ssl چیست

در جواب به سوال ssl چیست باید بگوییم، اگر قصد داشته باشید اطلاعات را به صورت امن بین Browser و Server انتقال دهید نیاز به دریافت گواهینامه ssl دارید. گواهینامه ssl معمولا هنگامی که هاست خود را خریداری می کنید، توسط پشتیبانی شما روی دامنه نصب می شود. اما ssl مخفف چیست؟ عبارت ssl مخفف […]
  • تعداد نظرات: 0
  • دسته بندی ها: مقالات سئو
  • زمان مطالعه: 10 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

در جواب به سوال ssl چیست باید بگوییم، اگر قصد داشته باشید اطلاعات را به صورت امن بین Browser و Server انتقال دهید نیاز به دریافت گواهینامه ssl دارید. گواهینامه ssl معمولا هنگامی که هاست خود را خریداری می کنید، توسط پشتیبانی شما روی دامنه نصب می شود. اما ssl مخفف چیست؟ عبارت ssl مخفف عبارت Secure Sockets Layer می باشد. در ادامه مقاله بیشتر در مورد چیستی ssl و اینکه چطور کار می کند توضیح می دهیم.

برای یادگیری آخرین تکنیک های سئو انواع سایت ها مطابق با آخرین الگوریتم های گوگل در دوره آموزش سئو سایت به لینک آموزش سئو مراجعه کنید.

ssl-چیست؟
ssl-چیست؟

SSL چیست و چگونه کار میکند؟

گواهینامه ssl انتقال امن اطلاعات را با کدگذاری اطلاعات تضمین می کند. گواهینامه امنیتی ssl به خصوص برای سایت های فروشگاهی و یا هر سایتی که درگاره پرداخت داشته باشد ضروری است. دلیل این امر این است که اطلاعات پولی و بانکی کاربران، امنیت لازم را داشته باشند. گوگل نیز به دلیل حفظ امنیت کاربران داشتن ssl را یکی از موارد مهم در اعتبار بخشیدن به یک وبسایت تلقی می کند و در واقع وجود SSL یک فاکتور سئو تکنیکال مهم برای یک وبسایت است.

برای یادگیری نحوه فعال سازی ssl مقاله چگونه ssl را فعال کنیم را مطالعه کنید.

اگر قصد دارید یک وبسایت را از صفر راه اندازی کنید، حتما از سرور خود بخواهید ssl دامنه شما را فعال کند. اکثر سرورها خدمات ssl رایگان ارائه می دهند. سئو تکنیکال نقش مهمی در کسب اعتماد و اعتبار گوگل بازی می کند و اگر موارد تکنیکال و ساختاری سایت در ابتدا رعایت نشوند، ممکن است روی سئو سایت، بودجه خزش و ایندکس صفحات تاثیرگذار باشد. 

نحوه عملکرد SSL به صورت فنی به این شکل است که هنگام استفاده کاربر از یک وبسایت با SSL فعال و پروتکل امنیتی HTTPS، مرورگر ابتدا اعتبار پروتکل امنیتی HTTPS را بررسی و تایید می کند. با تایید اعتبار SSL، اطلاعاتی که از مرورگر به سمت سرور انتقال می یابد، رمزگذاری می شود. در این حالت داده ها به صورت خام منتقل نمی شوند و در مسیر انتقال، تغییر می یابند. به این شکل هکرها نمی توانند به راحتی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند و از آنها استفاده کنند.

اگر به سئو تکنیکال آشنایی ندارد برای مطالعه مقاله جامع در این مورد، به لینک سئو تکنیکال مراجعه کنید.

گواهینامه-ssl
گواهینامه-ssl

گواهی SSL چیست و چرا به SSL نیاز داریم؟    

گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟ گواهی یک نوع گواهی امنیتی است که برای ایجاد ارتباط امن بین مرورگر و سرور در اینترنت استفاده می‌ شود. دریافت گواهینامه ssl برای افزایش امنیت ارتباطات از طریق پروتکل HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) ضروری است. گواهی ssl را می توانید از هاست خود درخواست کنید و خیلی از هاست ها ssl را به صورت رایگان نصب می کنند.

برای آشنایی با هاست و انواع آن به لینک هاست چیست مراجعه کنید.

وظیفه گواهی SSL به اختصار این است که اعتبار و اعتماد را در ارتباطات اینترنتی برقرار کند. برای این منظور، یک گواهی SSL توسط یک مرکز اعتبارسنجی معتبر (مانند: Let’s Encrypt یا Comodo) برای یک دامنه خاص صادر می‌ شود. این گواهی شامل اطلاعاتی مانند نام دامنه، کلیدهای رمزنگاری عمومی و امضای دیجیتال است.

مهمترین مزایای ssl چیست؟

مهمترین مزایای SL را می توان به طور خلاصه احراز هویت و رمزنگاری داده ها دانست. استفاده از SSL مزایای متعددی برای یک وبسایت دارد. اولین مزیت SSL، رمزنگاری اطلاعات است، که امنیت اطلاعات انتقالی بین کاربر و سرور را تامین می کند. این به معنی این است که اطلاعاتی که از کاربر به سرور ارسال می‌ شوند (مانند نام کاربری و رمزعبور) به دور از دسترس هکرها و سوء استفاده کنندگان فضای مجازی قرار می گیرد.

یکی دیگر از مزایای استفاده از SSL رتبه‌ بندی بهتر در موتورهای جستجو می باشد. وجود SSL از لحاظ SEO نیز برای وبسایت شما مفید است. موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل ترجیح می ‌دهند تا وبسایت‌ ها از SSL استفاده کنند و ارتباطات را از طریق HTTPS برقرار کنند تا امنیت کاربران برقرار شود.

همچنین وجود SSL باعث جلب اعتماد کاربر می شود. به خصوص در انواعی از SSL که نام و مشخصات شرکت برای کاربران نمایش داده می شود (در ادامه به انواع SSL خواهیم پرداخت)، افزایش اعتماد کاربران به وبسایت را در پی دارد و باعث می شود آنها با خیال راحت از محصولات و خدمات آنلاین شما استفاده کنند.

اگر به طراحی سایت آشنایی ندارید و مایلید به عنوان یک شغل پر درآمد آن را فرا بگیرید به لینک آموزش طراحی سایت با وردپرس مراجعه کنید.

انواع-ssl
انواع-ssl

تشخیص وجود SSL

از کجا بفهمیم که یک سایت گواهینامه SSL دارد؟ گواهینامه SSL به راحتی قابل تشخیص است. اگر یک دامنه در نوار آدرس با “://https” شروع شود، این بدین معناست که گواهینامه SSL برای این دامنه دریافت شده است. اگر برای یک دامنه SSL فعال نشده باشد، ابتدای دامنه با “://http” و بدون S شروع می شود. این S ابتدای کلمه “Secure” به معنی “امن” می باشد.

SSL-CONNECTION-IS-SECURE
SSL-CONNECTION-IS-SECURE

همچنین راه های دیگری برای بررسی ssl وجود دارد. اگر ssl فعال شده باشد، کنار نام دامنه عکس یک قفل نمایش داده می شود، در صورتی که در صورتی که فعال نباشد عکس یک مثلث به معنی هشدار نمایش داده می شود. هنگامی که روی قفل کلیک می کنید می توانید عبارت انگلیسی “Connection is secure” به معنی “ارتباط شما امن است”را مشاهده کنید.

SSL Checker چیست؟

با استفاده از آدرس https://www.sslchecker.com/sslchecker می توان وارد وبسایت SSL Checker شد و وجود یا عدم وجود SSL و مشکلات احتمالی در نصب گواهی نامه SSL را بررسی کرد. با استفاده از این وبسایت می توان اعتبار SSL و نمایش آن برای تمام کاربراین را بررسی کنیم.

SSL-Checker-چیست
SSL-Checker-چیست

برای این کار فقط کافی است همانطور که در عکس بالا نمایش داده شده وارد صفحه شوید و دامنه خود را در کادر مورد نظر وارد کنید تا گزارش SSL شما نمایش داده شود.

انواع ssl چیست؟

تا اینجای مقاله ssl چیست را توضیح دادیم و نحوه عملکرد و کاربرد ssl را بیان کردیم. حال قصد داریم ببینیم انواع ssl چیست. گواهینامه ssl یک فناوری رمزنگاری برای ایجاد ارتباطات امن در اینترنت است. با گذشت زمان، SSL اکنون توسعه یافته و به TLS (Transport Layer Security) تبدیل شده است. البته امروزه عبارت TLS رایج نیست و از عبارت “SSL” برای اشاره به هر دو SSL و TLS استفاده می‌ شود. انواع SSL/TLS که به مرور زمان توسعه یافته اند، عبارتند از:

SSL/TLS 1.0: این نسخه ‌ها از SSL و TLS ابتدایی هستند و به علت ضعف امنیتی دیگر استفاده از آنها توصیه نمی ‌شود و پیشنهاد می ‌شود از نسخه‌های بروز تر آن استفاده کنید.

SSL/TLS 1.1: این نسخه از SSL و TLS به منظور اصلاح برخی از مشکلات امنیتی در نسخه‌ های قبلی ایجاد شد. اگرچه این نسخه نسبت به نسخه قبلی بهبود یافته، اما نیاز به ‌بروزرسانی به نسخه ‌های جدیدتر دارد.

SSL/TLS 1.2: این نسخه یکی از نسخه‌ های توسعه یافته SSL  و TLS است که از سیستم رمزنگاری قوی‌ تری بهره می‌ برد و از پروتکل ‌های امنیتی مدرن‌ تری برخوردار است. این نسخه توسط اکثر مرورگرها و سرورها پشتیبانی می‌ شود.

SSL/TLS 1.3: این نسخه از TLS جدیدترین نسخه آن می باشد. TLS 1.3 دارای بهینه‌ سازی ‌های امنیتی بسیاری است که در برابر حملات امنتیتی که قبل از آن و به دلیل ضعف امنیتی صورت می گرفت، محافظت شده است. این نسخه از TLS سرعت ارتباطات را نیز افزایش می‌ دهد.

انواع گواهینامه SSL

تا اینجای کار انواع SSL را از جهت فناوری و ضریب اطمینان امنیتی بررسی کردیم. اما گواهینامه های SSL نیز انواع مختلفی دارند. گواهینامه های SSL را می توان به ۳ دسته مختلف تقسیم بندی کرد که در زیر آمده است:

انواع گواهینامه ssl به شرح زیر است:

گواهینامه Domain Validation یا DV SSL

در این نوع گواهی نامه تنها نامه دامنه شما شامل دریافت گواهینامه می شود و قبل از احراز آن، شرکت ارائه دهنده از مالکیت دامنه توسط شما اطمینان حاصل می کند.

گواهینامه Organization Validation یا OV SSL

در این نوع گواهینامه علاوه بر دامنه، هویت رسمی سازمان یا شرکت شما نیز احراز می شود تا بازدیدکنندگان از اعتبار دامنه شما اطمینان حاصل کنند، زیرا با کلیک روی آیکون وبسایت شما می توانند هویت سازمانی و نام کامل شرکت شما را مشاهده کنند.

گواهی نامه OV SSL یا Organization Validation
گواهی نامه OV SSL یا Organization Validation

گواهینامه Extended Validation یا EV SSL

در این نوع گواهینامه امنیتی که کامل ترین نوع گواهینامه SSL می باشد، علاوه بر قابلیت هایی که در دو نوع گواهینامه قبلی وجود دارد، نام کامل شرکت شما در کنار نامه دامنه در نوار آدرس نوشته می شود و بازدید کنندگان نام شرکت شما را با ورود به وبسایت مشاهده می کنند.

EV-SSL
EV-SSL

گوهینامه Wildcard SSL Certificates

دو نوع گواهینامه DV و OV قابلیتی با نام Wildcard دارند. قابلیت Wildcard این امکان را برای شما فراهم می کند که علاوه بر دامنه اصلی، زیردامنه ها یا Subdomin های دامنه اصلی را نیز با ssl امن کنید. برای مثال مالک دامنه aryatehran.com می تواند با قابلیت Wildcard خود، ssl را به زیردامنه mag.aryatehran.com نیز اعمال کند.

قالب وردپرس تاثیر زیادی در سرعت سایت دارد و سرعت نیز یکی از فاکتورهای مهم در سئو تکنیکال می باشد. برای آشنایی با اصول نصب قالب به لینک نصب قالب وردپرس مراجعه کنید.

انواع گواهینامه از جهت تعداد دامنه تحت پوشش

انواع گواهینامه SSL را از نظر تعداد و نوع دامنه هایی که پشتیبانی می کنند می توان به انوع زیر تقسیم کرد:

اس اس ال Single-domain

گواهی SSL تک‌دامنه فقط برای یک دامنه اعمال می‌شود.

اس اس ال Wildcard

گواهی‌نامه Wildcard را می‌توان روی یک دامنه با زیردامنه‌های آن اعمال کرد.

اس اس ال Multi-domain

گواهی SSL چند دامنه ای را می‌توان برای چندین دامنه غیر مرتبط استفاده کرد.

بسته به نیاز شما و هزینه های که برای SSL می پردازید می توانید انواع SSL را برای دامنه های خود دریافت کنید.

چطور SSL را تهیه کنیم

گواهینامه SSL را می توان برای دامنه های عادی به صورت رایگان نیز تهیه کرد. در مقاله چگونه ssl را فعال کنیم در مورد روش های خرید SSL از جمله تهیه SSL رایگان توضیح داده ایم که پیشنهاد می کنیم این مقاله را به طور کامل مطالعه کنید تا از اعتبار SSL خود اطمینان حاصل کنید. برای خرید SSL با قابلیت های بیشتر و پشتیبانی از چند دامنه می توانید به شرکت های ارائه دهنده SSL مراجعه کنید.

سوالات متداول

ssl چگونه کار میکند؟

وقتی کاربر به یک وبسایت با اتصال HTTPS دسترسی پیدا می‌ کند، وبسایت گواهی SSL خود را ارسال می‌ کند که شامل کلیدهای رمزنگاری است. مرورگر کاربر از این کلیدهای عمومی برای رمزنگاری اطلاعات ارسالی استفاده می‌ کند. وبسایت سپس با استفاده از کلید خصوصی خود اطلاعات را رمزگشایی می‌ کند.

چگونه ssl رایگان بگیریم؟

برای فعال کردن اس اس ال رایگان، در صفحه اصلی دایرکت ادمین، بخش “گواهینامه های SSL” را انتخاب کنید. بعد از ورود به این بخش، گزینه “ایجاد یک گواهینامه جدید” را فعال کنید. سپس به ترتیب، گزینه “گواهینامه رایگان و خودکار Let’s Encrypt“ را فعال کنید.

SSL/TLS چرا مهم است؟     

گواهی SSL/TLS نه تنها باعث انتقال امن اطلاعات در بستر فضای مجازی می شود بلکه تجربه کاربری را بهبود می دهد زیرا باعث ایجاد اطمینان و اعتماد در کاربران برای درج اطلاعات شخصی می شود.