شغل طلاسازی

طلاسازی یکی از مشاغل چندصد ساله است که افراد در آن به کار روی طلا و سایر فلزات گران‌بها می‌پردازند. در دوران قدیم طلاسازان محصولات زیادی مانند جواهرات، ظروف، و ابزارآلات مختلف برای مردم می‌ساختند. اما امروزه طلاسازی عموما به کار بر روی جواهرات اطلاق می‌شود که با طراحی و پرداخت این فلزات گران‌بها، آن‌ها […]
  • تعداد نظرات: 4
  • دسته بندی ها: آموزشگاه
  • زمان مطالعه: 7 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

طلاسازی یکی از مشاغل چندصد ساله است که افراد در آن به کار روی طلا و سایر فلزات گران‌بها می‌پردازند. در دوران قدیم طلاسازان محصولات زیادی مانند جواهرات، ظروف، و ابزارآلات مختلف برای مردم می‌ساختند. اما امروزه طلاسازی عموما به کار بر روی جواهرات اطلاق می‌شود که با طراحی و پرداخت این فلزات گران‌بها، آن‌ها را برای مصرف‌کننده آماده می‌کند.

اگر میخواهید طلاسازی را از پایه شروع کنید و از این طریق کسب درآمد داشته باشید پیشنهاد میکنیم آموزش طلاسازی رایگان آموزشگاه اریا تهران را از دست ندهید.

طلا سازی چیست؟

به دلیل تقاضای بالا برای کالاهای گران‌بها و جواهرات باکیفیت، برای افراد خلاق و جزئی‌نگر، این شغل می‌تواند بسیار درآمدزا باشد.

از آنجایی که افراد محدودی در این زمینه فعالیت می‌کنند، طلاسازان از امنیت شغلی بالاتری نسبت به سایر مشاغل برخوردار هستند.

افرادی که در شغل طلاسازی هستند، فقط با طلا سر و کار ندارند؛ بلکه با انواع فلزات قیمتی مانند نقره، پلاتین و برنز نیز کار و از آن‌ها برای ساخت جواهرات استفاده می‌کنند. این افراد همچنین شناخت دقیقی از سنگ‌های قیمتی هم دارند تا بتوانند از آن‌ها برای زینت بخشیدن به جواهرات استفاده کنند. کار طلاساز شامل برش، پر کردن، چکش‌کاری، خم کردن فلز و ریخته‌گری طلا یا فلزات گران‌بهایی مثل نقره است. در ضمن فرد طلاساز باید در تعمیر و بازسازی جواهرات نیز متبحر باشد.

کسانی که به شغل طلاسازی مشغول هستند، ابتدا باید یک طراح خوب باشند و سپس کارهای فنی را یاد بگیرند. البته در طول زمان کار و کسب تجربه هم می‌توانند با گذراندن دوره‌های مخصوص و یا با یادگیری تجربی، جزئیات بیشتر را یاد بگیرند.

مهارت‌های دیگری که یک طلاساز در هر جای دنیا به آنها نیاز دارد، عبارتند از:

  • سفارش اجناس و بررسی کیفیت فلزات
  • برقراری ارتباط با مشتریان
  • مدیریت زمان
  • توانایی استفاده از تجهیزات مختلف
  • مهارت‌ّهای دستی ظریف و داشتن تجربه
  • خلاقیت و ایده‌پردازی
  • آرامش و تسلط در حین کار
  • تیزبین بودن و توجه به جزئیات
  • آشنایی با انواع جواهرات
  • به روز بودن و آشنایی با جدیدترین تکنیک‌ّها و متدها
مراحل مختلف طلاسازی

مراحل مختلف طلاسازی

در طلاسازی ابتدا طلای خام را در ظرفی به نام بوته حرارت می‌ٔدهند و آن را ذوب می‌کنند. این ظرف مخصوص معمولا کاسه‌ای گچی است و فرآیند ذوب کردن طلا توسط اکسیژن و گاز و یا به وسیله گذاشتن طلا درون کوره ذوب انجام می‌شود.

سپس طلای ذوب شده را با مس یا نقره ترکیب می‌کنند که اگر با مس ترکیب شود، حاصل کار طلای سفید می‌باشد.

حالا باید مایع به دست آمده را به مفتول تبدیل کنند و آن را در دستگاه نورد قرار دهند.

مرحله نهایی کار نیز برش دادن، سوهان کشیدن و سنباده زدن طلاست. در ضمن برای از بین بردن خطوط بسیار ریز و صف کردن سطوح، طلا را به وسیله دستگاه پرداخت، جلا می‌دهند. در نهایت طلای ساخته شده باید آبکری شودتا جلوه بیشتری پیدا کند و درخشان دیده شود.

نحوه ورود به رشته طلاسازی

برای ورود به شغل طلاسازی، علاوه بر داشتن ذوق و سلیقه، نیاز به مهارت و تجربه نیز دارید. به این ترتیب برای ورود به بازار کار طلا‌سازی و جوهرسازی باید نکات تخصصی این رشته را آموزش ببینید و مهارت لازم را به دست آورید. به این ترتیب می توانید طرح های بسیار جدید و خلاقانه ای را به وجود آورده و مشتریان بیشتری را جذب کنید.

پس از آن می‌توانید با راه اندازی یک کارگاه تولیدی، به کسب درآمد شخصی از شغل جواهرسازی بپردازید که البته برای راه اندازی یک کارگاه تولیدی به یک سرمایه اولیه لازم برای ورود به بازار نیاز دارید. یکی دیگر از نکات ضروری برای ورود به رشته طلا سازی داشتن حوصله و تمرکز کافی است؛ زیرا طلاسازی یک شغل دقیق و ظریف است و ارائه یک طرح با جزئیات نیازمند دقت بالایی است.

طلاسازی در حال حاضر یکی از رشته‌های محبوب تحصیلی در هنرستان در همه کشورها است و حتی یک دوره لیسانس طراحی و ساخت طلا و جواهرات در هنرستان تاسیس شده است.

علاوه بر گذراندن رشته طلا و جواهر در هنرستان، آموزشگاه‌های خصوصی بسیاری هستند که شما می‌توانید در آنها به یادگیری عملی این هنر بپردازید. راه دیگر نیز، کارآموزی در یک طلاسازی وآموزش خصوصی توسط یک استاد است که بتواند تمام نکات را به شما آموزش دهد. در واقع هر برنامه‌ یادگیری که بخش عملی نیز داشته باشد، می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند. اما گاهی دوره‌هایی که در آموزشگاه‌های خصوصی ارائه می‌شوند، کوتاه‌تر و مقرون به‌صرفه‌ترهستند؛ فقط اعتبار مدرک آنها کمتر است.

با شرکت در کلاس های طلاسازی آموزشگاه آریا تهران می توانید مدرک معتبر فنی حرفه ای دریافت کنید که در سطح جهانی دارای اعتبار است و می توانید آن را ترجمه کنید. برای اطلاع از زمان و نحوه برگزاری کلاس ها با آموزشگاه تماس بگیرید.

نکته حائز اهمیت این است که برای ورود به دانشگاه‌های مربوط به طراحی طلا و جواهر، نیاز به داشتن دیپلم و همچنین گواهی سلامت به خصوص در زمینه‌ی اختلال دید و تشخیص رنگ دارید.

هزینه کلاس طلاسازی و جواهر سازی

هزینه‌ی کلاس طلاسازی و جواهرسازی

هزینه‌ی کلاس جواهرسازی در هر شهر ممکن است متفاوت باشد. اما شرکت در کلاس‌های آموزشی آنلاین می‌تواند تا حد زیادی هزینه‌ یادگیری را کاهش دهد. ام ابه طور معمول هزینه‌ کلاس‌ها بین ۴ تا ۱۰ میلیون تومان برای دوره آموزشی است. هزینه لوازم و ابزار مورد نیاز جدا از این است. بنابر این اگر از طریق هنرستان و دانشگاه وارد طلاسازی شوید، ممکن است هزینه کمی کمتر باشد.

هزینه لازم برای تهیه ابزارهای مخصوص بسته به آنها، بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان خواهد بود. این لوازم معمولا در هنرستان  برای هنرجویان آماده می‌شود که مزیت خوبی محسوب می‌گردد.

لازم است به خاطر داشته باشید که طلاسازی شغلی است که تنها با آلیاژهای مختل این فلز سر‌و‌کار دارد؛ اما جواهرسازی هنری است که در طراحی آن حتما از سنگ‌های قیمتی نیز استفاده شده باشد.

مزایای شغل طلاسازی

  1. شغلی است که همیشه طرفدار دارد و هیچ‌وقت از مد نمی‌افتد.
  2. میزان درآمد شغل طلاسازی بسته به تجربه و خلاقیت شما می‌تواند خیلی بالا باشد.
  3. شغل طلاسازی یک هنر است و محصولات تولید شده در آن صنایع دستی محسوب می‌شوند.
  4. این شغل یک فعالیت سرگرم‌کننده و لذت‌بخش است ک هنرمند می‌تواند نتیجه قریحه و استعدادش را در قالب یک اثر هنری ببیند و آن ار به همه نشان دهد.
  5. استفاده از زیورآلات همواره وجود دارد و در صورتی که شما بتوانید محصولات بسیار زیبا و منحصر به فردی ارائه دهید، می‌توانید به موفقیت بیشتری در این حرفه کسب کنید.
  6. از آنجایی که در این رشته همواره باید از خلاقیت خودتان برای درست کردن جواهرات استفاده کنید، طلاسازی یک راهکار عالی برای فعال نگه داشتن ذهن شما خواهد بود.

معایب شغل طلاسازی

  1. نیاز به تجربه و مهارت‌ بسیار زیاد دارد
  2. به علت ظریف بودن زیورآلات، در درازمدت مشکل بینایی ایجاد می‌کند
  3. گاز متصاعد شده در لحیم‌کاری ، برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است و استفاده از برس در دستگاه جلا و کرک‌هایی که ایجاد می‌کند نیز ممکن است مشکلات تنفسی ایجاد کند
  4. کسانی که می‌خواهند از طریق هنرستان وارد این رشته شوند، باید هزینه بالایی بپردازند
  5. آسیب‌های ستون فقرات به دلیل نشستن طولانی مدت روی صندلی و خم کردن سر روی میز کار
  6. تنفس ذرات طلا هنگام برش و یا پرداخت یک قطعه، باعث عفونت ریه خواهد شد.

سوالات متداول

میزان درآمد شغل طلاسازی چقدر است؟

میزان درامد کاملا بستگی به هنر و خلاقیت خود شما دارد و در صورتی که طراحی‌های شما از ظرافت مورد‌نظر مشتری برخوردار باشد، درآمد بالا اصلا دور از انتظار نیست.

بازار کار شغل طلاسازی چطور است؟

از آنجایی که تعداد افراد دارای ذوق و قریحه در این زینه کمتر از چیزی است که تصور می‌شود، لذا این بازار هنوز اشباع نشده است و بسیار جای پیشرفت دارد.

سرمایه اولیه برای شغل طلاسازی چقدر است؟

برای گذراندن دوره‌های آموزشی و تهیه وسایل مبلغی حدود ۳۰-۴۰ میلیون تومان نیاز است و در صورتی که بخواهید کرگاه شخصی خود را داشته باشید،‌هزینه آن را نیز باید به این مبلغ اضافه نمایید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را به صورت اجمالی با شغل طلاسازی و جواهر سازی، مزایا و معایب آن،‌نحوه ورود به رشته طلاسازی و ورود به بازار کار آشنا کنیم.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر این مطلب را دوست داشتید مقاله های طراحی جواهرات و نرم افزار ماتریکس را نیز مطالعه فرمایید.