وکتور چیست

اگر از آن دسته از افراد هستید که به طراحی علاقه دارید حتما واژه ی وکتور برایتان آشناست، و ممکن است سوالاتی مانند معنی وکتور چیست؟ تصاویر وکتور چیست؟ و… برایتان پیش آمده باشد. در این مقاله می خواهیم به تعریف وکتور چیست، کاربرد وکتور و نرم افزار های طراحی وکتور بپردازیم. فایل وکتور چیست […]
  • تعداد نظرات: 0
  • دسته بندی ها: COREL
  • زمان مطالعه: 8 دقیقه

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

اگر از آن دسته از افراد هستید که به طراحی علاقه دارید حتما واژه ی وکتور برایتان آشناست، و ممکن است سوالاتی مانند معنی وکتور چیست؟ تصاویر وکتور چیست؟ و… برایتان پیش آمده باشد. در این مقاله می خواهیم به تعریف وکتور چیست، کاربرد وکتور و نرم افزار های طراحی وکتور بپردازیم.

برای یادگیری کورل دراو مقدماتی تا پیشرفته پیشنهاد می کنیم پکیج فیلم آموزش کورل دراو آموزشگاه آریا تهران را از دست ندهید!

فایل وکتور چیست

دو نوع فایل تصویری وجود دارد: شطرنجی و برداری. هر دو نوع تصویر ممکن است با چندین پسوند فایل مختلف ذخیره شوند. اگر نمی دانید وکتور دیزاین چیست پیشنهاد می کنیم حتما مقاله وکتور در طراحی چیست را تا انتها مطالعه کنید.

فایل های وکتور را می توان در فرمت های EPS ,AI , WMF ذخیره کرد. اینکه از هر نوع تصویر و پسوند در چه شرایطی استفاده کنیم بسیار مهم است. در ادامه به بررسی سوال وکتور برداری چیست می پردازیم.

در جواب سوال وکتور یا بردار چیست باید بگوییم که فایل‌های برداری تصاویری هستند که با فرمول‌های ریاضی ساخته می‌شوند که نقاطی را روی یک شبکه ایجاد می‌کنند. فایل‌های شطرنجی از بلوک‌های رنگی که معمولاً پیکسل نامیده می‌شوند تشکیل شده‌اند. از آنجا که آنها می توانند بی نهایت اندازه را بدون از دست دادن کیفیت تنظیم کنند، فایل های برداری برای انواع خاصی از کارها نسبت به فایل های شطرنجی تطبیق پذیرتر هستند.

اگر هنگام جستجوی وکتور چیست ویکی پدیا مطلب مورد نظرتان را پیدا نکردید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

فایل وکتور چیست
فایل وکتور چیست

ایلوستریتور یکی از محبوب ترین نرم افزار ها برای ساخت وکتور می باشد. نرم افزار های کورل و فتوشاپ را نیز می توان از دیگر نرم افزار ها برای ساخت این تصاویر نام برد.

اگر با نرم افزار ایلوستریتور آشنایی کافی ندارید می توانید به صفحه ایلوستریتور چیست آموزشگاه آریا تهران مراجعه فرمایید.

تاریخچه تصاویر وکتور

وکتورها برای اولین بار در اسیلوسکوپ‌ها به‌عنوان نمایشگر رایانه در دهه ۱۹۵۰ استفاده شدند. از آنجایی که این نمایشگرها حافظه محدودی داشتند، نمایش تصاویر شطرنجی یا بیت مپ امکان پذیر نبود. کامپیوتر مرکزی Whirlwind که توسط جی فارستر و رابرت اورت از موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در سال ۱۹۵۱ اختراع شد، از تصاویر برداری برای نمایش تصاویر خام روی چنین اسیلوسکوپ‌های اصلاح شده استفاده می‌کرد.

در سال ۱۹۶۳ گرافیک برداری توسط ایوان ساترلند پیشگام گرافیک کامپیوتری محبوب شد. ساترلند از گرافیک برداری برای اجرای برنامه Sketchpad خود استفاده کرد، که TX-2 در MIT استفاده شد. این فناوری جدید با سیستم بازی خانگی به نام Vectrex راه خود را در صنعت بازی پیدا کرد. پس از آن، بازی‌های آرکید مختلفی مانند سیارک‌ها، جنگ‌های فضایی و بسیاری از عناوین سینمایی مانند Rip-Off با استفاده از گرافیک برداری ساخته شدند.

تفاوت تصویر Raster و وکتور Vector چیست؟

در رابطه با تفاوت رستر و وکتور چیست؟ باید بگوییم که نقاط تشکیل دهنده ی یک تصویر را پیکسل می نامند که با بزرگ کردن تصویر، آن نقاط مربعی قابل مشاهده می باشند. وقتی اندازه ی تصاویر رستر را بزرگتر کنیم کیفیت تصویر مانند شکل زیر افت پیدا می کند. اما تصاویری که با وکتور طراحی می شوند با بزرگتر کردن تصویر کیفیت آن تغییر نمی کنند و تا هر اندازه ای که بخواهیم می توانیم آن ها را بزرگ کنیم.

تصاویر رستر در فتوشاپ را می توانیم با فرمت های png, gif, jpg, bmp, psd ذخیره کنیم. وکتور ها نیز در کورل دراو و ایلوستریتور با فرمت های cdr, pdf, eps, wmf ذخیره می شوند.

رستر و وکتور چیست
رستر و وکتور چیست

برای آشنایی بیشتر با نرم افزار فتوشاپ و یادگیری آن به صورت حرفه ای به صفحه فتوشاپ چیست آموزشگاه آریا تهران مراجعه کنید.

طراحی وکتور چیست

با وکتور شما می توانید بنر ها، لوگو، بروشور و… را با بهترین کیفیت طراحی کنید. احتمالا وکتور لایه باز، به گوشتان خورده است و این سوال برایتان پیش آید که وکتور لایه باز چیست؟

در صورتی که شما فایل هایی که در بالا ذکر شده است را بخواهید در کورل و یا ایلوستریتور باز کنید، این فایل ها به صورت لایه باز اجرا می شوند یعنی هنگام تغییر فایل ها کیفیت آن ها به هیچ وجه تغییر نمی کند و طراحان می توانند هر طرحی را که مدنظرشان است را در وکتور اجرا کنند. برای ساخت وکتور در فتوشاپ و نرم افزار های دیگر، فایل های EPS ,AI , WMF در قسمت Layer اضافه می شوند. برای باز کردن این فایل به منوی فایل رفته و روی open کلیک کنید سپس فایل مورد نطرتان را انتخاب کنید.

اگر قصد دارید با مفهوم وکتور چیست فتوشاپ به صورت فیلم آموزشی رایگان بیشتر آشنا شوید به صفحه آموزش فتوشاپ رایگان آریا تهران مراجعه کنید.

اهمیت وکتور در گرافیک

از اهمیت وکتور در گرافیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیفیت بالای تصاویر وکتور
  • داشتن امکاناتی مانند ویرایش مجدد
  • فایل ها داری حجم کم می باشند
  • امکان ساخت انیمیشن

وکتور ارت چیست

وکتور آرت آثار هنری دیجیتال می باشد که با نرم افزار طراحی وکتور تولید می شود. این برنامه ها تصاویر را با استفاده از فرمول های ریاضی برای ایجاد اشکال ساده بین نقاط به جای پیکسل می سازند.

وکتور آرت شما را قادر می سازد تصاویری با کیفیت بالا تولید کنید که هر چقدر هم که آنها را بزرگ کنید پیکسلی نمی شوند. این به این دلیل است که فرمت برداری از پیکسل ها استفاده نمی کند، بلکه از خطوط تمیز و اشکال هندسی استفاده می کند که بی نهایت مقیاس پذیر هستند.

اگر برای دیدن آموزش وکتور آرت وقت بگذارید و تمرین کنید می توانید هر تصویری را که می خواهید به راحتی و به صورت حرفه ای طراحی کنید.

وکتور ارت چیست
وکتور ارت چیست

تصویر وکتور چیست

طرح وکتور چیست؟ همانطور که گفتیم عکس وکتور از گرافیک برداری تشکیل شده است. این گرافیک ها نقاط و اشکالی هستند که بر اساس فرمول های ریاضی ساخته شده اند. هنگامی که یک فایل تصویر برداری را مقیاس بندی می کنید، کیفیت آن کاهش نمی یابد، بنابراین می توان آن را به انداره ی دلخواه بزرگ و کوچک کرد.

اگر با نرم افزار کورل آشنا نیستید و می خواهید به صورت کامل با این نرم افزار آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم صفحه نرم افزار کورل آموزشگاه آریا تهران را از دست ندهید.

فرمت فایل‌های وکتور

ممکن است سوالاتی مانند پسوند وکتور چیست؟ فایل وکتور لوگو چیست؟ و… ذهنتان را درگیر کرده باشد، در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که این فرمت ها شامل موارد زیر می باشند:

  • Ai: این فرمت مخفف  Adobe Illustrator می باشد. پسوند ai در رسانه های چاپی و گرافیک های دیجیتال قابل استفاده است.
  • PDF: این فرمت به معنای سند قابل حمل میباشد و برای تبادل اسناد بین پلتفرم ها ساخته شده است و در Adobe Acrobat قابل ویرایش است.
  • EPS: احتمالا فرمت eps را زیاد دیده اید، این فرمت را در نرم افزار های گرافیکی مانند کورل، فتوشاپ و همچنین ایلوستریتور می توانید اجرا کنید. پست اسکریپ های محصور شده در این فرم از پایین آمدن کیفیت تصاویر در فتوشاپ جلوگیری میکند.
  • SVG: مخفف عبارت Scalable Vector Graphics می باشد و مبتنی بر XML است. این فرمت در طراحی وب کاربرد زیادی دارد.

برای یادگیری ایلوستریتور به صورت حرفه ای می توانید به صفحه آموزش ایلوستریتور آریا تهران که شامل فیلم های آموزشی رایگان می باشد مراجعه کنید.

کاربرد وکتور در صنعت چاپ

برای صنعت چاپ استفاده از تصاویر با کیفیت بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل استفاده از وکتور برای چاپ بهترین گزینه می باشد، پس وکتور ها در صنعت چاپ بسیار کاربرد دارند. زیرا همانطور که گفتیم فایل های وکتور را هرچقدر بزرگ کنیم کیفیت آن ها تغییر نمی کند. مثلا می توانیم آن ها را به صورت بنر های تبلیغاتی، بدون افت کیفیت چاپ کنیم.

وکتور اینستاگرام چیست

همانطور که می دانید اینستاگرام امروزه از پر طرفدار ترین شبکه های اجتماعی می باشد و طراحان از لوگوی این شبکه اجتماعی زیاد استفاده می کنند.

وکتور لوگوی اینستاگرام را می توانید با فرمت های svg, eps, png و… در نرم افزار های گرافیکی با بهترین کیفیت طراحی کنید.

اگر سوال وکتور عکس چیست برایتان پیش آمده است مقاله ی نرم افزار تبدیل عکس به وکتور آریا تهران را بهتر است از دست ندهید.

سوالات متداول
نقاشی وکتور چیست؟

نقاشی وکتور برای انواع مختلفی از پروژه های طراحی استفاده می شود. برای طراحی گرافیک، تصویرسازی و هنرهای دیجیتال.

وکتور در کورل چیست؟

همانطور که در مقاله وکتور چیه؟ اشاره کردیم، وکتور در کورل دراو تصویری است که با بزرگتر کردن کیفیت آن تغییر نمی کنند، همچنین با فرمت های cdr, pdf, eps, wmf ذخیره می شوند.

فرمت وکتور چیست؟

فرمت فایل های وکتور شامل ai, pdf, eps, svg می باشند.

آیا می توان وکتورها را در اینستاگرام ارسال کرد؟

اینستاگرام اجازه تصاویر برداری را نمی دهد. اگر وکتور عکس را در اینستاگرام پست کنید، به فرم های JPG یا PNG تبدیل می شوند.

بهترین نرم‌افزاهایی که از وکتور پشتیبانی می کنند کدامند؟

نرم افزار هایی مانند کورل دراو، اتوکد و ایلوستریتور از بهترین نرم افزار هایی میباشند که از وکتور پشتیبانی می کنند.