بازار کار شغل سئو

سئو یک شغل تقریبا مدرن و البته تخصصی و کمی پیچیده است که وظیفه آن کمک به کسب و کارها برای رسیدن به درآمد و سود بیشتر می باشد. در حال حاضر شغل سئو در ایران و اروپا از شغل های با فرصت های شغلی فراوان و درآمد رضایت بخش است. برای آشنایی با شغل […]
  • تعداد نظرات: 2
  • دسته بندی ها: مقالات سئو
  • زمان مطالعه: 16 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

سئو یک شغل تقریبا مدرن و البته تخصصی و کمی پیچیده است که وظیفه آن کمک به کسب و کارها برای رسیدن به درآمد و سود بیشتر می باشد. در حال حاضر شغل سئو در ایران و اروپا از شغل های با فرصت های شغلی فراوان و درآمد رضایت بخش است. برای آشنایی با شغل سئو و وظایف یک سئو کار، ویدئو زیر را به صورت کامل مشاهده کنید.

اگر به شغل سئو علاقه مند می باشید، برای یادگیری صفر تا صد سئو سایت روی لینک آموزش صفر تا صد سئو رایگان کلیک کنید.

برای آشنایی بیشتر با شغل سئو و فرصت های شغلی این حرفه در اروپا و کانادا ادامه مقاله را مطالعه کنید.

شغل-سئو
شغل-سئو

شغل سئو

افزایش رتبه کلمات کلیدی کمک می کند کسب و کار شما بیشتر دیده شوند. بیشتر دیده شدن یعنی رسیدن به درآمد بیشتر. به عنوان مثال اگر شما یک فروشگاه لوازم جانبی کامپیوتر باشید، با افزایش بازدید از وبسایت شما، مشتریان بیشتری محصولات شما را می بینند و فروش شما بیشتر شده و به درآمد بهتری می رسید.

جهت آشنایی کامل با سئو به لینک سئو چیست مراجعه کنید.

شغل سئو شامل انجام مجموعه ای از تکنیک ها و روش های تخصصی برای کمک به کسب و کارها برای بیشتر دیده شدن می باشد. شغل سئو و شرح وظایف آن برای افرادی که با آن آشنا نیستند، کمی مبهم است و دلیل آن این است که این شغل یک شغل تخصصی است که در کسب و کارها به صورت تجربی آموخته می شود و رشته دانشگاهی ندارد. اگر شغل کارشناس سئو را برای خود برگزیده اید، باید مطلع باشید که مسیر پر پیچ و خم و طولانی را برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو در پیش دارید. پیش از پرداختن به جزئیات شغل سئو بهتر است با سئو آشنا شویم. در بخش بعدی به بررسی دقیق تر سئو می پردازیم.

اگر برای رشد و پیشرفت سایت خود به راهنمایی متخصصان سئو نیاز دارید، برای دریافت مشاوره تخصصی روی لینک مشاوره سئو کلیک کنید.

سئو چیست

سئو به معنای بهینه سازی رتبه کلمات کلیدی هدف در صفحه نتایج گوگل می باشد. این کار به وسیله تدوین استراتژی سئو صحیح، طراحی اصولی و ایجاد صفحات با کیفیت، ایجاد ساختار صحیح، تولید محتوای با کیفیت و منظم و لینک سازی خارجی قاعده مند انجام می شود. اما چرا افزایش رتبه کلمات کلیدی برای کسب و کارها مهم است؟

افزایش رتبه کلمات کلیدی باعث افزایش بازدید سایت می شود و به هدف نهایی که همان فروش است کمک می کند. تمام وبسایت ها برای رسیدن به درآمد و سود کار می کنند. نوع کسب و کارها و نحوه رسیدن به درآمد متفاوت است، اما همگی با یک هدف کار می کنند: رسیدن به پول.

برای آشنایی با مراحل و نقشه راه تبدیل شدن به یک سئوکار با تجربه به لینک چگونه سئو کار شویم مراجعه کنید.

سئو کار چیست

در بخش قبلی با سئوکار آشنا شدیم. حال باید ببینیم منظور از سئوکار چیست و کار یک سئو کار دقیقا شامل چه وظایفی است. سئوکار کسی است که وظیفه بهبود رتبه کلمات کلیدی هدف را بر عهده دارد. منظور از کلمات کلیدی هدف کلماتی هستند که می توانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به یک کسب و کار سود برسانند. برای مثال اگر شما یک فروشگاه کفش و کتانی می باشید، وظیفه یک سئوکار این است که در کلماتی نظیر “کفش چرم مردانه” و “کتانی ورزشی زنانه” سایت شما را به رتبه های بالا در گوگل برساند تا هنگامی که مشتریان این عبارات را در گوگل جستجو می کنند، شما یکی از گزینه های اصلی آنها برای خرید در بین رقبا باشید.

اگر قصد انجام پروژه های سئو با بازدهی کوتاه مدت به صورت تضمین شده را دارید روی لینک شرکت سئو کلیک کنید.

کلیک کنید.

برای فعالیت در شغل سئو به بهترین شکل و تبدیل شدن به یک سئوکار با تجربه و متخصص باید ابتدا آموزش ببیند و با اصول و مطالب پایه ای این تخصص آشنا شوید و سپس به تدریج با کار در این فضا، تجربه و فوت و فن کار را بدست می آورید.

شرح شغل کارشناس سئو

شرح شغلی کارشناسان سئو متنوع و مختلف است. دلیل این امر این است که کار یک کارشناس سئو در شرکت های کوچک و شرکت های بزرگ متفاوت است. در شرکت های کوچک یک کارشناس سئو وظایف متنوعی از جمله طراحی سایت و پشتیبانی از سایت را نیز به غیر از سئو به عهده دارد، زیرا کارفرما در این شرکت ها صرفا هزینه استخدام یک یا نهایتا دو نفر را برای تیم سئو خود دارند و تمام کارهای سایت باید توسط این افراد مدیریت شود. اما در شرکت های بزرگ، تیم سئو شامل برنامه نویس، طراح سایت، دیجیتال مارکتر، تولید کننده محتوا، کپی رایتر و دیگر شرح های شغلی است و کار سئوکار در این شرکت ها صرفا تنظیم برنامه و استراتژی سئو و کیورد مپینگ می باشد.  

اگر مهارت های لازم برای شغل سئو را فرا گرفته اید و انگیزه پیشرفت و رشد دارید، به لینک استخدام سئوکار کلیک کنید.

اگر یک مدیر سئو باشید تمامی مسئولیت یک سایت به عهده شما می باشد، اما در صورتی که یک کارمند سئو باشید شرح شغلی شما توسط مدیر سئو تعیین می شود. ضمن اینکه در شرکت های مختلف، ممکن است شرح شغلی یک سئوکار که توسط مدیر تعریف می شود متنوع و متفاوت باشد. اما اصلی ترین کار یک سئوکار بهبود رتبه کلمات کلیدی با انجام روش های سئو داخلی، خارجی و تکنیکال می باشد.

برای آشنایی با جدیدترین روش های بهینه سازی رتبه کلمات کلیدی در زمان کوتاه به لینک سئو مارکتینگ مراجعه کنید.

درآمد-سئو
درآمد-سئو

چگونه سئوکار شویم؟ (مسیر شغلی سئو)

سئوکار شدن مسیر معین و مشخصی ندارد و افراد مختلف از مسیرهای مختلفی وارد شغل سئو می شوند. البته زمان لازم برای تبدیل شدن به یک سئوکار متخصص برای افراد مختلف تفاوت دارد. اگر از مسیر درستی وارد کار سئو شوید می توانید در کوتاه ترین زمان به یک کارشناس سئو تبدیل شوید. مسیر درست و کوتاه تبدیل شدن به یک سئوکار شامل مراحل زیر است.

انجام سئو نیاز به ابزار دقیق برای تحلیل سایت خود و قبا دارد. برای آشنایی با ابزارهای سئو به لینک ابزار سئو مراجعه کنید.

درآمد-سئو
درآمد-سئو

درآمد سئو

درآمد سئو مانند هر شغل دیگری به میزان تجربه و مهارت شما در پیاده سازی تکنیک ها و روش های کارآمد و روز سئو در کار بستگی دارد. حقوق یک سئوکار به سطحی که شما در آن کار می کنید وابسته است. اگر یک کارمند سئو معمولی هستید، به طور طبیعی حقوقی معمولی در سطح کارمندی خواهید داشت. اگر متخصص و استراتژیست سئو می باشید، سطح حقوقی و حرفه ای شما افزایش می یابد و متوسط حقوق شما به اندازه قابل توجهی بیشتر از یک کارشناس معمولی سئو خواهد بود.

تکینک های کاربردی سئو را در صفحه دوره سئو مطابق با جدیدترین آپدیت های روز دنیا مطالعه کنید.

ضمن اینکه می توانید با توانایی که بدست آورده اید پروژه های فریلنسری دریافت کنید و درآمدی بیش از حقوقی که دارید را دریافت کنید. در آخر، در صورتی که یک مدیر سئو باشید، یعنی مسئولیت سئو کل سایت های یک مجموعه در دست شما باشد، درآمدی عالی خواهید داشت. درآمد ماهانه مدیران سئو حتی به ۱۰۰ میلیون در ماه نیز می رسد.

به علاوه اگر درآمدی فراتر از درآمد شغل سئو می خوهید و سطح زبان انگلیسی شما خوب است، می توانید با سئو سایت های انگلیسی آشنا شوید و پروژه های خارجی بپذیرید و درآمد دلاری با سئو داشته باشید. در واقع کسب درآمد از سئو صرفا به کار ثبت در یک شرکت محدود نیست و شما می توانید با همکاری با کسب و کارهای دیگر درآمد بیشتری را کسب کنید.

یکی از ارکان کلیدی سئو سایت، محتوای غنی و مفید در انواع مختلف می باشد. برای آشنایی کامل با تولید محتوا و انواع آن به لینک تولید محتوا مراجعه کنید.

در ادامه درآمد یک سئوکار را در سطوح مختلف را با توجه به تحقیقی که در سال گذشته در بین کسب و کارهای مختلف انجام شده به صورت دقیق تری بررسی می کنیم.

درآمد کارشناس سئو با سابقه کمتر از ۲ سال

درآمد یک سئوکار تقریبا تازه کار که سابقه کاری کمتر از ۲ سال دارد به طور میانگین حدود ۱۰٫۴ میلیون تومان در ماه است. چنین سئوکاری دوره های آموزشی را گذرانده اما تجربه سئو سایت های زیادی را ندارد.

جهت دسترسی به مجموعه ای از آخرین مقالات در حوزه سئو سایت به لینک مقاله درباره سئو مراجعه کنید.

درآمد کارشناس سئو با سابقه بیشتر از دو سال

درآمد یک کارشناس سئو با سابقه کاری بیش از دو سال حدود ۱۵٫۶ میلیون تومان است. چنین کارشناسی می تواند به طور مستقل یک وبسایت را مدیریت و پشتیبانی کند اما هنوز توانایی تدویل استراتژی دقیق برای مدیریت سایت را ندارد.

درآمد کارشناس ارشد سئو با سابقه حدود ۵ سال

درآمد یک متخصص یا کارشناس ارشد سئو که توانایی تدوین استراتژی سئو داشته باشد به طور میانگین حدود ۲۰ میلیون تومان است. چنین سئوکاری می تواند با توجه به تجربه کاری خود چند کارشناس دیگر را مدیریت کند.

درآمد مدیر سئو

درآمد یک مدیر سئو که مسئولیت تمام سایت های یک مجموعه را بر عهده دارد بیش از ۲۵ میلیون تومان در ماه است.

درآمد سئوکار فریلنسر‌‎

یکی از روش های درآمدزایی، کار به عنوان سئوکار فریلنسر پروژه ای و دورکار برای سایت های مختلف است. برخی سایت ها نیاز به یک سئوکار دائمی ندارند و می توان با روزی دو ساعت کار و نظارت روی روند پیشرفت سایت فرآیند پیشرفت ساید در بازدید و کلیک را هدایت کرد. به این سئوکاران، سئوکار فریلنسری می گویند.

درآمد سئوکاران فریلنسری به سطح دانشی و مهارتی آنها و تعداد سایت هایی که دارند بستگی دارد. برای مثال اگر مهارت شما در سئو سایت در حد یک کارشناس معمولی باشد و نهایت بتوانید ۲ پروژه را در ماه مدیریت کنید، درآمد شما خیلی معمولی خواهد بود اما اگر یک کارشناس سئو توانا باشید و بتوانید چندین پروژه نسبتا بزرگ را باهم مدیریت کنید می توانید به عنوان یک سئوکار فریلنسر به درآمد عالی برسید.


اگر قصد دارید تمام تکنیک های طراحی سایت و سئو را در یک دوره جامع فرا بگیرید روی لینک آموزش وبمستری کلیک کنید.

عوامل موثر در حقوق سئوکار

حقوق سئوکاران در بازار کار یکسان نیست و میزان حقوق یک سئوکار به عوامل متنوعی بستگی دارد. از جمله عواملی که در حقوق سئوکاران موثر است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهارت در بکارگیری دانش و استفاده از ابزارهای سئو
  • توانایی نوشتن استراتژی سئو
  • توانایی آنالیز سایت در استخراج مشکلات سایت
  • توانایی در تحلیل رقبا و آنالیز عوامل پیشرفت آنها
  • تجربه کاری و سابقه مثبت در مدیریت و پشتیبانی سایت های مختلف از جمله سایت های فروشگاهی و خدماتی
  • فشار کاری، ساعات کار و تعداد سایت ها
  • عنوان شغلی (کارآموز، کارشناس، کارشناس ارشد، مدیر سئو)

اگر مهارت های خاصی را کسب کنید که برای شغل سئو مناسب است، می تواند برای برای افزایش درآمد شما به عنوان سئوکار موثر باشد. در بخش بعدی مهارت های لازم برای شغل سئو را معرفی می کنیم.


اگر به طراحی سایت علاقه دارید، برای یادگیری پیشرفته ترین تکینک ها و روش های کدنویسی و طراحی سایت با html و css روی لینک دوره طراحی سایت کلیک کنید.

مهارت های لازم برای شغل سئو

شغل سئو یک شغل تخصصی می باشد که برای انجام آن نیاز به یادگیری ابزارها، نرم افزارها و مهارت های مختلفی است. از جمله مهارت های لازم برای یادگیری شغل سئو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توانایی انجام انواع سئو از جمله سئو تکنیکال، داخلی و خارجی
  • کار با آنالیتیکس
  • کار با سرچ کنسول
  • کار با ابزارهای تحلیل و آنالیز سئو مانند Semrush
  • تسلط به html و css
  • آشنایی به طراحی سایت و ساخت لندینگ پیج
  • تسلط به تحلیل بازار و آنالیز رقبا
  • توانایی تدوین استراتژی سئو سایت
  • تحقیق کلمات کلیدی و کیوورد مپینگ Keyword mapping
  • نوشتن محتوای سئو شده

با داشتن این مهارت ها می توانید به راحتی شغل مورد نظر خود را بیابید و درآمد خوبی کسب کنید. هر چقدر میزان تسلط و مهارت شما در انجام این کار بالاتر باشد، حقوق شما افزایش می یابد.


اگر قصد دارید تولید محتوا در انواع مختلف متنی، تصویری، ویدیویی و صوتی (پادکست) را به صورت حرفه ای و با رعایت اصول بازاریابی محتوایی فرا بگیرید روی لینک دوره تولید محتوا کلیک کنید.

روش های کسب درآمد از سئو

شخصی که به مهارت سئو سایت مسلط باشد می تواند از راه های مختلفی کسب درآمد کند. شاید تصور شما این باشد که با یادگیری شغل سئو صرفا باید در یک شرکت استخدام شوید و به عنوان کارشناس سئو مشغول به کار شوید. اما یک کارشناس سئو می تواند از راه های بسیار متنوعی کسب درآمد کند که در زیر این راه های مختلف را بررسی کرده ایم.

برای آشنایی با مناسب ترین رشته ها برای مهاجرت به کشورهای مختلف به به لینک بهترین رشته ها برای مهاجرت مراجعه کنید.

استخدام در شرکت ها و آژانس های دیجیتال مارکتینگ

ساده ترین راه برای کسب درآمد از راه سئو، استخدام در شرکت ها و آژانس های دیجیتال مارکتینگ است. با استخدام در این شرکت ها و کار زیر نظر یک مدیر سئو می توانید درآمد کارمندی ساده ای به عنوان یک کارشناس سئو داشته باشید. اگر مهارت و تجربه سئویی شما بالا باشد می توانید به عنوان کارشناس ارشد سئو یا مدیر سئو در هیمن شرکت ها استخدام شوید و به درآمد بالا دست یابید.

اگر به فکر مهاجرت به خارج از کشور هستید و به دنبال مدرک قابل ترجمه می باشید به لینک صدور مدرک بین المللی مراجعه کنید.

کسب درآمد از راه اندازی سایت

یکی از روش های درآمدزایی مختلف در شغل سئو، راه اندازی یک وبسایت فروشگاهی یا خدماتی و کسب درآمد از طریق فروش محصولات و خدمات است. خیلی از کارشناسان سئو بعد از چند سال کار و یادگیری مهارت ها، می توانند به عنوان شغل دوم سایت خود را راه اندازی کرده و کسب درآمد کنند.

کسب درآمد از ارائه مشاوره سئو

اگر تجربه و مهارت کافی را بعد از چند سال در سئو کسب کرده باشید، می توانید با ارائه مشاوره سئو به کسب و کارها های مختلف، به درآمدزایی بپردازید. سئوکاران با تجربه ای که با ارائه مشاوره به کسب درآمد می پردازند، درآمد بسیار زیادی را از این کار کسب می کنند.

کسب درآمد از راه فریلنسر‌‎ی

برخی سئوکاران در زمان خارج از تایم کاری، پروژه های دورکاری دریافت می کنند و به کسب درآمد می پردازند. برخی از وبسایت هایی که به تازگی به انجام فعالیت پرداخته اند، نیاز به یک سئوکار ثابت ندارند و پرداخت هزینه کامل برای سئو سایت نیز برایشان به صرفه نیست. لذا به دنبال افرادی هستند که با روز ۲ الی ۳ ساعت کار بتوانند بخش سئو سایت را پیش ببرند. شما می توانید به عنوان سئوکار و با پذیرش پروژه های دورکاری به کسب درآمد بپردازید.

نحوه-ورود-به-بازار-کار-شغل-سئو
نحوه-ورود-به-بازار-کار-شغل-سئو

مراحل ورود به بازار کار شغل سئو

بازار کار شغل سئو همیشه به متخصصان سئو نیاز دارد. فرصت های شغلی برای کار سئو در ایران بسیار است و هر چقدر توانایی خود را افزایش دهید، درآمد شما نیز به نسبت توانایی های شما افزایش می یابد. برای ورود به بازار کار شغل سئو می توانید از پلتفرم های ایران تلنت، جابینجا، ایران استخدام و … استفاده کنید.

بازار-کار-سئو-در-ایران-و-اروپا
بازار-کار-سئو-در-ایران-و-اروپا

بازار کار سئو در ایران و اروپا

بازار کار سئو ایران و اروپا باتوجه به اینکه شغل سئو یک شغل کاملا تخصصی می باشد نسبت به بازار کار شغل های دیگر در وضعیت مطلوبی قرار دارد. این مطلوبیت را می توان از دو جهت بررسی کرد، یکی فرصت های شغلی کار سئو و دیگری سطح درآمدی این شغل. اگر بخواهیم فرصت های شغلی کار سئو را در نظر بگیریم باید بگوییم که کار سئو در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و اکثر شرکت هایی که با سایت و کارهای اینترنتی سر و کار دارند همیشه نیاز به سئوکاران در تمام سطوح حرفه ای از کارمند سئو تا مدیر سئو می باشند. بازار کار سئو در حال حاضر به شدت به سئوکاران متخصص نیازمند است.

اگر قصد دارید برای مهاجرت اقدام کنید به لینک بهترین رشته های تحصیلی در کانادا مراجعه کنید.

از طرفی به دلیل اینکه کار سئو یک کار تخصصی است که نیاز به یادگیری مهارت های بالا و دانش فنی کافی دارد، معمولا میانگین درآمدی یک سئوکار در حد کارمند از یک شغل های کارمندی دیگر بیشتر است.

بازار کار سئو در اروپا و همچنین کشورهای دیگر مانند کانادا نیز از وضعیت مطلوبی برقرار است و اگر شما بتوانید تجربه و تخصص خود را به عنوان یک سئوکار به اثبات برسانید می توانید از کارفرمایان خارجی دعوت به کار دریافت کنید. در حال حاضر شغل های مختلف به سمت آنلاین شدن پیش می روند و هر کسب و کاری که نیاز به پیشرفت و دیده شدن داشته باشد، حتما نیاز به یک تیم سئو و طراحی سایت حرفه ای دارد و به همین دلیل فرصت های شغلی سئو در بازار کار تمام کشورها از وضعیت خوبی برخوردار است.

درآمد-سئوکار-در-اروپا-و-ایران
درآمد-سئوکار-در-اروپا-و-ایران

درآمد سئوکار در اروپا و آمریکا

درآمد سئوکاران در کشورهای دیگر از جمله کشور های اروپایی، آمریکا و استرالیا متفاوت است و به بازار کار و شرایط شغلی در این کشورها بستگی دارد. درآمد سئوکار در تمام کشورها به میزان مهارت، تجربه و رزومه کاری بستگی دارد، اما میانگین حدودی درآمد سئوکاران در کشورهای مختلف در زیر آمده است:

  • درآمد سئوکار حرفه‌ای در ایتالیا: ۴۲۶۸۹ یورو
  • درآمد متخصصان سئو در استرالیا: ۸۴۲۵۶ دلار
  • میزان درآمد سئوکاران حرفه‌ای در آلمان: ۵۳۷۰۹ دلار
  • درآمد سئو کار متخصص در چین: ۱۴۲۴۹۴ ین
  • درآمد سئوکاران در روسیه: ۶۷۳۳۷۸ روبل
  • میزان درآمد کارشناس سئو در فرانسه: ۴۶۶۵۴ دلار
  • درآمد میانگین سئوکاران در آمریکا: ۶۲۰۳۶ دلار
  • میزان درآمد متخصص سئو در ژاپن: ۵۶۸۴۲۵۱ ین

سرمایه لازم برای شروع کار سئو

کار سئو نیاز به سرمایه خاصی ندارد و با شرکت در دوره های سئو می توان اطلاعات پایه ای کافی و دانش لازم را برای شروع کار سئو بدست آورد. هزینه شما برای شروع کار سئو فقط شامل هزینه شرکت در دوره های سئو می باشد و پس از آن دیگر هزینه چندانی احتیاج نیست و در ادامه مسیر با انجام کارآموزی و کسب تجربه می توانید به سطح لازم برای شروع به کار به عنوان یک کارشناس سئو برسید.

سوالات متداول

بازار کار و درآمد سئوکار در ایران چقدر است؟

درآمد یک سئوکار در ایران به مهارت و تجربه او بستگی دارد و مقدار معینی نیست.

بازار کار سئو و درآمد سئو در ایران و اروپا چطوری هست؟

بازار کار سئو در حال حاضر در ایران و اروپا و تقریبا اکثر کشورها از لحاظ فرصت های شغلی و همچنین میزان درآمد در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

 مراحل تبدیل شدن به یک سئوکار چیست؟

برای تبدیل شدن به یک سئوکار، ابتدا باید اصول کار را آموزش ببینید و سپس با گذراندن دوره کارآموزی و کسب تجربه به یک سئوکار تبدیل شوید.