همانطور که می دانید یکی از مهم ترین و اساسی ترین سیستم یک کسب و کار، سیستم حسابداری می باشد که به منظور افزایش بازدهی، کاهش میزان خطا، تسهیل در تنظیم گزارشات قانونی، تجزیه و تحلیل دقیق و صحیح شرایط مالی و… مورد استفاده قرار می گیرد. اگر شناخت و اطلاعات کافی درباره اهداف و کاربرد سیستم حسابداری ندارید و می خواهید بدانید انواع سیستم حسابداری چیست و چه کاربردی دارد، تا انتهای این صفحه با ما همراه باشید.
آنچه در این پست می خوانید :
سیستم حسابداری چیست
سیستم حسابداری چیست و چه کاربردی دارد؟ سیستم حسابداری، شبکه ای از اجزاء به هم پیوسته ای است که تراکنش های مالی یک مجموعه را به صورت گزارش ارائه می دهد. در تعریف سیستم حسابداری باید بگوییم که سیستم حسابداری شامل تمام فعالیت های جمع آوری اطلاعات مالی است که پس از پردازش کردن این اطلاعات، گزارش هایی به تصمیم گیرندگان مجموعه ارائه می دهد که در تصمیم گیری ها به این مدیران جهت دهد. این گزارش های ارائه شده می توانند بسیار ساده و در چند صفحه راهنما خلاصه شوند و یا می توانند بسیار پیچیده و گسترده باشند.
پیشنهاد ویژه:اگر می خواهید صفر تا صد حسابداری را یاد بگیرید و با کسب مهارت و آموزش های تخصصی در این زمینه مشغول به کار شوید و کسب درآمد داشته باشید، پیشنهاد می کنیم از دوره حسابداری آریا تهران استفاده کنید. آموزشگاه حسابداری آریا تهران به عنوان بهترین آموزشگاه حسابداری در تهران و ایران شناخته شده است و شما می توانید با شرکت در دوره های آموزش حسابداری علاوه بر کسب مهارت های تخصصی توسط اساتید متخصص این حوزه، مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید و آمادگی های لازم را جهت ورود به بازار کار کسب نمایید.
همانطور که می دانید در شرکت ها و کسب و کارهای بزرگ، به دلیل حجم بالای صورت حساب ها، ثبت گزارش های مالی دشوار به نظر می رسد؛ از این رو انتخاب یک سیستم حسابداری مناسب و کارآمد، می تواند انجام امور مالی را ساده و راحت تر کند، به همین دلیل سیستم حسابداری یکی از ضرورت های مهم در مدیریت مالی شرکت ها به شمار می رود.
با استفاده از یک سیستم حسابداری قوی و صرفه جویی در زمان، می توانید تاثیر بسزایی در رشد و پیشرفت کسب و کار خود داشته باشید. از طرفی دیگر، استفاده از سیستم حسابداری ابری، میزان خطاهای احتمالی انسانی را به حداقل رسانده و اطلاعات بسیار دقیق تری از وضعیت مالی را در اختیار مخاطبان خود قرار داده است.
پیشنهاد می کنیم برای یادگیری بیشتر قبل از ادامه خواندن این مقاله حتما مقاله حسابداری چیست را مطالعه فرمایید. تا با انواع حسابداری آشنا باشید.
انواع سیستم های حسابداری
انواع سیستم حسابداری چیست؟ همانطور که گفتیم سیستم حسابداری به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که در یک شرکت یا سازمان برای امور مالی و فرایندهایی مانند هزینه و درآمد انجام می گردد. در حالت کلی انواع سیستم های حسابداری به دو دسته سیستم حسابداری دستی و سیستم حسابداری مکانیزه تقسیم بندی می شود که در ادامه به توضیح مفصل هر یک می پردازیم.
پیشنهاد ویژه: همانطور که می دانید رشته حسابداری مالیاتی یکی از رشته های پرکاربرد حسابداری است. اگر به دنبال آموزش کامل و جامع قوانین حسابداری مالیاتی از صفر تا صد هستید، پیشنهاد می کنیم از کلاس آموزش حسابداری مالیاتی مجموعه آریا تهران استفاده کنید.
سیستم حسابداری دستی
سیستم حسابداری دستی یکی از انواع سیستم حسابداری است که همانطور که از نامش پیداست، از قلم، کاغذ و حافظه حسابدار، برای ثبت گزارشات امور مالی استفاده می شود که تا قبل از ظهور سیستم های کامپیوتری، در بسیاری از شرکت ها و سازمان ها رایج بود.
در این روش معمولا مجموعه ای از درآمدها و هزینه ها آماده و سپس در دفاتر کل و دفاتر معین ثبت می شد. در روش سیستم حسابداری دستی، از کار انبوهی از فاکتورهای دستی و زونکن ها برای ثبت اطلاعات مالی و اسناد تجاری در قفسه هایی مخصوص که به این کار اختصاص داده شده بود نگهداری می گردید.
بدون شک با گسترش و توسعه کسب و کار این شیوه از فعالیت سخت و دشوار بود و افراد مجبور بودند از نیروی انسانی بیشتری برای مدیریت مالی کسب و کار خود استفاده کنند.
پیشنهاد ویژه: نرم افزار هلو یکی از بهترین و کاربردی ترین انواع نرم افزارهای حسابداری است که در بسیاری از سازمان ها و شرکت ها استفاده می شود. اگر می خواهید مهارت های تخصصی مربوط به نرم افزار هلو را از پایه تا پیشرفته یاد بگیرید، پیشنهاد می کنیم در دوره نرم افزار هلو شرکت کنید. همچنین اگر علاقه مند به یادگیری صفر تا صد نرم افزار سپیدار هستید، می توانید از محتوای دوره آموزش نرم افزار سپیدار استفاده کنید.
سیستم حسابداری مکانیزه
با توسعه و پیشرفت فناوری های کامپیوتری و گسترش انواع سخت افزارها و نرم افزارهای مختلف، ، فرایندهای مالی و مالیاتی با استفاده از سیستم حسابداری مکانیزه یا سیستم حسابداری کامپیوتری، دچار تحول و دگرگونی بزرگی شد.
امروزه رایانه ها، ثبت و ورود اطلاعات را برای افراد بسیار ساده تر و راحت تر کرده اند. همچنین با گسترش نرم افزارهایی مانند اکسل، هلو، سپیدار و… تحول بسیار اساسی در کسب و کارها رخ داد.
پیشنهاد ویژه: یکی از مهم ترین بخش های واحد حسابداری هر کسب و کار چه بزرگ و چه کوچک، قسمت حسابداری حقوق و دستمزد می باشد. از این رو آموزشگاه حسابداری آریا تهران برای علاقه مندان به یادگیری این نوع حسابداری، اقدام به برگزاری بهترین و کامل ترین دوره حقوق و دستمزد نموده است که زیرنظر اساتید متخصص و مجرب برگزار می شود. جهت شرکت در این دوره کاربردی، بر روی لینک کلیک کنید.
امروزه با ثبت یک فاکتور می توانیم با کمک رایانه دفاتر کل و دفاتر معین را تکمیل کرده و فرایندهای مالی را با سرعت و دقت بیشتری پیش ببریم. بدون شک در این روش به نیروی انسانی کم تر و حتی با مهارت کم تری نیاز خواهد بود.
پیشنهاد ویژه: شما می توانید برای شناخت توانایی خود و محک زدن اطلاعات خود در آزمون آنلاین حسابداری آموزشگاه آریا تهران شرکت کنید. ما در بهترین سایت حسابداری ایران دور هم جمع شده ایم تا بهترین خدمات آموزش حسابداری را در قالب آموزش های رایگان و برگزاری دوره های آموزشی بازار کار در دسترس شما عزیزان قرار دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر حتما از بهترین مقالات حسابداری رایگان آموزشگاه بزرگ آریا تهران استفاده کنید.
انواع سیستم های حسابداری بر اساس عملکرد
سیستم های حسابداری بر اساس نوع عملکردی که دارند در سه دسته مختلف طبقه بندی می شوند. عملکردهای مختلف سیستم های حسابداری عبارتند از:
- عملکرد اطلاعاتی
- عملکرد کنترلی
- عملکرد خدماتی
عملکرد اطلاعاتی
این مورد مهم ترین عملکرد است. جمع کردن اطلاعات مالی زیر مجموعه عملکرد اطلاعاتی محسوب میشود که پایه اصلی شروع عملیات سیستم حسابداری است.در این خصوص می توانید مقاله حسابداری مالی چیست را مطالعه کنید.
عملکرد کنترلی
در عملکرد کنترلی، مدیران از اطلاعات جمع آوری شده در سیستم اطلاعاتی برای برنامه ریزی و پیش برد سازمان استفاده می کنند.
پیشنهاد ویژه: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حسابداری مدیریت شرکت ها و سازمان ها، می توانید مقاله حسابداری مدیریت چیست را مطالعه کنید.
عملکرد خدماتی
عملکرد خدماتی مربوط به تعهدات کارکنان و کارفرمایان و یا حتی تعهدات دو مجموعه نسبت به هم است. موقع انجام یک معامله، هر یک از طرفین تعهداتی دارند که باید انجام شود و این تعهدات نوعی سیستم حسابداری با عملکرد خدماتی تشکیل می دهند.
انواع سیستم های حسابداری بر اساس کاربرد
همانطور که می دانید کاربرد هر یک انواع سیستم های حسابداری متفاوت است و از این رو انواع سیستم های حسابداری از نظر کاربرد به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند. انواع سیستم های حسابداری بر اساس کاربرد عبارتند از:
- سیستم حسابداری خدماتی
- سیستم حسابداری فروشگاهی
- سیستم حسابداری پیمانکاری
- سیستم حسابداری تولیدی
- سیستم حسابداری بازرگانی
پیشنهاد ویژه: حسابداری پیمانکاری یکی از انواع حسابداری است که با مراجعه به صفحه حسابداری پیمانکاری می توانید با انواع آن آشنا شوید. همچنین با مراجعه به صفحه حسابداری بازرگانی، می توانید درباره حسابداری بازرگانی که از زیر شاخه های حسابداری می باشد، اطلاعات کاملی بدست آورید.
اهداف سیستم حسابداری
اهداف سیستم حسابداری را می توان به دو دسته تقسیم نمود:
- ارائه دادن گزارشات برای فعالیت های مطابق قانون
- ارائه گزارشاتی برای کمک کردن و جهت دادن به تصمیم گیری مدیران و ذی نفعان.
در جهت این دو اهداف سیستم حسابداری، دو نوع فعالیت عمده یعنی پردازش اطلاعات و پردازش مبادلات باید انجام گیرند. پردازش مبادلات به وسیله ثبت های اساسی حسابداری صورت می گیرد و پردازش اطلاعات حسابداری در واقع همان ارائه اطلاعات مربوط به موقعیت موسسه است.
پیشنهاد ویژه: اگر به یادگیری حسابداری علاقمند هستید حتما در دوره حسابداری بازار کار مجتمع فنی آریا تهران شرکت کنید. تا در کنار یادگیری اصول حسابداری مدرک معتبر و قابل ترجمه دریافت نمایید.
ویژگی های سیستم حسابداری
انواع سیستم های حسابداری مورد استفاده در سازمان ها با مزایا و قابلیت های گسترده خود، امروزه در تمامی کسب و کارها و شرکت ها مورد استفاده قرار گرفته است. برخی از ویژگی های سیستم حسابداری به شرح زیر می باشد:
ورود اطلاعات با ضریب خطای کم تر
انواع سیستم حسابداری کامپیوتر یا مکانیزه، در ورود اطلاعات نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. این سیستم با فرم ها و چهارچوب هایی که در اختیار کاربران خود قرار می دهد، می توانند امکان بروز خطا هنگام ورود اطلاعات را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید بدانید حقوق و درآمد یک حسابدار چقدر است، حتما مقاله درآمد حسابداری را مطالعه کنید. همچنین با مطالعه مقاله شغل حسابداری می توانید درباره ویژگی ها و معایب این شغل اطلاعات کامل و جامعی بدست اورید.
سرعت پردازش اطلاعات در سیستم های کامپیوتری
در سیستم های حسابداری دستی، پردازش اطلاعات با استفاده از ذهن انسان، انجام می پذیرفت، اما امروزه با توسعه سیستم های حسابداری مکانیزه و کامپیوتری، این امر در کوتاه ترین زمان و با بیشتری دقت توسط کامپیوتر انجام می گردد. شما می توانید در کمتر از چند ثانیه، میلیون ها عملیات محاسباتی را انجام دهید؛ بنابراین از این طریق سرعت انجام فرایندهای مالی و تهیه صورت های مالی، به طور عجیبی بالا می رود.
افزایش مزیت رقابتی
تقریبا همه کسب و کارهایی که دارای داده های بیشتری باشند و بتوانند تحلیل جامع تری از آن ها ارائه دهد، می توانند به موفقیت بیشتری در بازار و صنعت دست یابند. در دنیای امروزی مزیت رقابتی با مجهز شدن به سیستم های اطلاعاتی و پردازش اطلاعات پیچیده تر میسر می شود. شما با استفاده از انواع سیستم حسابداری کامپیوتری پیشرفته مانند سیستم حسابداری هلو یا سیستم حسابداری سپیدار، می توانید به حجم بسیار بالایی از این تحلیل ها دست یابید و تصمیمات مدیریتی هوشمندانه تری اتخاذ کنید.
پیشنهاد ویژه: برای دانستن تعریف انواع حسابداری و آشنایی با مفاهیم کلی رشته حسابداری توصیه می کنیم حتما مقاله برای رشته حسابداری چه درس هایی باید قوی باشد را مطالعه کنید.
امکان نظارت و کنترل بر داده ها و گزارشات
امکان نظارت و کنترل در سیستم حسابداری کامپیوتری بسیار بیشتر است و این امکان برای شما فراهم است که داده ها را به اشکال مختلف دسته بندی کنید و درنتیجه گزارشات متنوعی را دریافت نمایید؛ بنابراین امکان مغایرت گیری و یافتن موارد اختلافی به شدت افزایش می یابد. حتی در بسیاری از موارد سیستم حسابداری آنلاین نیز می تواند خطاها و اشتباهات را به طور دقیق تشخیص داده و به کاربر گزارش دهد. بنابراین دریافت بازخور از سیستم حسابداری نیز امکان پذیر شده و می توان نتیجه ورود اطلاعات را با سرعت بیشتری دریافت کرد.
افزایش اثربخشی و راندمان در سیستم اطلاعات حسابداری
از دیگر مزیت های سیستم حسابداری، می توان به افزایش اثربخشی و کارایی سازمان اشاره کرد. بسیاری از سیستم های اطلاعاتی به منظور تحلیل داده های تجاری و مالی کسب و کارها طراحی شده اند تا بتوانند اثربخشی سازمان را بهبود ببخشند.
به طور مثال با به کارگیری هوش مصنوعی و سیستم های حسابداری و اطلاعاتی پیشرفته، می توان پر سودترین، کم هزینه ترین، پردرآمدترین محصولات یا خدمات را استخراج کرد. از این طریق می توان پیش بینی های مالی مهمی از آینده فعالیت های تجاری به دست آورد.
بهبود بهره وری در سیستم حسابداری سازمان
یکی دیگر از مهم ترین ویژگی های سیستم حسابداری برای هر سازمان، افزایش بهره وری می باشد. این امر بدین معناست که شرکت ها می توانند با سرمایه مادی و نیروهای انسانی کم تر، نتایج و خروجی های فوق العاده ای دریافت کنند.
در اصل سیستم های اطلاعاتی برای این امر طراحی شده اند تا بتوانند بهره وری سازمان را افزایش دهند. به طور مثال سیستم های اتوماسیون اداری، سیستم های ارتباطات اجتماعی مانند شبکه های اجتماعی و پیغام رسان ها و سیستم های ارسال ایمیل، سیستم های مکانیزه انبار و سیستم های حسابداری مکانیزه ای این قبیل هستند.
وظایف سیستم اطلاعاتی حسابداری
به طور کلی وظایف سیستم اطلاعاتی حسابداری به شرح زیر است:
- جمع آوری و ذخیره سازی اطلاعات مربوط به تمام فعالیت های یک سازمان به طوری که قابل بررسی باشد.
- پردازش کردن داده و ارائه گزارشات شامل اطلاعات مفید برای جهت دادن به تصمیم گیری مدیران به منظور بهبود کیفیت و بازده کار کل مجموعه
- طراحلی کنترل های داخلی کافی جهت مراقبت از سرمایه مجموعه شامل تمام اطلاعات و مدارک.
اجزای سیستم حسابداری
زمانی که درباره یک سیستم صحبت می کنیم که به واسطه یک واحد تجاری یا کسب و کار، برای جمع آوری، ذخیره و پردازش داده های حسابداری به منظور تهیه صورت های مالی و سایر گزارش های مالی استفاده می شود، اجزای سیستم حسابداری که در قسمت زیر اشاره کرده ایم، باید در نظر گرفته شوند که عبارتند از:
- حسابدارانی که نرم افزار را اجرا می کنند یا معاملات را به صورت دستی ثبت می کنند.
- فرآیندها و رویدادهایی که بر اساس رویه های حسابداری واحد تجاری تدوین شده اند.
- متخصصان فناوری اطلاعات که به اطمینان از عملکرد صحیح نرم افزار کمک می کنند.
- سیستم کنترل داخلی تعبیه شده است.
- فرم های ورودی و خروجی داده ها که با فرمت های مناسب طراحی شده اند.
فلوچارت سیستم های اطلاعاتی حسابداری
تصویر بالا چارت بین المللی سیستم حسابداری را نشان می دهد که به طور خلاصه عملکرد سیستم حسابداری را نمایش می دهد. به طور کلی فلوچارت ها در فرآیند ارتقای برنامه های کسب و کار، طراحی الگوریتم ها و مشخص کردن مراحل عیب یابی مورد استفاده قرار می گیرد.
نرم افزارهای بسیاری برای طراحی فلوچارت در اختیار مخاطبان قرار دارند. هدف از فلوچارت این است که در هنگام مواجه با یک پروژه یا فرآیند، زبان یا نقطه مرجع مشترکی را برای افراد فراهم کند. فلوچارت سیستم اطلاعاتی حسابداری به نوعی نمودار گفته می شود که فرایندی را که حاوی اطلاعاتی در مورد مراحل یا فرآیندهای تجاری است، به وسیله نمادها و سمبل های مختلف نشان می دهد و به طور خاص برای حوزه حسابداری و بخش مالی در نظر گرفته شده است.
این نوع از فلوچارت شامل مجموعه ای از عناصر و اشکال حسابداری استاندارد می باشد که در طراحی انواع مختلف فلوچارت حسابداری که در قسمت زیر اشاره شده است، به شما کمک می کند:
- فرایند خرید
- فلوچارت دریافت حساب
- فلوچارت حساب قابل پرداخت
- و غیره
کاربرد سیستم اطلاعات حسابداری
سیستم اطلاعات حسابداری (AIS) چیست؟ کاربرد سیستم های اطلاعات حسابداری را می توان در دو دسته خلاصه کرد:
- بهبود بهره وری: با استفاده از سیستم های اطلاعاتی میتوانید دقت و سرعت انجام کار را بالا برده و همچنین آن را ساده تر انجام دهید. این موضوع در کل سیستم موجب بهبود بهره وری می گردد.
- بهبود اثربخشی: با ارائه داده های مناسب در زمان کمتر و با دقت بیشتر طبعا اثربخشی مجموعه یا خود فرد حسابدار افزایش می یابد.
عوامل سیستم حسابداری کدام است
عوامل سیستم حسابداری شامل شش دسته عمده می باشند:
- کارکنان: کارکنان در واقع یوزر های سیستم حسابداری هستند
- روش ها و دستور العمل ها: تمام فرایندهای مربوط به جمع آوری و ذخیره داده های مالی
- نرم افزار: برنامه های پردازش داده
- داده ها
- زیرساخت فناوری اطلاعات: سخت افزار های مجموعه جهت پردازش داده ها
- کنترل های داخلی و اقدامات امنیتی
عملیات انجام گرفته در یک سیستم حسابداری
عملیات انجام گرفته در یک سیستم حسابداری را می توان به سه بخش تقسیم کرد:
- ورود داده ها
- پردازش داده ها
- ستاده ها
ورود داده ها
برای ارائه گزارش مالی نیاز به برخی اطلاعات و داده های اولیه مانند فاکتور های خرید و فروش، رسید پرداخت ها و دریافت ها هستیم که با عنوان داده های ورودی شناخته می شوند.
پردازش داده ها
داده های ورودی، برای پیدا کردن حالت کارآمد که بتوان از آن ها استفاده کرد نیاز به انجام عملیات و پردازش شدن دارند. یکی از مهم ترین عوامل در پردازش داده های استفاده از نرم افزار های حسابداری است.
ستاده ها
داده های خروجی نتیجه پردازش داده های ورودی است. تایید صحت رویداد مالی ثبت شده در موسسه در این مرحله صورت می گیرد.
نحوه طراحی سیستم حسابداری
مراحل طراحی و اجرای سیستم های اطلاعات حسابداری به شکل زیر است:
- شناسایی سیستم حسابداری
- تجزیه و تحلیل و ارزشیابی سیستم حسابداری
- طراحی سیستم حسابداری ( طراحی گردش عملیات سیستم حسابداری، تعیین نیازهای ورودی و خروجی سیستم، طراحی مکانیزم کنترل سیستم حسابداری، تدوین سیستم حسابداری )
- اجرای سیستم حسابداری
- وارسی سیستم حسابداری
- نگهداری سیستم حسابداری
البته، عملا تفکیک کردن این مراحل از یک دیگر ممکن نیست و اصولا به موازات یکدیگر انجام میشوند.
استقرار سیستم حسابداری
استفرار سیستم حسابداری نیازمند تجربه و اطلاعات بسیار زیاد در زمینه اجرای اصولی سیستم است. عدم استقرار سیستم حسابداری موجب بروز خطا و ورود خسارات گاه جبران ناپذیر به مجموعه میگردد. بهتر است جهت حفظ موقعیت موسسه، برای گرفتن بهترین نتایج از ابتدای کار از خدمات تخصصی سیستم حسابداری استفاده نمایید.
قیمت سیستم حسابداری
نرم افزارهای حسابداری مختلفی در دنیا وجود دارد که هدف همگی آن ها انجام امور مالی شرکت ها است. این نرم افزار ها می توانند در ساماندهی اطلاعات حسابداری کمک کرده و به افزایش سرعت فرایند کمک نمایند. قیمت سیستم حسابداری با توجه به نوع عملکرد، گستردگی آن ها، ویژگی های نرم افزار، امکانات و برند آن کاملا متفاوت است.
برای کسب اطلاعات و آشنایی بیشتر با این نرم افزارها، پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین نرم افزار های حسابداری را مطالعه کنید. یکی از این نرم افزار های محبوب نرم افزار هلو و دیگری نرم افزار سپیدار است که در اکثر شرکت ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ استفاده می شود.
روش انتخاب بهترین سیستم حسابداری
همانطور که می دانید یکی از چالش های مهم در بخش مالی هر کسب و کار، روش انتخاب بهترین سیستم حسابداری می باشد. در این راستا نرم افزاری که بتواند با هدف تهیه و تنظیم گزارشات و اطلاعات مالی در کمترین زمان، به نیازهای مالی یک شرکت را سازمان پاسخ مناسب دهد، می تواند بعنوان بهترین سیستم های حسابداری در نظر گرفته شود.
از آنجایی که انواع مختلفی از نرم افزارهای حسابداری در بازار وجود دارد، این امر ممکن است انتخاب بهترین سیستم حسابداری را برای مشاغل و کسب و کارها سخت کند. از این رو در ادامه با اشاره به شیوه انتخاب بهترین سیستم حسابداری ابری، این کار را برای شما ساده تر خواهیم کرد.
امنیت
یکی از مهم ترین اولویت ها در شرکت های حسابداری، امنیت می باشد و نرم افزار حسابداری که شما انتخاب می کنید از این امر مستثنی نیستند. شما باید اطمینان حاصل کنید که نرم افزاری که انتخاب می کنید، از اقدامات امنیتی قوی مانند احراز هویت دو مرحله ای، رمز گذاری داده ها و پشتیبان گیری معمولی برخوردار باشد. همچنین، سوابق فروشنده را برای نقض اطلاعات یا حملات سایبری بررسی کنید.
مقیاس پذیری
در هنگام انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری، مقیاس پذیری را در نظر داشته باشید. اگر دارای کسب و کار کوچکی هستید، به این امر توجه کنید که به مرور زمان، کسب و کار شما توسعه پیدا خواهد کرد و درنتیجه به نرم افزاری نیاز خواهید داشت تا بتواند با افزایش تقاضای کسب و کار شما سازگاری داشته باشد. از این رو باید نرم افزاری را انتخاب کنید که طیف وسیعی از ویژگی ها و امکانات را ارائه دهد و بتواند حجم رو به رشدی از تراکنش ها و کاربران را مدیریت کند.
قابلیت استفاده
نرم افزار حسابداری باید مورد توجه اکثریت کاربران و به عبارتی دیگر عام پسند باشد. سیستم های پیچیده ای که نیاز به آموزش گسترده دارند یا هدایت آن ها بسیار دشوار است، می توانند باعث از دست دادن بهره وری، خطاهای ورود داده ها و درنهایت ناامیدی کارکنان شوند. از این رو به دنبال نرم افزاری باشید که رابط کاربری ساده و راحتی داشته باشد، امکانات مفیدی را به کاربران ارائه دهد و پشتیبانی قابل اعتمادی داشته باشد.
قیمت
هزینه انواع نرم افزارها با هم متفاوتند و قیمت هر یک با توجه به عوامل مختلفی از جمله کارایی، ویژگی ها، امکانات و… می تواند متغیر باشد. شما می بایست قبل از انتخاب نرم افزار حسابداری، بودجه شرکت مورد نظر خود را تعیین کرده و سپس نرم افزاری را انتخاب کنید که با بودجه شما تناسب داشته باشد. اما توجه داشته باشید که انواع سیستم حسابداری رایگان یا نرم افزارهای ارزان قیمت، ممکن است از نظر کیفیت و ویژگی ها همیشه گزینه خوبی نباشند.
پشتیبانی از مشتری
درنهایت از این امر که فروشنده پشتیبانی قابل اعتماد مشتری را ارائه دهد، اطمینان حاصل کنید. چرا که در صورت وجود هر گونه مشکل، شما می بایست به پشتیبانی مشتری دسترسی داشته باشید تا بتوانید مشکل را به راحتی حل کنید.
به همین خاطر پیشنهاد می کنیم نرم افزاری را انتخاب کنید که از امکانات گسترده ای از گزینه های پشتیبانی مانند پشتیبانی ایمیل، تلفن و چت برخوردار باشد. همچنین، شهرت فروشنده را برای پشتیبانی مشتری و زمان چرخش برای حل مشکلات را بررسی کنید.
جمع بندی
ما در بهترین سایت حسابداری ایران با پکیج جامعی از آموزش های رایگان و دوره های حضوری و غیر حضوری منتظر شنیدن نظرات و انتقادات شما عزیزان هستیم. درصورتی که مقاله حاضر برای شما مفید واقع شده است لطفا ما را با ارائه نظرات و پرسش ها خود در همین صفحه دلگرم کنید. همچنین اگر سوال یا ابهامی درباره هر یک از مباحث در این صفحه در ذهنتان باقی مانده است، کافیست سوال خود را در قسمت نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهند.
سوالات متداول
همانطور که گفتیم سیستم حسابداری، شبکه ای از اجزاء به هم پیوسته ای است که تراکنش های مالی یک مجموعه را به صورت گزارش ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات جامع تر درباره سیستم حسابداری، این مقاله را مطالعه کنید.
انواع سیستم های حسابداری به دو دسته سیستم حسابداری دستی و سیستم حسابداری مکانیزه تقسیم بندی می شوند که در این مقاله به توضیح مفصل هر یک پرداخته ایم.
از ویژگی های سیستم حسابداری، می توان به ورود اطلاعات با ضریب خطای کم تر، افزایش مزیت رقابتی، سرعت پردازش اطلاعات در سیستم های کامپیوتری، امکان نظارت و کنترل بر داده ها و گزارشات، بهبود بهره وری در سیستم حسابداری سازمان و… اشاره کرد که در این مطلب درباره هر یک توضیحات کلی ارائه شده است.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.