structured data‌ چیست

در این مقاله به داده های ساختارمند می پردازیم و توضیح خواهیم داد که دقیقا structured data‌ چیست و چه کاربردی در سئو دارد. داده های ساختاریافته یا اسکتراکچر دیتا به گوگل کمک می کنند تا محتوای صفحات ما را بهتر درک کنند و بنابراین بتوانند مهمترین قسمت محتوای ما را در قالب نتایج غنی […]
  • تعداد نظرات: 0
  • دسته بندی ها: مقالات سئو
  • زمان مطالعه: 8 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

در این مقاله به داده های ساختارمند می پردازیم و توضیح خواهیم داد که دقیقا structured data‌ چیست و چه کاربردی در سئو دارد. داده های ساختاریافته یا اسکتراکچر دیتا به گوگل کمک می کنند تا محتوای صفحات ما را بهتر درک کنند و بنابراین بتوانند مهمترین قسمت محتوای ما را در قالب نتایج غنی یا Rich results در صفحه SERP گوگل به مخاطب نمایش دهند. در ادامه مقاله به صورت دقیق تر به توضیح مفهوم داده های ساختاریافته و پاسخ سوال structured data‌ چیست می پردازیم.

برای یادگیری آخرین تکنیک های سئو انواع سایت ها مطابق با آخرین الگوریتم های گوگل در دوره آموزش سئو سایت به لینک آموزش سئو مراجعه کنید.

structured data‌ چیست

داده‌های ساختار یافته structured data چیست؟ استراکچر دیتا داده های ساختارمندی می باشد که مانند یک سرنخ برای گوگل عمل کرده و کمک می کند محتوای مورد نظر بهتر درک شود. گوگل با کنار هم گذاشتن این عناصر مختلف داده های بصری و ساختارمندی ایجاد می کند که به کاربران کمک می کند به حجم زیادی از اطلاعات در کمترین زمان و به سادگی دسترسی داشته باشند. داده های ساختار یافته به شکل Rich results در نتایج جستجوی گوگل به نمایش در می آیند. از جمله این Rich results می توان به knowledge graph، carousels و Rich snippet نمایش داده می شوند و اطلاعات بصری قابل درکی را به مخاطب ارائه می دهند.

اگر به طراحی سایت آشنایی ندارید و مایلید به عنوان یک شغل پر درآمد آن را فرا بگیرید به لینک آموزش طراحی سایت با وردپرس مراجعه کنید.

در جواب سوال استراکچر دیتا چیست و نقش آن در سئو، در واقع باید بگوییم، دیگر این عنوان و توضیحات متا نیستند که مهمترین و تنها عناصر در صفحه سرچ گوگل برای جلب نظر مخاطب و گرفتن کلیک می باشند، و عناصر دیگری نیز وارد بازی شده اند. استراکچر دیتاها به صورت کدهای html، المان های نشانه گذاری معناداری را برای گوگل ایجاد می کنند که به گوگل اجازه می دهند این اطاعات را برای بهبود نتایج جستجو به کاربر نمایش دهد.

برای آشنایی با سئو تکنیکال به لینک سئو تکنیکال چیست مراجعه کنید.

کاربرد-استراکچر-دیتا
کاربرد-استراکچر-دیتا

کاربرد structured data و انواع ساختارهای آن چیست؟

در مقدمه مقاله به داده های ساختار یافته چیست پاسخ دادیم. حال سوال این است که structured data چه کاربردها و مزایایی دارد. اگر در گوگل کلمات کلیدی مختلف را سرچ کنید، اطلاعات متنوعی را مشاهده می کنید که صرفا به شکل عنوان نوشتاری ساده به نمایش در نمی آیند. به خصوص اگر مطالبی مانند نام افراد مشهور، اسم کتاب، فیلم و دستور پخت غذا را در گوگل جستجو کنید با کارت های تصویری شامل اطلاعات خلاصه شده و غنی مواجه می شوید. گوگل این اطلاعات را از داده های ساختار یافته ای که در صفحات مختلف وبسایت ها پیدا کرده کنار هم می گذارد و نمایش می دهد.

برای آشنایی با CTR و اهمیت آن در رتبه بندی به لینک CTR چیست مراجعه کنید.

هدف گوگل از این نوع نمایش داده ها، ارائه ساده، خلاصه و تصویری اطلاعات به مخاطب در زمان کم است. اصل پاسخگویی و برطرف کردن نیاز مخاطب با صرف کمترین زمان از کاربران، سیاست اصلی گوگل در سال های اخیر بوده است. لذا استفاده از استراکچر دیتاها برای کمک به گوگل برای رفع نیاز مخاطب و پاسخدهی دقیق تر که نتیجه آن، کسب رتبه بهتر در نتایج جستجوی گوگل می باشد، به همه کارشناسان سئو پیشنهاد می شود.

اهمیت-استراکچر-دیتا
اهمیت-استراکچر-دیتا

اهمیت structured data‌ چیست

این نکته صحیح است که ربات های گوگل به خصوص با الگوریتم های اخیر و آپدیت هسته، به خصوص با الگوریتم Helpful Content Update درک خیلی خوبی از محتوای صفحات پیدا کرده اند، اما به هر حال، گوگل در واقع یک ربات است و درکی که ما از محتوا داریم را ندارد. اینجا جایی است که استفاده از استراکچر دیتاها در سئو اهمیت پیدا می کند. استفاده از استراکچر دیتا مناسب باعث می شود موتورهای جستجو قادر باشند اطلاعات را به شکل ساختارمند از وبسایت ها استخراج کنند و در کنار هم به صورت قابل فهم به مخاطبان نمایش دهند.

گسترده ترین بخش سئو که بعد از سئو تکنیکال به آن پرداخته می شود سئو داخلی است. برای آشنایی با سئو on page به لینک سئو داخلی مراجعه کنید.

برای مثال هنگامی که شما نام یک فرد مشهور را در اینترنت سرچ می کنید، تمام اطلاعاتی که مخاطبان به احتمال زیاد به دنبال آن هستند نظیر نام اصلی و لقب، سن، قد و وزن، وضعیت ازدواج و تعداد فرزندان، افتخارات و دستاوردها و خیلی از اطلاعات دیگر در کنار نام و عکس های فرد مورد نظر نمایش داده می شود.

برای بررسی وضعیت ایندکس صفحات در سرچ کنسول باید به بخش url inspection مراجعه کنید.

مطمئنا به عنوان شخصی که این مقاله را مطالعه می کنید، یک کارشناس سئو می باشید و به دنبال کسب اطلاعات دقیق تر و جامع تر در مورد داده های ساختاریافته می باشید. بنابراین اگر به عنوان یک کارشناس سئو، قصد کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجوی گوگل را دارید، پیشنهاد می کنیم حتما استراکچر دیتاهای لازم را در صفحات خود به کار ببرید، زیرا با این کار به گوگل برای نمایش اطلاعات به کاربران احترام گذاشته اید و به دلیل ارزشی که گوگل برای کاربران قائل می باشد.

برای آشنایی با اصطلاحات سئو و روش های بهبود رتبه کلمات کلیدی به لینک اصطلاحات سئو مراجعه کنید.

با انجام این کار گوگل به طور حتم رتبه بهتری را برای محتوای شما در نظر می گیرید. یادتان باشد، برای کسب رتبه بهتر در صفحه نتایج جستجوی گوگل باید تلاش کنید نیاز کاربر را به بهترین شکل برطرف کنید و پاسخ او را در کمترین زمان بدهید که استفاده از داده های ساختار یافته یکی از راه های انجام این کار است.

تاثیر-استراکچر-دیتا-بر-سئو
تاثیر-استراکچر-دیتا-بر-سئو

تاثیر استراکچر دیتا بر سئو

Structured Data  چیست و داده معماری شده چه تاثیری در سئو دارد؟ تاثیر structured data روی سئو غیر قابل انکار است. داده های ساختاریافته یا structured data علاوه بر کمک به ربات های گوگل برای فهم بهتر محتوای صفحات شما، تاثیر سئویی مثبت دیگری نیز دارد. از جمله این اثرات می توان به استخراج اطلاعات از سایت شما توسط موتور جستجو برای نمایش در صفحه SERP گوگل اشاره کرد.

مهمترین ابزار یک سئوکار سرچ کنسول است. برای آشنایی با سرچ کنسول به لینک آموزش سرچ کنسول مراجعه کنید.

هنگامی که اطلاعاتی از صفحات ما در صفحه سرچ گوگل نمایش داده می شوند، صفحات ما بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. برای مثال گاهی اوقات اگر تعریف جامع و خوبی از یک مفهوم در مقاله خود ارائه دهیم گوگل آن را به صورت featured snippet نمایش می دهد که می تواند توجه و کلیک خیلی بیشتری را برای لینک ما داشته باشد. المان featured snippet در واقع تعریفی ساده و کوتاه از یک مفهوم است که بالای لینک اول در گوگل نمایش داده می شود.

اگر به طراحی سایت آشنایی ندارید و مایلید در یک دوره حرفه ای طراحی سایت شرکت کنید دوره طراحی سایت مراجعه کنید.

انواع Syntax مجاز در استراکچر دیتا

برای هر وبسایت سه نوع ساختار استراکچر دیتا مجاز وجود دارد. این ساختارها بیشترین کاربرد را در سئو وبسایت دارند. این سه نوع سینتکس مجاز شامل Microdata  ,JSON-LD ,microformats می باشند. بیشترین کاربرد را در بین ساختارهای داده های ساختاریافته نوع microdata داراست که تمام موتورهای جستجو از آن پشتیبانی می کنند. البته موتور جستجوی bing هنوز این ساختارها را نمی شناسد. اگر قصد دارید در ساختار های کروسل، گراف دانش و نتایج ریچ گوگل قرار بگیرید باید از ساختارهای استراکچر دیتا در صفحات خود استفاده کنید.

برای یادگیری html و بکارگیری آن در طراحی سایت به لینک آموزش html مراجعه کنید.

تصورات اشتباه در مورد استراکچر دیتا

تصورات اشتباه مختلفی در مورد استراکچر دیتا و انواع آن وجود دارد. استراکچر دیتا ها زمان زیادی است که در ساختار صفحات استفاده می شوند، اما اخیرا استفاده از این ساختارها در انواع مختلف افزایش یافته و از اهمیت زیادی نیز برخوردار شده است، زیرا گوگل برای پاسخگویی سریع تر و دقیق تر به کاربران به این ساختارهای هدفمند نیاز دارد. به خصوص از زمانی که هوش مصنوعی chatgpt توسط شرکت openai معرفی شد، گوگل با اپدیت های فراوان و تلاش برای هوشمند کردن نتایج جستجوی کاربران سعی در رقابت با آن دارد. تصورات اشتباه در مورد داده های ساختارمند عبارتند از:

  • از استراکچر دیتا باعث می شود سایت ما به طور حتم در Rich Snippets نمایش داده شود.
  • استراکچر دیتا یکی از فاکتورهای مستقیم گوگل برای رتبه ‌بندی سایت است.
  • گوگل برای درک ساختار سایت به استراکچر دیتا نیاز ندارد.

همانطور که این سه مورد نشان می دهد، اولا استفاده از داده های ساختارمند ضمانتی برای نمایش در صفحه نتایج جستجوی گوگل نیست. ثانیا، استراکچر دیتا هر چند به صورت غیر مستقیم بر رتبه لینک ها اثر گذار است، اما هنوز یک فاکتور مستقیم رتبه بندی نیست.

سوالات متداول

تاثیر structured data روی سئو چگونه است؟

استراکچر دیتا تاثیر مستقیم روی سئو سایت ندارد و می تواند به طور غیر مستقیم رتبه بندی را تحت تاثیر قرار دهد.

داده‌های ساختار یافته structured data چیست؟

داده های ساختار یافته داده هایی هستند که در اسکیماها قرار می گیرند و ساختارمند می شوند تا گوگل بتواند از آنها در نتایج غنی صفحه جستجوی گوگل استفاده کند.

کاربرد structured data چیست؟

استراکچر دیتاها برای ارائه داده های ساختارمند به گوگل و نمایش به کاربر در نتایج غنی گوگل کاربرد دارند.