تاجر کیست

در این مقاله آموزشی قصد داریم که بررسی نمیاییم طبق قانون تجارت تاجر کیست و یک تاجر موفق چه ویژگی هایی باید داشته باشد، همچنین تفاوت بین تجار با انواع کسبه نیز جز مباحثی است که مورد بررسی قرار می گیرد، پس برای آشنایی با مزایا و معایب شغل تاجرین و همچنین تعریف تاجر در […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

در این مقاله آموزشی قصد داریم که بررسی نمیاییم طبق قانون تجارت تاجر کیست و یک تاجر موفق چه ویژگی هایی باید داشته باشد، همچنین تفاوت بین تجار با انواع کسبه نیز جز مباحثی است که مورد بررسی قرار می گیرد، پس برای آشنایی با مزایا و معایب شغل تاجرین و همچنین تعریف تاجر در قانون تجارت در ادامه این مطلب جذاب ما را همراهی نمایید.

تعریف تاجر کیست
تعریف تاجر کیست

تعریف تاجر کیست

در پاسخ به این سوال که تاجر یا بازرگان کیست باید اینگونه گفت که به تمامی افراد حقیقی و یا افراد و شرکت های حقوق که فعالیت های تجاری مطابق با قوانین قانون تجارت را انجام می دهند تاجر گفته می شود، شغل تجارت و بازرگانی می تواند شامل خرید و فروش کالا و اجناس مختلف و یا تولید، خرید و فروش انواع خدمات الکترونیکی و غیره نیز باشد.

توجه» برای آشنایی با قوانین واردات و صادرات به صورت تخصصی به صفحه آموزش صادرات و واردات مراجعه نمایید.

تاجر کیست حقوق تجارت
تاجر کیست حقوق تجارت

تاجر کیست حقوق تجارت

براساس ماده ۱ قانون تجارت، به اشخاصی تاجر گفته می شود که شغل این افراد امور تجاری بوده و فعالیت های بازرگانی را در چارچوب قوانین تجارت (قوانینی که در کتاب قانون اساسی درج شده و یا قوانینی که توسط مراجع خاص مانند شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی، مجلس تشخیص مصلحت نظام به تصویب می رسد.) انجام می دهند.

از آنجایی که این دست افراد به قصد انتفاع به خرید و فروشی می پردازند به کلیه اشخاصی که در این زمینه خرید و فروش داشته و یا اموال منقولی را اجاره می کنند نیز بازرگان و یا تاجر گفته می شود.

تاجر حقوقی کیست
تاجر حقوقی کیست

بر اساس ماده ۵۸۸ قانون تجارت افراد و شرکت های حقوقی نیز می توانند فعالیت های تجاری و بازرگانی انجام دهند، اما تفاوت بارزی که بین شرکت های تجاری حقوقی با تجار حقیقی وجود دارد این است که یک تاجر حقیقی به صورت فردی اقدام به فعالیت های تجاری می کند، اما یک شرکت و یا مجموعه حقوقی به صورت گروهی فعالیت های خاص تجاری و بازرگانی را انجام می دهند، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شغل تجارت و بازرگانی پیشنهاد می کنیم که مقاله آموزشی تجارت چیست را در وب سایت آریا تهران مطالعه نمایید.

تاجر موفق کیست؟

در یک جمله ساده اگر بخواهیم تاجر و بازرگان موفق را تعریف کنیم باید بگوییم که بازرگانان موفق افرادی هستند که با قوانین تجارت آشنایی کامل داشته، همچنین این افراد با قوانین ترخیص کالا از گمرک، هزینه ترخیص کالا از گمرک و بحث واردات و صادرات کالا تسلط کامل را دارند،به زبان کشور هایی که با آن ها فعالیت تجاری انجام می دهند مسلط هستند و همچنین ترفند های مذاکره و ایجاد ارتباط با دیگر تجار و بازرگانان را به خوبی می دانند، در نتیجه این افراد همیشه در معاملات تجاری خود سود قابل توجهی را به دست می آورند، به طور کلی هم ویژگی های اصلی یک تاجر موفق و کاربلد عبارت است از:

  • داشتن تمرکز بالا
  • داشتن هوش و خلاقیت منحصر به فرد
  • شناسایی و آنالیز دقیق شرکت های رقیب
  • استفاده از دانش و تجربه دیگر افراد
  • مطالعه به روز و آشنایی کامل با قوانین و مقررات تجارت
  • روابط عمومی بسیار قوی
  • داشتن برنامه ریزی منظم و دقیق
  • آموزش کارمندان
  • علاقه مند بودن به کار تیمی
  • توانایی حل مسئله

توجه» برای آشنایی با نحوه ترخیص کالا از گمرک به صفحه آموزش ترخیص کالا مراجعه نمایید.

تاجر ورشکسته کیست

تعریف تاجر ورشکسته از نظر قانون تجارت به این صورت تعریف می‌ شود که تاجر ورشکسته به کسی می‌ گویند که از پرداخت تعهدات خود عاجز است، در شرایطی هم امکان دارد که یک تاجر و بازرگان املاک و دارایی‌ های بسیار زیادی داشته باشد اما به دلایلی مانند در رهن بودن این املاک تاجر نمی‌ تواند تعهدات خود را به موقع و سر وقت انجام دهد، پس در نتیجه به آن تاجر ورشکسته گفته می‌ شود.

مراحل اعلام ورشکستگی توسط تاجر

اعلام ورشکستگی برای تاجر و کسبه خرد نیاز به طی کردن مراحل قانونی ندارد و در این مواقع معمولا سایر همکاران تاجر و بازرگان با توجه به مشاهده وضعیت وی متوجه می‌ شوند که این تاجر دچار ورشکستگی مالی شده است، اما برای مشاغل بزرگ و شرکت‌ های تجاری و بازرگانی که فعالیت های وسیع بازرگانی را انجام می‌ دهند برای این گروه ورشکستگی باید به صورت قانونی انجام شود و برای رسمی و قانونی شدن موضوع ورشکستگی این مجموعه‌ های بزرگ می‌ بایست حکم آن از طریق دادگاه صادر شود، گاهی اوقات وقتی که طلبکاران هم از تاجر شکایت می‌ کنند و زمانی که به دادگاه ثابت می‌ شود که تاجر توانایی پرداخت تعهدات خود را ندارد دادگاه می‌ تواند برای تاجر ورشکستگی را اعلام نماید.

توجه» برای آشنایی با مراحل واردات کالا به صفحه آموزش مراحل واردات کالا مراجعه نمایید.

تاجر متوقف کیست

منظور از تاجر متوقف تاریخی است که در آن تاجر اعلام ورشکستگی می‌ کند، باید بدانید که تاریخ توقف تاجر ورشکسته یکی از مهم‌ ترین موارد ورشکستگی است، در واقع توقف یکی از اصطلاحات حقوقی است که از نظر لغوی به معنای همان ورشکستگی می باشد، در این تاریخ که تاجر اعلام ورشکستگی می‌ کند با توجه به بررسی‌ های دادگاه سه حالت برای نوع ورشکستگی ایشان وجود دارد:

  1. ورشکستگی عادی
  2. ورشکستگی به تقلب
  3. ورشکستگی به تقصیر

با توجه به بررسی‌ هایی که توسط دادگاه انجام می‌ شود نوع ورشکستگی تاجر و بازرگان مشخص خواهد شد.

توجه» جهت آشنایی کامل با قوانین بیزینس کوچینگ به صفحه آموزش بیزینس کوچینگ مراجعه نمایید.

تاجر حقیقی کیست

تاجر حقیقی به فردی گفته می‌ شود که به صورت کاملا مستقل و با توجه به مقررات مندرج شده در قانون تجارت به فعالیت‌ ها و امور تجاری و بازرگانی می‌ پردازد و این شخص شغل تجارت را شغل اصلی خود می‌ داند.

آیا مغازه دار تاجر است

در حوزه تجارت و بازرگانی یک رده دیگر از شغل خرید و فروش به نام کسبه جز نیز وجود دارد که از لحاظ عرف و قانون تجارت با تاجر کاملا متفاوت است و این تفاوت به گستره فعالیت‌ ها و دارایی‌ های فرد بستگی دارد، پس با توجه به این تعریف یک مغازه دار تاجر محسوب نمی‌ شود بلکه به آن کسبه جز گفته می‌ شود.

چه کسانی نمی‌ توانند تاجر باشند

به طور کلی افرادی که فعالیت‌ های تجاری آنها در چارچوب قانون تجارت ایران نیست به این افراد همانطور که در بخش قبلی هم گفتیم کسبه جز می‌ گویند و این‌ ها نمی‌ توانند جز دسته تجار و بازرگانان قرار بگیرند.

ملاک تشخیص کسبه جزء از مفهوم تاجر چیست

در اصلاحیه نظام‌نامه ماده ۱۹ قانون تجارت که در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ هجری شمسی به تصویب رسید اشاره شده است که اشخاص حقیقی که جز دو دسته زیر باشد به آنها کسبه جز گفته می‌ شود:

  • کسبه، تولید کنندگان و سایر مشاغلی که فروش سالیانه آنها از ۴ میلیارد ریال بیشتر نباشد.
  • ارائه دهندگان سایر خدمات تجاری و بازرگانی در هر زمینه‌ای که عایدی غیر خالص آنها بیشتر از ۲ میلیارد ریال نباشد.

البته این قانون با توجه به شرایط اقتصادی در کشور در سال‌های آینده نیز می‌ تواند دستخوش تغییرات بسیار گسترده‌ ای باشد.

توجه» برای انجام فعالیت های تجاری بین المللی نیاز است که شما به زبان انگلیسی تجاری مسلط شوید، برای همین منظور به صفحه آموزش زبان انگلیسی تجاری مراجعه نمایید.

معیار تشخیص تاجر طبق قانون ایران

برای تشخیص تاجر طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید به موارد زیر توجه داشت:

ماده ۱: تاجر به شخصی گفته می‌شود که شغل معمولی خود را به عنوان تاجر و یا بازرگان قرار می‌دهد.

ماده ۲:  تاجر باید انواع معاملات تجاری مانند موارد درج شده در بخش زیر را انجام دهد:

  • خرید و فروش هر نوع مال منقول به قصد فروش یا اجاره اعم از اینکه تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد.
  • انجام حمل و نقل از طریق خشکی، آب، حمل و نقل ریلی و یا حمل و نقل به صورت هوایی.
  • تاسیس و راه‌اندازی یک کارخانه و یا یک کارگاه تولیدی.
  • تصدی به هر قسم نمایشگاه‌های عمومی و بین‌المللی.
  • انجام فعالیت‌های بانکی و صرافی.
  • انجام عملیات بیمه بحری و غیر بحری
  • کشتی‌سازی و خرید و فروش کشتی و کشتیرانی داخلی و یا خارجی.

ماده ۳:  طبق ماده ۳ انجام معاملات زیر هم می‌تواند اثبات کند که یک شخص فعالیت تجاری و بازرگانی انجام می‌ دهد.

  • کلیه معاملات شرکت‌های تجاری و بازرگانی
  • کلیه معاملات دفاتر تجاری و دفاتر ثبت شده تجاری

موارد ذکر شده در بخش قبلی از جمله عمومی‌ ترین قوانینی است که در هر کشور برای شناسایی یک تاجر و بازرگان استفاده می‌ شود، شما می‌ توانید با مطالعه کتاب قانون تجارت اثر آقای جهانگیر منصور سایر قوانین مربوط به تجارت و بازرگانی را در این کتاب مرجع مطالعه نمایید.

توجه» اگر با مفهوم صادرات و واردات هیچگونه آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم که برای یادگیری تخصصی قوانین واردات و صادرات به صفحه صادرات واردات چیست مراجعه نمایید.

آیا سهامدار شرکت تاجر محسوب می‌ شود

با توجه به ویژگی‌ های تاجر و چگونگی اثبات تاجر بودن که در بخش قبل در مورد آن صحبت کردیم صرفا سهامدار یک شرکت بودن و مدیر یک شرکت بودن به منزله این نیست که این شخص فعالیت تجاری و بازرگانی انجام می‌ دهد.

دو شرط لازم برای تاجر بودن

دو شرط لازم برای تاجر بودن عبارت است از:

تاجر باید اهلیت داشته باشد:

منظور از اهلیت آن است که صفت بلوغ، عقل و رشد باید در تاجر موجود باشد و مطابق با ماده ۲۱۰، ۲۱۱ و ۲۱۲ قانون مدنی تجار باید برای معامله اهلیت داشته باشند، یعنی سن عقلی آنها مطابق با قانون باشد.

تاجر باید مقررات تصویب شده در قانون تجارت کشور را رعایت نماید

تمامی موارد مربوط به قوانین تجارت که در کتاب قانون تجارت آقای جهانگیر منصور مندرج شده است باید در معاملات تجاری و بازرگانی توسط تاجر رعایت شود، همچنین قوانین جدیدی هم که در آینده توسط مراجع مشخصی مانند مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و مجلس تشخیص مصلحت نظام به تصویب می‌ رسد نیز شامل این امور می‌ شوند.

انواع تاجر را نام ببرید

با توجه به شرایط تاجر بودن و ضابطه تشخیص تاجر که در بخش‌ های قبلی توضیح دادیم انواع افرادی که فعالیت‌ های بازرگانی انجام می‌ دهندو در حوزه صادرات و واردات ایران فعالیت دارند عبارتند از:

تاجر حقیقی:

همانطور که گفتیم بازرگانان حقیقی افرادی هستند که به صورت مستقل و در چهارچوب قانون تجارت فعالیت‌ های بازرگانی خود را انجام می‌ دهند.

بازرگانان و شرکت‌ های حقوقی:

افرادی که به صورت گروهی و در چهارچوب یک شرکت ثبت شده فعالیت‌ های تجاری و بازرگانی را انجام می‌ دهند.

سوالات متداول؟

بازرگان یا تاجر کیست؟

تاجر کیست قانون تجارت، طبق اطلاعات مندرج شده در قانون تجارت ایران به تمامی افراد حقیقی و یا افراد و شرکت های حقوق که فعالیت های تجاری مطابق با قوانین قانون تجارت را انجام می دهند تاجر گفته می شود.

تاجر کیست و شرایط اشتغال به تجارت کدامند؟

راساس ماده ۱ قانون تجارت، به اشخاصی تاجر گفته می شود که شغل این افراد امور تجاری بوده و فعالیت های بازرگانی را در چارچوب قوانین تجارت (قوانینی که در کتاب قانون اساسی درج شده و یا قوانینی که توسط مراجع خاص مانند شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی، مجلس تشخیص مصلحت نظام به تصویب می رسد.) انجام می دهند، بر اساس ماده ۵۸۸ قانون تجارت افراد و شرکت های حقوقی نیز می توانند فعالیت های تجاری و بازرگانی انجام دهند.

به چه کسی تاجر گفته می شود ؟

به طور کلی به افراد حقیقی و شرکت ها و مجموعه های حقوقی، شرکت های هلدینگ و غیره که تمامی فعالیت های بازرگانی آن ها اعم از واردات و صادرات انواع کالا و خدمات، تولید و عرضه انواع محصولات و غیره که با توجه به قوانین تجارت انجام می شود تاجر گفته می شود.

معیار تشخیص تاجر را نام برده و توضیح دهید؟

برای تشخیص معیار های تشخیص تاجر اطلاعات درج شده در این مقاله و همچنین کتاب مرجع قانون تجارت آقای جهانگیر منصور می تواند جامع ترین معیار های تشخیص تاجر را در اختیار شما قرار دهد.

تفاوت کاسب و تاجر در چیست؟

مهم ترین تفاوت بین تجار و کسبه نوع فعالیت و میزان درآمد آن ها می باشد، در اصلاحیه نظام‌نامه ماده ۱۹ قانون تجارت که در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ هجری شمسی به تصویب رسید اشاره شده است که اشخاص حقیقی که فروش سالیانه آنها از ۴ میلیارد ریال بیشتر نباشد و ارائه دهندگان سایر خدمات تجاری و بازرگانی در هر زمینه‌ای که عایدی غیر خالص آنها بیشتر از ۲ میلیارد ریال نباشد جز کسبه محسوب می شوند.

تحقیق در مورد تاجر و معاملات تجاری باید به چه صورتی انجام شود؟

برخی از دانش آموزان و دانشجویان که به دنبال مطالب مرجع برای رشته تحصیلی و کتاب های درسی خود هستند سوالات متعددی را مانند ارائه یک مقاله در مورد تاجر و یا مرجع مطمئن برای تشخیص تاجر و کسبه را در وب سایت آریا تهران مطرح می کنند، در پاسخ به این سوالات باید گفت که ما در این مقاله آموزشی سعی کرده ایم که طبق آخرین قوانین تصویب شده در حوزه تجارت و بازرگانی، بروز ترین مطالب را در اختیار شما قرار دهیم، ضمنا هر نوع قانون جدیدی در حوزه تجارت و بازرگانی به تصویب برسد ما محتوای این مقاله را آپدیت و بروز رسانی خواهیم کرد، پس برای کسب اطلاعات جدید در مورد شغل تجارت و بازرگانی دیگر نیازی نیست منابع غیر معتبر را مطالعه نمایید و یا در موتور جستجوی گوگل سرچ کنید تاجر کیست نی نی سایت و به وب سایت های غیر معتبر نظیر نی نی سایت مراجعه نمایید، ما در همین صفحه کامل ترین مطالب را در اختیار شما قرار می دهیم.