sitemap چیست

همان طور که شما برای آن که بتوانید بهترنی استراتژی سئو سایت را برای بهبود رتبه بندی سایت تان بچینید باید تمام جوانب را بررسی کنید و یک نقشه راه برای خود ایجاد کنید گوگل هم برای آن که متوجه شود هر سایتی دارای چه صفحاتی است و چه صفحاتی مهمترین صفحات هستند نیاز به […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

همان طور که شما برای آن که بتوانید بهترنی استراتژی سئو سایت را برای بهبود رتبه بندی سایت تان بچینید باید تمام جوانب را بررسی کنید و یک نقشه راه برای خود ایجاد کنید گوگل هم برای آن که متوجه شود هر سایتی دارای چه صفحاتی است و چه صفحاتی مهمترین صفحات هستند نیاز به یک نقشه راه دارد. در این زمان سایت مپ یا نقشه سایت یا sitemap مطرح میشود. اگر نمیدانید sitemap چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد و همچنین نمیدانید چگونه سایت مپ بسازیم حتما در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

اگر میخواهید بهترین استراتژی سئو برای سایت تان داشته باشید . از همان ابتدا برای بهبود رتبه صفحات سایت تان بهترین برنامه ریزی و نقشه راه را داشته باشید حتما مقاله تعیین استراتژی سئو تهران را مطالعه کنید. در این مقاله با راهکار های کاربردی به شما کمک کردیم در کوتاهترین زمان بهترین وموثرترین استراتژی برای سئو سایت تان بچینید.

سایت مپ چیست

در پاسخ به سوال سایت مپ چیست باید به شما بگوییم نقشه سایت یا سات مپ یک فایل XML یا HTML است که صفحات مهم یک وب سایت را فهرست می کند و این اطمینان را به شما میدهد که گوگل می تواند همه آنها را پیدا کرده و در آن ها بخزد.

همچنین به موتورهای جستجو کمک می کند تا ساختار وب سایت شما را درک کنند. قطعا شما می خواهید گوگل در تمام صفحات ضروری وب سایت شما بخزد و آن ها ایندکس کند (مطالعه بیشتر: ایندکس چیست) اما گاهی اوقات در سئو داخلی سایت به این موضوع توجه نمیشود که به صفحات سایت از سایر صفحات لینکی داده شود به این ترتیب پیدا کردن و لیست کردن همه صفحات سات کمی دشوار میشود. نقشه سایت می تواند به افزایش سرعت کشف محتوا کمک کند.

اگر بخواهیم به زبان ساده تر توضیح دهیم که نقشه ی سایت چیست باید بگوییم نقشه سایت فایلی است که تمام صفحات یک وب سایت و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر را فهرست می کند.

نقشه سایت می تواند لیستی از صفحات، رسانه ها یا فایل های یک وب سایت باشد. وب سایت شما ممکن است یک نقشه سایت برای صفحات سایت، یک نقشه سایت برای پست های وبلاگ سایت، یک نقشه سایت برای تصاویر سایت و غیره داشته باشد.

نقشه سایت یافتن سریع و در یک مکان منحصر به فرد تمام صفحات وب سایت را آسان تر می کند و معمولاً در قالب XML یا HTML ذخیره می شود.

سایت مپ چیست
سایت مپ چیست

مزایای استفاده از نقشه سایت

تا اینجا متوجه شدیم نقشه سایت (sitemap) چیست؟ اما سوالی که مطرح میشود این است که مزایا استفاده از نقشه ی سایت چیست چرا ساخت سایت مپ و استفاده از آن در سایت های مختلف اهمیت دارد؟

اگر صفحات وب سایت شما به درستی پیوند داده شده باشند، خزنده های موتورهای جستجو معمولاً می توانند بهتر در صفحات سایت شما خزش کنند و آن ها را مورد بررسی قرار دهند.

اما اگر سایت شما بزرگ باشد و حاوی آرشیو صفحاتی باشد که جدا شده اند یا به خوبی به یکدیگر پیوند داده نشده اند و یا اگر سایت شما تازه تاسیس است و لینک های خارجی کمی به آن وجود دارد نقشه سایت می تواند خزیدن در سایت شما را بهبود بخشد.

اسناد گوگل نشان میدهد ساخت سایت مپ برای «وب‌سایت‌های واقعاً بزرگ»، «وب‌سایت‌های با آرشیو بزرگ»، «وب‌سایت‌های جدید با چند لینک خارجی به آن» سودمند است.

در ادامه به شما میگوییم دیگر مزایای سایت مپ چیست و چرا باید ساخت سایت مپ را جدی بیگرید:

  • خزیدن کارآمد: هر قسمت از محتوای یک سایت باید خزیده شود، که گاهی اوقات ممکن است در طولانی مدت این اتفاق بیفتد یا هرگز انجام نشود. با یک نقشه سایت، وب سایت را می توان به طور موثر مورد خزش و بررسی قرار داد.
  • طبقه بندی محتوا: نقشه سایت به شما امکان می دهد صفحات وب را در دسته بندی و اولویت بندی قرار دهید. این بدان معناست که صفحاتی که مهم‌ترین محتوای شما را دارا هستند سریع‌تر از صفحاتی که دارای اولویت کمتری هستند خزیده و ایندکس می‌شوند.
  • صرفه جویی در زمان: برخی از اطلاعات باید در زمانی که هنوز تازه هستند ارائه شوند مانند اخبار. اگر شما یک سایت خبری داشته باشید لازم نیست منتظر بمانید و حدس بزنید که ربات ها چه زمانی از وب سایت شما بازدید می کنند و شما با ساخت سایت مپ به شدت این زمان را کاهش خواهید داد و میتوانید جدیدترین اخبار را به مردم منتقل کنید.
  • رایگان بودن: بهترین چیزها در زندگی خدمات بارزاش رایگان هستند! بله، ساخت سایت مپ و ارسال نقشه سایت به گوگل هزینه ندارد و میتوانید به صورت رایگان از این خدمات استفاده کنید!

مزایای این سایت مپ را میتوانید در سرچ کنسول مشاهده کنید زیرا وقتی صفحات به سرعت ایندکس میشوند کلیک ها و ایمرشن های آن صفحه افزایش پیدا میکند. اگر با ابزار سرچ کنسول آشنایی ندارید حتما مقاله سرچ کنسول گوگل چیست را مطالعه کنید.

تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است

همه کار هایی که در سایت انجام میشود چه هدفی را دنبال میکنند؟ آیا شما به دنبال جذب مشتریان بیشتر نیستید؟ آیا به دنبال کسب درآمد بیشتر نیسیتد؟

وقتی سایت شما به رتبه های برتر میرسد میتواند ترافیک بیشتری را به سایت تان هدایت کند و شما را به اهداف تجاری در این حوزه برساند. پس سئو سایت یکی از مهمترین مسائلی است که باید برای بهبود کسب و کارتان از طریق سایت آن را در نظر داشته باشید. در مورد سایت مپ سوالی که مطرح میشود این است که تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است و آیا این مورد میتواند به بهبود رتبه سایت کمک کند یا خیر؟

اگر میخواهید با صفر تا صد سئو آشنا شوید و به راحتی این اصول را در سایت تان پیاده ساز ی کنید حتما به صفحه آموزش صفر تا صد سئو رایگان مراجعه کنید و این راهکار ها را در سایت تان پیاده سازی کنید.

این روزها، بهینه سازی موتورهای جستجو برای اینکه یک وب سایت در موتورهای جستجو رتبه بالایی داشته باشد و به صورت آنلاین دیده شود کافی نیست.

رقابت بین وب سایت شدید است و همه آنها تمام تلاش خود را می کنند تا در موتورهای جستجو بالاترین رتبه ممکن را کسب کنند و جذب ترافیک بیشتری داشته باشند. این موضوع مزایای استفاده از نقشه سایت را برای رتبه بهتر در موتورهای جستجو آشکار کرده است.

موتورهای جستجو یک وب‌سایت را می‌خزند و متا تگ‌ها و همچنین فایل‌های txt. را در کنار سایر داده‌هایی که می‌توانند در راهنمایی رتبه‌بندی اهمیت محتوا در مورد جست‌وجو مرتبط باشند، بررسی می‌کنند.

هنگامی که یک نقشه سایت HTML ایجاد می شود، در صفحه اصلی وب سایت قرار می گیرد تا مطمئن شود که شامل تمام صفحات جداگانه در وب سایت است. این به بازدیدکنندگان وب سایت اجازه می دهد تا به تمام اطلاعات هر صفحه از وب سایت، درست در همان صفحه ای که می بینند، دسترسی داشته باشند. به همین دلیل، تعدادی از صفحاتی که توسط موتور جستجو خزیده و ایندکس می شوند رشد می کنند که منجر به رتبه بالاتر صفحه می شود.

نقشه سایت XML به صاحب وب سایت اجازه می دهد اطلاعات خاصی در مورد صفحاتی که باید توسط موتورهای جستجو خزیده شوند را تغذیه کند.

علاوه بر این، صاحبان وب سایت می توانند سلسله مراتب یا اولویت محتوای وب سایت را سفارشی کنند و همچنین اطلاعات بیشتری را مشاهده کنند مانند آخرین زمان به روز رسانی محتوا.

به این ترتیب حالا که شما میدانید نقشه سایت یا سایت مپ چیست و چه تاثیری در سئو ساییت دارد حتما به دنبال این سوال هستید که چگونه سایت مپ بسازیم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل آموزش ساخت سایت مپ را به طور کامل برای شما توضیح دهیم.

 تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است
تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است

فرمت های نقشه سایت XML

انواع مختلفی از نقشه سایت یا sitemap وجود دارد که هر کدام هدف مورد نظر خود را دارند. تاریخچه نقشه سایت به دهه ۲۰۰۰ برمی گردد که به طور رسمی توسط گوگل، غول موتور جستجو در سال ۲۰۰۵ راه اندازی شد. یک سال بعد، موتورهای جستجوی دیگری مانند یاهو و بینگ یک پروتکل نقشه سایت مشترک را اتخاذ کردند.

هنگامی که یک نقشه سایت ایجاد می کنید، می توانید از بین فرمت های مختلف سایت مپ تان را انتخاب کنید: نقشه سایت HTML و نقشه سایت XML.

  • XML SITEMAPS

فایل نقشه سایت اصلی XML هر نامی را که شما می دهید می گیرد و لزوماً نباید در فهرست اصلی وب سایت ذخیره شود. فایل XML SITEMAPS باید یک فایل متنی UTF-8 (رمزگذاری شده) باشد.

پروتکل XML Sitemap با مجموعه ای از تگ های XML ساختار یافته ارائه می شود که برخی از تگ ها اجباری و برخی دیگر اختیاری هستند. این به مدیران سایت اجازه می دهد تا هنگام ایجاد نقشه سایت، جزئیات خاصی را در مورد صفحات خود تعریف کنند. این جزئیات شامل URL، آخرین تاریخ تغییر صفحه و دفعات اصلاح محتوا و همچنین اولویت رتبه‌بندی صفحه نسبت به سایر صفحات موجود در نقشه سایت است.

فایل‌های نقشه سایت XML دارای محدودیت‌هایی در اندازه فایل هستند، زیرا نمی‌توانند بیش از ۱۰ مگابایت باشند و فقط می‌توانند حداکثر ۵۰۰۰۰ ورودی URL داشته باشند.

  • HTML SITEMAPS

نقشه های سایت HTML در واقع صفحات وب هستند که حاوی لینک هایی به تمام صفحات وب سایت شما هستند. تعداد نقشه های سایت HTML که باید داشته باشید به اندازه سایت شما بستگی دارد. اگر کوچک است، می توانید یک نقشه سایت HTML داشته باشید، اما اگر نقشه سایت شما یک سایت با اندازه سازمانی است، به احتمال زیاد نقشه سایت به عنوان آرشیو محتوا بر اساس بخش طراحی شده و سپس به تاریخ های انتشار مختلف تقسیم می شود.

اگر میخواهید گوگل مپ در سایت تان ایجاد کنید و با مراحل ایجاد گوگل مپ آشنایی ندارید حتما مقاله استفاده از گوگل مپ در سایت را مطالعه کنید تا با مزایا ایجاد گوگل مپ در سایت تان بیشتر آشنا شوید.

آموزش ساخت نقشه سایت یا سایت مپ

از پرتکرارترین سوالاتی که با آن ها رو به رو میشویم این است که چگونه سایت مپ بسازیم؟ XML Sitemap چیست و چگونه آن را در وردپرس ایجاد نماییم؟ چگونه WordPress sitemap بسازیم؟ بهترین راهنمای ایجاد نقشه سایت در وردپرس چیست؟

در این بخش میخواهیم آموزش ساخت نقشه سایت یا سایت مپ را برای شما قرار دهیم و شما را به طور کامل با ساخت سایت مپ آشنا کنیم.

شما برای این کار میتوانید از ابزار های مختلفی که برای سئو نیز استفاده میشود کمک بگیرید(اطلاعات بیشتر درباره انواع ابزار های مورد استفاده در سئو : ابزار سئو سایت ).

استفاده از ابزار های آنلاین در این زمینه میتوانند به شما کمک زیادی کنند تا ساخت سایت مپ با سرعت بیشتری برای شما انجام شود.

یکی از این ابزار ها سایت XML-sitemaps.com میباشد. خدمات ساخت نقشه سایت یا سایت مپ در این سایت رایگان میباشد و شما میتوانید با وارد کردن آدرس سایت تان به راحتی فایل سایت مپ مورد نظرتان را دریافت کنید.

شما در این سایت میتوانید به راحتی صفحات مهم سایت تان را اولویت بندی کنید و فعالیت رقبا سایت تان را بررسی کنید و بر اساس فعالیت های آن ها سئو سایت تان را پیش ببرید.

از دیگر قابلیت هایی که این سایت دارد این است که شما میتوانید به راحتی چگالی و محبوبیت کلمات کلیدی سایت تان را متوجه شوید و نتایج گوگل را برای کلمات کلیدی سایت تان بررسی کنید. در این سایت میتوانید هزینه اشتراک را بپردازید و از دیگر خدمات بهره مند شوید.

 آموزش ساخت نقشه سایت یا سایت مپ
آموزش ساخت نقشه سایت یا سایت مپ

نحوه‌ی فعال‌سازی Sitemap در وردپرس

نحوه‌ی فعال‌سازی Sitemap در وردپرس به این صورت میباشد که شما باید ابتدا افزونه yoast seo را دریافت کنید. این افزونه به شما این امکان را میدهد تا به راحتی سات مپ سایت تان را دریافت کنید.

در این زمینه افزونه دیگری نیز وجود دارد که شما میتوانید افزونه Google XML Sitemaps را نصب کنید و به صورت اختصای سایت مپ یا نقشه سایت را دریافت کنید.

البته پیشنهاد ما به شما این است که این افزونه را نصب نکنید و صرفا برای دریافت فایل سایت مپ از قابلیت های افزونه yoast استفاده کنید و یا از سایت هایی که به صورت انلاین این خدمات را ارائه میدهند بهره بگیرید.

  1. برای فعال‌سازی Sitemap در وردپرس شما باید به بخش سئو در پیشخوان وردپرس مراجعه کنید و از میان گزینه های نمایش داده شده گزینه نقشه‌های XML سایت را انتخاب کنید.
  2. در مرحله بعد باید گزینه Enabled را در بخش XML sitemap functionality انتخاب کنید و برای آن که تغییرات ذخیره شود باید گزینه ذخیره را انتخاب کنید.
  3. به همین راحتی نقشه سایت ساخته شد!

اگر میخواهید سایت تان در کوتاهترین زمان به رتبه های برتر گوگل برسد و بیشترین حجم ترافیک را به سایت هدایت کند میتوانید از خدمات سئو سایت شرکت سئو آریا تهران بهره مند شوید. برای بهره مندی از مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با همکاران ما تماس بگیرید.

نحوه‌ی فعال‌سازی Sitemap در وردپرس
نحوه‌ی فعال‌سازی Sitemap در وردپرس

جمعبندی

در این مقاله به طور کامل پاسخ سوالاتی از قبیل XML Sitemap چیست و چگونه آن را در وردپرس ایجاد نماییم؟ نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟ چگونه سایت مپ بسازیم؟ تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است؟ نقشه سایت (sitemap) چیست؟ مزایای استفاده از نقشه سایت چیست را توضیح دادیم و بهترین راهنمای ایجاد نقشه سایت در وردپرس را به شما ارائه دادیم. اگر سوالی در مورد اینکه sitemap چیست و هرآنچه در این مقاله توضیح دادیم دارید میتوانید در بخش نظرات سوال تان را مطرح کنید تا اساتید ما در کوتاهترین زمان پاسخ شما را بدهند.

اگر میخواهید نحوه کار با ابزار سرچ کنسول را یاد بگیرید و به راحتی با استفاده از این ابزار سئو سایت تان را بهبود بخشید میتوانید آموزش سرچ کنسول را زیر نظر برترین اساتید یاد بگیرید.

سوالات متداول

sitemap چیست؟

نقشه سایت فایلی است که تمام صفحات یک وب سایت و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر را فهرست می کند.نقشه سایت می تواند لیستی از صفحات، رسانه ها یا فایل های یک وب سایت باشد.

چگونه سایت مپ بسازیم؟

در این مقاله روش های مختلف ساخت سایت مپ به صورت آنلاین و همچنین با استفاده از افزونه در وردپرس آموزش داده ایم.