url چیست

یکی از رایج ترین سوالات برای کاربران وب “url  چیست” می باشد. دلیل این اتفاق این است که نام یو آر ال به دلیل گستردگی استفاده از فضای آنلاین در دنیای امروزی خیلی به گوش می خورد اما شاید برای کسی که با این فضا آشنایی ندارد، url چیست یک سوال باشد. در این مقاله […]
  • تعداد نظرات: 0
  • دسته بندی ها: مقالات سئو
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

یکی از رایج ترین سوالات برای کاربران وب “url  چیست” می باشد. دلیل این اتفاق این است که نام یو آر ال به دلیل گستردگی استفاده از فضای آنلاین در دنیای امروزی خیلی به گوش می خورد اما شاید برای کسی که با این فضا آشنایی ندارد، url چیست یک سوال باشد. در این مقاله ضمن معرفی url آن را به صورت کامل و جامع توضیح می دهیم و تفسیر می کنیم. با ما همراه باشید.

برای یادگیری آخرین تکنیک های سئو انواع سایت ها مطابق با آخرین الگوریتم های گوگل در دوره آموزش سئو سایت به لینک آموزش رایگان سئو مراجعه کنید.

آنچه در این پست می خوانید:

url-چیست
url-چیست

url چیست؟

url  یعنی چی؟ یو آر ال همان آدرس اینترنتی می باشد که در قسمت آدرس بار مرورگر می نویسید. یو ار ال url  مخفف چیست؟ یو ار ال یاURL  مخفف عبارت Uniform Resource Locator می باشد و یک رشته متنی است که مکان یک منبع در وب را مشخص می‌ کند. یو آر ال شامل اطلاعاتی مانند پروتکل، نام دامنه، مسیر منبع و نام فایل هستند.

ساختار-url
ساختار-url

ساختار URL چیست؟

اجزای یک URL شامل موارد زیر است: (عکس بالا)

ساختار URL (Uniform Resource Locator) یا آدرس منبع، از چند جز کلیدی تشکیل شده است که در ادامه توضیح داده ایم.

لینک هایی که به صفحه ۴۰۴ ختم می شوند لینک شکسته نام دارند. برای آشنایی با این مطلب مقاله لینک شکسته چیست را مطالعه کنید.

پروتکل (Protocol) بخش ابتدایی URL که نوع ارتباط را مشخص می ‌کند که معمولا  HTTP یا HTTPS می باشد.

نام دامنه (Domain Name) نشان‌ دهنده آدرس وبسایت یا سرور است. به عنوان مثال: www.example.com

مسیر (Path) قسمتی از URL است که مشخص می ‌کند کدام صفحه از وبسایت را جستجو کرده اید. این بخش معمولاً با اسلش / شروع می ‌شود.

پارامترها (Parameters) بخشی از URL است که اطلاعات اضافی مانند کوئری استرینگ برای ارسال به سرور را مشخص می ‌کند. به عنوان مثال: ?id=123&page=1

برای آشنایی با نحوه و دلیل نو ایندکس کردن صفحات سایت به لینک تگ noindex مراجعه کنید.

انکر (Anchor) قسمتی از URL می باشد که به یک نقطه خاص در صفحه وب اشاره می‌کند، معمولاً با # آغاز می‌شود. به عنوان مثال: #section3

ساختار URL این اجزا را با هم ترکیب می ‌کند تا آدرس دقیقی را برای آدرس یک صفحه فراهم کنند.

به عنوان مثال، “https://www.aryatehran.com/blog/what-is-url” یک URL است که از پروتکل HTTPS استفاده می‌ کند، دامنه آن example.com است، مسیر آن /blog/what-is-url می‌باشد.

برای آشنایی با سئو بهتر است ابتدا با اصطلاحات آن آشنا شوید. برای این منظور به لینک اصطلاحات سئو مراجعه کنید.

خطای-url-چیست؟
خطای-url-چیست؟

خطای url چیست؟

خطای URL هنگامی رخ می دهد که شما آدرس یک صفحه را وارد می کنید و آن صفحه موجود نیست و یا به هر دلیل با پیام ۴۰۴ مواجه می شوید. ممکن است به چند دلیل رخ دهد، که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آدرس نادرست: وقتی که آدرس یا URL وارد شده به صورت نادرست یا با فرمت اشتباه باشد، ممکن است با خطا روبرو شوید. این می‌تواند شامل اشتباه در نوشتن دامنه، عدم وجود پروتکل (مثل http:// یا https://) یا دیگر خطاهای مرتبط با نوشتار باشد.

برای آشنایی با ریدایرکت ۳۰۱ صفحات به لینک ریدایرکت چیست مراجعه کنید.

  • صفحه یا منبع وجود ندارد و ساخته نشده است
  • محدودیت‌ های دسترسی از جانب مالک وبسایت
  • مشکل در سرور در ارائه دسترسی به وبسایت

هر خطای URL باید با دقت بررسی شود تا دلیل دقیق آن مشخص شود و مشکلات مرتبط با آدرس مورد نظر برطرف شود.

یکی از انواع سئو که باید از اول ساخت سایت، آن را اعمال نمود، سئو فنی یا تکنیکال می باشد که می توانید در مقاله سئو تکنیکال اطلاعات لازم را در مورد این نوع از سئو کسب کنید.

فیلتر url چیست؟

فیلتر URL به معنای اعمال یک سری محدودیت ‌ها، فیلترها یا تنظیمات برای مدیریت یا محدود کردن دسترسی به آدرس ‌های وب می ‌باشد. این فیلترها ممکن است به دلایل امنیتی یا کنترل دسترسی اعمال شود.

گسترده ترین بخش سئو که بعد از سئو تکنیکال به آن پرداخته می شود سئو داخلی است. برای آشنایی با سئو on page به لینک سئو داخلی مراجعه کنید.

فیلتر URL معمولاً توسط سازمان‌ ها، شرکت‌ ها، دولت ‌ها یا افرادی که مدیریت شبکه ‌ها را بر عهده دارند اعمال می‌ شود. این فیلترها می ‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • فیلترینگ محتوا
  • فیلترینگ دسترسی
  • فیلترینگ امنیتی
  • کنترل دسترسی کاربران

این فیلترها معمولاً توسط سیستم‌ های فایروال (Firewall)، نرم ‌افزارهای فیلترینگ، سیستم‌ های مدیریت شبکه یا نرم‌ افزارهای مدیریت دسترسی اعمال می‌شوند.

هنگامی که یک صفحه حذف می شود، کاربر یا ربات از طریق لینک های ورودی به آن صفحه، وارد یک صفحه ۴۰۴ می شود و با ارور ۴۰۴ یا Not Found روبرو می شود. در مقاله خطای ۴۰۴ چیست در مورد نحوه ایجاد این خطا و برطرف کردن آن توضیح داده ایم.

 http چیست؟

HTTP  یا HyperText Transfer Protocol یک پروتکل ارتباطی است که برای انتقال اطلاعات بین مرورگر و وب‌ سرورها استفاده می‌ شود. این پروتکل یک قرارداد است که تعیین می ‌کند چگونه داده ‌ها و اطلاعات باید بین دو دستگاه منتقل شوند.

برای کسب اطلاعات جامع در مورد ایندکس صفحات و به لینک ایندکس چیست مراجعه کنید.

از HTTP برای بارگذاری و مشاهده صفحات وب، ارسال و دریافت ایمیل، دانلود فایل ‌ها، ارسال فرم ‌های آنلاین و بسیاری از فعالیت‌ های دیگر در اینترنت استفاده می‌ شود.

استاندارد اولیه HTTP/1.1 بوده است که ارتقا‌ها و بهبودهای مختلفی از آن انجام شده و نسخه‌ های جدیدتری از HTTP مانند HTTP/2 و HTTP/3 منتشر شده ‌اند که کارایی و امنیت بیشتری ارائه می ‌دهند. HTTP بیشترین استفاده را برای ارتباط مرورگر با سرورهای وب و درخواست و نمایش محتواهای وب دارد.

طرح پروتکلی را نشان می دهد که مرورگر باید از آن برای درخواست منبع (resource) استفاده کند.

برای بررسی وضعیت ایندکس صفحات در سرچ کنسول باید به بخش url inspection مراجعه کنید.

سوالات متداول

URL  چیست؟

 URL یا Uniform Resource Locator یک آدرس برای یک منبع در وب است. این آدرس شامل پروتکل، نام دامنه و مسیر به منبع مورد نظر می ‌شود. به عنوان مثال”https://www.example.com/page”

چگونه URL ساخته می ‌شود؟

یک URL با استفاده از پروتکل HTTP یاHTTPS ، نام دامنه و مسیر یا آدرس صفحه یا منبع مورد نظر ایجاد می‌ شود.

چگونه از URL استفاده می‌ شود؟

برای دسترسی به صفحات و منابع مختلف در وب، می ‌توانید URL را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید یا از لینک ‌هایی که URL دارند برای دسترسی به صفحات وب استفاده کنید.