رویت چیست

امروزه نرم افزار های بسیار متنوعی برای انواع طراحی های دو بعدی و سه بعدی در بازار وجود دارند که بنا به کاربرد می‌توان از آن ها بهره برد. برخی از این نرم افزار ها، با وجود اینکه کاربرد کلی آن ها طراحی دو بعدی و سه بعدی است اما به خاطر برخی ویژگی های […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

امروزه نرم افزار های بسیار متنوعی برای انواع طراحی های دو بعدی و سه بعدی در بازار وجود دارند که بنا به کاربرد می‌توان از آن ها بهره برد.

برخی از این نرم افزار ها، با وجود اینکه کاربرد کلی آن ها طراحی دو بعدی و سه بعدی است اما به خاطر برخی ویژگی های منحصر به فرد برای انجام کار های مدل سازی در برخی رشته ها مناسب تر هستند.

یکی از این نرم افزار ها نرم افزار رویت است که بیش تر جهت انجام طراحی های معماری به وجود آمده است. برای یافتن پاسخ این سوال که رویت (Revit) معماری چیست با ادامه این مقاله همراه باشید.

اما اولین و مهم ترین سوالی که به طور کلی برای معرفی نرم افزار رویت و انتخاب صحیح بین برنامه رویت و سایر برنامه های مدلسازی سه بعدی مطرح می‌شود این است که نرم افزار رویت چیست ؟‌

آموزش نرم افزار رویت
رویت

رویت چیست؟

همان طور که گفته شد رویت یک نرم افزار مدلسازی سه بعدی است که امکان شبیه سازی محصولات و پروژه هایی که در آن طراحی می‌کنید را به شما می‌دهد اما بیشترین کاربرد نرم افزار رویت در مدل سازی دیتاهای ساختمانی می‌باشد.

رویت در معماری دارای یک اسم رسمی جداگانه به اسم Architecture است که مختص طراحان معماری و ساختمانی ساخته شده است.

تاریخچه Revit                          

اگر بخواهیم به شروع کار رویت به عنوان یک نرم افزار طراحی بپردازیم می‌توانیم نرم افزار Charles River را پدر آن معرفی کنیم.

نرم افزار رویت با ارتقای این نرم افزار و با سرمایه گذاری شرکت های زیادی جهت طراحی معماران به وجود آمد اما بهتر است بدانید هدف اولیه Charles River بهبود طراحی در حوزه های مکانیکی بود.

نرم افزار رویت جهت طراحی هر نوع از اطلاعات ساختمان، از طراحی های هندسی تا غیر هندسی در سال ۲۰۰۰ میلادی ساخته شده است.

نسخه های اولیه این نرم افزار برای خرید ارائه نمی‌شدند و کاربر تنها امکان اجاره آن را داشت.

در سال ۲۰۰۲، اتودسک که به خاطر پشتیبانی CAD و البته نرم افزار اتوکد بین مردم شناخته می‌شود، شرکت رویت را خریداری کرد و در سال های آینده یعنی ۲۰۰۴ اقدام به انتشار نسخه های اصلاح شده و ارتقا یافته این نرم افزار نمود به طوری که نسخه های بعدی این نرم افزار با ایجاد تغییرات باعث اصلاح روز به روز و پیشرفت این نرم افزار شدند.

تاریخچه رویت

کاربردهای نرم افزار Revit 

برای پاسخ به این سوال که کاربرد نرم افزار رویت چیست بهتر است دوباره به تاریخچه آن نگاهی بیندازیم. همان طور که گفته شد این نرم افزار برای سهولت طراحی معماران به وجود آمده است و بنابراین می‌توان گفت مهم ترین کاربرد آن ایجاد پرسپکتیو است که باعث می‌شود مکان یا نمای طراحی شده از نمای دید انسان نمایش داده شود و به این صورت ایرادات آن به طور کامل نمایان می‌شود و به سادگی می‌توان به اصلاح آن ها اقدام نمود.

برای آن که متوجه شوید که کاربردهای مختلف نرم افزار رویت دقیقا شامل چه مواردی می‌شوند بهتر است با ویژگی های آن آشنا شوید. در این صورت می‌توانید با توجه به کارایی مد نظر خودتون از این نرم افزار استفاده نمایید.

کاربردهای نرم افزار Revit

ویژگی های نرم افزار رویت 

یکی از ویژگی های نرم افزار رویت این است که امکان تغییرات خودکار در آن وجود دارد. همان طور که می‌دانید در معماری اکثر اجزای مختلف با یک دیگر در ارتباط هستند. از جمله برش ها و پلان های مختلف که یکی از اساسی ترین نکات در آن ها تناسب ابعادشان با یک دیگر است.

نرم افزار رویت عملیات بازبینی و بررسی طرح شما را انجام می‌دهد و در صورت وجود تناقض در موارد گفته شده اقدام به اصلاح کردن آن می‌نماید.

ویژگی دیگری که نرم افزار رویت دارد این است که امکان دسترسی داشتن چند نفر با به صورت هم زمان به یک پروژه می‌دهد. یعنی افراد زیادی می‌توانند روی یک پروژه به صورت همزمان کار کنند که این یک نقطه قوت برای پروژه هایی است که نیاز به همکاری و کار گروهی دارند.

قابلیت های نرم افزار رویت

از قابلیت های نرم افزار رویت می‌توان به داشتن ظرفیت بالا برای مدل سازی اشاره کرد. همچنین این نرم افزار دارای قابلیتی است که به آن اجازه می‌دهد اندازه های اجزا را به صورت خودکار به دست بیاورد.

به طور مثال، مقدار متریالی که برای ساخت یک محصول مورد نیاز است توسط نرم افزار رویت محاسبه و به شما داده می‌شود. در نتیجه می تواند برای تخمین زدن هزینه های پروژه نیز مفید باشد.

ویژگی های نرم افزار رویت

مزایای رویت

از مزیت های رویت می‌توان به امکان آنالیز انرژی اشاره داشت. این نرم افزار جهت طراحی یک ساختمان پایدار طراحی شده است. این یعنی با آنالیز انرژیو تحلیل آن باعث مدیریت بهتر تسهیلات مورد نیاز برای ساختمان های با ساختار پیچیده تر می‌شود.

مزیت دیگر این نرم افزار شبیه سازی بالا است. این قابلیت باعث ایجاد محبوبیت بسیار بالای این نرم افزار بین کشور های مختلف شده است.

مزایای نرم افراز رویت

پلاگین های رویت ۲۰۱۹ 

در این قسمت از مقاله به معرفی چند پلاگین که بیش تر از بقیه در رویت کاربرد دارند پرداخته ایم. اولین آن ها  Coins Auto-Section Box است که به صورت دیفالت در رویت موجود است و با پلاگین آن قدرت می‌یابد.

Flux یک پلاگین با دامنه کاربردی تقریبا نا محدود است که دستور های زیادی را از ساده تا پیچیده شامل می‌شود. وظیفه این برنامه ایجاد سهولت در انتقالات نرم افزار رویت با سایر نرم افزار هاست.

یکی دیگر از پلاگین های محبوب نرم افزار رویت، Palladio X BIM Windows Layout است که پنجره های باز در نرم افزار را مدیریت می‌کند.

استفاده از این سه پلاگین رایگان است اما برای تهیه نسخه پرو Flux باید ماهانه هزینه شصت دلار را بپردازید.

قابلیت های جدید رویت ۲۰۲۱

یکی از قابلیت های شگفت انگیزی که رویت در نسخه ۲۰۲۱ به نرم افزار خود اضافه کرده است، ساختن دیوار های شیب دار است که مخاطبان و کاربران این نرم افزار سال ها خواستار و خواهان آن بودند.

قابلیت محبوب و کاربردی دیگری که به نسخه ۲۰۲۱ رویت اضافه شده است، امکان لینک کردن فایل های پی دی اف در پروژه است که در نسخه های قبلی نرم افزار بسیار مشکل بود.

قابلیت دیگری که شاید به نظرتان خیلی مهم نباشد ولی جزو تغییرات نسخه ۲۰۲۱ است، امکان چرخش لیبل های اجزا با آن هاست. در نسخه های قبلی، فقط امکان چرخش به محور های افقی و عمودی وجود داشت که در نسخه ۲۰۲۱ اصلاح شده است.

همچنین اتودسک رویت با افزودن ویژگی Rip Stripping باعث شد که امکان افزودن رنگ های مختلف و در نتیجه شخصی سازی تر کردن محیط نرم افزار به وجود آید.

قابلیت های جدید رویت ۲۰۲۱

ورژن های رویت

بعد از سال ۲۰۰۴ که اتودسک برای اولین بار اقدام به اصلاح نسخه قبلی و اولیه رویت کرد، نسخه های متعددی از رویت منتشر شد که تقریبا هر سال اصلاحاتی مهم در آن اتفاق افتاده و پیشرفت زیادی حاصل شد.

به صورتی که ورژن های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ این نرم افزار امکاناتی تخصصی برای طراحی صنایع مربوط به رشته مهندسی عمران را نیز فراهم می‌کند.

کدام ورژن رویت بهتر است؟

گرچه افزودن قابلیت های فراوان به نسخه های جدید تر رویت باعث تمایل طراحان به استفاده از آن ها می‌شود اما لازم است پیش از آن که اقدام به خرید و نصب آن نمایید، سیستم خود را نیز بررسی کنید.

نرم افزار رویت یک نرم افزار سنگین محسوب می‌شود که ران کردن آن روی همه سیستم ها امکان پذیر نیست. با در نظر گرفتن ظرفیت سیستم خود بهتر است بالا ترین ورژنی که از اجرای صحیح آن روی کامپیوتر خود مطمئن هستید بهترین ورژن رویت برای شما خواهد بود.

ورژن های رویت

سیستم مورد نیاز برای رویت ۲۰۲۰

در این قسمت از مقاله سیستم مورد نیاز شما برای نصب رویت ۲۰۲۰ آورده شده است.

Windows 10 (64Bit Only)

Processor: Single or Multi-Core Intel Pentium, Xeon, or i-Series processor or AMD equivalent with SSE2 technology

Memory: 4GB Ram

Display: 1280 x 1024 with true color

Graphics: Display adapter capable of 24-bit color, DirectX 11 capable graphics card with Shader Model 3

همچنین برای نصب آن حداقل نیاز به پنج گیگا بایت فضای خالی در سیستم خود دارید.

حال که با ویژگی ها و کاربرد های رویت کما بیش آشنا شدیم بهتر است به مقایسه این نرم افزار با برخی از نرم افزار های مطرحی که در معماری مورد استفاده قرار می‌گیرند بپردازیم.

سیستم مورد نیاز برای رویت 2020

رویت بهتره یا مکس

برای انتخاب کردن بین رویت یا تری دی مکس باید کاربردی که از نرم افزار انتظار دارید را مد نظر قرار دهید.

به طور کلی برای تقسیم کارایی این دو نفرم افزار گفته می‌شود که رویت مخصوص انجام طراحی های معماری و تری دی مکس مربوط به معماری داخلی است. به عبارتی رویت بیشتر مخصوص پروژه های با جزئیات بیشتر و مهندسی تر است ولی تری دی مکس بیشتر به جنبه هنری و زیبایی مربوط می‌شود.

مقایسه رویت و اسکچاپ

اگر دنبال رابطه کاربری بهتر و سهولت یادگیری هستید بهتر است سراغ اسکچاپ بروید. محیط خشک رویت کار کردن با آن را سخت می‌کند اما اسکچاپ با محیط گرافیکی، یک تجربه به مراتب ساده تر برای طراحی خواهد بود.

اما از طرفی، در صورتی که وجود امکانات بالا و جزئیات زیاد برایتان اهمیت بیشتری دارد، رویت گزینه مناسب تری برایتان خواهد بود.

رویت بهتر است یا اتوکد

رویت و اتوکد دو غول طراحی دو بعدی در معماری محسوب می‌شوند. پیشنهاد می‌شود حتی با وجود نتیجه گیری که کدام یک از این دو نرم افزار بیشتر به درد شما خواهند خودر سعی کنید روی هر دو نرم افزار مسلط باشید.

ولی تفاوت اصلی که این دو نرم افزار با یکدیگر دارند نحوه خواندن فایل نقشه نهایی است.

خواندن نقشه اتوکد برای فردی که متخصص نیست به مراتب سخت تر از رویت است. چرا که مدل نهایی رویت یک مدل سه بعدی با ابزار هایی متنوع تر است که کاربر به راحتی می‌تواند با آن ها ارتباط برقرار نماید.

انتخاب کردن بین رویت یا راینو از بقیه نرم افزار های نام برده شده بسیار سخت تر است. چرا که هر دو نرم افزار قابلیت های فوق العاده بالا و نزدیک به همی دارند البته کارایی راینو بسیار بیشتر از رویت است ولی در صورتی که حوزه تخصصی شما معماری است، رویت بیشتر به شما کمک خواهد کرد.