crm چیست

crm مخفف مدیریت مشتری می باشد که برطرف کردن نیاز های مشتری با برقراری ارتباط با مشتری را مورد هدف قرار می دهد. به طور دقیق تر، crm یک استراتژی می باشد که به کسب و کار ها کمک می کند تا با مشتریان راحت تر ارتباط برقرار کنند، بازدهی را چند برابر کرده و […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

crm مخفف مدیریت مشتری می باشد که برطرف کردن نیاز های مشتری با برقراری ارتباط با مشتری را مورد هدف قرار می دهد. به طور دقیق تر، crm یک استراتژی می باشد که به کسب و کار ها کمک می کند تا با مشتریان راحت تر ارتباط برقرار کنند، بازدهی را چند برابر کرده و در نتیجه سودهی را بیشتر می کند. اما سوالی که می ماند این است که اهداف crm چیست؟ یا اصلا برای استفاده از این استراتژی باید چه پارامتر هایی را در نظر گرفت؟ در این مقاله علاوه بر بررسی روش ها و مزایای سی آر ام، به معرفی نرم افزار های crm پرداخته ایم.

مدیریت ارتباط با مشتری crm چیست

crm یک استراتژی برای مدیریت ارتباط با مشتریان کسب و کار ها می باشد. البته اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم که اهداف crm چیست؟،‌ هدف crm این است که با برقرار کردن ارتباط درست با مشتریان، بتوانیم نیاز ها و پاسخ سوالات آنها را مدیریت کنیم. این استراتژی باعث موفق شدن بیشتر کسب و کار شما می شود.

یک crm موفق و خوب، کسب و کار را از دید مشتری بررسی می کند و با استفاده از تجربه مشتریان و کاربران، یک برنامه ریزی دقیق را به شما ارائه می دهد. نگاه از دید مشتری به شما کمک می کند تا شکاف ها و یا فرصت هایی که در کسب و کار خود دارید را پیدا کرده و با استفاده از آنها یک استراتژی دقیق تر و کارآمد تر را راس کار خود قرار دهید.

اما اگر این سوال برای شما پیش آمده این روش چگونه انجام و یا مورد استفاده قرار می گیرد را در ادامه این مقاله برای شما قرار داده ایم.

crm چیست+pdf

برای راحتی بیشتر شما، پی دی اف crm را در لینک زیر قرار داده ایم. در این پی دی اف به بررسی crm پرداخته ایم و یک مقاله در مورد سی آر ام به صورت جامع در این باره می باشد. همچنین می توانید ساختار crm را دقیق تر مشاهده و مطالعه کنید.

Crm مخفف چیست

crm مخفف Customer Relationship Management است که به معنای مدیریت ارتباط بین مشتری می باشد. البته باید توجه داشته باشید که crm، چهارنوع استراتژیک، عملیاتی، تحلیلی و تعاملی را دارا می باشد که در ادامه، به بررسی انواع آنها خواهیم پرداخت.

اهداف crm چیست؟

احتمالا از ابتدای مقاله متوجه شده اید که مزایای سی آر ام چیست و چه اهدافی را دنبال می کند. اما اگر بخواهیم به طور دقیق تر بررسی کنیم که crm چه اهدافی را دنبال می کند، به همین دلیل در ادامه، مهم ترین اهداف آن را برای شما قرار داده ایم.

  • رضایت مشتری: با استفاده از crm، شما می توانید مشکلات حال حاضر و یا مشکلات احتمالی که امکان دارد برای مشتری شما پیش بی آید را مدیریت کرده و به بهترین نحو به آنها رسیدگی کنید.
  • افزایش فروش: در صورتی که هدف اصلی شما فروش می باشد، بدون شک نداشتن استراتژی crm، شما را از رقابت با دیگر کسب و کار ها، بیرون می کند. با استفاده از crm شما می توانید بفهمید که رفتار های احتمالی مشتریان شما چیست و یا اصلا مشتریان شما چه کسانی هستند، چگونه می توانند به یکی از مشتریان شما تبدیل شوند و چه چیز هایی دوست دارند.
  • قدرت تحلیل و پیش بینی: رمز موفقیت یک کسب و کار، تنها جذب و حفظ مشتری نیست و شما باید قدرت درک و پیش بینی اتفاقات احتمالی را داشته باشید. با استفاده از نرم افزار های crm، شما می توانید تمام فعالیت ها و عملکرد های کسب و کار خود را تحلیل کرده و پیش بینی های دقیقی را برای آینده خود داشته باشید.
  • ذخیره سازی داده ها: یکی از اصلی ترین اهدافی که crm دنبال می کند، ذخیره سازی داده ها می باشد. با استفاده از فضای ابری crm، اطلاعات طبقه بندی شده و دسته بندی شده مشتریان می تواند در دسترس اعضای شرکت یا کسب و کار قرار بگیرد و کافی است تنها کارمند مورد نظر به اینترنت متصل باشد. این به این معنی است که تغییرات انجام شده توسط کارمندان دورکار برای همه قابل مشاهده خواهند بود.
  • سیستم اتوماسیون: یکی از اصلی ترین اهداف برای استفاده از crm، دارا بودن سیستم اتوماسیون می باشد. با استفاده از این سیستم، بعضی از فعالیت های وقت گیر و کم اهمیت مانند ارسال ایمیل های خوش آمد گویی به کاربران را به صورت اتوماتیک انجام داده و باعث می شود از وقت خود برای انجام امور بیشتری استفاده کنید.

امیدواریم که متوجه شده باشید اهداف crmچیست و برای چه از crm استفاده می شود. اما اگر به طراحی سایت علاقه مند هستید و می خواهید یک سایت پویا با طراحی چشم گیر برای کسب و کار خود بسازید، پیشنهاد می کنیم از سرفصل ها و ویژگی های دوره طراحی سایت آریا تهران دیدن فرمایید. این دوره ها توسط بهترین شرکت طراحی سایت برگزار می شود و همیشه توانسته رضایت همه کارآموزان خود را جلب کند. پیشنهاد می شود جهت کسب اطلاعات بیشتر از صفحه مربوطه دیدن فرمایید.

انواع crm و کاربرد آنها

همانطور که در ابتدای این مقاله نیز گفته شد، crm چهار نوع استراتژیک، عملیاتی، تحلیلی و تعاملی را دارا می باشد. در ادامه قصد داریم انواع crm را همراه با کاربرد آنها برای شما مورد بررسی قرار دهیم. انواع crm مواردی هستند که یک کارمند crm باید آنها را به طور کاملا دقیق بشناسد، برای همین پیشنهاد می کنیم اگر کارمند crm می باشید، درباره انواع crm و ویژگی های آن بیشتر تحقیق کنید.

crm تحلیلی

این crm با تکیه بر جمع آوری و تحلیل اطلاعات به کسب و کار کمک می کند. نمونه هایی از این اطلاعات را می توان انتخاب و رفتار های مشتریان در شرایط مختلف در نظر گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات، شرکت ها برای افزایش فروش، حمایت مشتری ها و مدیریت کمپین های تبلیغاتی استفاده می کنند. به طور کلی مهم‌ترین ساختار crm تحلیلی، پایگاه داده تحلیلی، داده کاوی و ابزار پردازش تحلیلی آنلاین می باشد.

crm عملیاتی

این نوع crm فرایند اصلی کسب و کار یک شرکت را آسان می کند. این ساختار crm به شرکت ها کمک کرده تا علاوه بر هدایت فروش، قرار داد ها را قطعی کند و زیر ساخت های لازم برای رضایت مشتری را فراهم کند. اتوماسیون بازاریابی، اتوماسیون فروش و اتوماسیون خدمات نیز از اهداف این نوع crm می باشند.

crm مشارکتی

ساختارcrm مشارکتی به این شکل است که با کنار هم گذاشتن داده‌های بازاریابی، فروش و خدمات، همگام سازی کسب و کار را راحت کرده و به بخش های مختلف کسب و کار یا شرکت کمک می کند تا نیاز ها، خواسته ها و علاقه مندی های مشتری را بیشتر درک کند.

crm مشارکتی دارای دو عنصر مهم مدیریت کانال و مدیریت تعامل می باشد.

هرکدام از crm های نام برده را باید با توجه به نوع کسب و کار خود انتخاب کنید و هیچ کدام بر دیگری برتری ندارند. به طور کلی اگر قصد دارید با استفاده از داده ها مشتری ها را بشناسید، crm تحلیلی مناسب شما است. اما در صورتی که هدف شما این است که فروش، بازاریابی و خدمات مشتری را تسهیل کنید، بهتر است از سر آر ام عملیاتی استفاده کنید. همچنین اگر همگام سازی و مشارکت هدف شما است، بهتر است از سی آر ام مشارکتی استفاده کنید.

نرم افزار سی ار ام چیست

نرم افزار crm در واقع ابزاری است که با استفاده از آن می توانید اطلاعات و فرایند های ارتباط با مشتریان را دقیق تر و مشخص تر، طبقه بندی کنید. اگر بخواهیم از استراتژی crm استفاده کنیم، باید از مجموعه نرم افزار های crm استفاده کنیم و اطلاعات را وارد این نرم افزار ها کنیم.

اطلاعات وارد شده در نرم افزار سی ار ام، داده‌هایی هستند که از مخاطبان و مشتریان کسب و کار از طریق کانال های ارتباطی مانند وبسایت، تماس تلفنی، گفت و گوی زنده، شبکه های اجتماعی و … جمع آوری و در نرم افزار وارد شده اند. این اطلاعات کمک می‌کنند تا شما نیاز های مشتریان را دقیق تر بشناسید، آنها را دسته بندی کرده و بتوانید با ایشان ارتباط قوی تری برقرار کنید.

البته پیشنهاد می کنیم پیش از استفاده از این نرم افزار ها، با روش های جذب مشتری نیز آشنایی داشته باشید، تا بتوانید علاوه بر شناخت مشتری، برای کسب و کار خود نیز مشتری جذب کنید.

بهترین نرم افزار crm

تا اینجای مقاله در مورد سی آر ام توضیحاتی داده شد و بررسی کردیم که نرم افزار سی ار ام چیست. اما همانطور که گفته شد، برای استفاده از استراتژی crm باید از نرم افزار های آن استفاده کنید. اما سوالی که احتمالا برای شما پیش آمده است، این است که بهترین نرم افزار crm چه نرم افزاری است. در لیست زیر، بهترین نرم افزار های بین المللی crm را برای شما قرار داده ایم.

بعضی از نرم افزار های نام برده شده، به صورت رایگان منتشر شده اند و شما می توانید نرم افزار سی آر ام رایگان را با کلیک بر روی آن دانلود کنید. البته شما می توانید با جستجوی عبارت دانلود رایگان نرم افزار سی ار ام در مرورگر خود، انواع نرم افزار های رایگان دیگر را نیز مشاهده کرده و از آنها استفاده کنید.

بهترین نرم افزار crm باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

در لیستی که در بالا مشاهده کردید، لیست بهترین نرم افزار های بین المللی crm از دید کاربران بود، اما به طور کلی یک نرم افزار crm باید ویژگی هایی داشته باشد تا کار کارفرما و کارمندان را راحت تر کند. به همین دلیل در لیست زیر ویژگی هایی که بهترین نرم افزار crm باید داشته باشد را در لیست زیر برای شما قرار داده ایم.

  1. دسترسی سریع: نرم افزار crm انتخابی شما باید قابلیت اینکه در هرجایی از دنیا و در هر زمان در دسترس باشد را داشته باشد.
  2. دسترسی از طریق تلفن همراه: یک نرم افزار خوب، امکان دسترسی برای تکمیل و مشاهده اطلاعات مشتری را داشته باشد. این امکان برای کسانی که بیشتر خارج از شرکت هستند و باید به اطلاعات مشتری دسترسی داشته باشند، کاربردی است.
  3. یکپارچگی و رابط کاربری آسان: نرم افزار انتخابی شما باید اطلاعات را کاملا مرتب و یکپارچه دسته بندی کند تا هنگامی که کارمندان با این نرم افزار استفاده می کنند دچار اشتباه نشوند.
  4. پشتیبانی قوی: یکی از ویژگی هایی که خیلی ها به آن توجه خاصی ندارند، پشتیبانی داشتن برنامه می باشد. در هنگام انتخاب نرم افزار توجه داشته باشید که برنامه شما از پشتیبانی قوی نیز برخوردار باشد. البته معمولا نرم افزار سی آر ام رایگان از این ویژگی برخوردار نمی باشد.
  5. رشد نرم افزار همراه با کسب و کار شما: هنگامی که کسب و کار شما نوپا است و تازه شروع شده است، تعداد انگشت شماری مشتری دارد، اما پس از مدتی این تعداد ممکن است به هزاران نفر برسد. نرم افزار شما باید توانایی پشتیبانی از تعداد زیاد را داشته باشد.
  6. مدیریت وظایف: هنگامی که گفت و گوی شما با یک مشتری به پایان می رسد، وظایفی هستند که باید با سایر همکاران دیگر به اشتراک بگذارید. بهترین نرم افزار crm باید این ویژگی را داشته باشد تا وظایف قبل و بعدی که باید برای مشتری انجام شود را نمایش دهد.
  7. انعطاف پذیری و سفارشی سازی: نرم افزار شما باید این قابلیت را داشته باشد تا شما بتوانید امکانات ساده را تغییر دهید.
  8. مدیریت کمپین ها: ویژگی دیگری که باید بهترین نرم افزار crm آن را داشته باشد، فراهم کردن امکان مدیریت کمپین های تبلیغاتی می باشد. اینکه برای تبلیغات چقدر باید هزینه کنید و آن تبلیغات چقدر برای شما بازدهی خواهد داشت از ویژگی های این مورد است.

یکی از سرویس هایی که امروزه سودآوری شما را چند برابر می کند، افیلیت مارکتینگ می باشد. اگر نمی دانید افیلیت مارکتینگ چیست، پیشنهاد می کنیم حتما از صفحه لینک شده دیدن فرمایید. با استفاده از افلیلیت مارکتینگ شما می توانید به بهترین نحوه، کسب درآمد اینترنتی داشته باشید.

منظور از سی ار ام ابری چیست

به طور کلی ما دو نوع Crm داریم، سی ار ام ابری و crm یک بار خرید. سی ار ام های ابری، هزینه اولیه ای ندارند و تنها با دریافت یک هزینه بسیار کم به صورت ماهیانه، به شما سرویس می دهند و مانند جیمیل یا تلگرام در سرار جهان قابل دسترسی می باشد.

در طرف دیگر سی ار ام های یک بار خرید را داریم که علاوه بر هزینه پشتیبانی و خدمات پس از فروش سالیانه، مبلغ قابل توجهی را در هنگام نصب از شما دریافت کرده و روی کامپیوتر های شما نصب می شوند.

سی ار ام و مزایای بهره گیری از ان

امیدواریم تا اینجای مقاله متوجه شده باشید که کاربرد سی ار ام چیست و برای چه اهدافی مورد استفاده قرار می گیرد. اما در این بخش قصد داریم مزایای crm را مورد بررسی قرار دهیم. اما پیش از هر چیزی، اگر قصد دارید برای کسب و کار خود یک سایت با ویژگی های کاربردی را بسازید، می توانید با ثبت سفارش طراحی سایت در صفحه لینک شده، درخواست خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند. اما در ادامه مزایا و کاربرد سی ار ام را برای شما بررسی کرده ایم.

کاهش هزینه ها با بهینه سازی کسب و کار

همانطور که مشاهده کردید، یکی از کاربردی ترین مزایای سی آر ام، کاهش هزینه ها می باشد. در بسیاری از موارد، تصمیم گیری های درست می توانند سرمایه گذاری را بهینه سازی کند. crm می تواند در این راستا کمک کند و در هزینه های شما صرفه جویی قابل توجهی کند.

اگر بخواهیم یک مثال در این باره بزنیم، اگر به یاد داشته باشید، اتوماسیون که یکی از اهداف crm بوده و درباره آن در ابتدای این مقاله خوانید، رویکرد ها را ساده کرده و با دادن آزادی عمل بیشتر به کارکنان، وقت بیشتری را به آنها داده و باعث می شود تا کارمندان وقت بیشتری برای انجام کار های خود داشته باشند.

ارائه تجربه خوب به مشتریان

شما می تواند با استفاده از برنامه crm، اطلاعات و رفتار های مشتریان را مورد بررسی قرار داده و با درک نیاز مشتری، می توانید بفهمید که چه کسی مشتری است و چگونه می توانید آنها را به خود جذب کنید. علاوه بر آن، اگر بتوانید رفتار مشتری را درک کنید، می توانید با مشتری راحت تر نیز ارتباط برقرار کنید.

تصمیم گیری بهتر

crm با بررسی شاخص های اصلی چرخه فروش، فرصت های پیش رو را پیدا کرده و اطلاعات مفیدی را نیز جمع آوری می کند که به شما در آنالیز فرایند های تصمیم گیری کمک می کند. این کمک باعث می شود که تصمیم گیری های خود را بهینه تر انجام دهید و چشم انداز هایی را بدست آورید که خلاقیت شما را تقویت می کند.

کنترل گرفتن کسب و کار

به طور کلی هرچه مدیران و صاحبان کسب و کار، از اهداف و مزیت های crm استفاده کنند، کنترل بیشتری بر روی کسب و کار خود خواهند داشت. توجه داشته باشید همانطور که گفته شد، شرکت هایی که از استراتژی و نرم افزار های crm استفاده نمی کنند، بیشتر در معرض خطر شکست می باشند، چراکه بهینه تصمیم نمی گیرند و نمی توانند به درستی با مشتریان ارتباط برقرار کنند.

بهبود مهارت و اثر بخشی

در صورتی که کسب و کار شما مهارت و کارایی لازم را نداشته باشد، ممکن است در معرض خطر قرار گیرد. CRM می تواند به شما ابزارهایی را ارائه دهد که شما در استراتژی بازاریابی خودتان به آن ها نیاز دارید و همچنین قادر به اندازه گیری بازده سرمایه شما می باشد.

تا اینجای مقاله سی ار ام و مزایای بهره گیری از ان را برای شما توضیح دادیم. اما اگر به یادگیری و آموزش طراحی سایت علاقه مند هستید، می توانید با مراجعه به صفحه مربوطه، طراحی سایت را به صورت رایگان یاد بگیرید. البته توصیه می شود اگر درباره طراحی سایت هیچ پیش زمینه ای ندارید، صفحه طراحی سایت چیست را مطالعه کنید.

سوالات متداول درباره crm

در crm اولویت اصلی چیست؟

مهم ترین و اصلی ترین اولویت در crm، برقرار کردن راحت تر ارتباط با مشتری می باشد.

بهترین نرم افزار crm چه نرم افزاری می باشد؟

به طور کلی نرم افزار های crm برتری زیادی نسبت به یکدیگر ندارند و شما باید بسته به کسب و کار خود، نرم افزار خود را انتخاب کنید. در این مقاله ویژگی هایی که یک نرم افزار crm خوب باید داشته باشد را برای شما توضیح داده ایم.

کاربرد سی ار ام چیست؟

سی ار ام به کسب و کار ها کمک می کند تا با ارتباط بهتر با مشتریان، بازدهی کسب و کار را افزایش دهند.