سیستم مدیریت محتوا چیست

قطعا شما با سرچ سیستم مدیریت محتوا چیست به این صفحه آمده اید و میخواهید بدانید سایت تان را بهتر است با کدام سیستم مدیریت محتوا بسازید. در این مقاله میخواهیم به زبان ساده و به صورت جامع به شما توضیح دهیم سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست و شما را با انواع CMS ها آشنا […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

قطعا شما با سرچ سیستم مدیریت محتوا چیست به این صفحه آمده اید و میخواهید بدانید سایت تان را بهتر است با کدام سیستم مدیریت محتوا بسازید. در این مقاله میخواهیم به زبان ساده و به صورت جامع به شما توضیح دهیم سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست و شما را با انواع CMS ها آشنا کنیم. شما میتوانید ساخت سایت تا با انواع سیستم مدیریت محتوای آموزشی و سیستم مدیریت محتوای فارسی را با قیمتی مناسب به تیم حرفه ای آریا رتهان بسپارید. تیم طراحی سایت آریا تهران از عهده ساخت هر سایتی برمیاید و شما میتوانید با خیالی آسوده سخت سایت تان را به ما بسپارید.

پیشنهاد ویژه  سفارش طراحی سایت

سیستم مدیریت محتوا چیست

سیستم مدیریت محتوا (CMS)عبارت است از نرم افزار  کاربردی یا مجموعه ای از برنامه های مرتبط به هم که برای ایجاد و مدیریت داده های دیجیتالی استفاده می شود.

نرم افزارهای مدیریت محتوا معمولا برای مدیریت محتوای سازمانی (ECM) و مدیریت محتوای وب (WCM) استفاده می شود.

یک برنامه مدیریت محتوای سازمانی(ECM) تعاملات و همکاری در محل کار را با یکپارچه سازی مدیریت اسناد، مدیریت اطلاعات دیجیتال و نگهداری سوابق پرونده ها، و همچنین فراهم کردن دسترسی های نقش محور برای سازماندهی اطلاعات دیجتالی تسهیل می کند.

یک مدیریت محتوای وب انتشار مشارکتی برای وب سایت را تسهیل می کند. نرم افزار های مدیریت محتوای سازمانی معمولا شامل  قابلیت های انتشار مدیریت محتوای وب می باشد اما وب پیج مدیریت محتوای سازمانی معمولا در داخل سازمان می باشد.

هر دو سیستم مدیریت محتوای سازمانی و مدیریت محتوای وب دارای دو جزوء می باشد :  برنامه مدیریت اطلاعات (CMA) و  برنامه تحویل محتوا (CDA).

برنامه مدیریت اطلاعات (CMA) ، دارای یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) است که اجازه میده کاربر بدون داشتن کوچکترین دانش نسبت به HTML  بدون ایجاد ، تغییر و حذف، محتوای وب سایت را کنترل کنه. 

برنامه تحویل محتوا (CDA) سرویس پس زمینه را فراهم می کند که مدیریت و تحویل محتوا را پس از ایجاد آن در CMA پشتیبانی می کند.

سیستم مدیریت محتوا چیست
سیستم مدیریت محتوا چیست

ویژگی های سیستم مدیریت محتوا

تا اینجای مقاله متوجه شدید سیستم مدیریت محتوا چیست و چه کاربردی دارد و در این قسمت میخواهیم شما را با ویژگی های cms یا ویژگی سیستم مدیریت محتوا آشنا کنیم.

ویژگی ها می توانند در میان  ارائه دهنده های سیستم  مدیریت محتوای  متفاوت باشد، اما ویژگی های اصلی معمولا شامل شاخص گذاری، جستجو ، بازیابی ، مدیریت فرمت ، کنترل ورژن و انتشار می باشد.

  • ایندکس سازی بصری، جستجو ، ویژگی های جستجوی و بازیابی، همه داده ها را برای دسترسی آسان از طریق توابع جستجو فراهم می کند و به کاربران اجازه می دهد تا با ویژگی هایی مانند تاریخ انتشار، کلمات کلیدی یا نویسنده به جستجو بپردازند.
  • مدیریت فرمت، اسناد اسکن اسناد و اسناد الکترونیکی را به اسناد HTML یا PDF تبدیل می کند.
  • ویژگی های تجدید نظر(Revision) اجازه می دهد که محتویات پس از انتشار اولیه به روز و یا ویرایش شوند. کنترل ویرایش همچنین هر گونه تغییراتی را که افراد به فایل ها انجام داده اند، ردیابی می کنند.
  • قابلیت انتشار به افراد اجازه می دهد از قالب یا مجموعه ای از قالب های تایید شده توسط سازمان استفاده کنند، همچنین از ابزارهای دیگر برای ایجاد یا اصلاح مطالب.

    سایر ویژگی های محبوب CMS ها عبارتند از:

    • URL های مناسب جستجوگرها
    • راهنمای یکپارچه و آنلاین، شامل فروم های انجمن های یا گروه های بحث
    • سیستم های مجوزی مبتنی بر گروه
    • پشتیبانی از قالب کامل و قالب های قابل تنظیم
    • رو ند نصب آسان چند مرحله ای
    • صفحه مدیریت با پشتیبانی از زبان های مختلف
    • سلسله مراتب محتوا با عمق و اندازه نامحدود
    • حداقل سرور مورد نیاز
    • مدیریت یکپارچه فایل ها
پیشنهاد ویژه  وب سایت چیست
ویژگی های سیستم مدیریت محتوا
ویژگی های سیستم مدیریت محتوا

قابلیت های سیستم مدیریت محتوا

به طور کلی هر سیستم مدیریت محتوایی دارای قابلیت هایی است که در این قسمت میخواهیم تعدادی از قابلیت های مهم نرم افزار مدیریت محتوا را توضیح دهیم.

قابلیت مدیریت محتوا

اگر شما بدانید سیستم مدیریت محتوا چیست و چه کاربردی دارد و بهترین نوع cms را متناسب با کاربرد سایت تان انتاب کنید میتوانید به راحتی با آن کار کردده و محتوای یونیک و منحصر به فرد تولید شده تان را مدیریت کنید. با استفاده از بهترین سیستم مدیریت محتوا اختصاصی و یا سیستم مدیریت محتوای سازمانی میتوانید به راحتی متن و سایر مدیا را در سایت تان قرار دهید.

تجارت الکترونیک

سیستم مدیریت محتوا اختصاصی و سیستم مدیریت محتوای سازمانی این قابلیت را دارند که در آن ها فوشگاه اینترنتی راه اندازی کنید و به راحتیپای به عرصه تجارت الکترونیکی بگذارید. یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا cms وردپرس است که شما تنها با نصب افزونه ووکامرس میتوانید آن را تبدیل به فروشگاه اینترنتی کنید و کسب درآمد کنید.

سهولت ارائه محتوا

انواع سیستم های مدیریت محتوا باید بتوانند به بهترین نحو مطالب و محتوای سایت را در دستگاه های مختلف به کرابران نمایش دهد و به این تریتیب کاربران را در هردستگاهی جذب کند. به این قابلیت که سایت برای هر دستگاهی ساخته شود و به خوبی نمایش داده شود ریسپانسیو گفته میشود که اگر cms به درستی انتخاب شود محتوا متناسب با نوع دستگاه به درستی نمایش داده میشود.

قابلیت شخصی سازی

شما با بررسی چند نمونه cms میتوانید مناسب ترین سیستم مدیریت محتوا را برای سایت تان انتخاب کنید. به این ترتیب شما میتوانید تمامی مطالب سایت تان را شخصی سازی کنید.

قابلیت آنالیز

بررسی و تجزیه و تحلیل سایت میتواند شما را به اهداف راه اندازی سایت تان نزدیک کند و فروش و کسب و کارتان را بهبود ببخشد. با آنالیز داده های سایت شما میتوانید آگاهانه تر کار ها را پیش ببرید و با دید وسیع تری اهداف را پیش ببرید.

قابلیت چند زبانه

یکی از بهترین cms ها وردپرس است که شما با نصب افزونه هایی و تنظیمات مربوطه آن میتوانید سایت های چند زبانه طراحی کنید ودر اختیار مشتری قرار دهید. شمابا د زبانه کردن سایت تان میتوانید کاربران از سراسر جهان را به سایت تان هدایت کنید و خدمات تان را به صورت بین المللی به همه مردم معرفی کنید و برندینگ سازی انجام دهید.

قابلیت توسعه

انواع سیستم های مدیریت محتوا باید قابلیت توسعه پذیری داشته باشند. این بدان معناست که اگر شما بخواهید کسب و کارتان را گسترش دهید و یا خدمات ان را تغییر دهید باید بتوانید از طریق سیستم مدیریت محتوا cms این کار را به سادگی انجام دهید.

انتخاب سیستم مدیریت محتوا

تقریبا هیچ محدودیتی  برای فاکتورهایی که یک سازمان برای انتخاب و سرمایه گذاری روی یک سیستم مدیریت محتوا باید در نظر گرفته شود وجود ندارد.

اما در اینجا همیشه یک سری قابلیت ها هستند که در نگاه اول به آنها توجه میشود مثل واسط سریع و آسان ویرایشگر، قابلیت جستجوی هوشمند.

با این حال، برای برخی از سازمانها، نرم افزارهایی که استفاده می کنند بستگی به شرایط خاص دارد.

به عنوان مثال، اندازه سازمان و پراکندگی جغرافیایی را در نظر بگیرید. مدیر سیستم مدیریت محتوا(CMS) باید بداند که چند نفر از برنامه استفاده خواهند کرد ، آیا CMS نیاز به پشتیبانی چند زبانه داردو چه اندازه تیم پشتیبانی برای حفظ عملیات مورد نیاز است.

همچنین مهم است که سطح کنترل هر دو مدیر و کاربران نهایی را در هنگام استفاده از CMS در نظر بگیریم.

تنوع فرم های داده الکترونیکی که در سازمان استفاده می شود باید مورد توجه قرار گیرد. همه انواع محتوا دیجیتال باید به آسانی ایندکس سازی شوند.

انتخاب سیستم مدیریت محتوا
انتخاب سیستم مدیریت محتوا

با cms چه سایت هایی میتوان ساخت

با توجه به آن که انواع CMS ها موجودند و همه به دنبال پیدا کردن بهترین نوع آن هستند این سوال مطرح میشود که با استفاده سیستم های مدیریت محتوا چه نوع سایت هایی میتوان ساخت و برای چه کاربرد هایی مناسب اند؟

در واقع شما با انواع CMS ها میتوانید هر سایتی را طراحی کنید زیرا cms ها بسیار منعطف بوده و با وجود پلاگین ایی که امروزه موجودند هر قابلیتی را یمتوان به سیستم های تولید محتوا اضافه کرد و از آن ها استفاده نمود.

به طورکلی تر میتوان گفت که سایت های زیر را میتوان با سیستم های مدیریت محتوای وب سایت ساخت:

  1. سایت های فروشگاهی
  2. سایت های شخصی
  3. سایت های آموزشگاهی
  4. سایت های آموزش آنلاین
  5. وبلاگ
  6. سایت های شرکتی
  7. انجمن ها
  8. شبکه های اجتماعی
  9. وب سایت های استاتیک و ایستا
  10. سایت های داینامیک

انواع سیستم های مدیریت محتوا

تا اینجای مقاله متوجه شدیم که سیستم مدیریت محتوا چیست و چه کاربردی دارد و اکنون میتوانید برای سوال منظور از cms چیست پاسخ مناسبی ارائه بدید. در این قسمت میخواهیم شما را با انواع سیستم های مدیریت محتوا و نرم افزار cms برای کامپیوتر آشنا کنیم.

شما با بررسی چند نمونه cms میتوانید مناسب ترین cms را برای سایت تان انتخاب کنید. به طور کلی میتوان بهترین و محبوب ترین نرم افزار مدیریت محتوا را در چند سطر زیر خلاصه کرد:

  • وردپرس
  • جوملا
  • دروپال
  • مجنتو
  • ویکس
  • اسکوئراسپیس
انواع سیستم های مدیریت محتوا
انواع سیستم های مدیریت محتوا

سیستم‌ مدیریت محتوا وردپرس

اگر به دنبال سیستم مدیریت محتوا رایگان هستید باید به شما بگوییم وردپرس محبوب ترین و کاربرپسندترین cms است.دلیل محبوبیت این سیستم مدیریت محتوای وب سایت این است که قابلیت فارسی شدن آن وجود دارد و کاربران ایرانی و به طور کلی کاربران هر کشوری میتوانند با زبان رسمی خود از این سیستم مدیریت محتوای وب سایت استفاده کنند.

به همین دلیل گفته میشود که وردپرس سیستم مدیریت محتوای فارسی است که قابلیت انعطاف پذیری زیادی دارد. کار کردن با وردپرس برای همه راحت بوده و شما میتوانید با نصب تفزونه های مورد نیاز تان قابلیت های زیادی را به سایت تان اضافه کنید.

مهمترین ویژگی سیستم مدیریت محتوا وردپرس اپن سورس open source است به این معنی که اگر کسی بخواهد قابلیتی به آن اضافه کند میتواند به راحتی آن را تغییر لازم را ایجاد کنند.

پیشنهاد ویژه  بهترین دوره وردپرس

سیستم‌ مدیریت محتوا جوملا

سیستم‌ مدیریت محتوا جوملانیز یکی از سیتم های مدیریت محتوا است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد و نیازی به برناه نویسی ندارد و همه میتوانند از آن نهایت بهره رابرای ساخت سایت ببرند.

ما در این مقاله سیستم مدیریت محتوا میخواهی انواع cms ها را به شما توضیح دهیم تا متناسب با کاربردتان بهتین cms را انتخاب کنید.

cms جولا یک رقیب برای وردپرس محسوب میشود و میتواند بدون هیچ گوه محدودیتی بهترین سایت ها را بسازد. این سی ام اس با استفاده از php , mysql ساخته شده است.

سیستم‌ مدیریت محتوا دروپال

سیستم‌ مدیریت محتوا دروپال از دیگر سیستم های میدیریت محتواست که با فریم‌ورک LAMP ساخته شده است و قابلیت انعطاف بالایی دارد. با استفاده از cms دروپال نیز میتوانید محتوای یونیک و تصاویر و فیلم های خود را روی سایت تان قرار دهید و به راحتی با محیط کاربری آن ارتباط برقرار کنید.

محیط کاربری دروال مانند جوملا بوده به راحتی میتوان با نصب پلاگین های مختلف از قابلیت های این سیستم استفاده کرد.

پارامترهای انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای مناسب

سیستم مدیریت محتوا سامانه ای است که به این پرسش ها , پاسخی مناسب دهد :

  • آیا این سیستم مدیریت محتوا جزء  سیستم های رایگان یا منبع بازی است که فارسی شده است ؟
  • مصادیق پشتیبانی از سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست ؟این پشتیبانی تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • آیا کارشناسان فنی برای پشتیبانی دائما در دسترس هستند ؟روش پشتیبانی چگونه است ؟
  • کار کردن با نرم افزار مدیریت محتوا یا CMS برای یک آدم مبتدی غیر حرفه ای تا چه حد آسان است ؟
  • چه امکاناتی برای سریعتر و قوی تر کار کردن یک کاربر حرفه ای تدارک دیده است ؟
  • آیا امکان افزودن قابلیت های اختصاصی برای کاربر که در سامانه مدیریت محتوا نیست وجود دارد ؟
  • سرعت لود صفحات اولیه و صفحات داخلی آن چقدر است ؟
  • جستجوی آن چه مطالبی را جستجو می کند؟ این جستجو تا چه حد سریع و قوی است ؟
  • هنگام طراحی گرافیکی ساختار کلی سایت تا چه حد دست گرافیست باز است ؟
  • پس از راه اندازی تا چه حد به مدیر سایت امکان ایجاد تغییر در شما گرافیکی را می دهد ؟
  • ادیتور متن آن , به عنوان موتور ورود اطلاعات در سایت , چه امکاناتی دارد ؟
  • آیا امکان تعامل دو سویه با کاربر را ایجاد می کند؟
  • سیستم مدیریت محتوا یا CMS چه تمهیدی برای ارتقاء رتبه در موتور های جستجواندیشیده ؟
  • آیا امکان ایجاد سایت به زبان های مختلف فارسی , روسی , انگلیسی , عربی و … را دارد ؟
  • چه تمهیدی در مورد امنیت سایت اندیشیده است ؟
  • آیا نرم افزار مدیریت محتوا زنده است ؟ هر چند وقت یکبار قابلیت های آن ارتقاء پیدا می کنند؟
  • آیا امکان مدیریت توزیع شده را فراهم می سازد ؟ یعنی آیا تنها یک نفر همه کاره سایت است ؟

سرویس دهنده های سیستم مدیریت محتوا

در اینجا تعداد زیادی سرویس های سیستم مدیریت محتوا رایگان و یا اشتراکی برای استفاده شخصی و سازمانی وجود دارد که موارد زیر فقط چند نمونه از ارائه دهندگان پلت فرم CMS هستند:

  • شیرپوینت (SharePoint) : مجموعه ای از فن آوری های ابری و وب است که ذخیره سازی، به اشتراک گذاری و مدیریت اطلاعات دیجیتال در یک سازمان را به راحتی انجام میدهد.
  • داکیومنتوم (Documentum) : ابزاری را  برای ذخیره سازی و بازیابی محتوا به سرعت  فراهم کرده ، و به خاطر کنترل دسترسی ریز و قوی شناخته شده است.
  • ام-فایل (M-Files) : از رویکرد مبتنی بر متا تگ برای مدیریت اسناد الکترونیکی استفاده می کند.
  • جوملا (Joomla) : یک سیستم مدیریت محتوای وب (WCMS) مجانی و متن باز که با فریمورک MVC ساخته شده است جوملا با زبان PHP نوشته شده و قابلیت های مثل کش کردن، فید RSS ، بلاگ، جستجو را ارائه میدهد و همچنین از چند زبانگی پشتیبانی می کند.
  • وردپرس (WordPress) : یک سیستم مدیریت محتوای وب (WCMS) دیگر مجانی و متن باز بر اساس PHP و MySQL. وردپرس را می توان به عنوان بخشی از سرویس میزبانی وب (com) استفاده کرد یا می توان آن را بر روی یک کامپیوتر محلی برای انجام کار خود به عنوان وب سرور خود  مستقر کرد.  وردپرس در میان جامعه وبلاگ نویسان بسیار محبوب می باشد.

پیشنهاد ویژه: شرکت در دوره آموزش icdl در آموزشگاه آریاتهران

پیشنهاد ویژه: دریافت مدرک icdl از آموزشگاه آریا تهران

پیشنهاد ویژه: شرکت در دوره آموزش PHP آموزشگاه آریاتهران

پیشنهاد ویژه: شرکت در دوره کلاس طراحی سایت آموزشگاه کامپیوتر آریاتهران