سرور چیست

آیا می دانید سرور چیست؟ مفهوم سرور و کارایی آن را می دانید؟ نحوه کار سرور به چه صورت است؟ در دنیای مدرن امروزی به خصوص دنیای کامپیوتر و فناوری ها بارها و بارها نام سرور را شنیده اید. بسیاری از افراد در کسب و کار خود از سرور استفاده کرده اما اطلاعاتی از ماهیت […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

آیا می دانید سرور چیست؟ مفهوم سرور و کارایی آن را می دانید؟ نحوه کار سرور به چه صورت است؟ در دنیای مدرن امروزی به خصوص دنیای کامپیوتر و فناوری ها بارها و بارها نام سرور را شنیده اید. بسیاری از افراد در کسب و کار خود از سرور استفاده کرده اما اطلاعاتی از ماهیت و کارایی این سرویس مدرن ندارند. یکی از بازارهای مرسوم در دنیای تکنولوژی، فروش سرور است. اهمیت بالای این قطعات در زمینه های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری سبب شده تا برای ایجاد شبکه های مجازی کلاینت ها استفاده شود. اگر مایل به دانستن ماهیت سرور و کاربرد سرور دارید؛ این مقاله را از دست ندهید.

اگر خیلی با مبانی کامپیوتر آشنایی نداری و میخواهی علاوه بر تسلط بر مبانی کامپیوتر کار با نرم افزار های کاربردی را یاد بگیری و از مهارت های کسب شده خود کسب درامد کنی پیشنهاد ما به شما شرکت در آموزش icdl آریا تهران با دریافت مدرک بین المللی فنی حرفه ای میباشد.

سرور چیست

سرور چیست
سرور چیست

سرور اینترنت چیست؟ آیا با انواع برندهای سرورها آشنا هستید؟ مفهوم سرور به زبان ساده چیست؟

سرور در زبان فارسی به معنای سرویس دهنده است. در پاسخ به سوال سرور چیست به زبان ساده می توان گفت که یک مفهوم در دنیای کامپیوتر بوده که جهت کنترل، مدیریت و میزبانی شبکه های مجازی استفاده می شود. در یک تعریف فنی، سرور کامپیوتر یا ماشینی بوده که خدمات یا برنامه ها را از طریق شبکه در اختیار کلاینت ها یا سیستم های دیگر قرار می دهد.

در دنیای اینترنت تعریف سرور معمولا به یک فضا جهت ذخیره سازی اطلاعات میزبان اطلاق می شود. درخواست مورد نظر از طریق یک سیستم دریافت شده و اطلاعات مورد نیاز کلاینت ارسال می شود. درخواست از نوع تصویر، متن، ویدئو یا هر نوع اطلاعات قابل پردازش است. زمانی که سیستم های کلاینت با یکدیگر متصل شده و همکاری می کنند به صورت یک شبکه کلی در نظر گرفته خواهند شد.

اگر شما به عنوان یک کاربر برنامه سرور مورد نظر را بر روی سیستم معمولی خود نصب کنید؛ سیستم شما به عنوان یک مرکز سرور اینترنت شناخته می شود. به عنوان مثال، شما قصد تماشای یک ویدئو در سایت مورد نظر دارید. هنگام ارسال درخواست تماشا، شبکه سایت مورد نظر درخواست کاربر را دریافت کرده و با تماشای ویدئو، اطلاعات مورد نظر را به وی انتقال خواهد داد.

سرور شبکه در اصل منبع حیات هر شبکه بوده که به راحتی منابع اشتراک مورد نیاز تمامی کاربران در سراسر جهان را در اختیار آن ها قرار خواهد داد. منابع در دسترس تنها از طریق کامپیوتر دریافت نشده و کاربر می تواند به راحتی از طریق سایر دستگاه های گیرنده همانند تلفن های هوشمند نیز اطلاعات مربوطه را از شبکه دریافت کند.

اما سرور محلی چیست؟ آیا سرور محلی با مرکزی تفاوتی دارد؟

یک سرور اطلاعاتی در واقع اطلاعات مورد نیاز را در سراسر شبکه ها جمع آوری کرده و با یک دسته بندی کلی در اختیار کاربر قرار خواهد داد.

جمع آوری اطلاعات مورد نیاز می تواند از طریق شبکه های محلی یا کوچک انجام شود که به سرور محلی شناخته می شود. سرور مرکزی عهده دار جمع آوری اطلاعات مورد نیاز کاربران از طریق یک شبکه گسترده همانند اینترنت می باشد.

یک سرور‌ مناسب بایستی ویژگی هایی از جمله انحصاری بودن منابع سخت افزاری جهت انتقال داده و اطلاعات، قابلیت افزایش و ارتقاء نوع سخت افزاری پشتیبان، قابلیت اتصال دائمی به اینترنت، سرعت عمل بالا در انتقال داده و قدرت پردازش بالای اطلاعات در کنار سطح امنیت خوب داشته باشد.

انواع سرور

انواع سرور
انواع سرور

سرورهای اتصالی یک نوع شبکه کامپیوتری معمولی بوده که به لحاظ سخت افزاری شباهت بسیار زیادی با یک کامپیوتر معمولی دارد با این تفاوت که نقش عملکردی متفاوتی با یکدیگر‌دارند.

در یک دسته بندی کلی می توان انواع سرورها را بر اساس اهدافی که برای کاربر به دنبال دارند، تقسیم بندی نمود. سرور شبکه در واقع یک دستگاه فیزیکی بوده که بر اساس نوع سرویس ارائه دهنده به کاربر شامل زیر مجموعه های متفاوتی می باشد.

  • فایل سرور file server

فایل سرور یکی از زیر مجموعه های سرور بوده که با نصب این زبانه کاربر به راحتی تحت شرایط از پیش تعیین شده فایل ها و اطلاعات خود را با سایر کاربران در شبکه به اشتراک خواهد گذاشت. استفاده از فایل سرور سبب شده تا کاربر کنترل و‌ مدیریت مناسبی بر روی فایل های به اشتراک گذاشته شده داشته و رمز گذاری فایل ها از طریق EFS امکان پذیر می باشد.

فایل سرور به عنوان یک مرجع دانلودی شناخته شده و بازدیدکنندگان وب سایت به راحتی به تمامی فایل ها و ویدئوهای ذخیره شده دسترسی خواهند داشت. از جمله ویژگی های مهم این سرور قابلیت نصب بر روی سیستم همانند هارد دیسک بوده که با کلیک بر روی آن به راحتی محتوای ذخیره شده مشاهده شده و منابع لازم برای ذخیره سازی و پردازش اطلاعات در خارج سیستم قرار گرفته و کاربر تنها اطلاعات مورد نیاز را دریافت خواهد کرد.

سازماندهی و مدیریت راحت فایل ها و اطلاعات ذخیره شده در شبکه، وضوح و شفافیت بالا، اشتراک گذاری آسان فایل های ذخیره شده، امنیت بالا، سادگی در دیتا ریکاوری و انتقال آسان دیتا بیس قدیمی به دیتا بیس جدید از جمله ویژگی های مثبت این نوع از سرور است. در کنار تمامی مزایا توجه داشته باشید که این نوع از سرور نیازمند ادمین شبکه بوده و در هنگام انتقال فایل ها پهنای باند شبکه افزایش خواهد یافت.

  • دیتابیس سرور Data base server

این نوع از سرور نیز نوعی سرور پایگاه داده جهت انتقال و ذخیره سازی فایل ها و اطلاعات بوده که به منظور ذخیره، بازیابی و کنترل اطلاعات و فایل ها به کار می رود. دیتابیس سرور به سایر سیستم های کامپیوتری و هوشمند متصل شده و به خدمات بازیابی اطلاعات و اشتراک گذاری فایل ها مشغول شده و فضای کافی برای انتقال هر یک از اطلاعات میان کاربران فراهم می شود.

دیتابیس سرور شامل یک بخش نرم افزاری بوده که برنامه های پایگاه داده را پشتیبانی کرده و بخش سخت افزاری ذخیره سازی و پردازش هر یک از اطلاعات و فایل ها را در محیط شبکه امکان پذیر خواهد کرد. مدیریت مرکزی داده ها در شبکه های محلی یا گسترده، حفظ یکپارچه گی داده ها و اطلاعات ذخیره شده، مدیریت ریسک سازمانی، پشتیبانی از چند کاربری و سهولت در اشتراک گذاشتن هر یک از فایل ها از جمله مشخصه های مثبت این نوع سرور شبکه می باشد.

اکثر سیستم های سرویس گیرنده از نوع تجاری از سرور دیتابیس جهت انتقال فایل ها و اطلاعات استفاده کرده و مطابق با درخواست های کاربر، اطلاعات را در شبکه های محلی یا گسترده انتقال می دهند.

مقاله پیشنهادی : دیتا سنتر چیست

  • اپلیکیشن سرور Application server

این نوع از سرور مسئولیت ارائه سرویس و انتقال اطلاعات به برنامه ها و نرم افزارهای کاربردی را بر عهده دارد. سرور اپلیکیشن به صورت نرم افزاری و یا سخت افزاری بوده و عموما برای سرویس دهی به برنامه های تحت وب یا اینترنت کاربرد دارد. این نوع از سرورها صرفا جهت انتقال فایل یا اطلاعات درخواستی به کلاینت ها به کار می رود.

  • میل سرور Mail server

این نوع از سرورهای ارتباطی به جهت انتقال ایمیل میان سرورهای کلاینت به کار گرفته می شود. این برنامه قابلیت دریافت و ارسال پیام های ایمیل میان کاربران را در کوتاه ترین زمان ممکن خواهد داشت.

مقاله پیشنهادی : آموزش ساخت جیمیل

  • سرور امنیتی Security server

این نوع از سرورها مبتنی بر انتقال فایل ها و کنترل آن بوده که موارد امنیتی از قبل مشخص شده و صدور مجوز بر اساس آن ها صورت خواهد گرفت.

انواع سرور از نظر تخصیص منابع

انواع سرور از نظر تخصیص منابع
انواع سرور از نظر تخصیص منابع

همان طور که در بخش قبلی عنوان شد؛ سرورها یکی از مهم ترین خدمات اینترنتی در هر شبکه بوده که از دیتا سنتر به عنوان نگهداری مرکز داده استفاده خواهد شد. انواع سرور از نظر تخصیص منابع به زیر مجموعه های سرور اشتراکی، مجازی و اختصاصی دسته بندی می شود.

  • سرور اشتراکی

همان طور که از نام این سرور پیداست؛ کاربرد این سرور در ارائه سرویس به تعدادی وب سایت، دیتابیس و بسیاری دیگر از کاربران خواهد بود. این نوع از سرور اینترنت، یکی از ارزان ترین و رایج ترین نوع هاستینگ بوده که چندین کاربر به صورت همزمان قابلیت استفاده از تمامی سخت افزارها و نرم افزارهای شرکت ارائه دهنده سرویس را خواهند داشت.

  • سرور مجازی VPS

این نوع از سرور اینترنت در واقع از بخش کردن سرورهای اختصاصی بدست آمده و مزایای بسیاری در مقایسه با سایر سرورهای ارتباطی دارد. هزینه پایین، قابلیت ارتقاء، سرعت متناسب، قابلیت نصب سیستم دلخواه، پهنای باند بالا، سطح امنیتی بالا و در اختیار داشتن آی پی معتبر برای هر کاربر از مزایای این نوع از سرور های اینترنتی است.

  • سرور اختصاصی

سرور اختصاصی نوعی از سرورهای ارتباطی بوده که در آن کاربر یک سرور را به صورت کامل اجاره خواهد کرد. در این شیوه، تمامی فضای هارد دیسک و پهنای باند ارتباطی در اختیار مشتری قرار گرفته و امکانات بسیاری را در اختیار وی قرار خواهد داد. به طور کلی، سرور اختصاصی بر اساس نوع کاربرد به دو دسته عمومی و سازمانی تقسیم بندی شده که مزایایی هم چون قابلیت انحصاری بودن سخت افزار و نرم افزار، اتصال دائمی به اینترنت، سرعت عملکرد بالا، امنیت بالا و قابلیت افزایش و ارتقاء سخت افزار داخلی را دارد.

انواع سرورها از نظر ارتباطی

در یک دسته بندی کلی، انواع سرورها از نظر ارتباطی تنها به دو دسته سرورهای تحت شبکه و سرورهای اینترنتی تقسیم بندی می شود.

  • سرور تحت شبکه

در صورتی که سرور وظیفه انتقال فایل و اطلاعات را به سیستم های محدودی داشته باشد؛ سرور تحت شبکه نامیده می شود. این نوع از سرورها صرفا در شبکه های داخلی و اختصاصی فعال بوده و سیستم های موجود در این نوع از شبکه ها توسط سرور تحت شبکه مدیریت خواهند شد. سرورهای دانشگاهی از این نمونه سرورهای ارتباطی هستند.

  • سرور اینترنتی

اگر سرورهای یک شبکه از طریق شبکه گسترده و جهانی اینترنت با سایر سیستم ها ارتباط داشته باشد؛ سرور اینترنتی نام دارد. این نوع از سرورها در تمام روز فعالیت داشته و نوعی ابر رایانه شناخته می شوند. امنیت و پایداری بالا از جمله ویژگی های مهم این نوع از سرورهای ارتباطی به شمار می رود.

انواع سرورها از نظر کاربرد

کاربرد سرور بر اساس نوع ان مشخص می شود. برخی از سرورها تنها برای انتقال فایل در یک محیط اختصاصی عملکرد داشته و برخی دیگر در سراسر جهان قابل استفاده می باشد. به لحاظ کاربرد نیز سرورها انواع مختلفی داشته و برندهای سرورها بر این اساس کارایی و عملکرد سرورهای ارتباطی را مشخص خواهند کرد.

  • فایل سرور

دسته ای از سرورهای کاربردی که وظیفه انتقال فایل های ذخیره سازی شده به کلاینت ها را دارند. این نوع از سرورها از قدیمی ترین نوع سرورهای کاربردی هستند.

  • گیم سرور

سرور بازی، تمامی اتفاقات در بازی های ویدئویی را در یک سرور به اشتراک می گذارد. سرورهای بازی به دو دسته اصلی سرورهای اینترنتی و سرورهای تحت شبکه داخلی تقسیم بندی می شوند.

  • ویدئو سرور

این سرورها قابلیت فراهم سازی محتوای چند رسانه ای داشته و کاربران به راحتی محتوای چند رسانه ای را پخش و ذخیره خواهند کرد.

علاوه بر موارد ذکر شده، سرور دیتا بیس، پروکسی سرور و میل سرور نیز جزئی از انواع سرور ها از نظر کاربرد است.

انواع سرور بر اساس زیرساخت

انواع سرور بر اساس زیرساخت
انواع سرور بر اساس زیرساخت

سرورها با توجه به اهدافی که دنبال می کنند، تقسیم بندی می شوند. انواع سرور بر اساس زیر ساخت به دسته ها سرور مجازی، اختصاصی، اشتراکی و کلود یا ابری تقسیم بندی می شود.

  • کلود یا ابری

این نوع از سرور های زیر ساختی، به تعداد نامحدودی از دستگاه ها اجازه داده تا به عنوان یک سیستم عامل سرور واحد با یکدیگر کار کنند. این نوع از سرورها در واقع نوعی سرور اختصاصی بوده که قابلیت اطمینان بالاتری داشته و هزینه کمتری در مقایسه با سایر سرورهای ارتباطی دارد. این دسته از سرورها به عنوان پایدارترین سرور برای مشاغلی که خواستار هزینه کم هستند؛ می باشد.

  • اشتراکی

در این نوع سرور دارای منابع اختصاصی بوده و دارای محدودیت های سخت افزاری هستند. این سرور به صورت مشترک در اختیار هاست ها قرار گرفته و ممکن است مشکل یکی از هاست ها بر روی هاست دیگر کاربران تاثیر داشته و سبب اختلال در شبکه شود.

  • مجازی

یک سرور فیزیکی که توسط نرم افزارهای مجازی ساز به بخش های کوچکتر تقسیم خواهد شد. سرور مجازی در واقع حد فاصل سرور اشتراکی و اختصاصی است. در این مدل از سرویس های ارائه دهنده کاربر فضای بیشتری جهت ذخیره سازی اطلاعات داشته و برای کاهش هزینه ها بسیار موثر است.

  • اختصاصی

نحوه کار سرور اختصاصی و هزینه آن با توجه به نوع سیستم عامل، منابع و منطقه جغرافیایی متفاوت است. این نوع از سرورها از انعطاف پذیری بالائی برخوردار بوده و به راحتی پاسخگوی نرم افزارها متعددی می باشد. اگر به دنبال توسعه وب یا اپلیکیشن هستید؛ خرید سرور اختصاصی بهترین گزینه است.

سرور گوشی چیست

سرور چیست؟ تعریف سرور گوشی چه مفهومی دارد؟ آیا نحوه اتصال گوشی به سرور را می دانید؟

وب سرور گوشی عموما برای افرادی که با برنامه ها و نرم افزارهای سنگین اندرویدی سروکار داشته بسیار مناسب است. علاوه بر این، برخی از افراد تمایل دارند تا در نمایشگرهای بزرگ بدون استفاده از ماوس و کیبورد به راحتی بازی کرده و به همین جهت، سرور گوشی خریداری می نمایند.

نحوه اتصال گوشی اندروید به سرور متفاوت بوده و بایستی از برنامه های کمکی همانند RD Client کمک گرفته شود. شما می توانید پس از دانلود هر یک از نرم افزارها کمکی به راحتی نام کاربری و آی پی سرور مورد نظر خود را به همراه پسورد وارد کرده و به شبکه های محلی یا اینترنت متصل شوید.

سرور محلی چیست

وب سرور محلی چیست؟ سرور محلی چیست؟ آیا این دو با یکدیگر متفاوت هستند؟

پیش از بررسی سرور محلی توجه داشته باشید که مفهوم سرور محلی با وب سرور محلی با یکدیگر متفاوت است. سرور وب محلی همانند یک سرور عمل کرده و جهت اجرای محتوای داینامیک کاربرد دارد در حالی که سرور محلی صرفا برای پشتیبانی از شبکه های محلی LAN مورد استفاده قرار خواهد گرفت. سرور محلی در واقع راهکاری جهت دسترسی به فایل های HTML بوده که به هر دلیلی بر روی مرورگرها قابلیت اجرا ندارد.

تنظیمات سرور چیست

تنظیمات سرور چیست
تنظیمات سرور چیست

سرور در واقع یک ابر رایانه قدرتمند بوده که از یک سری برنامه های سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده است. محل نگهداری سرورها با توجه به نوع کاربرد و اهدافی که به دنبال داشته متفاوت است. منابع سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل دهنده سرور هر یک تنظیمات خاصی داشته که بایستی حتما انجام شود. آیا شما شیوه تنظیمات سرور را می دانید؟ تنظیمات سرور چیست؟

ساده ترین راهکار جهت تنظیمات سرور، قرار دادن تمامی منابع نرم افزاری و داده ای در یک محیط خاص است. در این شیوه، کاربر به راحتی به تمامی فایل ها دسترسی داشته و ارتباط مستقیمی با سرور دارد. در راهکار بعد کاربر می تواند پایگاه داده مرکزی را از روی اینترنت جدا کرده و ارتباط تنها از طریق سرور انجام شود.

نوع دیگر از تنظیمات سرور مربوط به استفاده از لود بالانسر بوده که در صورتی که کاربر قصد اجرای چندین برنامه بر روی یک دامنه را داشته باشد؛ این تنظیمات کاربردی است. چنانچه لود بالانسر به درتس کار نکند، عملکرد برنامه ها و ارائه خدمات تحت وب مختل خواهد شد.

تکثیر پایگاه داده مرکزی نوعی دیگر از تنظیمت سرور بوده که برای هر سرور یک پایگاه داده قابل خواندن تکثیر می شود. به روز رسانی پایگاه داده از طریق برنامه کاربردی Master انجام می شود. در پاسخ به سوال بهترین تنظیمات سرور چیست؟ بایستی اظهار داشت که هر یک از شیوه ها دارای معایب و مزایایی بوده که بهترین انتخاب را منوط به شرایط کاری مورد استفاده خواهد کرد.

آدرس سرور چیست

آدرس سرور شما چیست؟ آیا می دانید که هر یک از شبکه های اختصاصی دارای یک آدرس سرور مخصوص هستند؟

آدرس سرور یا نام سرور در واقع آدرسی بوده در اینترنت جهت میزبانی سایت ها تعریف می شود. سرورهای اینترنتی از طریق نام اختصاصی خود قابل شناسائی و تفکیک پذیری خواهند بود. معمولا سرورهای اینترنتی دارای دو آدرس سرور بوده که با این دو آدرس قابل شناخت می باشند.

کد سرور چیست

اگر کد آدرس اینترنتی را در مرورگر خود وارد کنید، درخواستی از سوی مرورگر به سرور فرستاده شده و پاسخ به این درخواست در قالب یک پیغام به کاربر نمایش داده می شود. عموما تمامی افراد پیام Not Found 404 را در پاسخ اکثر درخواست های خود مشاهده کرده اند. اما کد سرور چیست؟

کد وضعیت سرور در واقع همان پاسخ مربوط به درخواست کاربر بوده که از طریق سرور به کاربر ارسال خواهد شد. در این قسمت به معرفی برخی از مهم ترین کدهای ارسالی خواهیم پرداخت:

  • کد ۱۰۰

این کد نشان دهنده ادامه دادن بوده و مرورگر اجازه دارد تا ارسال اطلاعات را ادامه دهد.

  • کد ۱۰۱

این کد به معنای درخواست مرورگر جهت انتقال اطلاعات می باشد.

  • کد ۱۰۲

این کد در واقع پردازش انتقال فایل ها و اطلاعات از طریق مرورگر و سرور را مشخص خواهد کرد.

  • کد ۲۰۰

این کد پاسخ مثبت و موافق از طرف سرور را نمایش خواهد داد.

  • کد ۲۰۱

زمانی که یک فایل جدید در سرور ساخته شود، این کد به کاربر نمایش داده می شود.

وب سرور چیست

وب سرور Web server ، این دسته از سرورهای برای میزبانی سایت ها استفاده شده و داده های مربوط به یک سایت مشخص را ذخیره و به تمامی مرورگر کاربران در سراسر جهان انتقال خواهد داد. به زبان ساده می توان گفت که وب سرور وظیفه ذخیره سازی و انتقال محتوا را دارد.

زمانی که یک سایت اینترنتی را بارگذاری می کنید، عملا درخواست شما از سوی مرورگر به سرور ارسال شده و وب سرور درخواست و پاسخ را پردازش کرده و به صورت کد به کاربر نمایش خواهد داد. نحوه کار سرور وب به صورت سخت افزاری، نرم افزاری و یا هر دو می باشد.

مقایسه سرور با کامپیوتر های معمولی

در یک مقایسه کلی می توان تفاوت های سرور و کامپیوترهای معمولی را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • سرور جهت پردازش داده ها و اشتراک گذاری آن ها به کار می رود. پردازنده های موجود در ساختار سرور کاملا با کامپیوترهای معمولی متفاوت بوده و از حافظه و سرعت عمل بالاتری برخوردار هستند.
  • سرورها برخلاف کامپیوترهای شخصی به گونه ای طراحی شده اند که مدت زمانی طولانی و بدون وقفه کار کنند. قطعات داخلی سرورها و سیستم خنک کننده آن بایستی کیفیت بسیار خوبی داشته باشد.
  • هماهنگی و سازگاری قطعات داخلی سرورها با یکدیگر از مهم ترین ویژگی های سرورهای ارتباطی و تحت وب بوده که سازندگان برای هر قطعه تست های کنترل کیفی جداگانه ای در نظر گرفته اند. این شرایط در کامپیوترها متفاوت بوده و قطعات مونتاژ شده گاهی با یکدیگر سازگار نیستند.
  • سرورها دارای کارت حافظه با ظرفیت بالائی بوده که عملکرد پردازشی را افزایش خواهد داد.
  • سرورها بر خلاف کامپیوترها معمولا به گونه ای طراحی شده که قابلیت ارتقا داشته و همواره می توان آن ها را توسعه داد.
  • یکی از مهم ترنی تفاوت های ساختاری سرور و کامپیوترهای شخصی، ساختار هارد است. سرورها معمولا دارای چندین هارد بوده که به صورت Raid یا واحد عملکرد دارد.
  • سیستم عامل سرور با سیستم عامل کامپیوترهای شخصی متفاوت بوده و ویندوز نصب شده در سرور بایستی امکانات لازم برای مدیریت شبکه و پاسخ گوئی به درخواست ها را در اختیار داشته باشد.

کاربرد سرور

کاربرد سرور
کاربرد سرور

کاربرد سرور در حالت کلی برای انتقال و اشتراک گذاری منابع اطلاعاتی و توزیع کار می باشد. از جمله کاربردهای متداول سرور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان استفاده و اجرا هر یک از برنامه ها یا محتوای چند رسانه ای در سیستم هر یک از کاربران
  • نگهداری از اطلاعات و فایل های ذخیره شده
  • اشتراک گذاری حجم بالائی از منابع محاسباتی
  • به اشتراک گذاری پایگاه داده مرکزی بر روی یک شبکه
  • فعال سازی کامپیوترهای مختلف

دیتاسنتر چیست

آیا می دانید دیتاسنتر چیست؟ مفهوم دیتاسنتر و پایگاه مرکزی داده با یکدیگر متفاوت است؟ Data center( مرکز داده) چیست؟

دیتاسنتر یا مرکز داده به مکانی اطلاق شده که گروه عظیمی از سرورها و تجهیزات کامپیوتری با استفاده از امکانات و ملزومات زیر ساختی گرد هم آمده و بدون وقفه مشغول ذخیره سازی اطلاعات مورد نظر میان مراکز انتقال داده و درخواست کننده ها هستند.

دیتاسنتر یا مرکز داده بر اساس اندازه و کارکرد به ۶ دسته شبکه سازمانی، شبکه خصوصی، فراهم کننده های سرویس، مراکز داده اینترنتی، مراکز داده فراسازمانی و مراکز داده محلی تقسیم بندی می شوند. طراحی دیتا سنتر بایستی بر اساس قوانین و محدودیت های خاصی صورت بگیرد.

سیستم عامل سرور

سیستم عامل سرور در برندهای سرورها متفاوت بوده و ۵ سیستم عامل مختلف در انواع سرورها کاربرد دارد.

  • سیستم عامل ویندوز

برخی از سرورهای ارتباطی امکان نصب این نوع سیستم عامل را داشته و با توجه به تفاوت نسخه های مختلف ویندوز می توان بر اساس نوع کارایی، نسخه متناسب را نصب کرده و انتقال فایل و اطلاعات انجام شود.

مقاله پیشنهادی : ویندوز چیست

  • سیستم عامل یونیکس

از این نوع سیستم عامل در سرورهایی که تغییرات زیادی نداشته قابل استفاده بوده و پایداری و امنیت بالائی دارد.

  • سیستم عامل مجازی ساز

در این نوع سیستم عامل کاربر به راحتی توانائی ایجاد، حذف و مدیریت کامل سرورهای مجازی را دارد.

  • سیستم عامل لینوکس

این سیستم عامل از معروف ترین سیستم عامل های قابل نصب بر روی سرورها بوده که از سال ۲۰۱۳ با این هدف کاربرد داشته است. این نوع سیستم عامل در توزیع های متفاوتی ارائه شده که بر حسب نوع کارایی از آن استفاده می شود.

  • کنترل پنل

جهت مدیریت سرورهای اختصاصی، کنترل پنل الزامی است.

proxy server چیست

پروکسی چیست؟ سرور چیست؟ proxy server چیست؟

پروکسی سرور Proxy server؛ این سرور در واقع به عنوان یک واسطه میان سرور اصلی و سیستم درخواست کننده شناخته می شود. نحوه کار سرور پروکسی همانند فیلترشکن ها بوده و پس از بررسی اطلاعات توسط سرور، به سرور اصلی یا مرکز داده منتقل خواهد شد.

سرور اینترنت پروکسی در واقع یک دروازه میان کاربر و دنیای اینترنت است. این نوع از سرورها سطوح مختلفی از عملکرد، امنیت و حریم خصوصی را در اختیار کاربر قرار خواهد داد. سطح بالای حریم شخصی و جلوگیری از آسیب های اینترنت از جمله مهم ترین ویژگی های یک سرور پروکسی به شمار می رود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد پروکسی میتوانید مقاله پروکسی چیست را مطالعه کنید.

نحوه کار سرور

هر یک از سیستم های هوشمند متصل به اینترنت یا شبکه های محلی دارای یک آدرس یا نام مشخصی بوده که قابل شناسائی هستند.

زمانی که شما درخواست خود را در مرورگر تایپ کرده، مرورگر به صورت مستقیم به سرور متصل شده و اطلاعات ذخیره شده در مورد موضوع مورد نظر در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. نحوه کار سرورهای ارتباطی و اینترنتی همواره بر پایه اتصال به اینترنت و شبکه های محلی است.

محل نگهداری سرور ها

محل نگهداری سرورها بایستی دارای ویژگی های خاصی بوده تا امنیت داده های مرکزی فراهم شود. تامین امنیت اتاق سرور اهمیت بالائی داشته و استانداردهای کیفی رعایت شود. انتخاب ابعاد مناسب برای اتاق سرور، تامین تجهیزات خنک کننده و سرمایشی، استاندارد درب و دیواره های اتاق، تجهیزات اطفای حریق، جلوگیری از ورود گرد و غبار به اتاق سرور و سیستم روشنائی و ارت اتاق از سری ویژگی ها و استانداردهای مناسب برای انتخاب بهترین مکان جهت نگه داری سرورها می باشد.

سرور بخریم یا اجاره کنیم

بسیاری از کاربران در هنگام استفاده از سرور با این سوال مواجه می شوند که سرور بخریم یا اجاره کنیم؟ در پاسخ به این سوال توجه داشته باشید که عواملی هم چون هزینه، قابلیت اطمینان و پهنای باند در انتخاب این مورد بسیار موثر است. مسلما هزینه های مربوط به اجرای سرور در یک مکان خاص تا اجاره به نسبت بیشتر بوده و برق مسکونی نیز از برق صنعتی معمولا گران تر است.

یک سرور برای انتقال بهتر فایل ها و اطلاعات بایستی پهنای باند بیشتری را در اختیار داشته باشد به همین دلیل، داشتن یک شبکه پر سرعت یکی از مهم ترین عوامل در تعیین خرید یا اجاره سرور است. اکثر شرکت ها و سازمان ها، اجاره سرورهای اختصاصی را در مقایسه با خرید آن ترجیح داده و راهکاری به صرفه به شمار می رود.

برند های سرور ها

  • برند HP

سرورهای برند HP یا HPE از بهترین برندهای سرورها در بازار ایران بوده که در حال حاضر در مقایسه با سایر برندها از محبوبیت و فروش بالائی برخوردار است.

  • برند Dell

از دیگر سرورهای ارتباطی و اینترنتی محبوب، سرورهای برند Dell بوده که از تجهیزات زیر ساخت بسیار خوبی برخوردار است. این شرکت یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان برندهای سرور محسوب شده از قابلیت های ویژه ای هم چون پردازنده های قوی، اسلات رم و امکان اضافه کردن هارد درایو برخوردار می باشند.

  • برند Lenovo

از دیگر برندهای معتبر در زمینه ساخت سرور، برند Lenovo بوده که رشد چشم گیری در بازار فروش دارد.

جمع بندی

سرور چیست؟ دیتاسنتر چیست؟ آیا دیتاسنتر نوعی سرور اینترنتی می باشد؟ اگر از کاربران فنی حوزه اینترنت باشید به طور حتم با واژه های سرور و دیتاسنتر آشنائی دارید. سرور به عنوان یک واسطه اصلی میان هر یک از سیستم کاربران و دنیای وسیع اینترنت شناخته می شود. هدف به کار گیری این نوع از سرورها در واقع انتقال اطلاعات و فایل ها میان کاربر و سیستم های مرجع می باشد. انواع برندهای سرورها به لحاظ کارایی و کیفیت ساختاری قطعات با یکدیگر متفاوت بوده و اشخاص یا سازمان ها بایستی بر اساس نوع کارایی خود، مدل و برند مناسب را خریداری یا اجاره کنند. رد این مقاله به طور توضیح داده شد که سرور چیست و چه کاربردی دارد. اگر سوالی در مورد انواع سرور دارید میتوانید در بخش نظرات بیان کنید تا اساتید ما در اسرع وقت پاسخ دهند.

سوالات متداول

سرور چیست؟

در دنیای اینترنت تعریف سرور معمولا به یک فضا جهت ذخیره سازی اطلاعات میزبان اطلاق می شود. درخواست مورد نظر از طریق یک سیستم دریافت شده و اطلاعات مورد نیاز کلاینت ارسال می شود. درخواست از نوع تصویر، متن، ویدئو یا هر نوع اطلاعات قابل پردازش است. زمانی که سیستم های کلاینت با یکدیگر متصل شده و همکاری می کنند به صورت یک شبکه کلی در نظر گرفته خواهند شد.

انواع سرور کدامند؟

سرور ها انواع مختلفی دارند که از نظر ارتباطی، تخصیص منابع، زیرساخت و کاربرد با هم تفاوت هایی دارند و در دسته بندی های مختلف قرار میگیرند که در این مقاله انواع سرور را به تفکیک دسته بندی ها به شما معرفی کرده ایم.