گوگل چیست

مطالبی که در این صفحه خواهید خواند: گوگل چیست و چه کاربردی دارد تاریخچه گوگل محصولات و خدمات گوگل اپلیکیشن های گوگل گوگل یک موتور جستجوی اینترنتی است. موتور جستجو گوگل از یک الگوریتم اختصاصی برای بازیابی و سفارش نتایج جستجو استفاده می کند که در آن انواع الگوریتم ها پیاده سازی شده است که […]
  • تعداد نظرات: 0
  • دسته بندی ها: Internet / ویندوز
  • زمان مطالعه: 15 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

گوگل یک موتور جستجوی اینترنتی است. موتور جستجو گوگل از یک الگوریتم اختصاصی برای بازیابی و سفارش نتایج جستجو استفاده می کند که در آن انواع الگوریتم ها پیاده سازی شده است که میتواند مرتبط ترین و قابل اعتمادترین منابع داده ممکن را به کاربران ارائه دهد.

گوگل چیست و چه کاربردی دارد

ماموریت و وظیفه گوگل این است که “اطلاعات جهان را سازماندهی کند و آنها را به صورت مفید در دسترس کاربران قرار دهد. گوگل موتور جستجوی برتر در جهان است، موقعیتی که باعث انتقاد و نگرانی در مورد قدرتی که برای تأثیرگذاری بر جریان اطلاعات آنلاین دارد، شده است.

گوگل یک شرکت آمریکایی است که بیشتر به عنوان موتور جستجو شناخته می شود. اگرچه این شرکت نام خود را به عنوان یک موتور جستجو معرفی کرد و اکثریت قریب به اتفاق درآمد آن از تبلیغات حاصل می شود، اما به تعدادی از زمینه ها مانند رایانش ابری، نرم افزار و سخت افزار منشعب شده است.

اخیرا این شرکت با ایجاد اولین گوشی گوگل خود به نام پیکسل وارد بازار سخت افزار موبایل شده است.

واحد ابری این شرکت Google Cloud نام دارد که شامل مواردی مانند G-Suite، برنامه های کاربردی بهره وری این شرکت مانند Gmail و Google Drive است.

آنچه به گوگل کمک می کند تا از رقبای خود متمایز شود، به رشد خود ادامه دهد و موتور جستجوی شماره یک و منحصر به فرد دنیا باشد، تکنیک PageRank آن است که نتایج جستجو را مرتب می کند. در حالی که گوگل یکی از بهترین موتورهای جستجو در اینترنت است، بسیاری از خدمات دیگر خود مانند Google Maps و Google Local را نیز برای ارائه نتایج جستجوی مرتبط‌تر در خود جای داده است.

چگونه گوگل را باز کنیم

برای استفاده از جستجوی Google، آدرس google.com را در مرورگر وب خود باز کنید. در کادر جستجو، کلمه یا عبارتی را تایپ کنید و Enter را فشار دهید یا روی دکمه جستجوی Google کلیک کنید.

برای مطالعه » مرورگرچیست؟

گوگل چیست
گوگل چیست

معنی گوگل به فارسی

شاید تصور کنید که معنی گوگل به فارسی معنی خاصی نداشته باشد اما اقعا این کامه معنی بسیار جالی در فارسی دارد که شاید دانستن آن برای شما هم جالب باشد.

معنی گوگل یک عدد بسیار بزرگ میباشد مانند ۱۰ به توان ۱۰۰ یعنی مثلا ۱ و ۱۰۰ صفر جلوی آن میباشد و دلیل این معنا این میباشد که قرار است گوگل به این هدف برسد و خدمات خود را به این عدد برساند.

امروزه همه تقریبا برای ادامه حیات کسب و کارشان نیاز به گوگل دارندو بدون خدمات گوگل زندگی بسیار سخت می شود.

البته رسیدن به این تعداد خدمات خیلی دوراز انتظار نیست و امروزه هم خدمات گوگل روز به رو ز در حال افزایش میباشد و همین خدمات و محصولات گوگل مانند حساب جیمیل، نرم افزار های پیشرفته، سیستم عامل اندروید و صد ها خدمت دیگر در تمام ابعاد زندگی مردم سایه انداخته است.

مهمترین ویژگی که گوگل دارد این است که رتبه ۱ الکسا را به خود اختصاص داده است و وبلاگ های گوکل هم رتبه های برتر الکسا ر به خود اختصاص داده اند که این نشان از قدرتمند بودن آن است.

برای مطالعه » وب سایت چیست؟

معنی گوگل به فارسی
معنی گوگل به فارسی

تاریخچه گوگل

شروع گوگل : دامنه google.com در ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷ ثبت شد و این شرکت در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ تأسیس گردید. در ابتدا گوگل با نام BackRub شناخته می شد.

گوگل موتور جستجویی است که در سال ۱۹۹۶ توسط سرگئی برین و لری پیج به عنوان یک پروژه تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد برای یافتن فایل‌ها در اینترنت توسعه یافت. لری و سرگی بعدا تصمیم گرفتند نام موتور جستجوی خود را تغییر دهند و گوگل را انتخاب کردند که از واژه googol الهام گرفته شده است. دفتر مرکزی این شرکت در کالیفرنیا قرار دارد.

نام دامنه گوگل در ابتدا google.stanford.edu بود که دلیل این نامگذاری استفاده از آن در این داشنگاه بود که بعد ها ین دامنه به دامنه امروزی تغییر کرد.

برای مطالعه » شغل طراحی سایت

سرمایه گوگل

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که سرمایه گوگل چیست و آیا گوگل از بودجه خاصی استفاده میکند یا خیر؟

بری اولین بار سرمایه گوگل توسط اندی بکتولشیم که معادل با ۱۰۰ هزار دلار بود به گوگل اهدا گردید. به دلیل موفقیت های بسیار از همان ابتدا سرمایه گذاران دیگر هم برای سرمایه گذاری در این پروژه آمادگی خود را اعلام کردند.

شاید دانستن این نکته برای شما هم جالب باشد که جف بروز و رام شریرام ۲۵۰/۰۰۰ دلار به گوگل اهدا کردند و این سرمایه گذاری توانست در موفقیت های بیشتر گوگل تاثیر مثبت داشته باشد.

در سال ۲۰۰۰ یاهو محبوب ترین موتور جستجو بود و گوگل باید جای این موتور جستجو را میگرفت که کار سختی بود. در سال ۲۰۰۱ تعداد سرمایه گذاران گوگل رو به افزایش بود که مدیریت این سرمایه و بودجه گوگل به یک چالش تبدیل شده بود که خوشبختانه اریک اشمیت توانست در این پست ایفای نقش موثری داشته باشد.

کار گوگل روز به روز در حال افزایش بود و توانست در سال ۲۰۰۳ سرمایه زیادی را کسب کند و ساختمانی به ارزش ۳۱۹ میلیون دلار را خریداری کند.

سرمایه گوگل روز به روز در حال افزایش بود تا جایی که در سال ۲۰۱۱ گوگل توانست بخش تلفن هوشمند موتورولا را بخرد که شاید برای شما هم حالب باشد که بدانید خر یداری این بخش از موتورولا چند ساعت بیشتر طول نکشید.

در این زمان این بخش از شرکت موتورولا به ارزش ۱۲٫۵ میلیارد دلا ر به فروش رسید و گوگل با خریداری این بخش توانست ۱۹ هزار پرسنل را زیر نظر خود به کار بگیرد.

خرید این بخش از موتورولا این مزیت را به همراه داشت که گوگل توانست سیستم عامل را ارتقا دهد و پیشرفت هایی در این زمینه داشته باشد. اما متاسفانه رشد و پیشرفت اچ تی سی و سامسونگ در این بخش بیشتر بود و موتورولا از این بازار رقابت عقب ماند.

در نهایت گوگل در این بخش سود کرد و در سال ۲۰۱۴ شرکت خریدرای شده را به لنوو به قیمت ۲٫۹ میلیارد دلار فروخت.

محصولات و خدمات گوگل

به طور کلی میتوان گفت که خدمات گوگل که برای همه از جمله آنلاین شاپ ها ملموس تر باشد در موارد زیر خلاصه می شود. البته ما در بخش پایین تر شما را بیشتر با سایر خدمات گوگل آشنا کرده ایم که میتوانید از این خدمات نهایت بهره را ببرید.

  1. Google chrome
  2. Google drive
  3. Google earth
  4. Google map
  5. Google play
  6. Google play games
  7. Google meet
  8. Google translate
  9. Google Analytics
  10. Google webmaster tools
  11. Google ads
  12. Google docs
  13. Youtube
 محصولات و خدمات گوگل
محصولات و خدمات گوگل
  • Android : پرکاربردترین سیستم عامل برای گوشی های هوشمند. این سیستم عامل در مقابل سیستم عامل ios قرار دارد و امروزه از آن سیستم عامل در گوشی های سامسونگ و نوکیا و … استفاده میشود.
  • Blogger : بلاگر یکی از وبلاگ هایی است که ایرانیان از این وبسایت معمولا برای لینک دهی به وبسایت شان و بک لینک گرفتن استفاده میکنند.
  • Chromebook : لپ تاپ با استفاده از سیستم عامل Google Chrome میباشد که طرفداران خاص خود را در سراسر دنیا دارد.
  • سیستم عامل Chrome : سیستم عامل توسعه یافته توسط Google برای رایانه های لپ تاپ و قابل حمل است که توسط گوگل این سیستم عامل طراحی شده است.
  • Gmail : سرویس ایمیل آنلاین رایگان با بیش از ۱ گیگابایت فضای ذخیره سازی و بهترین محافظت از هرزنامه موجود.
  • Google Ads : قبلاً به عنوان Google AdWords شناخته می شد، Google Ads سرویسی است که به کاربران امکان می دهد برای تبلیغات در موتور جستجوی Google و سایر وب سایت ها با استفاده از Google AdSense هزینه پرداخت کنند. وقتی شما از این خدمات گوگل استفاده میکنید سایت تان در نتایج برتر گوگل در قسمت تبلیغات نمایش داده میشود و کاربران با خدمات شما بیشتر آشنا شده و درآمد شما چندین برابر میشود.
  • Google AdSense – سرویسی که به ناشران وب سایت یا توسعه دهندگان وبلاگ برای نشان دادن تبلیغات در سایت خود پول می دهد.
  • گوگل آنالیتیکس : گوگل آنالیتیکس به کاربران اجازه می دهد تا گزارش هایی از بازدیدکنندگان وب سایت خود ایجاد کنند. با استفاده از این ابزار سئو میتوانید رفتار کاربران در سایت تان را رصد کنید و با استفاده از تکنیک های سئو برای بهبود رتبه سایت تان اقدام کنید.
  • Google Alerts : با گوگل الرت پیام های متنی هشدار ارسال شده به یک آدرس ایمیل را هر روز یا همانطور که در جستجوهای وب، جستجوهای اخبار و غیره اتفاق می افتد ایجاد کنید و از تغییرات رخ داده شده در آن ها مطلع شوید.
  • Google App Engine : سرویسی که به کاربران امکان ایجاد سرویس های وب مقیاس پذیر را که از منابع Google استفاده می کنند، ارائه می دهد.
  • Google Assistant : سرویس دستیار دیجیتال توسط گوگل که از هوش مصنوعی برای پاسخگویی به درخواست های صوتی استفاده می کند.
  • Google Books : یکی دیگر از خدمات Google که شامل صدها هزار کتاب است که می توان آنها را جستجو کرد.
  • Google Calendar : راهی برای سازماندهی برنامه خود، همگام سازی و اشتراک گذاری رویدادها با دوستانتان.
  • Google Chrome : محبوب ترین مرورگر اینترنت دسکتاپ. این مرورگر بسیار مورد استقبال جهانیان قرار گرفته و برای آن انواع افزونه ها و خدمات جانبی طراحی شده است.
  • Google Classroom : سرویس Google که به دانش آموزان و معلمان اجازه می دهد در یک کلاس دیجیتال شرکت کنند. با شیوع ویروس کرونا استفاده از ان خدمات گوگل در سراسر جهان بیشتر شد و بیشتر کلاس های آنلاین در این بستر تشکیل میشود.
  • Google Cloud : سرویسی برای کسب‌ و کارها برای ذخیره داده‌ها و اجرای برنامه‌ها در فضای ابری و پشتیبان‌گیری و بازیابی داده ها. با استفاده از این محصول گوگل میتوان داده ها در حجم بالا را در فضای ابری گوگل ذخیره سازی کرد و از این قضیه اطمینان داشت که اطلاعات از بین نمیروند و برای همیشه در فضای ابری باقی میمانند.
  • Google CSE (موتور جستجوی سفارشی): سرویسی که به شما امکان می دهد یک موتور جستجوی سفارشی Google ایجاد کنید.
  • Google Developer : مکانی برای یافتن تمام اسناد، منابع، رویدادها و محصولات برنامه‌نویس Google. در این خدمت از خدمات گوگل میتوانید هرآنچه که برای ساخت سایت و اپلیکیشن نیاز دارید را بیابید و از بزرگترین مرجع بهره ببرید. در این بخش شما میتوانید از خدماتی که google برای دولوپر ها ترتیب دیده است نهایت بهره را ببرید و در صورتی که سوالی در هر زمینه داشتید میتوانید در بخش گوگل ساپورت سوال تان را مطرح کنید.
  • Google Docs : یک راه حل رایگان فوق العاده از Google که به شما امکان می دهد اسناد ایجاد کنید، اسناد Microsoft Word را باز کنید و اسناد خود را با سایر کاربرانی که به اینترنت دسترسی دارند به اشتراک بگذارید. به این ترتیب شما میتوانید به صورت آنلاین اسناد ورد خود را باز کرده و در صور ت نیاز تییرات دلخواه را در آن ها ایجاد کنید.
  • گوگل درایو : یک سرویس ذخیره سازی ابری از گوگل که در ۲۴ آوریل ۲۰۱۲ معرفی شد، به کاربران اجازه می دهد اسناد و فایل های خود را در فضای ابری گوگل مشاهده، ویرایش و ذخیره کنند.
  • Google Duo : یک برنامه تماس ویدیویی بین پلتفرمی برای تلفن‌های هوشمند اندروید و سایر سیستم‌عامل‌های گوگل و شخص ثالث. این برنامه امروز در گوشی های هوشمند اندروید به صورت پیش فرض نصب شده است و به دلیل رضایت کاربران از کیفیت تماس های تصویری توانسته جایگاه برتری را به خود اختصاص دهد.
  • Google Earth : یک برنامه نرم‌افزاری فوق‌العاده که به فرد امکان می‌دهد تقریباً همه جای زمین را مشاهده کند، مسیرها را دریافت کند، مغازه‌ها و مکان‌های دیدنی نزدیک را پیدا کند و از امکانات گوگل برای شناسایی بخش های مختلف دنیا استفاده کند.
  • Google Express : یک سرویس تحویل در اکثر ایالت ها موجود است. این یک سرویس بین المللی است و متاسفانه به دلیل تحریم ها در ایران چندان کارایی ندارد اما در سایر کشور ها میتوانند از این خدمات گوگل برای تحویل محصولات شان اط سایر شهر ها و کشور ها استفاده کنند.
  • Google Fiber : یک سرویس محدود در برخی از نقاط ایالات متحده موجود است که اتصال فیبر به اینترنت را ارائه می دهد.
  • Google Fonts : مجموعه ای از هزاران فونت برای استفاده در صفحه وب شما. این بخش بسیار به درد طراحان سایت و گرافیست ها میخورد زیرا میتوانند از این بخش برای پیدا کردن بهترین و مناسب ترین فونت برای سایت و تصاویرشان شان بهره ببرند.
  • Google Forms : یکی از ویژگی‌های Google Docs که به کاربران اجازه می‌دهد فرمی ایجاد کنند که اطلاعات را برای استفاده شخصی یا تجاری جمع‌آوری می‌کند.
  • Google Fuchsia : یک سیستم عامل متن باز.
  • Google Glass : عینکی است که به آن (واقعیت افزوده) نیز گفته میشود.
  • Google Groups : تابلوی اعلانات Google با میلیون ها کاربر و پست که میتوانید از خدمات گوگل برای آشنایی با سایر کاربارن گوگل استفاده کنید.
  • Google Hangouts : پلتفرم ارتباطی برای پیام‌رسانی، پیامک، چت ویدیویی و VoIP. این خدمات گوگل در گوشی های هوشمند جدید به صورت پیش فرض نصب میشود و همه میتوانند از ان محصولات گوگل به صورت رایگان بهره ببرند.
  • تصاویر گوگل : جستجوی گوگل که به شما امکان می دهد به جای متن، تصاویر را جستجو کنید. همچنین اگر تصویری شبیه به تصویر خاصی مد نطر داشتید میتوانید تصویر مورد نطرتان را در این قسمت بکشید تا گوگل با بهره مندی از الگوریتم های هوش مصنوعی عکسی شبیه به عکس مورد نظرتان را پیدا کند.
  • Google Keep : سرویس فوق العاده ای که به شما امکان می دهد یادداشت ها و کار هایی که میخواهید برای انجام آن ها برنامه ریزی کنید را نگه داری و ذخیره کنید.
  • لنز گوگل : یک فناوری تشخیص تصویر که اشیاء را شناسایی می کند و اطلاعات مربوط به آنها را با استفاده از جستجوی Google نمایش می دهد.
  • Google Mail : بیشتر به عنوان Gmail شناخته می شود، محبوب ترین میزبان ایمیل.
  • Google Maps : یک ویژگی عالی که به کاربران امکان می دهد مسیرها را از یک مکان به مکان دیگر جستجو کنند، مشاغل محلی را جستجو کنند و موارد دیگر.
  • Google Meet : یک برنامه جلسه ویدیویی که با Google Chat ادغام می شود و جایگزین عملکردهایی می شود که قبلاً در Hangouts وجود داشت. در این محصول گوگل شما میتوانید یک تماس ویدیویی باکیفت را تجربه کنید. مهمترین
  • Google Moon : در جشن اولین فرود روی ماه، گوگل این صفحه را با نقشه ای از ماه و هر یک از فرود روی ماه ایجاد کرد. در واقع این یک محصول از گوگل نیست بلکه یک صفحه در گوگل است که به اولین فرود روی ماه برمیگردد و به دلیل این واقعه بزرگ ساخته شده است.
  • Google My Maps : قابلیتی در Google Maps که به کاربران خود اجازه می دهد تا نقشه های سفارشی را برای استفاده شخصی ایجاد کنند یا با دیگران به اشتراک بگذارند.

هدف گوگل

به طور کلی میتوان گفت هدف گوگل با بهره گیری از ربات های گوگل از راه اندازی بخش های مختلف ارائه خدمات و سازماندهی کردن اطلاعات انبوه به وجود آمد. مهمترین شعار گوگل پس از راه اندازی این بود که <شرور نباشید> به این معنی که اگر اطلاعاتی در بخش های مختلف به صورت پراکنده وجود دارد برای دسترسی سریع تر کابران به این اطلاعات و سازماندهی کردن آن ها از الگوریتم های پیشرفته استفاده شود.

برای رسیدن به هدف گوگل بخش های مختلفی را برای خدمات دهی راه اندازی کرد و امروزه همه این سرویس ها و محصولات برای انجام سریعتر امور مورد استقبال همه قرار گرفته است.

برای مطالعه » چگونه اخبار گوگل را فعال کنیم

اپلیکیشن های گوگل

اپلیکیشن های گوگل برای پیشبرد سریعتر امور کاربران راه اندازی شده اند. ابزار های گوگل که گاهی با اپلیکیشن گوگل هم شناخته میشوند که هر کدام برای اهداف خاصی طراحی شده اند. در ادامه شما را با مهمترین ابزار های گوگل آشنا میکنیم:

  •  Google Scholar
  •  Google Patents
  •  Google Books
  • Google News Archive Search
  • U.S. Government Search
  •  Google Custom Search Engine
  •  Web History
  • Google Code Search
  • Google Mobilizer
  • Notebook
  • SketchUp
  • Alerts
  • Desktop
  •  Google Pack
  • Browser Sync
  • Base
  •  Web Accelerator
  • Google Docs
  •  Send to Phone
  • GrandCentral
  •  Google Sites
  • GoogleTalk
  • Babelplex

برای مطالعه » آموزش تبلیغات در گوگل

اپلیکیشن های گوگل
اپلیکیشن های گوگل

تحقیق درباره شرکت گوگل

گوگل پروژهٔ تحقیقاتی دو دانشجوی دکتری دانشگاه استنفورد بود که در سال ۱۹۹۸ شروع شد.

موتور جستجوگر آن‌ها ابتدا با دامنه google.stanford.edu موردا استفاده قرار گرفت، ولی در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۹۷ دامنه google.com به ثبت رسید و در سپتامبر سال ۱۹۹۸ اولین دفتر کار گوگل راه‌اندازی شده و شرکت گوگل رسما به ثبت رسید.

تحقیق درباره شرکت گوگل
تحقیق درباره شرکت گوگل

گوگل ساخت کدام کشور است

همانطور که می دانید گوگل یک شرکت آمریکایی فعال در حوزهٔ فناوری اطلاعات شامل جستجوی اینترنتی، رایانش ابری و تبلیغات نرم‌افزار و سخت‌افزار است.

این کمپانی آمریکایی توسط لری پیج و سرگئی برین تأسیس شد که هر دوی آن‌ها در دانشگاه استنفورد به عنوان دانشجوی دکترا حضور داشتند و با نام «مردان گوگل» شناخته می‌شدند.

گوگل ساخت کدام کشور است
گوگل ساخت کدام کشور است

گوگل مخفف چیست

گوگل ترجمه فارسی عبارت Google می باشد، و همانطور که در بخش قبلی گفته شد این نام پروژهٔ تحقیقاتی دو دانشجوی دکتری دانشگاه استنفورد بود که در سال ۱۹۹۸ شروع شد.

گوگل مخفف چیست
گوگل مخفف چیست

عکس گوگل

در بخش زیر تصویری از کمپانی گوگل را مشاهده می کنید.

عکس گوگل
عکس گوگل

سئوالات متداول در مورد گوگل؟

گوگل یعنی چه ؟

لری پیچ و سرگی برین دو دانشجوی موفق دانشگاه استنفورد بریدج در سال ۱۹۹۸ اولین شرکت خود را با نام گوگل به ثبت رسانده اند.

هدف گوگل چیست ؟

گوگل می خواهد امکانات و خدمات خودش رو توی سرتاسر جهان به بی نهایت رقم برسسونه که درواقع دقیقا هم داره این کارو می کنه.

سال تاسیس گوگل؟

این کمپانی در سال سال ۱۹۹۸ شروع به فعالیت کرد.

تحقیق در مورد شرکت گوگل؟

گوگل پروژهٔ تحقیقاتی دو دانشجوی دکتری دانشگاه استنفورد بود که در سال ۱۹۹۸ شروع شد.
موتور جستجوگر آن‌ها ابتدا با دامنه google.stanford.edu موردا استفاده قرار گرفت، ولی در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۹۷ دامنه google.com به ثبت رسید و در سپتامبر سال ۱۹۹۸ اولین دفتر کار گوگل راه‌اندازی شده و شرکت گوگل رسما به ثبت رسید.

گوگل زیر مجموعه کدام شرکت است؟

گوگل یک کمپانی مستقل می باشد و زیر مجموعه هیچ شرکتی نیست.

گوگل در کجا قرار دارد؟

ساختمان اصلی و مرکز شرکت گوگل در مانتین ویو، سانتاکلارا در کالیفرنیا نزدیک سن خوزه واقع شده‌است