noindex چیست

گاهی ممکن ات شما بخواهید صفحاتی از سایت تان در گوگل ایندکس نشود که برای این کار باید نحوه نو ایندکس کرن را یاد بگیرید. اگر نمیدانید noindex چیست و چه تفاوتی با disallow دارد حتما این مقاله را بخوانید تا با نحوه استفاده از تگ noindex به طور کامل آشنایی پیدا کنید. ما در […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

گاهی ممکن ات شما بخواهید صفحاتی از سایت تان در گوگل ایندکس نشود که برای این کار باید نحوه نو ایندکس کرن را یاد بگیرید. اگر نمیدانید noindex چیست و چه تفاوتی با disallow دارد حتما این مقاله را بخوانید تا با نحوه استفاده از تگ noindex به طور کامل آشنایی پیدا کنید. ما در مقاله قبلی با عنوان index چیست شما را با نحوه ایندکس کردن محتوا در سایت آشنا کرده ایم و دلایلی که صفحات سایت تان ایندکس نمیشود را بررسی کرده ایم. پیشنهاد میشود برای بهبود سئو سایت تان حتما ایندکس شدن صفحات تان را بررسی کنید و توجه داشته باشید محتوا سایت تان توسط گوگل ایندکس شود.

noindex چیست

نوایندکس شدن مطالب و صفحات یکی از مسائلی است که باید در بهبود رتبه سایت به آن دقت داشت و نکاتی را رعایت کرد تا از نوایندکس شدن صفحات مهم جلوگیری کنیم. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد noindex چیست که در ادامه به این سوال به زبان ساده پاسخ میدهیم.
noindex به این معنی است که یک صفحه وب نباید توسط موتورهای جستجو نمایش داده شود و بنابراین نباید در صفحات نتایج موتور جستجو نشان داده شود. nofollow به این معنی است که خزنده های موتورهای جستجو نباید پیوندهای موجود در آن صفحه را خزش کنند. می توانید این مقادیر را به متا تگ ربات خود اضافه کنید. متا تگ robots یک قطعه کد در قسمت head یک صفحه وب است. این به موتورهای جستجو می گوید که چگونه یک صفحه را بخزند و آیا صفحه را ایندکس کنند یا نه.

این کد به صورت زیر است :

<meta name=”robots” content=”[VALUE1,VALUE2]”>

  • VALUE1 و VALUE2 به‌صورت پیش‌فرض روی فهرست‌بندی تنظیم شده‌اند، به‌طور پیش‌فرض دنبال می‌شوند، به این معنی که صفحه در دسترس را می‌توان توسط موتورهای جستجو فهرست‌بندی کرد و پیوندهای موجود در آن صفحه را می‌توان برای خزیدن صفحاتی که به آنها پیوند می‌دهند دنبال کرد.
  • VALUE1 و VALUE2 را می توان روی noindex، nofollow یا ترکیب دیگری مانند index، nofollow تنظیم کرد. شما میتوانید در این قسمت مشخص کنید که صفحه شما ایندکس شود یا خیر و لینک های قرار داده شده در این صفحه فالو یا نوفالو باشند. فالو یا نو فالو بودن به این معنی است که در صورت nofollow بودن این لینک‌ها کراول نمی‌شوند و توسط گوگل دنبال نمشود اما بازدیدکنندگان میتوانند آن ها را دنبال کنند و از آن لینک به صفحات دیگر هدایت شوند.

نحوه استفاده از تگ noindex در سیستم مدیریت محتوا وردپرس بسیار راحت است و افزونه Yoast SEO به شما کمک می کند به راحتی صفحات خود را نوایندکس کنید. اگر می خواهید بدانید که چگونه یک پست را در وردپرس به روشی بسیار آسان noindex کنید، باید در ادامه مقاهل نحوه noindex کردن یک پست در وردپرس را مطالعه کنید.

ما در شرکت سئو آریا تهران خدمات سئو کلمات را در کوتاهترین زمان به شما ارائه میدهیم شما میتوانید برای بهبود رتبه سایت تان و حضور در صفحه اول گوگل به ما اعتماد کرده و سایت تان را برای سئو به ما بسپارید.

noindex چیست
noindex چیست

تفاوت no index و disallow

حالا که متوجه شدید noindex چیست ممکن است این سوال بری شما هم پیش بیاید که disallow چیست و آیا no index و disallow تفاوت دارند. در واقع تفاوت no index و disallow در این مورد میباشد که disallow به ربات های گوکل این موضوع را متذکر میشود که اطلاعات این صفحه را مورد خزش قرار ندهند.

در واقع این تگ اجازه خزش در صفحات را نمیدهد اما تفاوت آن با noindex این است که این تگ از گوگل میخواهد که آن را در نتایج صفحات نمایش ندهد و آن را ایندکس نکند. در واقع در disallow اصلا اجازه خزش به ربات های گوگل را نمیدهد اما noindex اجازه خزش را میدهد اما در نهایت این صفحه در جستجوی گوگل نمای داده نمیشود.

اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید، برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه ایندکس کردن صفحات سایت خواندن مقاله پشتیبانی گوگل با عنوان How Google Search Works پیشنهاد می شود. البته برای استفاده از این صفحه باید از فیلترشکن استفاده کنید.

صفحاتی که باید noindex شوند

  • آرشیو نویسنده در یک وبلاگ تک نویسنده

وقتی شما روی نام نویسنده کلیک میکنید میتوانید مقالاتی که هر نویسنده در سایت منتشر کرده است را در یک صفحه مشاهده کنید. اگر شما تنها کسی هستید که برای وبلاگ خود می نویسید، صفحات نویسنده شما احتمالاً ۹۰٪ با صفحه آرشیو نویسنده شما یکسان است.

این هیچ فایده ای برای گوگل ندارد و می تواند محتوای تکراری در نظر گرفته شود. برای جلوگیری از این نوع محتوای تکراری، می توانید آرشیو نویسنده را به طور کامل غیرفعال کنید. اگر به دلایلی می‌خواهید آن را در سایت خود نگه دارید، اما خارج از نتایج جستجو هستید، می‌توانید آن را فهرست‌بندی نکنید. خوشبختانه، با Yoast SEO، این کار نیز چندان دشوار نیست. فقط نحوه noindex کردن آرشیو نویسنده را بررسی کنید.

  • انواع پست خاص (سفارشی)

گاهی اوقات یک پلاگین یا یک توسعه دهنده وب یک نوع پست سفارشی را اضافه می کند که شما نمی خواهید ایندکس شود. به عنوان مثال ما از صفحات سفارشی برای محصولات خود در یک سایت استفاده می کردیم، اما چون صاحب آن سایت یک فروشگاه آنلاین معمولی نبود که محصولات فیزیکی را بفروشد، بنابراین، ما نیازی به تصویر محصول، فیلترهایی مانند ابعاد و مشخصات فنی در برگه کنار توضیحات و سید خرید نداشتیم. بنابراین، ما صفحات محصول معمولی ووکامرس را ایندکس نمی کنیم و از صفحات خودمان استفاده می کنیم. در واقع، نوع پست محصول را ایندکس نمی کنیم.

  • صفحات رضایت کاربران

این صفحه هدف دیگری جز تشکر از مشتری/ مشترک خبرنامه/ نظرات مثبت کاربران شما ندارد. این صفحات معمولاً صفحات محتوایی هستند که برای گوگل ارزشی ندارد که با گزینه‌های upsell و اشتراک‌گذاری اجتماعی برای افرادی که از Google برای یافتن اطلاعات استفاده می‌کنند، میتوانید آنها را برای کسانی که به دنبال آن ها هستند به اشتراک بگذارید. بنابراین، آن صفحات نباید در صفحات نتایج جستجو باشند.

برای کسب رتبه های تاپ در نتایج گوگل و افزایش ترافیک وب سایت خود، از خدمات آموزش سئو مجتمع فنی آریا تهران استفاده کنید.

صفحاتی که باید noindex شوند
صفحاتی که باید noindex شوند
  • صفحات مدیریت و لاگین

اکثر صفحات لاگین نباید در گوگل باشند. با اضافه کردن یک noindex آن ها را از فهرست خارج کنید. فقط از خود بپرسید که اگر در شرکت خود نبودید، یکی از صفحات ورود خود را در گوگل جستجو می کردید؟ اگر نه، احتمالاً می توان گفت که گوگل نیازی به ایندکس کردن این صفحات ورود ندارد. خوشبختانه، اگر وردپرس را اجرا می کنید، ایمن هستید زیرا CMS به طور خودکار صفحه ورود به سایت شما را ایندکس نمی کند.

البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که اگر در یک سازمان که عضو گیری انجام میدهد فعالیت میکنید ایندکس کردن این صفحات مهم است چون کاربران برای ورود به سایت قطعا این مورد را در گوگل سرچ میکنند.

  • نتایج جستجوی داخلی

نتایج جستجوی داخلی تقریباً آخرین صفحاتی هستند که گوگل می خواهد بازدیدکنندگان خود را به آنها بفرستد. اگر می خواهید یک تجربه جستجو را خراب کنید، به جای یک نتیجه واقعی، به صفحات جستجوی دیگر پیوند می دهید. اما پیوندهای موجود در صفحه نتایج جستجو همچنان بسیار ارزشمند هستند، قطعاً می خواهید گوگل آنها را دنبال کند. بنابراین، همه پیوندها باید دنبال شوند و تنظیمات متا روبات باید به صورت زیر باشد:

نحوه استفاده از تگ noindex

برای نوایندکس کردن یک صفحه شما باید یکی از راه های زیر را انجام دهید. ما در این قسمت بهترین روش ها برای نحوه استفاده از تگ noindex را بیان کرده ایم که اگر باز هم سوالی دارید میتوایند در قسمت نظرات سوال تان را مطرح کنید تا کارشناسان ما در کوتاهترین زمان پاسخ شما را بدهند.

مرحله ۱: یکی از تگ های زیر را کپی کنید.

  • برای “noindex”:

<META NAME=”robots” CONTENT=”noindex”>

  • برای “nofollow”:

<META NAME=”robots” CONTENT=”nofollow”>

  • برای هر دو “noindex” و “nofollow”:

<META NAME=”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”>

مرحله ۲: برچسب را به بخش HTML تگ <head> صفحه خود اضافه کنید.

نحوه استفاده از تگ noindex
نحوه استفاده از تگ noindex
  • در اینجا متاتگ “noindex” و “nofollow” در هدر جایگذاری شده است:
استفاده از تگ noindex
نحوه استفاده از تگ noindex

کاربرد تگ noindex در سئو

تا اینجا متوجه شدیم نو ایندکس چیست و چگونه میتوان از تگ نوایندکس استفاده کرد اما شاید این سوال پیش بیاید که اصلا چرا باید از این تگ استفاده کنیم و کاربرد تگ noindex در سئو چیست؟ (مطالعه بیشتر‌: سئو چیست )

شما میتوانید از این تگ برای ایندکس نشدن صفحاتی که در سایت تان لازم نیست توسط کاربر سرچ شود و در گوگل نمایش داده شود استفاده کنید.

خیلی از مطالب سایت ممکن است رد موقعیت های مختلف نمایش داده شوند که شما میتوانید این صفحات تکراری و مطالب تکراری را برای عدم نمایش تگ noindex د ر بخش هدر آن قرار دهید.

همچنین ممکن است متوجه شوید که یک سری صفحات ارزشی برای گوگل ندارند و یا محتوا بی ارزش دارند در ان حالت برای آن که محتوای ضعیف در رزومه کاری سایت تان در گوگل وجود نداشته باشد در این حالت میتوانیداز این تگ استفاده کنید.

برای سفارش طراحی سایت ارزان و مشاهده قیمت نمونه کار های آریا تهران وارد صفحه طراحی سایت ارزان ما شوید.

تگ noindex در فایل robots.txt

اگر میخواهید از تگ noindex در فایل robots.txt استفاده کنید باید یک سری نکات را رعایت کنید. فایل robots.txt دراای نقشه سایت است و به خزنده های گوگل یک نقشه راه میدهد که چه فایل هایی را از سایت چک کنندو مورد خزش و ایندکس قرار دهند و به چه فایل هایی دسترسی نداشته باشند.

شما میتوایند در این فایل نو ایندکس کردن صفحات سایت تان را اعلام کنید. مهمتیرن مزیت استفاده از تگ noindex در فایل robots.txt این است که میتوانید از این طریق حتی ایندکس نشدن یک تصویر یا فایل را هم اعلام کنید.

نحوه استفاده از تگ noindex در فایل robots.txt به این صورت میباشد:

Noindex: /robots-txt-noindexed-page/

جمعبندی

ما در این مقاله توضیح دادیم noindex چیست و چه کاربردی در سئو دارد و نحوه استفاده از تگ نو ایندکس را در این مقاله توضیح دادیم. اگر سوالی در این مورد دارید میتوانید در بخش نظرات سوال تان را مطرح کنید تا همکاران ما در کوتاهترین زمان پاسخ شما ر بدهند.