ویندوز ۱۱ + تغییرات جدید ویندوز ۱۱

شرکت مایکروسافت به تازگی بعد از هفته ها به شایعات پایان داد و از نسخه ی جدید سیستم عامل خود که ویندوز ۱۱ نامیده شده است رو نمایی کرد. در ادامه ی این مقاله قصد داریم به بیان ویژگی های این نسخه از ویندوز مایکروسافت بپردازیم. ماه گذشته مایکروسافت آخرین آپدیت برای ویندوز ۱۰ را […]
  • تعداد نظرات: 0
  • دسته بندی ها: ICDL / ویندوز
  • زمان مطالعه: 10 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

شرکت مایکروسافت به تازگی بعد از هفته ها به شایعات پایان داد و از نسخه ی جدید سیستم عامل خود که ویندوز ۱۱ نامیده شده است رو نمایی کرد. در ادامه ی این مقاله قصد داریم به بیان ویژگی های این نسخه از ویندوز مایکروسافت بپردازیم.

ماه گذشته مایکروسافت آخرین آپدیت برای ویندوز ۱۰ را در قالب ۲۱H1 منتشر کرد و در اختیار کاربران قرار داد اما با توجه به خبر انتشار ویندوز ۱۱ در آینده ی نزدیک، کاربران و طرفداران ویندوز باید در انتظار سورپرایز بسیار بزرگ تر و جالب تری باشند.

در کنفراسی که مایکروسافت در ۲۵م ماه می برای توسعه دهندگان برگزار کرد، مدیر عامل مایکروسافت اعلام کرد که در حال کار و برنامه ریزی بر روی یکی از بزرگ ترین و مهم ترین به روز رسانی های ویندوز در دهه ی گذشته هستند و همین جمله برای شروع و گسترش شایعات برای باز طراحی بزرگی از ویندوز برای کاربران این سیستم عامل در سراسر جهان کافی بود.

در تاریخ ۲۴م جون و در رویداد What’s next for Windows? که به خاطر شرایط پاندمی کرونا به صورت مجازی برگزار شد، شرکت مایکروسافت از نسل بعدی ویندوز که ویندوز ۱۱ نام دارد رو نمایی کرد و پانوس پانای که مدیر بخش سخت افزاری surface است و اکنون در راس امور توسعه ی ویندوز نیز فعالیت می کند در رویدادی که با تمام رویدادهای ردموندی ها متفاوت بود، از تغییرات اساسی در سیستم عامل قدیمی و محبوب مایکروسافت گفت و احتمال می رود که بتوان برای بازگشت ویندوز به دوره ی پر هیجان خود امید داشت.

مشاهده صفحه رسمی مایکروسافت برای ویندوز یازده

تغییرات جدید ویندوز 11
تغییرات جدید ویندوز ۱۱

تغییرات جدید ویندوز ۱۱

پس از این که اولین فایل از نسخه ی آزمایشی ویندوز ۱۱ افشا شد و اولین افراد آن را بر روی سیستم های خود نصب کردند، بسیاری بیان کردند که شباهت ظاهری ویندوز ۱۱ با ویندوز ۱۰X که تحت عنوان پروژه سان ولی ( sun valley) طراحی شده بود، غیر قابل انکار است. پروژه ی سان ولی در واقع برای طراحی مجدد ظاهر ویندوز معرفی شده بود و قرار بر این نبود که به عنوان اسمی برای به روز رسانی ویندوز باشد.

بلاگ پستی که مایکروسافت در وبلاگ رسمی خود مبنی بر به روز رسانی ویندوز در تاریخ ۱۰م می منتشر کرد به شایعات افزود. طبق این باگ پست مایکروسافت، برخی از ویژگی های پروژه ی منحل شده ی سان ولی به بخش سایر قسمت های ویندوز منتقل خواهد شد. پروژه ی سان ولی در واقع بنا بود برای ایجاد تغییرات ظاهری در ویندوز و نزدیک کردن آن به تجربه ی مدرن استفاده از مک و آیپد باشد اما با شیوع پاندمی کرونا این پروژه ابتدا به تاخیر افتاد و سپس به صورت کامل کنسل شد.

از تغییرات ویندوز ۱۱ می توان به تغییر در تجربه ی کاربری آن اشاره کرد.

در گذشته توسط خود شرکت مایکروسافت به برخی از این ویژگی ها اشاره شده است. از میان آن ها می توان  به تجربه ی بهتر تایپ صوتی، کیبورد لمسی مدرنیزه شده با اندازه ی بهینه و درست کلید ها، تغییرات در صداها، زنگ ها، گرافیک موشن و انیمیشن ها، فونت ها و حتی آیکون های جدید.

اگر شما نیاز به آموزش و یادگیری ویندوز یازده دارید می توانید با شرکت در دوره icdl و یا مشاهده آنلاین آموزش icdl اقدام به یادگیری نحوه کار با ویندوز یازده نمایید.

تغییرات مایکروسافت استور در ویندوز 11
تغییرات مایکروسافت استور در ویندوز ۱۱

تغییرات مایکروسافت استور در ویندوز ۱۱

شرکت مایکروسافت هنگام رونمایی از ویندوز ۱۱، نسخه ی جدیدی از استور ویندوز را معرفی کرد و عنوان کرد که این نسخه ی جدید قدم مهمی برای ایجاد تغییر و تحول  در اکوسیستم ویندوز است. بیان چنین حرفی با توجه به این که استور ویندوز تا به حال نتوانسته رضایت توسعه دهندگان را جلب کند و نتوانسته مکانی یکپارچه برای نرم افزارهای مختلف باشد و در واقع شکست خورده محسوب می شود، جالب است.

مهم ترین تغییر در استور ویندوز را می توان تغییر سیاست مایکروسافت در برابر توسعه دهندگان بیان کرد. در نسخه ی جدید هر شرکتی می تواند انواع نرم افزارها از جمله Win32, universal UWP  و PAW  را از طریق فروشگاه در اختیار کاربران قرار دهد. در سال ۲۰۱۹ بود که مایکروسافت دست از برنامه ی خود برای اکوسیستم جامعی از اپلیکیشن های UWP کشید و اجازه ی ورود انواع win32ها را به استور ویندوز خود صادر کرد.

در این نسخه امکان استفاده از سیستم های پرداختی به غیر از سیستم پرداخت پیش فرض وجود دارد تا تمامی هزینه هایی که کاربران برای اپلیکیشن می پردازند کاملا به توسعه دهنده برسد. لازم به ذکر است که این امکان برای بازی ها وجود ندارد و همان طور که مایکروسافت قبلا اعلام کرده بود، سخت افزار ایکس باکس با ضرر مالی به فروش می رسد و سود حاصله تنها از ۳۰ درصد سهمی است که از فروش بازی ها و سرویس اشتراک به دست آید. البته این شرکت اعلام کرده که از تاریخ اول آگوست کمیسیونی که از فروش بازی ها در استور ویندوز می گرفت را از ۳۰ درصد به ۱۲ درصد کاهش می دهد.

جدید ترین ویژگی ای که به استور مایکروسافت اضافه شده است، وجود اپلیکیشن های اندرویدی است که در ویندوز ۱۱ قابلیت اچرا شدن دارند. با توجه به سیاست های جدید مایکروسافت در قبال استور ویندوز و هم چنین شروع به کار نرم افزارهای اندرویدی در این فروشگاه، انتظار می رود توسعه دهندگان و کاربران توجه بیشتری به استور ویندوز نشان دهند.

بازگشت ویجت ها و اسمارت فید در ویندوز 11:
بازگشت ویجت ها و اسمارت فید در ویندوز ۱۱

بازگشت ویجت ها و اسمارت فید در ویندوز ۱۱:

از قابلیت های جدیدی که ویندوز ۱۱ به همراه دارد، اضافه شدن ویجت هاست که در سال های اخیر در گوشی های هوشمند با استقبال زیاد کاربران مواجه شده است. تا قبل از کنفرانس رسمی مایکروسافت، به نظر می رسید که تنها ویجت های قابل استفاده در این سیستم عامل همان هایی باشند که ویندوز و مایکروسافت به صورت رسمی معرفی می کند اما پس از این که جزییات بیشتری منتشر شد، معلوم شد که دیگر توسعه دهندگان نیز می توانند ویجت هایی طراحی کرده و در اختیار کاربران قرار دهند.

اگر شما نیاز به دریافت مدرک icdl برای قبولی در آزمون های استخدام را دارید. می توانید در صفحه مدرک icdl آموزشگاه آریا تهران نسبت به دریافت مدرک فنی و حرفه ای معتبر و یا مدرک داخلی اقدام نمایید.

اپلیکیشن Chat به عنوان پیام رسان پیش فرض ویندوز ۱۱

اپلیکیشن از پیش نصب شده ی Chat در ویندوز ۱۱ به کاربران این امکان را می دهد که از طریق مایکروسافت تیمز با دوستان، خانواده و همکاران خود به راحتی در تماس باشند. از طریق نوار ابزار ویندوز این اپلیکیشن قابل دسترسی است و قابلیت اشتراک گذاری متن، تصویر و فایل را داراست و هم چنین می توان با آن تماس های صوتی و تصویری برقرار کرد. لازم به ذکر است که این اپلیکیشن از قابلیت ارسال پیامک به اندروید و آیفون نیز پشتیبانی می کند.

قابلیت گیمینگ جدید:
یکی از مواردی که در ویندوز ۱۱ اهمیت خاصی به آن داده شده است، بهبود تجربه ی گیمینگ برای گیمرهاست. از قابلیت هایی که برای گیمرها رونمایی شده است، می توان به DirectX 12 Ultimate, Direct Storage و Auto HDR اشاره کرد.

Auto HDR: با استفاده از این قابلیت گیمرها می توانند بازی هایی در محدوده ی دینامیک استاندارد (SDR) را با قابلیت محدوده دینامیک بالا (HDR) در نمایشگرهایی که از این حالت پشتیبانی می کنند، اجرا کنند. با این قابلیت می توان بازی هایی که ساخت HDR ندارند را با کنتراست بهتر و رنگ های درخشان تر اجرا و تجربه کرد.

Direct Storage: این قابلیت که نخست در X Box معرفی شد برای کاهش زمان لودینگ بازی ها کاربرد دارد. اگر سیستم شما دارای SSD است و بازی شما از قابلیت Direct Storage پشتیبانی می کند، کم شدن سرعت لودیگ برایتان به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.

DirectX 12 Ultimate: این قابلیت شامل ویژگی های جدیدی مثل Raytracking 1.1 است که ساخت بازی برای سیستم هایی که از منابع کمتری استفاده می کنند را تسهیل می کند. در نهایت استفاده از قابلیت های جدید ویندوز ۱۱ برای گیمینگ بسته به این دارد که توسعه دهنگان بازی ها این قابلیت ها را در نظر گرفته و بازی های خود را با آن ها تطبیق دهند.

تغییر رابط کاربری در ویندوز 11
تغییر رابط کاربری در ویندوز ۱۱

تغییر رابط کاربری در ویندوز ۱۱

از نظر تغییرات ظاهری، بیشترین تغییر متعلق به نوار ابزار است. آیکون های اپلیکیشن ها در این در این ناحیه جمع آوری شده، اعلانات مرتب شده و هم چنین دکمه ی منو و استارت جدیدی طراحی شده است.

همان طور که در ابتدا گفته شد، ظاهر ویندوز ۱۱ بسیار شبیه به ویندوز ۱۰X است. منوی استارت جدید ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز ۱۰ بسیار مرتب و خلوت تر شده و مربع هایی که نمایشگر اخبار و پیش بینی آب و هوا و … بوده اند حذف شده اند. این منو در برگیرنده ی اپلیکیشن های پین شده، فایل های اخیرا استفاده شده و دسترسی به قابلیت خاموش یا ری استارت کردن سیستم است.

اگر از ایده ی وسط بودن آیکون اپلیکیشن ها و منوی استارت رضایت ندارید، می توانید آن ها را مثل حالت قدیم به سمت چپ صفحه انتقال دهید. در کمال مسرت قابلیت حالت تاریک (Dark Theme) نیز به ویندوز یازده اضافه شده است.

از لحاظ ظاهری، تغییر دیگر گرد شدن گوشه ی منو ها، اپلیکیشن ها و جستجوگر فایل است که در این مورد شایعات به خوبی عمل کرده اند.

تاریخ انتشار ویندوز 11
تاریخ انتشار ویندوز ۱۱

تاریخ انتشار ویندوز ۱۱

شرکت مایکروسافت تاریخ دقیقی برای انتشار آخرین نسخه ی ویندوز خود منتشر نکرده است اما اعلام شده که کاربران پیش از تعطیلات سال نو، این نسخه ی جدید را دریافت خواهد کرد. انتظار می رود که در اکتبر ۲۰۲۱، نسخه ی عمومی ویندوز ۱۱ منتشر شود.

حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱

قبل از هر چیزی اگر نظر شخصی منو بخواهید. پیشنهادم اینه که کلا ویندوز یازده رو تا چند وقت بیخیال بشید و بعد از اینکه چند باگی که در خصوص کارکردن آن برای ایران مطرح بود حل شد بروید سراغ نصبش. اما باید بدونید که شاید یکی از مهم ترین معایب ویندوز یازده بحث پشتیبانی سخت افزاری برای نصبش هست. به صورت کلی سخت افزار سیستم شما اععم cpu و رم و گرافیک باید تا حد خیلی خوبی قدرت بالایی برای پردازش داشته باشند تا بتونند از پس ویندوز ۱۱ بر بیان.

به صورت کلی اگر سیستم شما مشخصات سخت افزار زیر رو داره می تونید ویندوز یازده رو نصب کنید. اگر هم نداشته باشه باز هم بتونید با کمی تلاش نصبش کنید اما باید بدونید که خیلی کند میشه سیستمتون.

  • cpu: دو هسته ای ۶۴ بیتی
  • مقدار رم: ۴ گیگابایت
  • مقدار فضای خالی مورد نیاز هارد: ۶۴ گیگابایت
  • مانیتور: ۹ اینچی با وضوح تصویر ۱۳۶۶x768 پیکسل
  • گرافیک: سازگار با WWDM 2.x با پشتیبانی از DirectX 12

البته باید بدانید که مادربورد سیستم شما باید از UEFI ،Secure Boot و TPM 2.0 پشتیبانی کند. اما اگرم پشتیبانی نکرد مشکلی نیست چون برای خودمم پشتیبانی نمی کردم و به روشی اون رو نصب کردم که در آموزش های آینده اگر وقت شد ارائه می دهم.

قیمت ویندوز ۱۱

گفته شده است که کاربران ویندوز می توانند به صورت رایگان ویندوز خود را از ویندوز ۱۰ به ویندوز یازده آپگرید کنند.

در نهایت پاییز امسال منتظر نسخه ی جدید سیستم عامل محبوب این غول دنیای فناوری خواهیم بود و با اطلاعاتی که تا کنون از این سیستم عامل منتشر شده است، قابل درک است که هیجان بالایی برای دریافت ویندوز ۱۱ وجود داشته باشد اما بهترین کار این است که از نسخه های غیر رسمی ای که در اینترنت منتشر می شود دوری کنید تا به سیستم و اطلاعات شما آسیبی نرسد و تا انتشار رسمی ویندوز ۱۱ صبر کنید.