شغل باریستا که از واژه ایتالیایی barista گرفته شده، به عنوان یکی از مهارت های کلیدی در صنعت قهوه شناخته می شود. اگر شما هم قصد دارید در این زمینه فعالیت کنید و می خواهید درباره شغل باریستا و وظایف آن اطلاعات کاملی بدست آورید، در ادامه این مطلب با معرفی شغل باریستا همراه شما عزیزان هستیم و همه چیزهایی که یک باریستا باید بداند را به طور کامل توضیح داده شده است.
مطالبی که در این صفحه خواهید خواند:
شغل باریستا چیست
باریستا چه شغلی است؟ در پاسخ به سوالاتی از جمله باریستا کیست، معنی باریستا چیست یا باریستا یعنی چه می توان گفت که شغل باریستا یا “باریستا” به فردی اطلاق می شود که در تهیه و ارائه انواع نوشیدنی های قهوه مهارت دارد. باریستا (barista) واژه ای ایتالیایی است و به کسی گفته می شود که فارغ از جنسیت، مسئول تهیه نوشیدنی های گرم و سرد بر پایه اسپرسو است.
باریستا چی نه تنها قهوه ها را تهیه می کند بلکه به مشتریان خدمت می کند و تجربه لذت بخشی از نوشیدنی را فراهم می کند. وظایف باریستا معمولا شامل موارد زیر می باشد:
- تهیه قهوه: باریستا مسئول تهیه انواع قهوه ها از جمله اسپرسو، لاته، کاپوچینو و … است.
- آماده سازی نوشیدنی ها: جهت افزایش تنوع منو، باریستا ممکن است نوشیدنی های دیگر مانند چای، نسکافه، شیک ها و سایر نوشیدنی ها را نیز تهیه کند.
- خدمت به مشتریان: باریستا مسئول ارائه خدمات به مشتریان است. این شامل پذیرش سفارشات، توضیح درباره نوشیدنی ها و ارائه خدمات دیگر مرتبط با فروش قهوه می شود.
- آشنایی با محصولات: باریستا باید اطلاعات کافی در مورد انواع قهوه، نحوه تهیه آن ها، انواع دستگاه های قهوه ساز و دیگر جزئیات مربوط به صنعت باریستا داشته باشد.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید تمامی مهارت های مورد نیاز برای راه اندازی کافی شاپ را یاد بگیرید و در این زمینه تبدیل به یک متخصص شوید، می توانید در دوره آموزش لاته آرت شرکت کنید.
در اصل هر کافه قسمتی به نام بار دارد که محل آماده سازی قهوه ها و نوشیدنی های گرم و سرد است. باریستا کافه به بخش باریستا نوشیدنی گرم (برای آماده سازی قهوه ها و نوشیدنی های گرم) و باریستا بار سرد ( برای تهیه نوشیدنی های سرد) تقسیم می شود.
وظیفه اصلی باریستا مدیریت بار گرم است و اصلی ترین وظیفه اش درست کردن نوشیدنی گرم (مانند اسپرسو، لاته، کاپوچینو، ماکیاتو، موکا و…) است. همچنین در تهیه نوشیدنی های گرم دیگر مثل هات چاکلت، وایت چاکلت و چای های معروف مثل چای ماسالا حرفه ای است.
اگر به مشاغل مربوط به کافی شاپ علاقمند هستید احتمالا مقاله های آموزش فست فود و آموزش پیتزا نیز برای شما جالب خواهند بود.
در کنار باریستایی یک مدیر بخش سرد بار هم داریم که بارتندر نام دارد و آماده سازی و سرو نوشیدنی های سرد را توسط ابزارهایی مثل شیکر، جیجر، مادلر، بار اسپون و استرینر به عهده دارد.
همانطور که در باریستا عکس مشاهده می کنید لباس باریستا معمولا از دیگر کارکنان کافه متمایز و قابل تشخیص است. بیشتر کافی شاپ ها برای نشان دادن دستگاه اسپرسو خود، از این واژه استفاده می کنند.
برای آشنایی بیش تر با شغل باریستایی و آشنایی با مراحل باریستا شدن، با ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
کار باریستا چیست
وظایف باریستا در کافه چیست؟ در آمریکا باریستا کافه فقط متخصص تهیه قهوه است؛ اما در ایتالیا دایره کار او گسترده تر است و شامل خرید دانه مناسب، آسیاب آن دانه ها، تعیین میزان پودر قهوه یا همان هر مدل قهوه و فشرده کردن قهوه برای گرفتن یک شات می باشد.
یک باریستا معمولا با ذائقه های مختلف آشناست، پس می تواند با انتخاب درست نوع و درجه رُست دانه، بهترین نوشیدنی را برای مشتریان آماده کند.
علاوه بر این باریستای کافه با تمام امکانات و قابلیت های اسپرسوساز حرفه ای (چه دستی و چه نیمه یا تمام اتوماتیک) آشنا است؛ زیرا اساسی ترین ابزار کار باریستا این دستگاه است.
اما دایره مهارت های یک باریستای حرفه ای به این ها محدود نمی شود؛ یک باریستا می تواند کیفیت و طعم قهوه را تشخیص دهد، در سطح حرفه ای، تخصص لازم برای ترکیب انواع قهوه بر اساس سلیقه مشتری را دارد، با انواع مختلف آسیاب کردن قهوه جهت مصارف مختلف آشناست، در تهیه فوم شیر برای نوشیدنی هایی با پایه اسپرسو (کاپوچینو، کافه لاته و …) توانمند است و در تهیه لاته آرت و تهیه انواع نوشیدنی سرد کافی شاپ بر پایه قهوه نیز متخصص است.
برای باریستا شدن چه باید کرد
چگونه باریستا شویم؟ تا به اینجا متوجه شدید که باریستا چه شغلیه و چه وظایفی بر عهده دارد. حال برای پاسخ به سوال چگونه باریستا حرفه ای شویم، می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- آشنایی با قهوه: برای تبدیل به یک باریستا حرفه ای ابتدا باید یک دانش پایه در مورد قهوه کسب کنید. اطلاعات مورد نیاز در رشته باریستا شامل آشنایی با انواع دانه ها، فرآیند خشک کردن، نحوه آسیاب کردن و نقش هر عنصر در ایجاد طعم های مختلف قهوه را بدست آورید.
- شرکت در دوره های آموزشی: برای یادگیری مهارت های تهیه قهوه و تکنیک های باریستا، می توانید در دوره های آموزش باریستا رایگان شرکت کنید. دوره های کافی شاپ و باریستا معمولا شامل مباحثی مانند تهیه اسپرسو، استفاده از ماشین های قهوه ساز و هنر تزیین قهوه می شوند.
- تمرین عملی: بیشترین یادگیری در عمل اتفاق می افتد. برای باریستا شدن فرد باید پس از گذراندن دوره باریستا تخصصی، مدتی نیز مشغول به کار تجربی و تمرین فراوان باشد. بنابراین، پس از آموزش تئوری، شروع به تمرین در محیط عملی کنید. این امر شامل تهیه قهوه با استفاده از دستگاه های مختلف، تنظیمات آب و قهوه، و تزیین نوشیدنی ها نیز می شود.
- آشنایی با تجهیزات: باریستا باید با ماشین های قهوه ساز، آسیاب ها، دستگاه های بخار و سایر تجهیزات کافی آشنا باشد. یادگیری نحوه تنظیم این تجهیزات و حفظ و نگهداری آن ها نیز اهمیت دارد.
- هنر تزیین (لاته آرت): باریستاها معمولا هنر تزیین نوشیدنی ها را نیز یاد می گیرند. این شامل ایجاد طرح های مختلف با شیر در قهوه، استفاده از پودر کاکائو و تزیین سطح قهوه با الگوهای خاص است.
- توسعه مهارت های ارتباطی: باریستا باید توانایی برقراری ارتباط مثبت با مشتریان را داشته باشد. مهارت های ارتباطی قوی و توجه به جزئیات در ارائه خدمات باریستا به مشتریان از جنبه های اساسی این شغل محسوب می شوند.
- بازاریابی شخصی: پس از به دست آوردن مهارت های لازم، اهمیت بازاریابی شخصی در افزایش مشتریان و تبیین توانمندی های خود برجسته می شود. ممکن است شما در کافه ها یا رستوران های کوچک شروع کنید و سپس با توسعه تجربه خود، به مکان های بزرگتر و معتبرتری پیوسته شوید.
به یاد داشته باشید که مهم ترین عامل برای تبدیل شدن به یک باریستای حرفه ای و همچنین موفق شدن در شغل بارستا، علاوه بر دانش و تخصص، تعهد، علاقه و استمرار است. یک باریستا هیچگاه از یادگیری دست برنمی دارد و می تواند از خلاقیت و سرعت عملش به خصوص در زمان های شلوغ کاری استفاده کند.
لازم به ذکر است که اگر به کار باریستا فست فود یا باریستا قنادی نیز علاقه مند هستید و می خواهید در این زمینه یک باریستا کار حرفه ای شوید، می توانید با مشاورین ما تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را جهت ورود به این صنعت کسب کنید.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید تبدیل به یک باریستای حرفه ای شود و از این طریق درآمد کسب کنید، پیشنهاد می کنیم در دوره آموزش باریستا مجتمع آریا تهران شرکت کرده و مهارت های خود را در این زمینه تقویت کنید.
چه کسی می تواند باریستا باشد
هر کسی که به تهیه قهوه علاقه دارد و تمایل به یادگیری باریستا و مهارت های مربوط به این حرفه دارد، می تواند باریستا شود. این شغل برای افرادی که به دنیای قهوه، هنر تهیه نوشیدنی ها و ارتباط مثبت با مشتریان علاقه دارند، مناسب است.
شغل باریستا مناسب علاقه مندانی است که می توانند چندین کار همزمان را انجام دهند و انعطاف پذیری بالایی داشته باشند.
برای باریستا شدن فرد باید بتواند انواع مختلف قهوه ها را درست کند؛ یعنی پیش نیاز اساسی این شغل، گذراندن دوره های تخصصی باریستایی و تمرین و تجربه زیاد دارد. باریستا در این مسیر نباید هیچگاه از یادگیری خسته شود و همواره باید ابتکار عمل داشته باشد.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید طرز تهیه انواع آبمیوه های طبیعی و کافی شاپی را یاد بگیرید، به صفحه آب میوه های طبیعی کافی شاپ مراجعه کنید.
حقوق باریستا
در ساده ترین حالت ممکن، حقوق باریستا در ایران بر اساس پایه حقوق وزارت کار محاسبه می شود ولی حقیقت این است که بسته به موقعیت جغرافیایی کافه، وسعت آن و تعداد پرسنل، کیفیت کار باریستا و ساعت کاری باریستا، این که شیفت کاری باریستا صبح باشد یا بعد از ظهر و در تایم پیک، حقوق یک باریستا می تواند متفاوت باشد. در ادامه عوامل موثر بر حقوق باریستا ۱۴۰۲ (باریستا حقوق) را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
- موقعیت جغرافیایی: در شهرها یا مناطق با هزینه زندگی بالا، حقوق باریستا نی نی سایت معمولا بیشتر است تا با شرایط اقتصادی و زندگی تطابق داشته باشد.
- نوع کافه یا رستوران: حقوق باریستا در تهران در کافه ها یا رستوران های لوکس تر، ممکن است بیشتر باشد. همچنین، کافه های معروف تر ممکن است به باریستاها حقوق بیشتری پرداخت کنند.
- تعداد ساعات کاری: یکی از عوامل موثر در حقوق باریستا در آلمان، میزان ساعت کاری می باشد. برخی باریستاها به صورت پاره وقت کار می کنند و برخی دیگر تمام وقت. تعداد ساعات کاری در هفته می تواند تاثیر مستقیم بر حقوق داشته باشد.
- تجربه باریستا: باریستاهای با تجربه معمولا می توانند از حقوق بالاتری برخوردار شوند. تجربه و مهارت های آنها در تهیه قهوه و ارائه خدمات به مشتریان ارزش زیادی دارد.
- ساعات کاری پیک: اگر باریستا در ساعات پیک کار کند (مثل صبحانه یا زمان های افتابی)، حقوق آنها ممکن است بیشتر باشد.
- مزایا و فواید: برخی از کافه ها ممکن است به باریستاها فواید اضافی مثل بیمه، تخفیفات برای نوشیدنی ها و غذاها، یا امکانات دیگر ارائه دهند که باید در محاسبه کل درآمد در نظر گرفته شود.
توصیه می شود که هر کسی که قصد دارد به عنوان باریستا کار کند، با صاحبان کافه یا رستوران مورد نظر تماس گرفته و در مورد شرایط کاری و حقوق جزئیات بیشتری بپرسد. همچنین، در اغلب کشورها، حداقل دستمزد و شرایط کاری توسط وزارت کار تعیین می شود که می تواند به عنوان مرجعی برای تعیین حداقل حقوق باریستا مورد استفاده قرار گیرد.
پیشنهاد ویژه: اگر به تهیه انواع کیک های کافی شاپی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم در کلاس های آموزش کیک های کافی شاپی مجتمع آریا تهران شرکت کنید.
حقوق باریستا در کانادا
حقوق باریستا در کانادا، حقوق باریستا در عمان، حقوق باریستا در ترکیه، حقوق باریستا در دبی، حقوق باریستا در آلمان و… نیز مانند سایر کشورها، تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. این عوامل شامل مکان کار، سابقه کار، اندازه کافه یا رستوران و قوانین کاری می شوند. در کل، در کانادا، حقوق به شکل حداقلی (حقوق پایه) تعیین می شود و از آنجا به بالا قابل تعدیل است.
خصوصیات باریستا
تیپ شخصیتی باریستا چگونه است؟ برای موفقیت در شغل باریستا، تیپ شخصیتی مهم است که با مواقع چالش برانگیز و متغیر در این حوزه سازگار باشد. در زیر، تعدادی از ویژگی های شخصیتی که ممکن است برای باریستا مفید باشد، ذکر شده اند:
- اهل ارتباطات و مهارت های اجتماعی: یکی از مهم ترین خصوصیات باریستا، توانایی برقراری ارتباط موثر با مشتریان است. افرادی که اهل گفت و گو و ارتباطات هستند، در این حوزه موفق ترند.
- حوصله و صبر: یک باریستا خوب باید با حوصله عمل کند. در ساعات پرفشار و در مواقعی که تعداد مشتریان افزایش می یابد، حوصله و صبر ضروری است. باریستاهای صبور می توانند با شرایط متغیر و تحمیل فشار بهتر کنار بیایند.
- دقت به جزئیات: توجه به جزئیات در تهیه نوشیدنی ها و تزیین آن ها اهمیت دارد. افراد دقیق و با دقت در کارهای خود می توانند تجربه لذت بخشی از قهوه را ارائه دهند.
- هنر تزیین (لاته آرت): اگر شما به هنر و زیبایی علاقه مند هستید و توانایی در ایجاد طرح های زیبا در قهوه را دارید، مهارت لاته آرت می تواند تجربه شغل باریستا را برایتان جذاب تر کند.
- مهارت در مدیریت زمان: باریستا باید توانایی مدیریت زمان و تنظیم کارها را داشته باشد. توانایی مدیریت زمان برای تهیه نوشیدنی ها به صورت سریع و با کیفیت مهم است.
- اهل یادگیری و به روزرسانی مهارت ها: صنعت قهوه در حال تغییر و به روزرسانی است. افرادی که به یاد گرفتن باریستا و به روزرسانی مهارت های خود علاقه مندند، موفق تر هستند.
هرچند که این ویژگی ها می توانند موفقیت را در حرفه باریستا تسهیل کنند، اما اهمیت دیگری نیز دارد و آن این است که مطمئن شوید این حرفه با علاقه و اهمیت شخصیتی شما سازگار است.
دوره های لازم برای باریستا
مهم ترین دوره باریستا چیست؟ دوره های آموزشی برای باریستا می توانند در سطوح مختلفی، از مقدماتی تا پیشرفته ارائه شوند. این دوره ها به آموزش مهارت های لازم برای تهیه قهوه، مدیریت تجهیزات و ارتباط با مشتریان می پردازند. اگر می خواهید بدانید مهم ترین دوره های شغل باریستایی چیست، در زیر، چند دوره آموزشی مرتبط با حوزه باریستا ذکر شده است:
دوره مقدماتی باریستا: دوره آموزش مقدماتی، یک دوره آکادمیک جهت آشنایی با ویژگی های قهوه است. این ویژگی ها شامل: زمان کشت، محل کشت، منطقه ای که قهوه در آن کشت می شود، آشنایی با ابزار و دستگاه های سرو قهوه (مثل دستگاه اسپرسوساز، قهوه ساز، ایبریک، فرنچ پرس، موکاپات،…)، آشنایی با نوشیدنی های قهوه از جمله اسپرسو، لاته، کاپوچینو و … می باشد.
دوره پیشرفته باریستا: دوره آموزش پیشرفته دوره ای عملی برای کار با دستگاه ها و آماده سازی انواع نوشیدنی ها است. مثلا هنرجو باید بتواند اسپرسو، لاته آرت، قهوه ترک، کاپوچینو و همچنین کف دادن شیر را تمرین کند و یاد بگیرد.
دوره آموزش اسپرسو: دوره آموزش اسپرسو شامل تکنیک های تهیه اسپرسو با دقت و کیفیت، تنظیمات دستگاه اسپرسو و مدیریت فشار می باشد.
دوره هنر لاته آرت: در این دوره آموزشْ هنرجو می تواند به تمامی تکنیک های هنری برای تزیین سطح قهوه با شیر و همچنین ایجاد طرح های زیبا و خاص بر روی قهوه مسلط شود.
دوره آموزش قهوه های خاص: این دوره شامل مباحثی از جمله آشنایی با قهوه های خاص و روش تهیه آن ها، مانند قهوه ترکی، فرانسوی، یا ایتالیایی می باشد.
دوره مدیریت زمان و خدمات به مشتریان: این دوره به شما مدیریت زمان در شرایط پرفشار و همچنین ارتقاء مهارت های ارتباطی با مشتریان را آموزش می دهد.
دوره مدیریت مالی در صنعت باریستا: این دوره شامل آموزش مباحث مالی مرتبط با کسب و کارهای کوچک و متوسط و مدیریت موجودی و هزینه ها می شود.
چگونه مدرک باریستا بگیریم
مدارک و گواهی نامه هایی که از طریق دوره های آموزشی یا آزمون ها کسب می شوند، می توانند به شما کمک کنند تا مهارت های باریستا خود را تایید کرده و به عنوان یک باریستا حرفه ای کافه در این حوزه شناخته شوید.
حال این سوال ایجاد می شود که چگونه مدرک باریستا بگیریم؟ در پاسخ باید گفت که شما می توانید با شرکت در دوره های آموزش باریستا مجتمع فنی حرفه ای آریا تهران و قبولی در آزمون، مدرک باریستا فنی و حرفه ای دریافت کرده و در کوتاه تین زمان وارد بازار کار شوید.
مهارت های تخصصی باریستا
مهارت های تخصصی باریستا کار چیست؟
- توانایی تشخیص انواع قهوهها
- تشخیص کیفیت و طعم دانه قهوه
- حفظ بودن تمامی دستورالعملها و تکنیکها
- تهیه قهوه اسپرسو
- آشنایی با کلمات تخصصی حوزه کاری
- تهیه فوم شیر
- کار با انواع دستگاّهها
- تهیه لاته آرت، رست قهوه و تهیه نوشیدنیهای سرد بر پایه قهوه
- طعم شناسی و مهارت ایجاد طعمهای جدید
- توانایی دم آوری قهوههای نسل دوم و سوم
- توانایی اجرای انواع روشّهای لاته آرت
- و …
مهارت های نرم باریستا
مهم ترین مهارت های نرم باریستا کافه چیست؟
- مهارت انجام چندین کار به صورت همزمان
- انعطافپذیری بالایی
- توانایی ارتباط برقرار کردن با مشتریان
- سرعت عمل و خلاقیت
- اداره سفارشها در زمانهای شلوغ کاری
- باجذب مشتری با خدمات و محصولات جدید
- مدیریت و هماهنگی کارکنان
دانش عمومی لازم برای یک باریستا
دانش ابتدای برای شغل باریستایی چیست؟
- خدمات مشتریان
- بازاریابی و فروش محصول تخصصی
- ادبیات فارسی
- ادبیات تخصصی رشته
- نظارت و مدیریت
- ایمنی و سلامت عمومی
- تولید مواد غذایی
وظایف یک باریستا
- خریداری دانه قهوه مناسب و آسیاب آنها
- تعیین دوز قهوه برای هر شات
- فشرده کردن قهوه برای گرفتن یک شات
- تهیه انواع قهوه تکنیک صحیح
- رعایت استاندارهای بهداشتی
- کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی
فرق باریستا و بارتندر
تا به اینجای مطالب به طور کامل توضیح دادیم که باریستا به چه معناست، حال یکی از سوالات مهمی که ممکن است برای بسیاری از کاربران مطرح شود این است که فرق باریستا و بارتندر در چیست؟ درواقع باید بگوییم که باریستا یا بارتندر دو حرفه متفاوت هستند و در دو حوزه مختلف فعالیت می کنند. در ادامه، به برخی از تفاوت های اصلی بین باریستا و بارتندر اشاره می شود:
تفاوت باریستا و بارتندر در حوزه کاری:
- باریستا: اصطلاح باریستا عمدتا به افرادی اطلاق می شود که در زمینه تهیه و ارائه نوشیدنی های قهوه فعالیت می کنند. این امر شامل تهیه انواع اسپرسو، لاته، کاپوچینو و سایر نوشیدنی های قهوه می شود.
- بارتندر: بارتندر به کسانی اطلاق می شود که در صنعت نوشیدنی های الکلی مشغول به کار هستند. آنها مسئول تهیه و ارائه نوشیدنی های الکلی هستند.
تفاوت باریستا و بارتندر در نوشیدنی ها:
- باریستا: مهمترین تخصص بازیستا در تهیه و ارائه قهوه و نوشیدنی های مشتق شده از قهوه می باشد.
- بارتندر: بارتندر نوشیدنی های الکلی را تهیه و ارائه می دهد. این شامل مخلوط کردن مواد مختلف، استفاده از میکسرها، ایجاد کوکتل های خاص و ارائه مشروبات الکلی با تزیینات مختلف می شود.
تفاوت باریستا و بارتندر در مهارت ها:
- باریستا: مهارت های باریستا بیشتر در زمینه تهیه و ارائه قهوه و هنر تزیین قهوه (لاته آرت) است.
- بارتندر: بارتندر نیازمند مهارت های ترکیب و مخلوط کردن مواد مختلف، مهارت های ارتباطی برای برقراری تعامل با مشتریان و همچنین توانایی در ارائه پیشنهادات به مشتریان در زمینه نوشیدنی های الکلی است.
تفاوت باریستا و بارتندر در محیط کار:
- باریستا: عمدتا در کافه ها، رستوران ها یا مکان های مخصوص قهوه فعالیت می کنند.
- بارتندر: می توانند در هتل ها، بارها، کلوپ ها، یا رستوران ها کار کنند.
تفاوت باریستا و بارتندر در ساعات کاری:
- باریستا: معمولا از صبح تا شب در کافه ها و رستوران ها فعالیت می کنند.
- بارتندر: ساعات کاری بارتندرها معمولا شامل شبانه روزی و ساعات پس از ظهر است، زیرا بیشتر مشتریان در این ساعات به بارها و کافه ها مراجعه می کنند.
در کل باریستا بارتندر دو حرفه متفاوت با تخصص های خود هستند که هرکدام نقش مهمی در ارائه خدمات در صنعت خود دارند. همچنین، ممکن است در برخی مکان ها افرادی به نام “باریستندر” که همزمان در تهیه قهوه و نوشیدنی های الکلی مشغول به کار هستند، وجود داشته باشند.
باریستا و ویتر چیست
در پاسخ به سوال باریستا و ویتر چیست، باید بگوییم که باریستا و ویتر (Waiter) دو حرفه مختلف در صنعت خدمات هتل و رستوران هستند، هرکدام با وظایف و مهارت های خاص خود. در زیر به تفاوت ها بین این دو حرفه اشاره خواهیم کرد:
باریستا:
- تخصص اصلی: باریستا به تهیه و ارائه نوشیدنی های قهوه متمرکز است. این شامل تهیه اسپرسو، لاته، کاپوچینو و سایر نوشیدنی های مشتق شده از قهوه می شود.
- مهارت ها: دانش در زمینه انواع دانه های قهوه، دستگاه های قهوه ساز، تنظیمات دستگاه اسپرسو، توانایی لاته آرت (تزیین قهوه با شیر) و تجهیزات مرتبط با قهوه.
- محل کار: معمولا در کافه ها یا مکان های مختص به تهیه و ارائه قهوه کار می کنند.
- تعامل با مشتریان: باریستا با مشتریان مستقیما در ارتباط هستند و نیاز به مهارت در برقراری ارتباط مثبت با آنها دارند.
ویتر (Waiter):
- تخصص اصلی: ویتر به ارائه خدمات غذایی به مشتریان در رستوران یا هتل متمرکز است.
- این شامل پذیرش سفارشات، ارائه منو، سرو غذا و نوشیدنی، تعویض پارچ و دیگر خدمات مرتبط با خوراکی ها می شود.
- مهارت ها: توانایی یادگیری منو و توضیح دادن آن به مشتریان، مهارت در حمل و نقل ظروف و غذا، مدیریت زمان برای خدمت به چندین میز به طور همزمان و مهارت در مدیریت سفارشات.
- محل کار: در رستوران ها، هتل ها، کافه ها و سایر مکان های ارائه خدمات غذایی.
- تعامل با مشتریان: ویترها باید با مشتریان در تمام مراحل ارائه خدمات در تعامل باشند. این شامل پذیرش سفارش، پاسخ به سوالات مشتریان و ارائه خدمات با کیفیت به آنها می شود.
در کل، باریستا و ویتر دو حرفه مهم در صنعت خدمات هستند که هرکدام نقش خود را در ارائه تجربه بهتر به مشتریان دارند.
باریستا رستوران چیست
باریستا رستوران چیست؟ در معنی باریستا در رستوران، می توان گفت که باریستا رستورانی فردی است که در آشپزخانه یا قسمت خدمات یک رستوران مشغول به تهیه نوشیدنی های قهوه و سایر نوشیدنی های مشابه می شود.
این افراد علاوه بر تهیه قهوه، ممکن است در تهیه و ارائه نوشیدنی های گرم و سرد، تهیه دمنوش ها و گاهی حتی در هنر لاته آرت (تزیین قهوه با شیر) مهارت داشته باشند. وظایف باریستا رستوران ممکن است عبارت باشد از:
- تهیه نوشیدنی های قهوه: تهیه اسپرسو، لاته، کاپوچینو و سایر نوشیدنی های قهوه.
- تهیه نوشیدنی های گرم و سرد: تهیه چای، شوکلاته گرم، موکا، آمریکانو و سایر نوشیدنی های گرم یا سرد.
- تهیه دمنوش ها: تهیه انواع دمنوش ها و چای های گیاهی.
- خدمت به مشتریان: ارائه خدمات به مشتریان با مهارت و حرفه ای.
- نگهداری تجهیزات: نظافت و نگهداری دستگاه ها و تجهیزات مرتبط با تهیه نوشیدنی ها.
- استفاده از مهارت های لاته آرت: ایجاد طرح های زیبا و هنری روی قهوه با استفاده از شیر.
- تعامل با آشپزخانه: هماهنگی با تیم آشپزخانه برای ارائه بهترین خدمات به مشتریان.
- مدیریت موجودی مواد اولیه: نظارت بر موجودی مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه نوشیدنی ها.
- توسعه منو: مشارکت در ایجاد نوشیدنی های جدید و به روزرسانی منو.
باریستا رستوران با توجه به نوع رستوران و منوی آن می تواند دارای مهارت های مختلفی باشد و در تضاد با باریستاهایی که صرفا در مکان های مختص قهوه فعالیت می کنند، مهارت های گسترده تری را نشان دهد.
کمک باریستا چیست
کمک باریستا چیست؟ کمک باریستا یا استند باریستا، شخصی است که به باریستا (کسی که قهوه تهیه و ارائه می دهد) در فعالیت های روزانه اش کمک می کند. این نقش به تازگی در برخی مکان های سرویس قهوه و کافه مشاهده می شود و هدف آن تسهیل در عملکرد و ارتقاء سطح خدمات به مشتریان است.
باریستا به انگلیسی
باریستا به انگلیسی به معنای Barista می باشد. علاوه بر این باریستا به آلمانی و باریستا به فرانسوی barista نیز می شود. اگر می خواهید بدانید barista چیست، به ابتدای مقاله مراجعه نمایید.
جمع بندی
امروزه حرفه باریستا به یکی از مشاغل محبوب و پردرآمد در اکثر کشورها تبدیل شده است و به همین خاطر تقاضای بسیاری در سراسر کشور دارد. از این رو ما در این مقاله سعی کرده ایم به تمامی سوالات شما از جمله معنی باریستا ینی چی، شغل باریستا یعنی چی (شغل باریستا چیه)، خصوصیات باریست چیست، وظایف مهم باریستا چیست، چالش های شغل باریستا چیست، باریستا گرم است یا سرد و… پاسخ کاملی بدهیم.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر به مطالعه این مقاله علاقمند بودید می توانید مقاله دسر های بین المللی را نیز مطالعه کنید.
سوالات متداول
همانطور که در قسمت باریستا کافه یعنی چه گفته شد، باریستا کلمه ای است که اصطلاحا به فردی اطلاق می شود که مسئول تهیه و سرویس قهوه و نوشیدنی های مشابه در کافه یا رستوران است. باریستا مهارت های تخصصی در زمینه تهیه قهوه و سایر نوشیدنی ها را دارد و به عنوان یک کارشناس در این حوزه شناخته می شود.
مهمترین چالش پیش روی یک باریستا مسئولیت حفظ سلامت مشتریان و رضایت آنان است. به این ترتیب باریستا باید از کیفیت مواد اولیه مطمئن باشد و در ضمن به سلیقه و نظر مشتریان احترام بگذارد. در این راه ممکن است با افراد پرخاشگر دچار کشمش شود که کنترل این اوضاع نیز به انعطاف پذیری زیادی نیاز دارد.
یکی از مهم ترین موارد می تواند آلودگی صوتی مداوم در محیط کافی شاپ باشد و پس از آن فضای کار محدود و دمای نامناسب محیط کار در همه زمان ها می تواند روی میزان کار باریستا و فعالیت جسمانی او اثرگذار باشد. پس پیش از شروع این کار حتما به این موارد توجه کنید و با درنظر گرفتن همه سختی های کار، وارد این حوزه شوید.
مانند بیشتر شغل هایی که مربوط به محیط آشپزخانه و پخت و پز هستند، باریستا نیز به صورت مداوم در معرض خطر سوختگی، بریدگی و در موارد نادری گازگرفتگی می باشد. پس حتما باید در رعایت نکات ایمنی پیشرو و دقیق باشید تا میزان خطرات احتمالی برای خود و دیگران را به حداقل برساند.
سجاد راستین –
یک باریستا کار یک هنرمند است نباید با دید کارگر به این حرفه نگاه کرد نباید حقوق قانون کار داشته باشد باید بر اساس هنر توانایی و استعداد و سرعت عمل او حقوق تعلق گیرد حداقل درامد باید از قانون کار بیشتر باشد