یکی از روش های بسیار جذاب و پرکاربردی که می توانید برای بهتر شدن خوانایی سلول های اکسل انجام دهید، رنگی کردن یکی در میان سطرها و ستونهای اکسل است. شما می توانید برای بهبود خوانایی داده های موجود در اکسل، از قابلیت هایی که این نرم افزار برای رنگی کردن جدول در اکسل در اختیار شما قرار داده است استفاده کنید. اگر نمی دانید چگونه باید این کار را انجام دهید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با نحوه رنگی کردن یکی در میان سطرها و ستونهای اکسل آشنا کنیم.
آنچه در این پست می خوانید :
رنگی کردن یکی در میان سطرهای اکسل
رنگی کردن یکی در میان سطر ها در اکسل چگونه است؟ یکی از سوالاتی که توسط بسیاری از کاربران پرسیده می شود این است که رنگی کردن سطر و ستون اکسل یا رنگی شدن سطر و ستون در اکسل به چه صورت است؟
همانطور که می دانید نرم افزار اکسل یکی از پرکاربردترین برنامه ها در زمینه حسابداری می باشد که قابلیت های بسیاری دارد که در مقاله اکسل چیست در این مورد به طور مفصل صحبت کرده ایم. یکی از ساده ترین روش ها برای رنگی کردن یکی در میان سطرهای اکسل استفاده از جدول های ازپیش تعریف شده اکسل می باشد.
اولین قدم برای رنگی شدن سلول فعال در اکسل و پاسخ به موضوع شرط رنگی شدن سطر در اکسل، تبدیل داده ها به جدول می باشد. در صورتی که از قبل داده ای وارد اکسل نکرده اید می توانید در همان ابتدا فرمت جدول اکسل را انتخاب کنید.
پیشنهاد ویژه: اگر به یادگیری آموزش اکسل علاقه مند هستید و دنبال کامل ترین و جامع ترین دوره آموزشی اکسل، زیر نظر اساتید برتر و متخصص، همراه با دریافت مدرک بین المللی هستید، پیشنهاد می کنیم از دوره اکسل مقدماتی تا پیشرفته آریا تهران دیدن کنید.
در کنار دیگر مزایای جداول از جمله فیلترینگ خودکار، نوار رنگی به صورت پیش فرض روی ردیف ها اعمال می شود. شما کافیست طیف وسیعی از داده ها را به جدول تبدیل کنید.
در صورتی که از قبل داده ها را در اکسل ذخیره دارید و قصد دارید تغییرات را در ردیف های اکسل ایجاد کنید باید از تب Home گزینه Format as Table را انتخاب کنید.
پیشنهاد ویژه: جهت دریافت نمونه سوالات تستی اکسل فنی و حرفه ای و کسب آمادگی بیشتر برای شرکت در آزمون، پیشنهاد می کنیم به صفحه نمونه سوالات عملی اکسل با جواب pdf مراجعه کنید.
در این صورت به شما قالب های مختلف جدول نمایش داده می شود که میتوان یکی از این فرمت ها را انتخاب کرد. در صورتی که داده ها در اکسل موجود باشد باید محدوده سلول هایی را که می خواهید ردیف های رنگی را جایگزین کنید انتخاب کنید.
در این مرحله از رنگی کردن جدول در اکسل، شما باید به تب Insert در نوار Excel بروید و روی Table کلیک کنید یا کلیدهای Ctrl+T را همزمان با هم فشار دهید.
توجه کنید که اگر از قبل یک فرمت دلخواه روی جدول شما اعمال شده باشد نیاز است روی قالب جدول منتخب خود کلیک راست کرده و روی گزینه Apply and Clear Formatting کلیک کنید تا فرمت قبلی حذف و فرمت مورد نظر اعمال شود.
پیشنهاد ویژه: در صورتی که با نحوه تبدیل عدد به حروف در اکسل آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم به صفحه تبدیل عدد به حروف در اکسل مراجعه کنید.
پس از آن که فرمت جدول را انتخاب کردید از شما سوالی پرسیده می شود که محدوده جدول را از شما مجدد سوال میپرسد تا آن را تایید نمایید. در پنجره باز شده روی گزینه ok در صورت درست بودن محدوده جدول ضربه بزنید.
به این ترتیب ردیف های زوج و فرد در جدول شما با رنگ های متفاوتی نمایش داده خواهند شد. در ادامه با مرتب کردن، حذف یا اضافه کردن ردیف های جدید به جدول، نواربندی خودکار ادامه خواهد داشت و ردیف های اکسل به صورت یکی در میان به صورت رنگی دیده خواهند شد.
پیشنهاد ویژه: با مراجعه به صفحه تبدیل تاریخ شمسی به میلادی در اکسل می توانید با فرمول تبدیل تاریخ شمسی به میلادی در اکسل را یاد بگیرید.
نکته: در صورتی که فرمت جدول انتخاب نشده باشد و یک محدوده عادی باشد زمانی که ردیف های جدیدی را به محدوده اضافه می کنید، نوار رنگی خودکار را دریافت نخواهید کرد و رنگی شدن سطرهای اکسل به صورت خودکار اتفاق نخواهد افتاد.
از طرفی دیگر زمانی که داده ها را مرتب می کنید، به طور مثال سلول های خاص یا کل ردیف ها را در محدوده جابجا می کنید، نوارهای رنگی شما با ردیف های اصلی حرکت می کنند و در الگوی راه راه گورخری شما تغییراتی ایجاد می شود.
پیشنهاد ویژه: نحوه اضافه کردن ستون و ردیف یکی از رایج ترین مشکلاتی است که ممکن است در هنگام کار با نرم افزار پرکاربرد اکسل با آن روبرو شوید. اگر شما هم با این مشکل روبرو هستید، مطالعه مقاله اضافه کردن ستون و ردیف در اکسل می تواند به شما کمک کند.
رنگی کردن سطر های دلخواه در اکسل
فرمول رنگی شدن سلول در اکسل چیست؟ رنگی کردن سطر های دلخواه در اکسل چگونه است؟ اگر قصد دارید قسمت خاصی از سطرهای اکسل را به صورت رنگی ایجاد کنید، می بایست از مراحل زیر کمک بگیرید:
برای رنگی کردن ردیف فرد، به طور مثال گروه اول و هر گروه دیگر باید از فرمول زیر کمک بگیرید:
MOD(ROW()-RowNum,N*2)+1<=N=
برای رنگی کردن ردیف زوج، به طور مثال گروه دوم و هر گروه دیگر باید از فرمول زیر استفاده کنید:
MOD(ROW()-RowNum,N*2)>=N=
در این فرمول ها RowNum بعنوان مرجع اولین سلول شما با داده می باشد و N تعداد ردیفهای هر گروه رنگی محسوب می شود.
نکته: مسئله قابل توجه این است که در صورتی که می خواهید هر دو گروه زوج و فرد را به دلخواه رنگی کنید، می بایست ۲ قانون قالب بندی شرطی را با هر دو فرمول بالا ایجاد کنید.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید فایل های پی دی اف خود را بدون بههم ریختگی به فایل اکسل تبدیل کنید اما نحوه این کار را بلد نیستید، حتما مقاله تبدیل پی دی اف به اکسل را مطالعه کنید.
سه رنگ کردن سطر های اکسل
اگر تمایل دارید داده های شما با ردیف هایی در سه رنگ ایجاد شود، می بایست ۳ قانون قالب بندی شرطی را با این فرمول ها ایجاد کنید:
- جهت برجسته کردن اولین و هر ردیف سوم بعد از آن =MOD(ROW($A2)+3-1,3)=1
- جهت برجسته کردن ۲، ۶، ۹ و غیره، =MOD(ROW($A2)+3-1,3)=2
- جهت برجسته کردن ۳، ۷، ۱۰ و غیره، =MOD(ROW($A2)+3-1,3)=0
فراموش نکنید که A2 را با ارجاع به سلول اول خود با داده جایگزین کنید.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید با طرقه حذف داده های تکراری در اکسل آشنا شوید، حتما مقاله مذکور را مطالعه کنید.
رنگی کردن یکی در میان ستون های اکسل
تغییر رنگ ستون در اکسل چگونه است؟ شما می توانید به جای آن که سطرهای اکسل را یکی در میان رنگی کنید، می توانید این کار را با چند کلیک ساده، برای ستون های اکسل انجام دهید. برای رنگی کردن یکی در میان ستون های اکسل باید طبق مراحل زیر پیش بروید.
- برای این کار ابتدا باید با تبدیل یک محدوده به جدول یا فشار دادن کلیدهای Ctrl+T شروع کنید.
- در ادامه وارد تب Design بروید.
- حال یک تیک از ردیف های Banded را برداشته و به جای آن Banded columns را انتخاب نمایید.
- به این ترتیب ستون های جدول اکسل با رنگ دلخواه شما رنگی خواهند شد.
در صورتی که می خواهید برای این کار از رنگ های دیگری استفاده کنید، می توانید هر الگوی دیگری را از گالری Table Styles انتخاب کنید. اگر قصد دارید تعداد متفاوتی از ستون ها را در اکسل رنگی کنید، می توانید یک کپی از سبک جدول موجود به انتخاب خود ایجاد کنید.
این روش با این تفاوت انجام می شود که First Colum Stripe و Second Colum Stripe به جای نوارهای ردیف مربوطه انتخاب می شود و به همین سادگی ستون های مورد نظر شما به حالت رنگی در می آید.
پیشنهاد ویژه: همانطور که می دانید یکی از بهترین روش ها برای تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات، استفاده از نمودارها و جدول می باشد که در مقاله ساخت جدول در اکسل نحوه انجام این کار را به طور کامل توضیح داده ایم.
رنگ هاشور سطرها را چگونه تغییر دهیم
رنگ هاشور سطرها را چگونه تغییر دهیم؟ اگر شما هم می خواهید پس از رنگی کردن یکی در میان سطرها، از رنگ دیگری به جای رنگ اولیه استفاده کنید، باید بدانید که این کار به راحتی امکان پذیر است. البته باید بگوییم که امکان ویرایش مستقیم استایل های جدول در اکسل وجود ندارد، اما شما می توانید یکی از استایل ها را کپی کرده و با توجه به میل خود آن را ویرایش کنید.
در ابتدای کار روی سلولی در محدوده جدول کلیک کنید. در قدم بعد در زبانه Table Design (آخرین زبانه در ریبون) روی استایل مورد نظر در گالری Table Styles کلیک راست کنید و روی گزینه Duplicate ضربه بزنید.
حال یک اسم برای استایل جدول جدید وارد نمایید. حال برای ویرایش هاشور سطرها، روی گزینه First Row Stripe کلیک کرده و سپس دکمه Format را انتخاب کنید.
در این مرحله زبانه Fill کلیک کنید. حال رنگی که قصد دارید استفاده کنید را انتخاب نمایید. در این قسمت دکمه More Colors گزینه های رنگی خاص تری را به شما نشان می دهد. سپس روی دکمه OK در انتهای پنجره کلیک کرده تا درنهایت بتوانید کار را تداوم ببخشید.
در ادامه به پنجره محاوره ای Modify Table Style باز می گردید. شما می توانید استایلی که از قبل ایجاد کرده اید را برای اسپردشیت فعلی به صورت پیش فرض تنظیم نمایید. به این منظور روی کادر Set As Default Style for This Document کلیک کنید. در قدم بعد روی دکمه OK ضربه بزنید تا تغییرات ذخیره شوند.
حال در این مرحله استایل کپی شده آماده است اما اعمال نشده. برای این کار باید دکمه More را انتخاب کرده تا گالری استایل جدول برای شما باز شود. شما باید استایل سفارشی خود را از لیستی که ارائه شده، انتخاب کنید. به همین ترتیب فرایند رنگی کردن یکی در میان سطرهای اکسل مطابق سفارشی سازی های شما مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.
پیشنهاد ویژه: اگر طریقه فارسی کردن اعداد در اکسل را بلد نیستید، مطالعه مقاله مذکور می تواند اطلاعات کامل در این باره را در اختیار شما قرار دهد.
تبدیل مجدد جدول به محدوده سلول ها
آیا می دانید تبدیل مجدد جدول به محدوده سلولها به چه صورت است؟ درواقع تبدیل محدوده سلول ها به حالت جدول دارای مزایای بسیاری می باشد اما اگر به هر دلیلی قصد دارید جدول خود را در عین حفظ رنگی بودن یک در میان سطرها، به طور مجدد به حالت پیش فرض یعنی به محدوده سلول ها تبدیل کنید، می توانید از روش زیر کمک بگیرید:
برای این کار ابتدا روی یک سلول جدول کلیک کرده و زبانه Table Design را انتخاب نمایید. سپس روی Convert to Range ضربه بزنید.
در این مرحله از شما سوال پرسیده می شود که آیا اطمینان دارید که می خواهید این کار را انجام دهید یا خیر. در اداکه روی دکمه Yes کلیک کنید.
پیشنهاد ویژه: یکی دیگر از چالش هایی که بسیاری از کارآموزان در هنگام کار با نرم افزار اکسل ممکن است با آن روبرو شوند، تغییر جهت صفحه در اکسل می باشد که در مقاله راست چین و چپ چین کردن اکسل به طور کامل توضیح داده ایم.
به خاطر داشته باشید که با حذف جدول، امکان اعمال خودکار رنگ بندی روی سطرهای بعدی که به اسپردشیت اضافه می شود، از بین خواهد رفت؛ اما نگران نباشید شما می توانید این قالب بندی را به وسیله ابزار Format Painter یا تکنیک های دیگر به سرعت روی سطرهای جدید کپی کنید.
رنگ بندی اتوماتیک در اکسل
برای رنگ بندی اتوماتیک در اکسل، می بایست ابتدا سلول های مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس از تب Home به قسمت Conditional Formatting بروید و یکی از شرط ها را انتخاب کنید.
یکی از نکاتی که باید درباره Conditional Formatting به آن توجه داشته باشید این است که، از Conditional Formatting نباید برای داده های بزرک به طور مثال هزاران سطر استفاده کرد چرا که اکسل شما کند خواهد شد.
برای تهیه گزارش هایی مانند یافتن تکراری ها که دارای داده های بسیاری هستند، می بایست از تکنیک های دیگری مانند Pivot Table اکسل استفاده کنید.
تغییر رنگ سلول در اکسل با شرط
تغییر رنگ سلول در اکسل با شرط if با تعریف شرطی خاص در یک محدوده مشخص از جدول داده ها به دو روش استاتیک و دینامیک انجام می پذیرد. در حالت اول با تغییر مقدار داده در یک سلول، رنگ سایر سلول ها نیز ثابت می ماند. اما در حالت دینامیک، هر نوع تغییر در مقدار داده در یک سلول منجر به تغییر رنگ بقیه سلول ها خواهد شد. لازم به ذکر است که هر کدام از این حالت ها دارای مراحل متفاوت و همچنین استثناهایی نیز می باشند.
جمع بندی
در این مقاله به صفر تا صد آموزش نحوه رنگی کردن یکی در میان سطرهای اکسل و همچنین رنگی کردن یکی در میان ستون های اکسل و نحوه انتخاب یکی در میان سطرها در اکسل پرداخته شد. اگر همچنان سوال یا ابهامی درباره رنگی شدن سلول در اکسل دارید می توانید در بخش نظرات مطرح کنید تا اساتید ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخ شما را بدهند.
اگر می خواهید تبدیل به یک حسابدار حرفه ای شوید و به راحتی جذب بازار کار شده و درآمد کسب کنید، پیشنهاد می کنیم از آموزش حسابداری رایگان آریا تهران بهره مند شوید.
سوالات متداول
همانطور که گفته شد، برای رنگی کردن سطر های اکسل روش های مختلفی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. در این مقاله طریقه یکی در میان رنگ کردن و انتخاب رنگ های دلخواه برای رنگی کردن سطر های دلخواه اکسل را به طور کامل و جامع توضیح داده ایم.
اگر شما هم می خواهید پس از رنگی کردن یکی در میان سطرها، از رنگ دیگری به جای رنگ اولیه استفاده کنید، باید بگوییم که این کار به راحتی امکان پذیر است. شما می توانید یکی از استایل های مورد نظر را کپی کرده و با توجه به میل خود آن را ویرایش کنید. جهت مشاهده آموزش کامل روش تغییر دادن رنگ هاشور، این مقاله را مطالعه کنید.
رنگی کردن یکی در میان سطرها یا ستون ها بسیار ساده است و نیاز به مراحل ییچیده ای ندارد. در این مقاله نحوه رنگی کردن یکی در میان ستون های اکسل به صورت جامع توضیح داده شده است.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.