ریدایرکت چیست

یکی از اصلی ترین چالش هایی که برای سئوکاران مطرح میشود این است که بعد از مدتی تصمیم میگرند محتوا یک صفحه از سایت شان را به صفحه دیگری در همان سایت منتقل کنند و یا تصمیم میگرند محتوا یک سایت را ب سایت دیگر منتقل کنند و نمیدانند که آیا این کار بر سئو […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

یکی از اصلی ترین چالش هایی که برای سئوکاران مطرح میشود این است که بعد از مدتی تصمیم میگرند محتوا یک صفحه از سایت شان را به صفحه دیگری در همان سایت منتقل کنند و یا تصمیم میگرند محتوا یک سایت را ب سایت دیگر منتقل کنند و نمیدانند که آیا این کار بر سئو سایت شان تاثیرگذار است یا خیر. در این مقاله به طور صفر تا صد به شما توضیح میدهیم ریدایرکت چیست و نحوه ریدایرکت کردن یک آدرس به آدرس دیگر را به شما آموزش داده ایم.

اگر میخواهید با جدیدترین تکنیک های سئو آشنا شوید و با به کارگیری این تکنیک ها به راحتی سایت تان را سئو کرده و به رتبه هایث برتر گوگل برسانید حتما به صفحه آموزش صفر تا صد سئو رایگان مراجعه کنید و با آموزش های رایگانی که در این صفحه رار داده ایم در کوتاهترین زمان سایت تان را بهینه سازی کنید.

ریدایرکت چیست

هر صفحه در وب دارای یک آدرس، یک URL است که مخفف عبارت Uniform Resource Locator است. گاهی اوقات، لازم است محتوا از یک URL به URL دیگر منتقل شود که در این زمان عبارت ریدایرکت معنا پیدا میکند. اگر شما با سوال ریدایرکت چیست رو به رو شده اید باید بگوییم معنای کلی ریدایرکت تغییر مسیر میباشد که این تغییر مسیر میتواند ا یک صفحه به صفحه دیگر در همان سایت منتقل شوید و یا گاهی نیاز است از یک سایت به سایت دیگر این تغییر آدرس صورت گیرد. تغییر مسیر یا ریدایرکت به طور خودکار باعث می شود مرورگر از یک URL به URL دیگر منتقل شود.

ریدایرکت چیست
ریدایرکت چیست

ریدایرکت می تواند به هر URL دیگری منتقل شود و لزومی ندارد در همان آدرس سایت تغییر مسیر صورت گیرد. ریدایرکت‌ها به دامنه‌های دیگر گاهی اوقات به عنوان تغییر مسیرهای متقابل دامنه شناخته می‌شوند.ریدایرکت راهی برای فرستادن کاربران و موتورهای جستجو به URL متفاوتی از آدرسی است که در ابتدا درخواست کرده بودند. سه ریدایرکت پرکاربرد عبارتند از ۳۰۱، ۳۰۲ و متا رفرش یا ۳۰۸٫

اگر بخواهیم به زبان ساده تر بگوییم ریدایرکت چیست باید به عرض تان برسانیم ریدایرکت یک کد وضعیت HTTP است که به صفحه قبلی/قدیمی اختصاص داده می‌شود و به Google می‌گوید به جای آن، صفحه جدیدتر را نمایش دهد. بنابراین اساساً، شما یک تغییر مسیر به وب سرور خود اضافه می کنید تا نشانی اینترنتی جدیدی را که جایگزین آدرس قبلی می شود نشان دهید. سپس موتورهای جستجو به جای صفحه قبلی، صفحه جدیدتر را در مرورگر بازدیدکننده نمایش می دهند.

اساساً Redirect بازدیدکنندگان را به طور خودکار بدون اینکه متوجه شوند به صفحه دیگری هدایت می کند. در ادامه شما را با انواع redirect و آموزش ریدایرکت سایت به طور کامل آشنا میکنیم. اگر میخواهید به طور کامل با تغییر دامنه سایت آشنا شوید که به صورت مرحله به مرحله ابن کار را به شما امورش دهیم میتوانید مقاله تغییر دامنه سایت را مطالعه کنید.

انواع ریدایرکت

تا اینجا متوجه شدیم ریدایرکت Redirect چیست اما مسئله ای که مطرح میشود این است که راه های مختلفی برای ریدایرکت مرورگر وجود دارد. به طور کلی در پاسخ به سوال انواع ریدایرکت چیست میتوان گفت ریدایرکت ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد: انواع redirect سمت سرور و انواع redirect سمت کاربر. در این بخش برای آشنایی بیشتر شما با انواع ریدایرکت هر مورد را برای شما توضیح خواهیم داد، هر یک از این انواع redirect سمت سرور و کاربر را می توان به چندین نوع تقسیم کرد.

انواع ریدایرکت
انواع ریدایرکت

ریدایرکت سمت سرور

ریدایرکت سمت سرور همان طور که از نامش پیداست مستقیماً روی سرور سایت انجام می شود و در نهایت مقدار کمی از محتوا به مرورگر ارسال می شود که اصطلاحاً به عنوان هدر وضعیت یا HTTP نامیده می شود. با استفاده از HTTP مرورگرها متوجه میشوند کجا باید بروند و بلافاصله ادرس سایت تعیین شده را دنبال می‌کنند و کاربر را به آدرس تعیین شده منتقل کنند. این هدرهای HTTP دارای کدی برای انواع ریدایرکت سمت سرور هستند که به آن ها دستور ریدایرکت میگویند و مرورگر باید کاربر را به آن آدرس ببرد.

مرورگرها یک ریدایرکت ۳۰۱ دارند که اطلاعات آدرس سایت را در حافظه پنهان می‌گذارند و بلافاصله آن را بدون نیاز به واکشی مجدد URL اصلی تا زمانی که حافظه پنهان یا کش پاک شود، دوباره این کار را انجام می‌دهند.

به عنوان مثال در مورد ریدایرکت های مبتنی بر زبان یا موقعیت جغرافیایی کاربر است. مرورگرها ریدایرکت ۳۰۲ را کش نمی‌کنند، بنابراین سرور هر بار درخواست URL اصلی را دریافت می‌کند. موتورهای جستجو از تغییر مسیر پیروی می کنند، اما URL قدیمی را در فهرست خود حفظ می کنند.

از آنجایی که بسیاری از سیستم‌ها به‌طور پیش‌فرض از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده می‌کنند به جای ۳۰۱، موتورهای جستجو تمایل دارند از جهات مختلف با ۳۰۲‌های قدیمی مانند ۳۰۱ رفتار کنند. مرورگرها هرگز ریدایرکت های ۳۰۷ را کش نمی کنند. موتورهای جستجو ممکن است همیشه از تغییر مسیرهای ۳۰۷ پیروی نکنند زیرا موقتی تلقی می شوند.

در این بخش برای آن که دید کلی نسبت به انواع ریدایرکت داشته باشید یک جدول را قرار داده ایم که به راحتی متوانید با جزییات انواع redirect بیشتر آشنا شوید.

نکته : گاهی ممکن است در ادرس صفحات مختلف سایت مشکلاتی رخ دهد که نتوانید این مشکلات را برطرف کنید. پیشنهاد میکنیم برای رفع ایرادات آدرس صفحات سایت تان مقاله URL inspection را مطالعه کنید.

نوع ریدایرکتموارد استفادهتاثیر مرورگرتاثیر سئو
۳۰۱تغییر مسیر دائمی، برای زمانی که یک صفحه جابجا شده است یا زمانی که یک صفحه حذف شده است استفاده می شود و محتوای مشابه را می توان در جای دیگری یافت.موتورهای جستجو از تغییر مسیر پیروی می کنند و URL جدید را به فهرست اضافه می کنند. پیوندهایی که به URL قدیمی اشاره می کنند در رتبه بندی URL جدید به حساب می آیند.
۳۰۲یک تغییر مسیر موقت، برای زمانی که یک صفحه باید به طور موقت منتقل شود یا زمانی که از URL اصلی همیشه باید درخواست شود استفاده می شود.۳۰۷یک تغییر مسیر موقت بهبودیافته، که همیشه توسط موتورهای جستجو موقتی تلقی می شود.
۳۰۸۳۰۸ که به ندرت استفاده شده است به این معنی است که “این تغییر مسیر را دنبال کنید و دیگر هرگز به URL قدیمی نروید”.مرورگرها ریدایرکت ۳۰۸ را در حافظه پنهان ذخیره خواهند کرد.مشابه ۳۰۱٫
  • ریدایرکت ۳۰۱

ریدایرکت ۳۰۱ یک تغییر مسیر دائمی است که ارزش لینک کامل (قدرت رتبه‌بندی) را به صفحه تغییر مسیر داده می‌کند. ۳۰۱ به کد وضعیت HTTP برای این نوع تغییر مسیر اشاره دارد. در بیشتر موارد، ریدایرکت ۳۰۱ بهترین روش برای اجرای ریدایرکت ها در یک وب سایت است. برای اطلاعات بیشتر درباره این ریدایرکت میتوانید مقاله ریدایرکت ۳۰۱ را مطالعه کنید.

  • ریدایرکت ۳۰۲

هنگامی که URL یک منبع به طور موقت تغییر می کند، از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید. برخی از کارمندان Google اشاره کرده‌اند که مواردی وجود دارد که ممکن است با ۳۰۱ و ۳۰۲ به طور مشابه رفتار شود، اما شواهد ما نشان می‌دهد که مطمئن‌ترین راه برای اطمینان از اعتبار کامل موتورهای جستجو و مرورگرها استفاده از ۳۰۱ هنگام تغییر مسیر دائمی URLها است. این به این دلیل است که در تئوری هر دو ریدایرکت ۳۰۲ و ۳۰۱ هر دو می‌توانند مقدار یکسانی لینک را ارسال کنند، مواردی وجود دارد که ۳۰۱ ممکن است سیگنال قانونی‌سازی قوی‌تری را به Google ارسال کند. برای مواردی که تغییر مسیر واقعاً موقتی است، ۳۰۲ ممکن است مناسب‌ترین گزینه باشد.

با شرکت در دوره سئو آموزشگاه آریا تهران علاوه بر دریافت مدرک بین المللی فنی و حرفه ای به سرعت وارد بازار کسب و کار شوید.

ریدایرکت سمت کاربر

در انواع ریدایرکت ها ریدایرکت سمت کلاینت نتیجه کدهایی است که در مرورگر اجرا می شود و سپس «کاربر» یعنی مرورگر را به URL دیگری هدایت می کند. برای اینکه بتوانید آن کد را اجرا کنید، ابتدا باید دستور ریدایرکت به مرورگر ارسال شود و همان طور که به نظر میرسد همیشه این راه حل کندتری است. به همین دلیل توصیه میشود تا حد امکان از ریدایرکت سمت کاربر جلوگیری شود.

دو نوع ریدایرکت سمت کلاینت وجود دارد: به اصطلاح ریدایرکت متا رفرش meta refresh، که صفحه را پس از یک دوره زمانی خاص به URL دیگری منتقل می کند، یا ریدایرکت جاوا اسکریپت که URL پنجره را پس از اجرای کد تغییر می دهد. تعیین میزان تأثیر سئوی هر دو نوع تغییر مسیر سمت کاربر دشوار است، اما معمولاً به اندازه تغییر مسیرهای سمت سرور قابل اعتماد نیست.

زمان ریدایرکت

شما باید انواع redirect را زمانی ایجاد کنید که:

  1. شما در حال انتقال سایت از یک سرور به سرور دیگر هستید و به همین دلیل URL ها را تغییر می دهید.
  2. شما یک صفحه را حذف کردید و محتوای مشابهی در همان سایت موجود دارید.
  3. شما در حال ادغام محتوای چندین صفحه در یک صفحه هستید.

در این زمان نیاز به آموزش ریدایرکت کردن خواهید داشت تا بتوانیدبدون هیچ ایرادی دستور ریدایرکت را وارد کنید و تغییر مسیر در صفحات سایت تان ایجاد شود. در ادامه آموزش ریدایرکت کردن باتوجه به انواع ریدایرکت‌ و کاربرد آنها را برای شما قرار داده ایم.

اگر نمیدانید چه زمانی از چه نوع ریدایرکتی استفاده کنید میتوانید مشاوره رایگان سئو آریا تهران بهره مند شوید. کافیست با ما تماس بگیرید و اطلاعات لازم را کسب کنید.

آموزش ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین

همان طور که گفتیم روش های مختلفی برای نحوه ریدایرکت کردن یک آدرس به آدرس دیگر وجود دارد که معمولا آموزش ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین جز روش هایی است که کمتر مورد استفاده قرار میگرد و همه تمایل دارند از همان پنل ادمین برای این کار اقدام کنند. در این بخش از آموزش ریدایرکت کردن سایت آموزش Redirect کردن آدرس در cPanel و آموزش ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین را برای شما قرار داده ایم که این ریدایرکت ها مشابه هم میباشند.

اگر در مورد آموزش کامل ریدایرکت دامنه در سی پنل سوالی دارید که با مطالعه این بخش به این سوالات پاسخ داده نشد میتوانید در بخش نظرات سوال تان را مطرح کنید تا اساتید ما در کوتاهترین زمان پاسخ شما را بدهند.

  • در مرحله اول وارد DirectAdmin شوید و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید.
  • به مسیر Account Manager → Site Redirection بروید.
آموزش ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
آموزش ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
  • روی بخش CREATE NEW REDIRECT کلیک کنید.
نحوه ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
نحوه ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
  • اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید:
    • Local URL Path: مسیر URL محلی را که می خواهید تغییر مسیر دهید وارد کنید. اگر می خواهید دامنه را مستقیماً تغییر مسیر دهید، فیلد را خالی بگذارید یا “/” را وارد کنید.
    • Redirect Type: نوع ریدایرکت را از منوی بازشو مشخص کنید (۳۰۱: دائمی، ۳۰۲: موقت، ۳۰۳: جایگزین شده).
    • Destination URL: نشانی اینترنتی مقصد نهایی را مشخص کنید که بازدیدکنندگان به آنجا هدایت شوند.
آموزش نحوه ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
آموزش نحوه ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
  • در نهایت روی گزینه CREATE کلیک کنید.
ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
  • آموزش ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین به اتمام رسید و شما توانستید ریدایرکت رد دایرکت ادمین را با موفقیت انجام دهید.

با مطالعه مقاله آموزش سئو تکنیکال با نحوه پیاده سازی تکنیک های سئو برای بهبود رتبه سایت بیشتر آشنا شوید و سایت تان را در مدت زمان کوتاهی اصولی سئو کنید.

ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین

آموزش ریدایرکت در وردپرس

نحوه ریدایرکت کردن یک آدرس به آدرس دیگر با روش های مختلفی اماکن پذیر است اما در این قسمت برای آموزش ریدایرکت سایت ما آموزش ریدایرکت در وردپرس را با روش های مختلف در نظر گرفتیم که برای شما قرار دهیم.

شما میتوانید در وردپرس با استفاده از افزونه های مختلفی انجام دهید که کعروف ترین افزونه ای که برای این کار میتوانید استفاده کنید و به سئو داخلی سایت تان نیز کمک میکند افزونه Yoast SEO میباشد.شما میتوانید این افزونه را نص کنید و به راحتی برای تغییر مسیر سایت تان از این ابزار بهره ببرید و در صورتی که به حلقه ریدایرکت ها نیز برخوردید میتوانید با استفاده از این افزونه میتوانید ریدایرکت های اضافی را حذف کنید. (مطالعه بیشتر: سئو داخلی چیست )

با نصب این افزونه بخشی تحت عنوان سئو به پیشخوان وردپرس اضافه میشودو شما میتوانید با وارد شدن به این بخش میتوانید در قسمت تغییر مسیر آدرسی که تصمیم دارید به آدرس جدید منتقل شود را تعیین کنید و همچنین در این بخش میتوانید نوع ریدایرکت را در نحوه ریدایرکت کردن یک آدرس به آدرس دیگر باید تعیین کنید.

همچنین شما میتوانید در بخش ویرایش نوشته و یا برگه گزینه انتقال به زباله دان را انتخاب کنید. در این مرحله از شما در مورد نوع ریدایرکت سوال پرسیده میشود که میخواهید این صفحه برای همیشه حذف شود و یا میخواهید به آدرس دیگر منتقل شود. در این حالت فقط ریدایرکت ۳۰۱ برای شما انتخاب خواهد شد. اگر میخواهید نوع ریدایرکت را نوع دیگری تعیین کنید باید از بخشی که در مرحله قبل آموزش ریدایرکت سایت توضیح دادیم برای تغییر مسیر استفاده کنید.

ریدایرکت و نقش آن در سئو

گاهی ممکن است آدرس صفحات سایت نیاز باشد به آدرس های دیگری منتقل شوند که این موضوع در مواقعی چالش هایی را برای سئو سایت ایجاد میکند. در این زمان سوالی که مطرح میشود این است که ریدایرکت و نقش آن در سئو چیست و آیا نحوه ریدایرکت کردن یک آدرس به آدرس دیگر در سئو تاثرگذار است؟

در این بخش میخواهیم آموزش ریدایرکت ها در سئو را برای شما توضیح دهیم و این موضوع را برای شما باز کنیم که در چه مواقعی ریدایرکت میتواند تاثیر منفی در سئو سایت داشته باشد؟

هنگام کاوش در سایت دستور ریدایرکت ها بهترین کد پاسخی نیستند که می توانید به گوگل نشان دهید، اما در بسیاری از موارد ضروری هستند. بنابراین، ریدایرکت برای سئو بد نیست، مگر اینکه آنها را به روش صحیح انجام ندهید.

یک ریدایرکت ۳۰۱ زمان بارگذاری صفحه را افزایش می دهد. کاربران معمولاً متوجه این موضوع نمی شوند. با این حال، گوگل آن را در نظر گرفته است، زیرا این یک قدم اضافی برای خزنده گوگل برای خزیدن در صفحه جدیدتر است که می تواند چند میلی ثانیه به سرعت بارگذاری اضافه کند.

حال، فرض کنید که شما یک تغییر مسیر بین صفحه A و صفحه B دارید و تصمیم گرفتید یک صفحه C ایجاد کنید که یک تغییر مسیر URL جدیدتر در بالای آدرس موجود ارسال می کند. این دو تغییر مسیر از صفحه A برای ربات خواهد بود. آیا این دارای تاثیر منفی در سئو است؟ بله.

سوالی که در مورد آموزش ریدایرکت ها در سئو مطرح میشود این است که آیا محدودیتی برای تعداد تغییر مسیرها در یک وب سایت وجود دارد؟ خیر، اما حداکثر تعداد تغییر مسیر در هر صفحه وجود دارد. گوگل توصیه می کند که از تعداد ۲ بیشتر تجاوز نکنید. معمولا صفحاتی که بیشتر از ۵ یا ۶ بار ریدایرکت روی آن ها انجام میشود به عناون امتایز منفی برای گوکل ثبت میشود و خزش در این صفحات را انجام نخواهد داد و یا خزش را به طور مداوم انجام نخواهد داد.

این به اصطلاح زنجیره ریدایرکت به این معنی است که برای هر صفحه اضافی، کاربر با تاخیر مواجه می شود و در نتیجه علاقه خود را برای بازدید بیشتر سایت از دست می دهد و خزنده گوگل نیز همینطور است، یعنی صفحه با زنجیره های تغییر مسیر اعتبار خود را از دست می دهد.

ریدایرکت و نقش آن در سئو
ریدایرکت و نقش آن در سئو

جمعبندی

در این مقاله توضیح دادیم ریدایرکت چیست و شما را با انواع ریدایرکت‌ و کاربرد آنها آشنا کردیم و آموزش ریدایرکت سایت در دایرکت ادمین و آموزش Redirect کردن آدرس در cPanel را برای شما قرار دادیم. اگر سوالی در مورد آشنایی با کدهای ریدایرکت، آموزش ریدایرکت در وردپرس و ریدایرکت در دایرکت ادمین دارید میتوانید در بخش نظرات سوال تان را مطرح کنید تا اساتید ما در کوتاهترین زمان پاسخ شما را بدهند.

سوالات متداول

ریدایرکت چیست؟

هر صفحه در وب دارای یک آدرس، یک URL است که مخفف عبارت Uniform Resource Locator است. گاهی اوقات، لازم است محتوا از یک URL به URL دیگر منتقل شود که در این زمان عبارت ریدایرکت معنا پیدا میکند. اگر شما با سوال ریدایرکت چیست رو به رو شده اید باید بگوییم معنای کلی ریدایرکت تغییر مسیر میباشد که این تغییر مسیر میتواند ا یک صفحه به صفحه دیگر در همان سایت منتقل شوید و یا گاهی نیاز است از یک سایت به سایت دیگر این تغییر آدرس صورت گیرد. تغییر مسیر یا ریدایرکت به طور خودکار باعث می شود مرورگر از یک URL به URL دیگر منتقل شود.

انواع redirect چیست و نحوه ریدایرکت کردن یک آدرس به آدرس دیگر چگونه است؟

۲ نوع ریدایرکت سمت سرور و سمت کلاینت داریم که در این مقاله انواع ریدایرکت و کاربرد آن ها را بررسی کردیم و آموزش ریدایرکت کردن را در وردپرس و دیرکت ادمین و سی پنل را به صورت مرحله به مرحله قرار داده ایم.