کد مالیاتی یک شناسه منحصر به فرد است که به هر فرد یا نهاد مالیاتی اختصاص داده می شود و در سیستم های مالیاتی برای شناسایی و پیگیری فعالیت های مالیاتی استفاده می شود. داشتن کد مالیاتی برای افرادی که مشغول فعالیت های اقتصادی هستند، الزامی است. زیرا، کارفرمایان باید با استفاده از این کد وارد پنل خود در سامانه مالیاتی کشور شوند و مالیات های مربوطه را پرداخت کنند. در غیر این صورت جرایم سنگینی را متحمل می شوند. در این مقاله قصد داریم دریافت کد مالیاتی را به صورت مرحله به مرحله همراه با فیلم، آموزش دهیم.
اگر میخواهید حسابداری مالیاتی را از پایه شروع کنید و از این طریق کسب درآمد داشته باشید پیشنهاد میکنیم آموزش مالیات آموزشگاه اریا تهران را از دست ندهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس بگیرید.
در این قسمت به زودی فیلم آموزش دریافت کد یکتا مالیاتی را قرار می دهیم.
آنچه در این پست می خوانید :
- کد مالیاتی چیست
- کد مالیاتی کارتخوان
- کد رهگیری دفاتر مالیاتی
- کد رهگیری پرونده مالیاتی چیست
- نحوه دریافت کد مالیاتی
- فیلم آموزش نحوه دریافت کد مالیاتی
- سامانه پیش ثبت نام و ثبت نام کد مالیاتی
- مراحل ثبت نام کد مالیاتی
- رفع نواقص پیش ثبت نام کد مالیاتی
- استعلام کد مالیاتی
- دریافت کد مالیاتی با کد ملی
- دریافت کد مالیاتی اشخاص حقوقی
- سوالات متداول
کد مالیاتی چیست
همانطور که گفته شد، کد مالیاتی یک شناسه منحصر به فرد است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور به افراد حقیقی و حقوقی اختصاص داده می شود. با استفاده از این کد افراد می توانند امور مالیاتی مربوط به خود را در سامانه امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir انجام دهند. بنابراین، داشتن کد مالیاتی برای تمامی افراد یا شرکت هایی که در حوزه های اقتصادی فعالیت می کنند، الزامی است.
شرکت ها، فروشندگان، اشخاص حقیقی دارای درآمد مستقل مانند پزشکان، وکلا، صاحبان کسب و کار و حتی برخی از افراد حقیقی که درآمدهای خاصی دارند، ملزم به داشتن کد مالیاتی برای پرداخت مالیات هستند. اگر نمی دانید مالیات هر حوزه شغلی چگونه محاسبه می شود، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات چیست را مطالعه کنید. بدون داشتن این کد، امکان انجام فعالیت های مالیاتی و قانونی وجود نخواهد داشت.
در پاسخ به سوال کد مالیاتی چند رقم است می توان گفت کد مالیاتی معمولا شامل ۱۰ رقم است و به صورت یکتا به هر فرد یا شرکت تعلق می گیرد. تفاوت کد اقتصادی و کد مالیاتی در این است که کد اقتصادی عمدتا برای شرکت ها و موسسات ثبت شده صادر میشد و بیشتر در فرآیندهایی مانند صدور فاکتور رسمی و معاملات تجاری در گذشته کاربرد داشت.
اما کد مالیاتی گسترده تر است و هم افراد حقیقی و هم حقوقی را شامل می شود. در واقع کد مالیاتی جایگزین گسترده تر و کامل تری برای کد اقتصادی است. در مقاله کد اقتصادی چیست به طور کامل این موضوع را بررسی کرده ایم.به طور کلی، کارفرمایان با استفاده از این کد می توانند مطابق با قوانین مالیاتی در ایران، مالیات های تکلیفی که برای آنها وضع شده را پرداخت کنند تا از پیگرد قانونی جلوگیری شود.
پیشنهاد ویژه: با شرکت در دوره حقوق و دستمزد آریا تهران می توانید مهارت محاسبه حقوق و دستمزد هر سازمانی را با قیمت مناسب همراه با تدریس بهترین اساتید حسابداری کشور فرا بگیرید و در پایان دوره، مدرک معتبر فنی حرفه ای دریافت کنید.
کد مالیاتی کارتخوان
کد مالیاتی دستگاه کارتخوان یک شناسه یکتا است که توسط سازمان امور مالیاتی به هر دستگاه کارتخوان (POS) اختصاص داده می شود. کد مالیاتی برای کارتخوان نقش واسطه ای بین دستگاه کارتخوان و پرونده مالیاتی دارنده آن داردو به سازمان امور مالیاتی این امکان را می دهد تا اطلاعات تراکنش های مالی مربوط به آن دستگاه را به طور دقیق بررسی کند. این کد یکی از ابزارهای کلیدی در اجرای طرح پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان می باشد که از سال ۱۴۰۰ به اجرا درآمده است.
از سال ۱۴۰۰، تمامی دارندگان دستگاه های کارتخوان موظف شدند که دستگاه های خود را در سامانه امور مالیاتی ثبت کنند و کد مالیاتی دستگاه کارتخوان را دریافت کنند. اگر کد مالیاتی را برای دستگاه خود دریافت نکنید، ممکن است کارتخوان شما غیرفعال یا حتی مشمول جریمه های مالیاتی شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره اهمیت دریافت کد مالیاتی برای کارتخوان، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات عملکرد را مطالعه کنید.
دریافت کد مالیاتی بریا دستگاه کارتخوان کافی نیست. پس از دریافت این کد باید اقدامات دیگری انجام دهید تا دستگاه به درستی در سیستم مالیاتی ثبت شود. برای این کار ابتدا باید شماره شبا اختصاصی دستگاه کارتخوان خود را در پرونده مالیاتی ثبت کنید. سپس کد مالیاتی را به دستگاه کارتخوان متصل کنید. در ادامه حذف کد مالیاتی کارتخوان را آموزش می دهیم
صحت اطلاعات ثبت شده در سامانه را بررسی کنید تا از بروز مغایرت های احتمالی جلوگیری شود. در نهایت به طور دوره ای گزارش های مالیاتی دستگاه خود را بازبینی کنید تا در زمان تنظیم اظهارنامه مالیاتی آمادگی بیشتری داشته باشید. اگر نمی دانید اظهارنامه مالیاتی چیست، پیشنهاد می کنیم به صفحه آموزش اظهارنامه مالیاتی مراجعه کنید.
پیشنهاد ویژه: با شرکت در دوره آموزش حسابداری از پایه در آموزشگاه آریا تهران، می توانید تمام اصول حسابداری را به صورت مقدماتی و پروژه محور فرا بگیرید و در پایان دوره، مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید.
کد رهگیری دفاتر مالیاتی
در پاسخ به سوال کد رهگیری دفاتر مالیاتی چیست می توان گفت کد رهگیری دفاتر مالیاتی یک شناسه یکتا است که برای شناسایی و تایید ثبت دفاتر رسمی مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی کشور استفاده می شود. این کد به عنوان یک ابزار کنترلی به منظور جلوگیری از تخلفات مالیاتی طراحی شده است.
برای دریافت کد رهگیری، مدیان ابتدا باید دفاتر خود را در سامانه ثبت و پلمپ دفاتر مالیاتی به نشانی irsherkat.ssaa.ir ثبت کنند. این سامانه به صورت آنلاین امکان ثبت درخواست، بارگذاری اطلاعات و دریافت تاییدیه را فراهم می کند. پس از ثبت اطلاعات مربوط به دفاتر در سامانه، کد رهگیری به صورت خودکار ایجاد می شود. لازم به ذکر است که مهلت ثبت دفاتر مالیاتی معمولا محدود است و عدم دریافت کد رهگیری جریمه های مالیاتی سنگینی را به دنبال خواهد داشت.
همانطور که می دانید مالیات انواع مختلفی دارد. یکی از مهم ترین مالیات ها، مالیات حقوق یا مالیات بر درامد است که هر سال نرخ و شرایط معافیت آن تغییر می کند. اگر می خواهید بدانید که مالیات حقوق در سال ۱۴۰۴ چه تغییری کرده است، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات حقوق ۱۴۰۴ را مطالعه کنید. همچنین، با یادگیری فرمول محاسبه مالیات بر درآمد می توانید مالیات درامد خود را محاسبه کنید.
کد رهگیری پرونده مالیاتی چیست
کد رهگیری پرونده مالیاتی یک شماره یکتا و منحصر به فرد است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور برای شناسایی و پیگیری پرونده های مالیاتی مودیان اختصاص داده می شود. در پاسخ به سوال شماره رهگیری پرونده مالیاتی چیست می توان گفت این کد به عنوان یکی از ابزارهای اصلی در مدیریت و نظارت بر پرونده های مالیاتی به کار می رود و به مودیان این امکان را می دهد که وضعیت پرونده ملیاتی خود را در هر مرحله پیگیری کنند.
برای دریافت این نوع کد مالیاتی، مودیان باید از طریق سامانه های آنلاین امور مالیاتی اقدام به ثبت نام و ایجاد پرونده مالیاتی بکنند. پس از تکمیل فرآیند ثبت نام و درج اطلاعات لازم، سامانه به صورت خودکار یک کد رهگیری به مودی اختصاص می دهد. این کد معمولا در پایان فرآیند ثبت نام یا پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی به مودی ارائه می شود.
همانطور که گفته شد، مالیات حقوق یکی از مهم ترین مالیات ها است که هر ماه کارفرمایان باید لیست مالیات حقوق کارکنان خود را برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. اگر نیاز به یادگیری ارسال مالیات حقوق با فیلم هستید، پیشنهاد می کنیم به صفحه آموزش ارسال لیست مالیات حقوق مراجعه کنید.
نحوه دریافت کد مالیاتی
همانطور که تا اینجای مقاله متوجه شدید، برای دریافت کارتخوان یا درگاه پرداخت اینترنتی نیاز به کد مالیاتی دارید. ما در این قسمت قصد داریم نحوه مشاهده کد رهگیری مالیاتی و دریافت کد رهگیری مالیاتی را بررسی کنیم. در پاسخ به سوال چگونه کد مالیاتی بگیریم می توان گفت که دریافت کد مالیاتی شامل چند مرحله است که ابتدا آنها را به طور کلی بررسی می کنیم و در ادامه فرایند انجام هر کدام را به طور کامل اموزش می دهیم.
اگر نمی دانید چه مالیات هایی مالیات تکلیفی هستند، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات تکلیفی چیست را مطالعه کنید. علاوه بر کد مالیاتی، داشتن اینتا کد نیز ضروری است. اگرنمی دانید چگونه می توان اینتا کد را دریافت کرد، می توانید اینتاکد چیست مراجعه کنید.
به طور کلی دریافت کد مالیاتی شامل چهار مرحله است.
در مرحله اول باید پیش ثبت نام الکترونیکی انجام شود. در این مرحله شما اطلاعات اولیه در خصوص فعالیت اقتصادی خود را در سیستم ثبت خواهید کرد. تا حد امکان این اطلاعات به صورت برخط و سیستمی بررسی شده و در کمتر از سی دقیقه نام کاربری و کلمه عبور برای شما پیامک خواهد شد.
پس از پیش ثبت نام باید ثبت نام الکترونیکی انجام شود. در این مرحله پس از دریافت اطلاعات کاربری وارد سامانه ثبت نام شده و اطلاعات تکیملی درباره فعالیت شما اخذ خواهد شد.این اطلاعات شامل اطلاعات شعب، انبار، نمایندگی ها، مجوزها، اعضا و فعالیت ها خواهد بود.
سپس اطلاعات الکترونیکی ثبت شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور به صورت الکترونیک بررسی شده و در صورت صحت اطلاعات وارد مرحله نهایی خواهید شد. در نهایت می توانید از طریق اطلاعات کاربری از تمامی خدمات الکترونیک سازمان بهره برداری کنید.
نکته مهم درباره ثبت نام در سامانه مالیاتی این است که برای هر کدام از کسب و کارهای خود باید یک کد رهگیری مالیاتی جداگانه تهیه کنید. یعنی اگر دو سایت یا دو پیج اینستاگرامی متفاوت دارید باید برای هر کدام جداگانه ثبت نام کنید. اما اگر می خواهید برای یک سایت یا یک پیج اینستاگرام دو یا چند درگاه پرداخت بگیرید، لازم نیست چند کد مالیاتی دریافت کنید.
اگر به موضوعات حسابداری علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم حتما به صفحه بهترین مقالات حسابداری آریا تهران مراجعه کنید. ما در این صفحه روزانه تعداد زیادی مطلب درباره مفاهیم حسابداری و ترفندهای نرم افزارهای حسابداری قرار می دهیم.
سامانه پیش ثبت نام و ثبت نام کد مالیاتی
برای ثبت نام کد مالیاتی ابتدا باید به سایت my.tax.gov.ir مراجعه کنید. لازم به ذکر است تمام مراحل ثبت نام کد مالیاتی رایگان است و هیچ هزینه ای ندارد. پس از ورود به سایت روی گزینه “ثبت نام الکترونیک (با داشتن اطلاعات کاربری) کلیک کنید. در ادامه صفحه جدیدی باز می شود و روی گزینه “ورود به پیش ثبت نام الکترونیک” کلیک کنید.
با این کار به صفحه پیش ثبت نام وارد می شوید. در صفحه جدید باید اطلاعات خواسته شده را در آن وارد کنید. در کادر اول صفحه، عبارت موجود در تصویر را وارد کنید. در کادر دوم هم نوع مودی را از لیست باز شده انتخاب کنید. در لیست مودی ها چهار مورد حقیقی، تبعه خارجی، حقوقی و تشکل قانونی وجود دارد.
اگر کسب و کار شما شخصی است گزینه حقیقی را انتخاب کنید. در صورتی که تابعیت ایران را ندارید، گزینه تبعه خارجی انتخاب شود. شرکت های رسمی و افراد حقوقی باید گزینه حقوقی را انتخاب کنند. در نهایت اگر یک سازمان مردم نهاد (NGO) دارید، گزینه تشکل قانونی را انتخاب کنید.
پس از این مرحله، در کادر بعدی شناسه ملی یا کد فراگیر را باید وارد کنید. شماره ملی همان کد ملی افراد است و اشخاص حقیقی باید آن را وارد کنند. اتباع خارجی برای دریافت کد رهگیری بایدکد فراگیر داشته باشند. این کد را باید از سامانه مخصوص به آن بگیرید. بعد از اینکه اطلاعات خواسته شده را وارد کردید، روی دکمه “ورود به ثبت نام” کلیک کنید.
مراحل ثبت نام کد مالیاتی
پس از انجام این مراحل، در صورتی که قبلا ثبت نام کرده باشید لیست کسب و کارهای شما نمایش داده می شود. اگر تا حالا ثبت نام نکردید باید روی دکمه ” پیش ثبت نام جدید” کلیک کنید.
در مرحله بعدی صفحه جدیدی باز می شود. در قسمت سمت چپ این صفحه باید اطلاعات صاحب کسب و کار را پر کنید. برای این قسمت دوگزینه برای نوع ثبت نام وجود دارد. اگر تنها مالک کسب و کار هستید، گزینه ثبت نام انفرادی را انتخاب و در غیر این صورت اگر کسب و کارتان شراکتی است و حداقل یک شریک دارید گزینه مشارکت را انتخاب کنید.سپس اطلاعات دیگری نظیر کد پستی، شماره موبایل و کلمه امنیتی را وارد کنید و روی گزینه پیش ثبت نام جدید کلیک کنید.
در مرحله بعد باید شماره موبایلی که وارد کرده اید را تایید کنید و کدی که برایتان پیامک شده را وارد کنید. بعد از انجام این کار روی گزینه ” ثبت کد فعالسازی و ادامه” کلیک کنید.
در ادامه باید مشخصات خودتان را بر اساس اطلاعات دقیق کارت ملی وارد کنید و در کادر بالای فرم، کشوری را انتخاب کنید که تابعیت آن را دارید. برای رفتن به مرحله بعد روی دکمه “استعلام اطلاعات و ادامه” کلیک کنید.
رفع نواقص پیش ثبت نام کد مالیاتی
در قسمت بعدی اطلاعات شما استعلام می شود و می توانید موارد ثبت شده در پایگاه داده سازمان امور مالیاتی را مشاهده کنید. در قسمت پایین صفحه بخشی با عنوان نواقص اطلاعاتی قابل مشاهده است که نواقص پرونده مالیاتی شما را با رنگ قرمز نشان می دهدتا بتوانیدآنها را رفع کنید.
بریا رفع هر نقص می توانید روی هر گزینه کلیک کنید و اطلاعات خواسته شده را وارد کنید. با کلیک روی گزینه اول یک نقشه باز می شود که باید محل کسب و کار را مشخص کنید. محل کسب و کار حتما لازم نیست مغازه یا واحد تجاری باشد. اگر کسب و کار خانگی دارید می توانید آدرس منزل را وارد کنید. سپس روی دکمه “ثبت” کلیک کنید.
برای رفع نواقص اطلاعاتی فقط لازم است روی این گزینهها کلیک کنید و اطلاعات خواسته شده را به سامانه بدهید. وقتی روی اولین گزینه کلیک کنید یک نقشه باز میشود که باید محل کسب و کارتان را مشخص کنید. محل کسب و کار حتما لازم نیست مغازه یا واحد تجاری باشد. اگر کسب و کار خانگی دارید آدرس منزلتان را مشخص کنید. بعد از این که محل کسب و کارتان را انتخاب کردید روی دکمه «ثبت» کلیک کنید.
تمام نقص ها را کلیک کنید و اطلاعات خواسته شده را وارد کنید و مجدد اطلاعات کسب و کار را بررسی کنید. پس از انجام این کار، مرحله پیش ثبت نام تمام شده و باید منتظر تایید اطلاعات از طرف سازمان امور مالیاتی بمانید.
استعلام کد مالیاتی
اگر اطلاعات وارد شده صحیح باشند و توسط سازمان مالیاتی تایید شود، یک پیامک حاوی نام کاربری و رمز عبور برای شما ارسال می شود.
پس از دریافت این پیامک باید به سایت register.tax.gov.ir مراجعه کنید. اطلاعاتی که برای شما پیامک شده است را در کادرهای سمت چپ وارد کنید. در این قسمت سمت چپ اطلاعات خواسته شده با رنگ قرمز مشخص هستند. با کلیک روی این موارد آنها را اصلاح کنید تا پرونده شما کامل شود.
برای ادامه روند تشکیل پرونده روی گزینه “ابلاغ الکترونیک” کلیک کنید. سپس گزینه “درخواست ابلاغ الکترونیک” را انتخاب کنید. در صفحه بعد دو گزینه نمایش داده می شود که باید تیک آنها را فعال و در نهایت روی گزینه “تایید اطلاعات و درخواست” کلیک کنید.
در نهایت صفحه جدیدی باز می شود که تمام اطلاعات دریافت شده از شما در آن وجود دارد. یک بار دیگر اطلاعات شخصی کسب و کار خود را بررسی کنید. در صورتی که مشکلی وجود نداشت روی گزینه تایید اطلاعات کلیک کنید. نتیجه این ثبت نام از طریق پیامک اعلام می شود.
کد مالیاتی با کد ملی
تشکیل پرونده مالیاتی در چند مرحله انجام می شود. ابتدایی ترین قدم این است که مراحل پیش ثبت نام در سامانه سازمان امور مالیاتی را انجام دهید. سازمان امور مالیاتی سامانه آنلاینی را برای تشکیل پرونده و گرفتن کد رهگیری مالیاتی ایجاد کرده است. این سامانه روند گرفتن کد مالیاتی را بسیار ساده و سریع می کند. بدین ترتیب برای تشکیل پرونده مالیاتی لازم نیست به اداره امور مالیاتی بروید و همه چیز به صورت اینترنتی انجام می شود.
نکته مهم در مورد ثبت نام در سامانه مالیاتی این است که برای هر کدام از کسب و کارهایتان باید یک کد رهگیری مالیاتی جداگانه تهیه نمایید. این بدین معناست که اگر دو سایت مختلف یا دو پیج اینستاگرامی متفاوت دارید باید برای هر کدام از آن ها جداگانه ثبت نام کنید. اگر میخواهید برای یک سایت یا پیج اینستاگرام دو یا چند درگاه پرداخت بگیرید، لازم نیست چند کد مالیاتی دریافت کنید. با یک کد مالیاتی هم قادرید چند درگاه مختلف بگیرید.
مثلا فرض کنید یک مغازه تاسیس کرده اید و محصولات آن را داخل سایت هم می فروشید. در این صورت تنها لازم است یک کد مالیاتی بگیرید. با این کد مالیاتی درگاه پرداخت اینترنتی و دستگاه کارتخوان به شما داده می شود. اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند کد مالیاتی بگیرند. یعنی گرفتن این کد به ثبت شرکت یا مجوز خاصی نیاز ندارد.
اگر در دریافت کد مالیاتی به مشکلبرخوردید میتوانید از یک حسابدار مالیاتی کمک بگیرید. یکی از شاخه های پرطرفدار حسابداری بخش مالیاتی میباشد که شما میتوانید برا کسب اطلاعات بیشتر درباره این شاخه از حسابدرای مقاله حسابداری مالیاتی چیست را بخوانید.
همچنین، اگر می خواهید تنها با کد ملی سوابق مالیاتی خود را مشاهده و بررسی کنید، پیشنهاد می کنیم فیلم آموزش صفحه مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی را مشاهده و این مقاله را مطالعه کنید.
دریافت کد مالیاتی با کد ملی
برای دریافت کد مالیاتی باید مراحل زیر طی شود:
ابتدا وارد سامانه عملیات الکترونیکی به نشانی tax.gov.ir شوید و در این سایت گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک را انتخاب کنید.
در مرحله بعد شما باید کد ملی خود را وارد کنید و کد امنیتی که در تصویر نمایش داده شده را در کادر رو به رو وارد کرده و گزینه ثبت نام را انتخاب کنید.
برای تایید شماره موبایل، یک کد برای شما پیامک می شود که باید آن کد را در فیلد مربوطه وارد کرده و گزینه ثبت کد فعال سازی را انتخاب کنید. در مرحله بعدی باید تاریخ تولد و اطلاعات هویتی خود را وارد کنید.
در نهایت عملیات ثبت نام انجام شده و شما می توانید برای فعال کردن ابلاغ الکترونیک گزینه ای در سمت راست را با عنوان ابلاغ الکترونیک انتخاب کنید. در نهایت تمامی اطلاعات شما برای بررسی مجدد نمایش داده می شود و برای تایید اطلاعات می توانید روی گزینه تایید نهایی کلیک کنید. دریافت کد مالیاتی با کد ملی با انجام این مراحل به راحتی امکان پذیر است.
مدارک دریافت کد مالیاتی
برای دریافت کد مالیاتی مدارک زیر ضرروی می باشند:
- دریافت فرم های مربوط به دریافت کد اقتصادی شرکت و تکمیل آنها از واحد ثبت و شناسایی دارایی
- کپی کارت ملی و شناسنامه تمامی اعضای هیئت مدیره
- کپی آگهی تاسیس شرکت و تمامی تغییرات ثبتی آن در دو نسخه
- دریافت دفترچه کد اقتصادی از واحد اطلاعات خدمات اداره دارایی و تکمیل آن
- کپی اساسنامه شرکت
- ارائه اظهارنامه شرکت
- کپی پروانه بهره برداری یا ارائه مجوز تاسیس
- کپی آگهی روزنامه رسمی
- نامه شروع یا عدم شروع به فعالیت و کپی کردن آن پس از ثبت در دبیرخانه سازمان
- کپی سند مالکیت اقامتگاه قانونی شرکت که در آگهی روزنامه تاسیس قید شده است. در صورتی که ملک استیجاری باشد باید کپی قرارداد اجاره که به تایید واحد مالیاتی محل رسیده باشد را ارائه دهند.
- پرداخت مالیات حق تمبر به اداره دارایی
دریافت کد مالیاتی اشخاص حقوقی
پیرو اعلام خبر اجرایی شدن قانون مالیات بر پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان از ۲۵ بهمن ماه ۱۳۹۹، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی و صاحبان مشاغل برای دریافت دستگاههای کارتخوان بانکی (POS) و درگاه های پرداخت اینترنتی، موظف به تشکیل پرونده مالیاتی هستند.
لذا افرادی که قبل از این تاریخ از سرویس ها و خدمات درگاه های پرداخت آنلاین استفاده می کردند، تا ابلاغ اطلاعیه جدید از طریق شاپرک می توانند به فعالیت های خود طبق روال قبلی ادامه دهند.
لازم به ذکر است، همه مراحلی که برای تشکیل پرونده انجام میشود بصورت آنلاین و کاملا رایگان است. در این مقاله به بررسی این مراحل به منظور اخذ کد رهگیری مالیاتی پرداختیم.
این اشخاص حقیقی و حقوقی باید کد رهگیری مالیاتی دریافت کنند اما در مواردی ممکن است معاف از پرداخت مالیات باشد اما ملزم به دریافت کد مالیاتی میباشند.
سوالات متداول
کد مالیاتی یک شناسه منحصر به فرد است که توسط سازمان امور مالیاتی به هر فرد یا کسب و کار برای شناسایی و پیگیری پرونده های مالیاتی اختصاص داده می شود.
کد مالیاتی معمولا یک کد ده رقمی است که پس از ثبت نام در سامانه امور مالیاتی کشور صادر می شود.
کد اقتصادی برای شناسایی اشخاص حقوقی وحقیقی در خرید و فروش و معمالات تجاری صادر می شود، اما کد مالیاتی جهت ثبت نام و پیگیری پرونده های
بریا دریافت کد مالیاتی باید وارد سامانه امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir مراجعه کنید و مراحل ثبت نام و پیش ثبت نام و سایر مراحل را مطابق با موارد ذکر شده در این مقاله انجام دهید.
امیر –
عالی بود لطفا بیشتر از این نوع مقاله بذارید سپاس