وب مستر

وب مسترها در دنیای امروز وارد عمل شدند تا بسیاری از جنبه های مختلف یک وب سایت را به طور همزمان مدیریت کنند. به طور کلی میتوان گفت یک حرفه‌ که وظایف مختلفی را برای ساخت، نگهداری و بهینه‌سازی وب‌سایت انجام می‌دهد. در ایم مقاله میخواهیم به شما بگوییم وبمستر کیست و چه وظایفی دارد […]
  • تعداد نظرات: 0
  • دسته بندی ها: مقالات سئو
  • زمان مطالعه: 12 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

وب مسترها در دنیای امروز وارد عمل شدند تا بسیاری از جنبه های مختلف یک وب سایت را به طور همزمان مدیریت کنند. به طور کلی میتوان گفت یک حرفه‌ که وظایف مختلفی را برای ساخت، نگهداری و بهینه‌سازی وب‌سایت انجام می‌دهد. در ایم مقاله میخواهیم به شما بگوییم وبمستر کیست و چه وظایفی دارد و شما را با میانگین حقوق وبمستر در ایران و کشور های خارجی آشنا کنیم.

اگر میخواهید به یک وبمستر حرفه ای تبدیل شوید میتوانید در دوره های وبمستر و آموزش طراحی سایت آریا تهران شرکت کنید تا تمام جنبه هایی که باید برای این حرفه تقویت کنید را یاد بگیرید. در انتهای این دوره به شما مدرک بین المللی فنی و حرفه ای اعطا میشود و شما میتوانید به سرعت از این حرفه کسب درآمد کنید.

وب مستر کیست

ما نمی توانیم به راحتی به این سوال که وب مستر کیست پاسخ دهیم زیرا اصطلاح “وب مستر” حداقل سه معنی در اینترنت دارد:

  1. وب مستر یک متخصص است که برای کار با وب سایت های چند صفحه ای استخدام شده است. ویکی پدیا در مورد حرفه وبمستر نیز همین را می گوید. در واقع، مدیر وب سایت یک توسعه دهنده وب سایت است، اما با طیف وسیع تری از وظایف.
  2. وبمستر صاحب وب سایتی است که از ترافیک ورودی آن درآمدزایی می کند. اغلب منظور ما در مورد وب سایت ها یا پورتال های تجاری نیست، بلکه در مورد سایت هایی صحبت می کنیم که از جستجوی پولی، پیشنهادات و تبلیغات تیزر درآمد ایجاد می کنند.
  3. این متخصص ترافیک ورودی سایت است. آنها ترافیک را به سایت هدایت میکنند و آن را به وب سایت های تبلیغ کنندگان هدایت می کنند. وب مسترها معمولاً توسط شبکه های CPA و نمایندگان برنامه های وابسته به این روش مورد توجه قرار می گیرند.

بنابراین، مدیر وب سایت یا وب مستر متخصصی است که در ایجاد و توسعه وب سایت ها فعالیت می کند.

هرچه دانش آنها بیشتر باشد، بهتر است و میتوانند موقعیت کاری بهتری داشته باشند. این را می‌توان به وضوح در شرح شغل وب مستر مشاهده کرد: کارفرمایان از مدیران وب‌سایت‌ها می‌خواهند که دانش HTML، کار با محتوا، طرح‌بندی صفحه و موضوعات گرافیکی و سئو را داشته باشند.

 وب مستر کیست
وب مستر کیست

شرح وظایف وبمستر

وبمستر ها هم مانند هر مدیری یک سری شرح وظایف دارند که اگر شما هم به این شغل علاقه دارید باید با شرح وظایف وبمستری بیشتر آشنایی پیدا کنید. اگر با این شرح وظایف وبمستر بیشتر آشنا باشید میدانید که برای کسب درآمد در این حوزه باید چه مهارت هایی را تقویت کنید.

  1. وب سایت ها را از ابتدا توسعه می دهد یا از وب سایت های آماده پشتیبانی می کند.
  2. وظایفی را به متخصصان فنی محول می کند: توسعه دهندگان، طراحان گرافیکی، طراحان سایت و مدیران تولید محتوا.
  3. وب سایت را آزمایش می کند، افزونه ها را برای به روز رسانی بررسی می کند.
  4. رتبه بندی وب سایت را در نتایج جستجو بررسی می کند، به دنبال دلایل کاهش ترافیک و افت و خیز رتبه های سایت و راه هایی برای رفع آنها می گردد.
  5. مسئولیت بررسی سرعت سایت و پیدا کردن راه اهی کاربردی برای بهبود سرعت سایت.
  6. بر عملکرد و امنیت وب سایت نظارت می کند و اطمینان می دهد که وب سایت آنها تحت فیلترهای موتورهای جستجو قرار ندارد.
  7. میدیریت سرور را انجام میدهد و وظیفه امنیت، نگهداری، سرویس و بهینه سازی سرور را برعهده دارد.
  8. وظیفه به روزرسانی وب سایت را برعهده داشته و باید برای به روزرسانی وب سایت در بخش های مختلف برنامه ریزی داشته باشد و به مدیران سایر بخش ها شرح وظایف دهد.
  9. از سایت باید نسخه پشتیبان تهیه کند و یا انجام این کار را به یک تیم محول کند.
  10. به دنبال تبلیغ کنندگان برای وب سایت خود می گردد.
  11. کسب درآمد را ساختاربندی می کند و راه های تبلیغاتی مختلف را آزمایش می کند.
  12. با مشتری سر و کار دارد و تمام خواسته ها و انتظارات را باید در لیستی به تیم های زیر دست ارائه دهد.
  13. به دنبال نویسندگان مقاله و تولید محتوا می گردد و کار آنها را هماهنگ می کند.

برای سفارش طراحی سایت ارزان و مشاهده قیمت نمونه کار های آریا تهران وارد صفحه طراحی سایت ارزان ما شوید.

به طور کلی در شرح وظایف وبمستر میتوان گفت او باید بر روند کلی سایت نظارت داشته باشد و نحوه کار در تیم های مختلف برای ساخت و توسعه سایت را بداند و وظایف را به تیم های مختلف محول کن و بر روند انجام کار نظارت داشته باشد.

وبمستر باید توانایی تغییرات رد هر بخش از تیم ها را بلد باشد و باید این توانایی ها را در خود تقویت کند تا بتواند هرکاری که قرار است به دیگران محول کند را خودش بتواند انجام دهد.

تخصص‌های وبمستر 

مدیران سایت به چه مهارت هایی نیاز دارند؟

این اولین سوالی است که برای وب مستر شدن باید در ذهن شما شکل گرفته باشد. از آنجایی که وب‌مستران انواع مختلفی از نگهداری و بهینه‌سازی وب را مدیریت می‌کنند، مهارت‌های زیاد در این کار مفید است. در ادامه مهمترین تخصص های وبمستر را با هم بررسی میکنیم

  • وردپرس و HTML

وب مسترها سهم خود را از توسعه وب انجام می دهند. اگر میخواهید با برنامه نویسی سایت بسازید ابتدا HTML اولیه را یاد بگیرید و اگر میخواهید از سیستم مدیریت محتوا وردپرس برای ساخت سایت استفاده کنید افزونه‌هایی را یاد بگیرید که دوست دارید در صورت استفاده از وردپرس از آنها استفاده کنید.

یافتن ابزارها، پلتفرم‌ها یا میانبرهایی که می‌توانند زندگی شما را آسان‌تر کنند، به شما کمک می‌کند به جای کارهای تکراری و بی‌اهمیت، وقت خود را صرف کارهای عمیق‌تر و جالب‌تر کنید.

ما در آموزشگاه آریا تهران هم آموزش طراحی سایت با کدنویسی را به شما آموزش میدهیدو آموزش وردپرس را زیر نظر بهترین استادان تهران ارائه میکند . با شرکت در این کلاس ها میتوانید مدرک بین المللی فنی و حرفه ای دریافت کنید و به سرعت برای وردرو به بازارکار آماده شود.

با شرکت در کلاس های بهترین دوره وردپرس مدرک بین المللی فنی و حرفه ای دریافت کنید و به سرعت کسب درآمد کنید.

تخصص‌های وبمستر
تخصص‌های وبمستر
  • طراحی گرافیک

وب مسترها نیز به میزان خوبی طراحی وب را انجام می دهند اما یادگیری طراحی گرافیک کیفیت و سرعت کار شما را افزایش می دهد. شما باید با اصول کار با برنامه های گرافیکی به خصوص فتوشاپ آشنایی داشته باشید تا بتوانید بهترین تصاویر یونیک را برای وب سایت تان تهیه کنید.

  • بهینه سازی سایت (SEO)

سئوی فنی برای وب‌مسترها نیز مهم بوده و درک اینکه گوگل چگونه وب‌سایت شما را رتبه‌بندی می‌کند و محتوایی که جریمه می‌شود کدام است، از اهمیت بالایی برخوردار است. (مطالعه بیشتر : سئو چیست)

تنها ساخت یک سایت وظیفه وب مستر نیست بلکه شما باید تلاش کنید تا سایت در رتبه های برتر گوگل نمایش داده شود تا این وبسایت به درآمد و سوددهی برسد. با یادیگری اصول سئو میتوانید در صفحه اول گوگل حضور داشته باشید و ترافیک بیشتری را به سایت تان هدایت کنید.

  • تولید محتوا

از آنجایی که بسیاری از وب مسترها برای سازمان هایی کار می کنند که ممکن است کارکنان یا منابع لازم برای استخدام متخصصان خاص را نداشته باشند، مهارت های تولید محتوا نیز می تواند کمک بزرگی باشد. شما باید با اصول تولید محتوا و بازاریابی متنی آشنایی داشته باشید و باید بدانید مشتریان درخواست‌هایی از شما خواهند کرد، و این به شما بستگی دارد که آن را بفهمید یا تحقیق کنید که بتوانید دقیقا آن چه را که کاربر به دنبال آن است را به او بدهید.

مزایا و معایب وبسمتری

این شغل دارای چالش های است که میتواند افراد را به این کار علاقه مند و یا از آن دلزده کند. در این قسمت میخواهیم مزایا و معایب وبمستری را با هم بررسی کنیم.

وبمستری درآمد بالایی دارد و اگر شما در این حوزه تخصص داشته باشید میتوانید درآمد بالایی داشته باشید که این مزیت وبمستری میباشد.

این کار سختی هایی هم دارد وشما باید در ان صبوری زیادی به خرج دهید تا با نتایج خوب رو به رو شوید. شب بیداری برای تحویل پروژه و استرس و هیجان دراین کار از معایب وب مستری میباشد.

در این کار باید با افراد تیم بسیار سر و کله بزنید و اگر روابط اجتماعی بالایی نداشته باشید ممکن است این مورد یکی از معایب وبمستری برای شما محسوب شود.

ضعیف شدن چشم به طر کار های کامپیوتری از دیگر معایبی است که این کار و دیگر کار هایی که با دنیای دیجیتال امروز همسو است با آن درگیر هستند و نمیتوان از آن دوری کرد.

به طور کلی اگر به این شغل علاقه داشته باشید و در این مسیر پشتکار داشته باشید میتوانید مسیر موفقیت را به سرعت طی کنید و معایب آن را به جان خواهید خرید.

چگونه یک وبمستر شویم

ما مجموعه ای از دانش های اولیه را در نظر خواهیم گرفت که برای هر وب مستر مفید خواهد بود. در این قسمت به شما میگوییم که برای وب مستر شدن باید چه مسیری را طی کنید. اگر میخواهید وظایف کمتری داشته باشید میتوانید شغل طراحی سایت را انتخاب کنید که این کار هم درآمد بالایی در ایران دارد. برای آشنایی با مسیر طرااح سایت شدن در ایرن میتوانید مقاله مسیر طراحی سایت را مطالعه کنید.

  • کار با CMS محبوب

CMS یک سیستم مدیریت محتوا است که شامل ابزارهای لازم برای ایجاد و ویرایش محتوا می باشد. محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا در جهان عبارتند از وردپرس، جوملا، دروپال.

مزیت اصلی CMS آماده این است که شما نیازی به دانستن زبان های برنامه نویسی ندارید. قالب‌ها، پلاگین‌ها و مجموعه‌های وب‌سایت آماده وجود دارد (مخصوصاً تعداد زیادی از آنها برای وردپرس وجود دارد)، تمام مدیریت وب‌سایت از طریق پنل مدیریت انجام می‌شود.

اگر نمیدانید CMS چیست پیشنهاد میکنیم مقاله سیستم مدیریت محتوا چیست را مطالعه کنید.

  • مدیریت وب سایت

در کار بر روی یک وب سایت کارهای کوچک اما بسیار مهم زیادی وجود دارد، به عنوان مثال، تمدید دامنه، پرداخت هزینه هاست، به روز رسانی افزونه ها و غیره.

تسلط بر این کارها در تئوری بی فایده است، باید در واقع برای انجام آنها تلاش کنید. برای مثال انتخاب و ثبت دامنه کار سختی نیست. داشتن یک دامنه برای یک سال حدود ۲۰۰ هزار تومان هزینه خواهد داشت. قیمت ها ممکن است بسته به نام دامنه ای که انتخاب می کنید و حجم آن متفاوت باشد.

  • کار با گوگل سرچ کنسول

این ابزار اصلی برای کار سئو است. سرویس Google Search Console داده‌های مربوط به فهرست‌بندی صفحات وب‌سایت شما را در Google نمایش می‌دهد، مشکلات امنیتی را به شما اطلاع می‌دهد و نشان می‌دهد که کاربران چه درخواست‌هایی را برای یافتن وب‌سایت شما وارد می‌کنند. نرخ کلیک و ایمپرشن های سایت تان را میتوانید با این ابزار مورد بررسی قرار دهید و برای بهبود آن ها به دنبال راهکار باشید.

چگونه یک وبمستر شویم
چگونه یک وبمستر شویم
  • بهینه سازی موتور جستجو

سئوی علمی است که در تقاطع معناشناسی و بازاریابی قرار دارد. از کجا شروع کنیم؟ شما باید مطالعه کنید که موتورهای جستجو اکنون چگونه کار می کنند، نتایج جستجو چیست، ربات های جستجوگر و ارزیاب ها چه وظایفی دارند.

سطح پیشرفته این است که یاد بگیرید چگونه یک صفحه هسته برای یک وب سایت بسازید، کلمات کلیدی را تجزیه کنید و از آنها برای ایجاد سئو فنی مورد نیاز برای مقالات استفاده کنید.

  • کار در گوگل آنالیتیکس

این سرویس برای ردیابی ترافیک وب سایت و رفتار کاربران در صفحات است. ابزارهای گوگل آنالیتیکس برای یک وب مستر یکی از الزامات است و وب مستر باید بداند چطور رفتار کاربران سایت را تجریه و تحلیل کند و از آن ها برای بهبود ترافیک سایت و تعامل کاربران با سایت استفاده کند.

  • تولید محتوا

نیازی نیست خودتان مقاله بنویسید، اما باید بدانید که محتوا از چه چیزی تشکیل شده است، که کاربران و موتورهای جستجو از کدام یک در یک جایگاه خاص خوششان می آید.

این برای اختصاص دادن وظایف به یک متخصص تولید محتوا مفید است. به هر حال، امروزه محتوای وب سایت به صورت متن خالی نیست، بلکه ترکیبی از فیلم ها، عکس ها، جداول، نظرسنجی ها و فرمت های دیگر است و باید در این حوزه تخصص زیادی داشته باشید تا بتوانید محتوا جذاب برای کاربران تولید کنید.

ویژگی های وبمستران موفق

یک وب مستر برای در مسیر وب مستر شدن ویژگی هایی را در خود تقویت کند تا بتواند به سرعت در این مسیر پیشرفت کرده و موقعیت های کاری بیشتری را کسب کند. در این قسمت میخواهیم شما را بیشتر با ویژگی های وبمستران موفق آشنا کنیم:

  1. یک وبمستر در ابتدا باید ویژگی مدیریت را در خود تقویت کند. او باید بتواند امور مختلف را در شرایط حساس مدیریت کند. اگر وب مستر نتواند وظایف را به تیم های مختلف در زمان درست محول کند و در تقسیم وظایف و مدیریت امور تخصصی نداشته باشید امور به درستی تحویل داده نمیشوند و همین امر میتواند باعث نارضایتی مشتری شود.
  2. سازگاری با تیم های مختلف و قابلیت انعطاف پذیری
  3. ثبات شخصیتی
  4. صبور بودن در انجام امور
  5. مقاومت
  6. داشتن پشتکار در انجام امور
  7. پیگیری مداوم امور
  8. خلاقیت و داشتن ایده های نو
  9. همراه بودن با علایق سایر اعضای تیم

درآمد وبمستر در ایران و جهان

همه چیز به مهارت و تخصص شما در کارتان بستگی دارد. هرچه شما متخصص تر باشید حقوق و درآمد بیشتری خواهید داشت و نمیتوان گفت یک نرخ ثابت برای درآمد وبمستر در ایران و خارج از کشور وجود دارد.

وقتی شما در کارتان تخصص کافی داشته باشید دیگر این شما هستید که حقوق تان را تعیین میکنید و هیچ محدودیتی برای درآمد وب مستر وجود نخواهد داشت.

درآمد وبمستر در ایران از ۸ میلیون تومان به بالا میباشد و اگر شما در این کار حرفه ای باشید میتوانید درآمد های چندین ده میلیونی نیز داشته باشید.

درآمد وب مستر در خارج از کشور به طور میانگین در حدود ۶۰هزار دلار در سال میباشد. لبته این درآمد وب مستر در کشور هی مختلف متغیر است و نمیتوان باز هم یک نرخ ثابت اعلام کرد.

جمعبندی

ما دراین مقاله تلاش کردیم توضیح دهیم وب مستر کیست و چه وظایفی دارد و شما را با مزایا و معایب این شغل و در آمد وب مستر آشنا کردیم. اگر در این باره سوالی دارید میتوانید در قسمت نظرات سوال تات را بپرسید تا وب مستران آریا تهران تجربه خود را در اختیار شما قرار دهند.