VPN چیست

اگر مقاله قبلی تحت عنوان پروکسی چیست را مطالعه کرده باشید،حتما برایتان جالب است که درباره وی پی ان ها هم اطلاعات کسب کنید، به همین دلیل لازم دیدیم مقاله ای منتشر کنیم درباره هر آنچه که باید از vpn بدانید!با ما همراه باشید. وی پی ان (به انگلیسی : Virtual Private Network ) به […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

اگر مقاله قبلی تحت عنوان پروکسی چیست را مطالعه کرده باشید،حتما برایتان جالب است که درباره وی پی ان ها هم اطلاعات کسب کنید، به همین دلیل لازم دیدیم مقاله ای منتشر کنیم درباره هر آنچه که باید از vpn بدانید!با ما همراه باشید.

وی پی ان (به انگلیسی : Virtual Private Network ) به معنی شبکه خصوصی مجازی، برای جای نگذاشتن رد پا در محیط شبکه و اینترنت استفاده می شود.اما استفاده کردن از vpn تنها به دلیل گفته شده نیست و دلایل بسیاری وجود دارد که کاربران را وادار به استفاده از این شبکه ها می کنند.

همانطور که می دانید در دوره ای زندگی می کنیم که همه چیز الکترونیکی و اینترنتی شده است، اما این هم می دانید که هر چقدر که استفاده کردن از اینترنت بیشتر شود، خطرات ناشی از آن هم بیشتر می شود، برای اینکه از این خطرات دور بمانیم و از اطلاعات شخصی خود مراقبت کنیم باید از یک سری ابزار ها استفاده کنیم، نام یکی از این ابزار ها VPN می باشد.

VPN چطور کار می کند ؟

VPN چطور کار می کند ؟

اگر با IP address ها آشناییت داشته باشید حتما می دانید که هر دستگاهی که به اینترنت متصل می شود یک آی پی مخصوص به خود دارد، هنگامی که به صورت عادی وارد اینترنت می شوید وب سایت ها و در واقع سرور های آن ها به صورت کامل اطلاعات شما از قبیل آی پی آدرس و… را دریافت می کند.

اما هنگامی که با استفاده از یک vpn به دنیای اینترنت پا می گذارید دیگر اطلاعات شخصی شما در دسترس این وب سایت ها قرار نمی گیرد! در واقع وی پی ان ها برای شما یک تونل امن می سازند و اطلاعات شما را به صورت کاملا امن کدگذاری می کنند.

اما همه اینها چطور انجام می شود ؟

حتما می دانید که برای متصل شدن به یک وی پی ان، باید یک کشور را برای متصل شدن به آن انتخاب کنید. اما این کشوری که انتخاب می کنید به چه دلیل است ؟ هنگامی که شما به یک vpn متصل می شوید درواقع دارید ترافیک خود را به یک سرور در یک کشور دیگر انتقال می دهید و از طریق سروری که در کشور دیگر برای شما در نظر گرفته شده است، به محیط اینترنت پای می گذارید،کشوری که در ابتدا انتخاب کرده اید درواقع همان مکانی است که سرور شما به آن متصل می شود.

چه دلایلی باعث می شود که از VPN ها استفاده کنیم ؟

چه دلایلی باعث می شود که از VPN ها استفاده کنیم ؟

به طور کلی دو دلیل اصلی وجود دارد که شما را مهتاج استفاده از vpn می کند که همه این دو موارد را توضیح خواهیم داد :

  1. محافظت از اطلاعات شخصی به واسطه رمزنگاری که سرویس های vpn برای شما انجام می دهند، همانطور که اشاره کردیم با متصل شدن به یک وی پی ان ترافیک شما به صورت کامل رمزنگاری می شود و اطلاعات شخصی شما در دنیای اینترنت قابل دستیابی نخواهد بود. در همه اماکنی که به صورت رایگان وای فای در اختیار شما می گذارند، استفاده کردن از vpn ضرورت پیدا می کند.
  2. یکی دیگر از مهم ترین دلایلی که کاربران را مجبور به استفاده از وی پی ان می کند این است که شما می توانید با عوض کردن ip آدرس خود، به برخی از صفحات وب که به دلایل مختلف، موقعیت جغزافیایی شما را قبول نمی کند دسترسی داشته باشید.بسیاری از وب سایت ها هستند که اجازه دسترسی به برخی از مناطق جغرافیایی را نمی دهند، با استفاده کردن از vpn می توانید آن ها را به صورت کامل دور بزنید.

مزایای VPN

  • وی پی ان ها ترافیک شما را کدگذاری و امن می کنند
  • وی پی ان ها توانایی دور زدن قوانین برخی از وب سایت ها را به شما می دهند
  • وی پی ان ها، درخواست شما را به صورت غیر مستقیم و امن به دنیای اینترنت هدایت می کنند.

معایب VPN

  • وی پی ان ها در برخی از کشور ها ممنوع می باشد پس به همین دلیل دسترسی به آن ها ساده نمی باشد
  • وی پی ان ها به دو دسته پولی و رایگان تقسیم می شوند که نسخه های پولی از کیفیت بهتری برخوردار هستند
  • در صورت قطعی VPN، ترافیک شما به صورت مستقیم به سمت اینترنت انتقال می یابد
  • وی پی ان های رایگان از سرور های کمی برخوردار هستند و احتمال قطعی در این نسخه ها بسیار بالا می باشد.

توجه داشته باشید که وی پی ان ها برای هردستگاه هوشمندی قابل استفاده می باشند، از گوشی های موبایل گرفته تا دستگاه های کامپیوتر و تبلت و…

توجه داشته باشید که یک VPN تفاوت بسیار زیادی با PROXY دارد، در مقاله تفاوت vpn با proxy به صورت کامل درباره این موضوع بحث کرده ایم.

امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید، برای مطالعه سایر مقالات اینچنینی به دسته بندی شبکه و الکترونیک مراجعه کنید.