

لازم است بدانید یکی از مهم ترین قسمت های حسابداری، ثبت های حسابداری می باشد که شما می توانید برای دریافت اطلاعات در خصوص آنان به صفحه دانلود رایگان ثبت های حسابداری مراجعه کنید.  

تفاوت های حسابداری مالی و حسابداری مدیریت

تفاوت های حسابداری مالی و حسابداری مدیریت چیست؟ تفاوت اصلی که بین حسابدار مالی و حسابدار مدیریتی وجود دارد هدف آن هاست. هدف یک حسابدار مالی در واقع این است که اطلاعات مربوط به یک سازمان را گرداوری و برای افراد خارج سازمان پردازش کند. این درحالی است که هدف حسابداری مدیریت ارائه گزارشات مالی یک مجموعه به دیران به جهت ارتقای سیستم است.

پیشنهاد ویژه: برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این نوع حسابداری توصیه می کنیم حتما مقاله حسابداری مدیریت را مطالعه کنید.

در واقع حسابداری مالی دارای چهارچوب های خاص خود است که از سوی نهاد های خارجی تعیین شده است و در ضمن، ارتباطی با عملکرد یک کسب و کار ندارد. این در حالی است که اطلاعات حسابدار مدیریتی لزوما طبق چهارچوب های سایر سازمان ها نیست و همچنین به طور مستقیم در عملکرد مدیران مجموعه تاثیر گذار است.

تفاوت حسابداری مالی و حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی با نام حسابداری بهای تمام شده هم شناخته می شود و شامل حسابداری قسمت تولیدی می باشد. در حقیقت در حسابداری صنعتی تمام عوامل تولیدی و بهای تمام شده تولید محصولات وارسی می شود. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این نوع حسابداری مقاله حسابداری صنعتی را مطالعه کنید.

به صورت کلی تفاوت حسابداری مالی و صنعتی در این می باشد که در حسابداری مالی بر روی صورت های مالی اشخاص برون سازمانی تمرکز می شود و در حسابداری صنعتی بر روی تصمیمات درونی سازمان تمرکز می شود. البته توجه داشته باشید این موارد یکی از تفاوت های این دو نوع حسابداری می باشد که به این دو مورد محدود نخواهد شد.

صورت مالی چیست

لازم است در ارتباط با صورت مالی بدانید صورت مالی یک گزارش درون سازمانی یا برون سازمانی می باشد که به وسیله شرکت های نیمه خصوصی یا خصوصی فراهم می شود که حاوی جزئیات فعالیت اقتصادی سازمان یا واحد اقتصادی همانند: سود و زیان، هزینه ها، حقوق صاحبان سهام و از این قبیل می باشد. صورت های مالی که در حسابداری مالی استفاده می شود به شرح زیر می باشد:

  • ترازنامه
  • جریان نقدی
  • صورت درامد
  • صورت سود انباشته

حسابداری مالی چه کمکی به کسب و کار می کند

قطعا یکی از مهم ترین مسائلی که در یک کسب و کار مطرح است بالا بردن سود مالی آن است. تمام شرکت ها و موسسات دنبال الگوریتم هایی هستند که بتوانند به کمک آن ها سود خود و مجموعه را بالاتر ببرند. اجزای مختلف مجموعه می‌ توانند به افزایش سود در کسب و کار شما کمک کنند که حسابداری مالی یکی از این ارگان ها است.

حسابداری بازرگانی از زیر شاخه های حسابداری می باشد که شما می توانید برای آشنایی با آن به صفحه حسابداری بازرگانی مراجعه کنید.

اهمیت حسابداری مالی

با توجه به اینکه در بخش بالا با تعریف حسابداری مالی آشنا شدیم در این بخش قصد داریم به بررسی دلایل اهمیت و کاربرد این شاخه بپردازیم. اگر نمی‌ دانید حسابداری مالی برای شغل و کسب و کار شما چه کاربردی دارد ابتدا باید با اهمیت این نوع حسابداری در بخش‌ های مختلف آشنا شوید.

حسابداری مالی تاثیر بسزایی در سازماندهی شرکت‌ ها و مجموعه ها دارد چرا که موجب رعایت قوانین موجود و جلوگیری از بروز مشکل و نقص می‌ شود. از سوی دیگر حسابداری مالی به کارفرمایان در جهت رشد و پیشرفت کسب و کار کمک بسزایی می کند. حسابداری مالی دقیق از لحاظ حقوقی چنانچه که شکایتی از سوی فرد شاکی باشد اهمیت بسزایی دارد.

تاثیر حسابداری مالی بر کسب و کار

همان طور که پیش تر در تعریف حسابداری مالی گفتیم، این علم به ما کمک می‌ کند تمام اطلاعات مالی یک سازمان را طبقه بندی کنیم و در واقع هدف اصلی آن آماده کردن یک گزارش مالی است.

این گزارشات به عملیات شرکت جهت می‌ دهند و فعالیت هایی مثل انواع خرید و فروش و معاملات، اضافه کردن ماشین آلات به موسسه و حقوق کارکنان و اجاره و غیره را تحت تاثیر قرار می‌ دهند.

اهداف حسابداری مالی  

اگر نمی دانید اهداف حسابداری مالی چیست، ما در این بخش قصد داریم به بررسی آن بپردازیم. برخی از اهداف حسابداری مالی به شرح زیر می باشد:

  • بررسی گزارشات حسابداری مالی جهت رسیدگی به راندمان سازمان: استفاده از حسابداری مالی موجب رسیدگی به نقاط ضعف و قوت سازمان شده و راهکارهای جدیدی برای کارفرمایان و مدیران به وجود می آورد.
  • به استفاده از صورت های مالی گذشته به تهیه چشم انداز کمک بسزایی می کند: جهت مشخص کردن اهداف در آینده احتیاج به بررسی کامل از صورت های مالی گذشته وجود دارد.
  • آگاهی از هزینه ها و درآمد شرکت: اطلاع از درآمد و هزینه های شرکت کمک بسزایی در برنامه ریزی های دارد.

هدف حسابداری مالی در شرکت های تجاری چیست

ارائه گزارش از کوچکترین تراکنش های مالی و همچنین دسته بندی کردن آن ها به سود و زیان به صورت دوره ای در تمام شرکت ها انجام می‌ گردد. اهداف حسابداری مالی در شرکت های تجاری متعدد هستند که از میان آن ها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ارزیابی عملکرد شرکت در آن دوره با توجه به گزارش های مالی موسسه

با بررسی گزارشات مالی یک شرکت به خوبی می‌ توان به نقاط قوت و ضعف بخش های مختلف سیستم پی برد. این موضوع باعث می‌ شود که مدیران یک موسسه بدانند روی کدام قسمت از مجموعه باید بیشتر کار کنند و بهبود قسمت های مختلف مجموعه را طبق اولویت بندی هدفمند انجام دهند.

  • پیش بینی آینده نزدیک از طریق گزارشات ارائه شده

بررسی گزارش های ارائه شده می‌ تواند به تعیین یک هدف واقع بینانه کمک کند. تعیین کردن اهداف جدید برای مدیران یکی از کارهایی است که معمولا به رشد یک موسسه کمک می‌ کند که این کار باید با توجه به گزارشات مالی یک شرکت از گذشته صورت گیرد تا انجام پذیر باشد.

  • مشخص شدن سود و زیان، درآمد و هزینه های موسسه

داشتن اطلاعات ریز و جزئی درباره تمام تراکنش های مالی یک شرکت جزو واجبات هر موسسه ای می‌ باشد. با داشتن یک گزارش کامل از تمام درامد و هزینه های شرکت به صورت جزئی می‌توان تمام مشکلاتی که مانع بالا رفتن درامد می‌ شوند را پیدا کرده و آن ها را رفع نمود.

رشته حسابداری مالی چیست

در این بخش قصد داریم به بررسی و معرفی رشته حسابداری مالی بپردازیم. رشته حسابداری مالی یکی از زیر شاخه های حسابداری می باشد که رشته حسابداری مالی در دانشگاه های ایران تدریس شده و یکی از پرطرفدارترین رشته های تحصیلی حال حاضر کشور ماست که دلیل آن نیز پتانسیل بسیار بالای آن در بازار کار و البته جذابیت این رشته است. با ما همراه باشد در ادامه به بررسی دروس این رشته می پردازیم.

آینده شغلی حسابداری مالی

متناسب با تاثیر حسابداری مالی بر کسب و کار و همچنین کاربرد حسابداری مالی در بازار کار مشکلی برای شما به وجود نخواهد آمد و می توانید از پتانسیل آن در بازار کار اطمینان حاصل کنید.

بنابراین در خصوص آینده شغلی حسابداری مالی نگرانی نداشته باشید با داشتن مدارک معتبری که از دانشگاه های سراسر کشور دریافت می کنید همچنین مهارت و دانش لازمه در این زمینه می توانید به آسانی در شرکت های گوناگون استخدام شده و مشغول به کار شوید.

پیشنهاد ویژه: عده زیادی از افراد به دنبال نمونه سوالات حسابداری هستند، شما می توانید برای آشنایی با نمونه سوالات حسابداری به صفحه نمونه سوالات عملی حسابداری مقدماتی فنی حرفه ای با جواب در آموزشگاه آریا تهران مراجعه کنید.

سیستم حسابداری مالی

همانطور که توضیح دادیم، اصلی ترین وظیفه یک سیستم حسابداری این است که تمام اطلاعات مالی سازمان را طبقه بندی و ساماندهی نماید تا آگاهی از ریز جزئیات تراکنش ها امکان پذیر باشد. اما این ساماندهی و این سیستم حسابداری مالی باید دارای برخی استاندارد ها و برخی ویژگی ها باشد که در ادامه آن ها را بیان کرده ایم.

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سیستم های حسابداری همین حالا مقاله سیستم حسابداری را مطالعه نمایید.

ویژگی های سیستم حسابداری مالی

  • تعریف کد حساب به صورت درختی و نامحدود توسط کاربر
  • تعریف گروه های تفصیلی شناور به صورت نامحدود توسط کاربر
  • تعریف کردن سطح های گروه های تفصیلی شناور به صورت نامحدود توسط کاربر
  • تعریف تفصیلی شناور به صورت کد یونیک در سطح سیستم یکپارچه
  • صدور سند تعدیل ماهیت
  • هشدار خلاف ماهیت حساب و کنترل ویژگی های حساب در زمان صدور سند
  • تنظیمات گروه تفصیلی شناور به صورت اختصاصی
  • تعریف دسته اسناد
  • تعریف شرح سند پیشفرض
  • دریافت اتوماتیک اسناد
  • دریافت ضمائم اسناد
  • امکان دریافت فایل اکسل در سند حسابداری
  • صدور خلاصه سند جهت تنظیم دفاتر قانونی
  • جستجو در اسناد بر پایه فیلد های مختلف
  • جستجوی ترکیبی طراحی شده توسط کاربر

گزارشات حسابداری مالی

گزارشات مالی باید در دقیق ترین حالت ممکن ارائه شوند. یعنی تمام جزئیات شامل ساعت و تاریخ و مبلغ باید در آن ها ذکر شود. در گذشته این کار به صورت سنتی و روی کاغذ صورت می‌گرفت و در نتیجه امکان خطا در آن بسیار بالا می‌ رفت اما امروزه و به کمک نرم افزارهای مانند نرم افزار هلو علاوه بر بالا رفتن دقت، زمان انجام کار نیز بسیار کاهش یافته است.

نرم افزار حسابداری مالی

در ارتباط با نرم افزار حسابداری مالی باید بدانید تمام حسابداران برای ساماندهی اطلاعات مالی از نرم افزارهای مالی استفاده می‌کنند. حال بسته به کوچک و بزرگ بودن کسب و کار و پیچیده بودن محاسبات می‌توان از نرم افزارهای مختلف ساده و پیشرفته استفاده کرد. با ما همراه باشید در ادامه به معرفی بهترین نرم افزار حسابداری مالی می پردازیم.

پیشنهاد ویژه: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله نرم افزار حسابداری را مطالعه کنید.

ابزارهای کارآمد برای ایجاد گزارش مالی

در ادامه چند مورد از بهترین نرم افزارهای حسابداری ایران به شما معرفی شده است که می‌ توانید از آن ها استفاده نمایید.

  • نرم افزار حسابداری آرین سیستم
  • نرم افزار حسابداری پارسیان
  • نرم افزار حسابداری پارمیس
  • نرم افزار حسابداری پیوست
  • نرم افزار حسابداری تدبیر
  • نرم افزار حسابداری رافع
  • نرم افزار حسابداری مالی سپیدار
  • نرم افزار حسابداری شایگان
  • نرم افزار حسابداری فرداد

مزایای نرم افزار حسابداری مالی

  • سازماندهی کردن اطلاعات
  • بالا بردن دقت و پایین آمدن امکان اشتباه
  • بالا رفتن سرعت
  • امنیت اطلاعات
  • به روز ماندن دیتاهای مالی
  • تمرکز
  • برآورد زیرساخت ها برای انجام فعالیت های آینده

دروس حسابداری مالی

حسابداری مالی شامل چه دروسی است؟ عده زیادی از افراد در خصوص درس حسابداری مالی و دروس حسابداری مالی سوال می پرسند در این خصوص باید بدانید بسته به نوع دانشگاه یا سطحی که در آن تحصیل می‌ کنید دروسی که باید در رشته حسابداری مالی بگذرانید هم متفاوت خواهد بود. در حال حاضر می‌ توانید رشته حسابداری را به دو صورت کاردانی و یا کارشناسی پیوسته تحصیل نمایید.

دروس کاردانی حسابداری مالی علمی کاربردی

لیست دروس کاردانی حسابداری مالی علمی کاربردی به صورت ناپیوسته باید بگذرانید به شرح زیر است:

  • اقتاصد خرد
  • اقتاصد کلان
  • حقوق بازرگانی
  • مبانی سازمان و مدیریت
  • حسابداری موسسات خدماتی و  بازرگانی
  • حسابداری شرکت های غیر سهامی
  • ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت
  • روش های آماری
  • اصول حسابرسی
  • مدیریت اسنار و گزارش نویسی مالی
  • کاربرد رایانه در حسابداری
  • حسابداری بهای تمام شده
  • مدیریت مالی
  • حسابداری شرکت های سهامی
  • حسابداری مالیاتی
  • سیستم سفارشات خرید و انبارداری
  • حسابداری مالی
  • حسابداری پیمانکاری
  • اصول تنظیم و کنترل بودجه
  • پروژه مالی

دروس کارشناسی حسابداری مالی علمی کاربردی

لیست دروس کارشناسی حسابداری مالی علمی کاربردی به صورت پیوسته باید بگذرانید به شرح زیر است:

  • ریاضیات پایه
  • اصول حسابداری ۱ و ۲ و ۳
  • اقتصاد خرد
  • اقتصاد کلان
  • حقوق تجارت
  • مبانی جامعه شناسی
  • ریاضیات و کاربرد های آن در مدیریت
  • روش تحقیق
  • پول و ارز بانک داری
  • آمار و کاربرد آن در مدیریت
  • مبانی سازمان ومدیریت
  • حسابداری مالیاتی
  • حسابداری میانه ۱ و ۲
  • حسابداری صنعتی ۱ و ۲
  • اصول تنظیم و کنترل بودجه دولتی
  • پژوهش عملیاتی ۱ و ۲
  • مبانی و کاربرد کامپیوتر
  • اصول حسابرسی

جزوه حسابداری مالی استخدامی

اگر در تلاش برای استخدام در یک شرکت به عنوان حسابدار مالی هستید، توصیه می‌ شود علاوه بر مرور دانسته های خود که در اثر آموزش حسابداری به دست آورده اید، جزوه حسابداری مالی استخدامی که مخصوص شرکت در ازمون های استخدامی حسابداری مالی است را بررسی نمایید.

این جزوات شامل تمام نمونه سوالاتی هستند که ممکن است در طول ازمون استخدامی کاربردی باشند. اگر به دنبال دانلود رایگان مروری جامع بر حسابداری مالی نوروش pdf، مقاله حسابداری مالی pdf، حسابداری مالی ۱ pdf و حسابداری مالی پیشرفته ۱ هستید، اصلا نگران نباشید شما علاوه بر این جزوات می توانید خلاصه حسابداری مالی pdf و حسابداری مالی ۱ و ۲ را نیز از تیم پشتیبانی آریا تهران پس از ثبت نام در این دوره تخصصی دریافت نمایید.

کتاب حسابداری مالی

همان طور که گفته شد منابع مختلف و بسیار متنوعی در رشته حسابداری مالی تالیف و ترجمه شده اند. از میان این منابع، اگر به دنبال بهترین کتاب حسابداری مالی که هر فرد حرفه ای باید آن ها را بخواند، هستید ما در این بخش به معرفی آن پرداخته ایم. کتاب های حسابداری مالی به شرح زیر می باشد:

  • شاه کلید شخصی حسابداری
  • حسابداری بورس به سبک وارن بافت
  • کاربردی ترین مطالب و نکات حسابداری و مالیاتی ویژه بازار کار
  • حسابداری ویژه بازار کار
  • کلید حسابداری در اکسل
  • حقوق و دستمزد طلایی

جمع بندی

در این صفحه به طور کامل و جامع به این امر پرداختیم که حسابداری مالی چیست و چرا مهم است و درباره اهمیت و انواع حسابداری مالی صجبت کردیم تا شما عزیزان بتوانید درباره این نوع حسابداری اطلاعات و شناخت کافی بدست آورید. درصورتی که مقاله فعلی نظر برای شما مفید بوده، حتما با ارائه نظرات و پیشنهادات خود باعث دلگرمی ما باشید.

سوالات متداول
حسابداری مالی چیست و چه اهمیتی دارد؟

حسابداری مالی یکی از انواع حسابداری می‌ باشد که در حقیقت تعریفی برای ساماندهی اطلاعات مالی و ثبت آنان به حساب می‌ آید و به تمام جزئیات فعالیت‌ های اقتصادی انجام شده در سازمان یا شرکت توجه دارد. این نوع حسابداری گزارش‌ های لازمه از فعالیت‌ های مالی انجام شده در سازمان را نیز ارائه می‌ دهد.

اهداف حسابداری مالی چیست؟

یکی از اهداف حسابداری مالی وارسی گزارشات حسابداری مالی جهت رسیدگی به راندمان سازمان می باشد که شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مقاله حسابداری مالی بخش مورد نظر را مطالعه کنید.

تفاوت های حسابداری مالی و حسابداری مدیریت چیست؟

لازم است بدانید تفاوت اصلی میان این دو نوع حسابداری در نوع هدف آنان می باشد که هر کدام به نحوه خود دارای اهدافی هستند. جهت کسب اطلاعات کامل در این باره، پیشنهاد می کنیم مطالب این مقاله را بررسی کنید.