تاریخچه کامپیوتر

اگر به تحقیق درباره تاریخچه کامپیوتر علاقه مند هستید و دوست دارید با تاریخچه علم کامپیوتر بیشتر آشنا شوید به شما توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله را مطالعه فرمایید. در این مقاله همه چیز درباره کامپیوتر از جمله تاریخچه کامپیوتر، هدف از اختراع کامپیوتر، و مخترع کامپیوتر توضیح داده خواهد شد. با ما […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

اگر به تحقیق درباره تاریخچه کامپیوتر علاقه مند هستید و دوست دارید با تاریخچه علم کامپیوتر بیشتر آشنا شوید به شما توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله را مطالعه فرمایید. در این مقاله همه چیز درباره کامپیوتر از جمله تاریخچه کامپیوتر، هدف از اختراع کامپیوتر، و مخترع کامپیوتر توضیح داده خواهد شد. با ما همراه باشید تا در مورد اولین کامپیوتر جهان بیشتر بدانید.

پیشنهاد ویژه: به وب سایت رسمی آموزشگاه کامپیوتر آریا تهران خوش آمدید. اگر به یادگیری صفر تا صد کار با کامپیوتر علاقمند هستید، حتما شرکت در کلاس کامپیوتر مجتمع فنی آریا تهران را از دست ندهید.

تاریخچه مختصر کامپیوتر

همانطور که در مقاله کامپیوتر چیست گفته شد، کامپیوتر از کلمه Compute به معنی محاسبه کردن گرفته شده است. رایانه ها ماشین های کوچک محاسبه گری هستند که به ما در سرعت بخشیدن به کارهای روزمره کمک می کنند. البته، اولین کامپیوتر جهان یا به عبارتی قدیمی ترین کامپیوتر جهان چندان هم کوچک نبود.

در تاریخچه کامپیوتر pdf نوشته شده است که اولین کامپیوتر هایی که روی کار آمدند ابعاد و وزنی بسیار زیاد داشتند و از تعداد زیادی لامپ خلاء درست شده بودند. ناگفته نماند که قدرت پراسس و پردازش کامپیوتر های اولیه نسبت به کامپیوتر های امروزی بسیار پایین تر بود.

چیز مهمی که باید بدانید این است که هدف اختراع کامپیوتر پیشرفته و اکثر استفاده ای که از کامپیوتر های اولیه می شد صرفا برای فعالیت های نظامی بوده و هنوز هم هست.

به طور کلی زمانی که از اختراع کامپیوتر ها صحبت می شود منظور اختراع اولین ماشین حساب است. کم کم ماشین حساب ها پیشرفته تر شدند و تبدیل به کامپیوتر های امروزی شدند.

اولین وسایلی که برای حساب کردن و شمارش اعداد به کار گرفته شدند چوب خط ها بودند. سنگ ریزه ها نیز ممکن بود به جای چوب خط برای شمارش مورد استفاده قرار گیرند.

کم کم انواع چرتکه نیز به این وسایل اضافه شدند. اولین کسی که ماشین حساب را اختراع کرد بیلز پاسکال نام داشت که ماشین حساب اولیه ای را به کمک چرخ های دندانه دار ساخت. این ماشین حساب تنها می توانست جمع و تفریق انجام دهد.

اگر به دنبال یادگیری صفر تا صد کار با کامپیوتر هستید تا از این طریق بتوانید در کوتاه ترین زمان مشغول بکار شوید و کسب درآمد کنید، پیشنهاد می کنیم به صفحه آموزش کامپیوتر مراجعه کنید

اولین کامپیوتر جهان

همانطور که در عکس اولین کامپیوتر جهان مشاهده می کنید، اولین کامپیوتر جهان را نخستین ماشین حسابی می دانند که توانایی انجام ضرب و تقسیم و جذر گرفتن را نیز داشت. همان طور که گفته شد ماشین حساب قبلی که ساخته شده بود به صورت مکانیکی کار می کرد و تنها می توانست اعمال جمع و تفریق را انجام بدهد.

جهت مشاهده آموزش کامل کامپیوتر بصورت گام به گام به صورت تصویری، به صفحه آموزش icdl مراجعه کنید.

مخترع کامپیوتر کیست؟

یکی از سوالات مهمی که قصد داریم در این قسمت به آن پاسخ دهیم این است که کمپیوتر در کدام سال اختراع شد؟

درباره سازنده کامپیوتر که بخشی از تاریخچه کمپیوتر می باشد باید بگوییم که در سال ۱۸۹۰ توسط ریاضی دانی انگلیسی به اسم چارلز بابیج اختراع شد. به همین علت، مخترع کامپیوتر را چارلز بابیج می دانند.

ماشینی که توسط چارلز بابیج، مخترع اولین کامپیوتر جهان ساخته شده بود دارای یک قطعه حافظه بود ( که خود چارلز بابیج نام Store را روی آن گذاشته بود ) و قطعه ای نیز مشابه با CPU در آن قرار داشت که در زمان خود یکی از پیشرفته ترین ماشین ها محسوب می شد.

جهت دریافت نمونه سوالات ICDL با جواب برای کسب آمادگی بیشتر در آزمون فنی و حرفه ای، بر روی لینک دانلود رایگان نمونه سوالات تستی مهارتهای هفتگانه icdl کلیک کنید.

همه چیز درباره اختراع رایانه

همان طور که گفته شد، اولین کامپیوتر ها همان ماشین حساب ها بودند و کم کم تحول و تکامل ماشین حساب ها باعث شد که کامپیوتر های امروزی به وجود بیایند. در واقع هدف از اختراع کامپیوتر ساخت ماشینی بود که بتواند محاسبات را ساده تر کند.

در ادامه با نسل های مختلف کامپیوتر ها و تاریخچه تکامل کامپیوتر ها بیش تر آشنا خواهید شد.

اگر قصد فعالیت در حوزه سخت افزاری کامپیوتر به صورت حرفه ای دارید، شرکت در دوره اسمبل کامپیوتر گامی بزرگ به سمت حرفه ای شدن می باشد.

نسل اول

در پاسخ به این سوال که اولین کامپیوتر نسل اول چه نام دارد باید بگوییم که به این کامپیوتر، کامپیوتر ایکن گفته می شود.  این نام گذاری به افتخار پرفسور ایکن است که اولین کامپیوتری که . در سال ۱۹۳۷ با لامپ های خلاء موفق به ساخت اولین کامپیوتر شد.  لامپ های دیودی دارای خاصیت یک سو کنندگی جریان برق هستند و این موضوع سبب می شود که بتوان حافظه ایجاد کرد و به آن دسترسی داشت.

همان طور که احتمالا می دانید، وزن اولین کامپیوتر جهان یعنی کامپیوتر ایکن بسیار زیاد بود و علت آن نیز همین استفاده از لامپ های دیودی بود.

دوره ICDL در مجتمع فنی آریا تهران زیر نظر اساتید برتر کشور، با ارائه مدرک فنی حرفه ای بین المللی برگزار می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این دوره، می توانید به صفحه دوره ICDL مراجعه نمایید.

این موضوع سبب می شد که کامپیوتر ها به سختی قابل جابه جایی باشند و فضای بسیار زیادی را نیز اشغال کنند.

در طرحی که پروفسور ایکن ارائه داده بود از مبنای ده استفاده می شد. در این طرح برای هر کارکتر ده دیود وجود داشت که یکی از آن ها روشن می ماند و بقیه خاموش می شدند. بعد ها این مبنا به مبنای دو تغییر یافت که خود باعث شد وزن و حجم کامپیوتر تا حد خوبی کاهش یابد.

نسل دوم

همان طور که گفته شد، لامپ های دیودی حافظه کم و حجمی بسیار زیاد به کامپیوتر ها می دادند و این موضوع باعث شد که در سال ۱۹۴۸ ترانزیستور ها جایگزین شوند. ترانزیستور ها علاوه بر حجم کم تر، انرژی کم تری نیز نیاز دارند و حرارت کم تری نیز تولید می کننده و به جز این، قیمت کم تری نیز دارند و از هر لحاظ به صرفه تر می باشند.

ترانزیستور ها تا ده سال پس از اختراع در کامپیوتر ها به کار برده نشدند اما پس از گذشت ده سال نسل دوم کامپیوتر ها روی کار آمدند.

این کامپیوتر ها حافظه بیش تری داشتند، جای کم تری اشغال می کردند، سریع تر بودند و قیمت آن ها نیز کم تر بود. به علاوه زبان برنامه نویسی که در کامپیوتر های نسل دوم مورد استفاده قرار می گرفت نیازی به داشتن اطلاعات مربوط به ماشین ها نداشت.

در نسل اول کامپیوتر ها شما برای برنامه نویسی نیاز به داشتن دانش ماشینی داشتید ولی در نسل دوم، کد های برنامه نویسی برای کامپیوتر ها قابل فهم بودند. این موضوع باعث شد که کامپیوتر ها راحت تر به کار گرفته شوند و استفاده از آن به شکلی گسترده تر رواج پیدا کند.

در صورتی که می خواهید درباره مبانی کامپیوتر اطلاعات کاملی کسب کنید، مقاله مبانی کامپیوتر را از دست ندهید.

نسل سوم

با وجود این که ترانزیستور ها کارایی بهتری نسبت به لامپ ها و ترانزیستور ها داشتند اما خاصیت اهن ربایی حله ها و میله ها از سال ۱۹۶۴ به جای آن ها به کار گرفته شدند. به جای این که سمت عبور جریان برق را ترانزیستور و لامپ های خلاء تعیین کنند این کار را قطب های آهن ربا انجام می دادند. جنس حلقه و آلیاژی که برای این که مورد استفاده قرار می گرفت دارای اهمیت بسیار زیادی بود.

نسل چهارم

این کامپیوتر ها چندان با کامپیوتر های نسل سوم متفاوت نبودند اما توانایی هایی بیش تر با عمر بالا تری دارند. همچنین در این نسل از کامپیوتر ها از ریز پردازنده ها استفاده شده است.

نسل پنجم

قیمت سخت افزار های نسل پنجم کامپیوتر ها به شدت کاهش یافت و خرید کامیپوتر برای افراد راحت تر شد. بنابراین برنامه نویسی پیشرفت کرد و بیش تر بین افراد رواج یافت. در نسل پنجم کامپیوتر ها می شد با کمک کامپیوتر ها ارتباط صوتی و تصویری برقرار کرد.

در نسل پنجم کامپیوتر ها از حافظه های نوری کم حجم و با گجایش زیاد استفاده می شود. از دیگر ویژگی های نسل پنجم کامپیوتر ها می توان به استفاده کردن از هوش مصنوعی و استنتاج کامپیوتری اشاره کرد.

نسل ششم

کامپیوتر های نوع پنتیوم نسل ششم کامپیوتر ها هستند. این کامپلوتر ها از سیستم های چند رسانه ای استفاده می کنند و دارای امکانات بسیار زیادی هستند.

اولین کامپیوتر شخصی

کامپیوتر هایی که مورد استفاده قرار می گرفتند همه کاربرد های صنعتی و اداری داشتند. در واقع فروش اولین کامپیوتر شخصی نیز مربوط به یک ماشین حساب بود که در مجله ساینس و توسط شرکت هولت پکارد اتفاق افتاد.

پس از آن Altair 800 وارد بازار شد که اولین کامپیوتری بود که نرم افزار مایکروسافت Altair BASIC روی آن نصب می شد.

اولین کامپیوتر های اپل در جولای ۱۹۷۶ به فروش رسیدند. استیو ووزنیاک کامپیوتر Apple 1 را طراحی کرد و ۲۰۰ دستگاه از این کامپیوتر تولید شد.

تاریخچه کامپیوتر در ایران

در ادامه تاریخچه کمپیوتر باید به این نکته اشاره کنیم که اولین کامپیوتر ایران سال ۱۳۴۱ وارد شد. این یعنی حدود ده سال پس از این که کامپیوتر وارد کشور های صنعتی شده بود به ایران نیز راه پیدا کرده بود.

از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۶۰، خرید سخت افزار و نصب نرم افزار ها در ایران به شدت حالتی رقابتی پیدا کرده بود. پس از انقلاب و تا سال ۱۳۵۹ یک بازنگری در فعالیت های کامپیوتری اتفاق افتاد و در نهایت پس از باز شدن دانشگاه ها در سال ۱۳۶۲ رشد کامپیوتر در ایران اغاز شد و پیشرفت زیادی در هر دو حوزه سخت افزار و نرم افزار اتفاق افتاد. ضمن این که کامپیوتر ها توانایی پردازش زبان و خط فارسی را پیدا کردند.

در مورد کامپیوتر بیش تر بدانیم

اگر به دنبال تحقیق در مورد کامپیوتر هسیتد این را باید بدانید که کامپیوتر ها اجزای مختلفی دارند که می توان آن ها را به دو دسته کلی سخت افزار و نرم افزار تقسیم کرد.

شما می توانید در مقاله سخت افزار کامپیوتر اطلاعات بیش تری درباره این اجزا کسب نمایید.

سخت‌افزار (Hardware): سخت‌افزار کامپیوتر شامل تمام قطعات فیزیکی و الکترونیکی است که برای عملکرد و اجرای عملیات کامپیوتر استفاده می‌ شود. این شامل قطعات مانند پردازنده (CPU)، حافظه (RAM و حافظه ثانویه مانند هارد دیسک)، کارت گرافیک (GPU)، مادربورد، دستگاه‌ های ورودی و خروجی (مانند صفحه کلید، موس، نمایشگر و پرینتر) و سایر قطعات است.

نرم‌افزار (Software): نرم‌افزار کامپیوتر مجموعه‌ ای از دستورات و برنامه‌ های کامپیوتری است که توسط کاربران یا توسعه‌دهندگان ساخته می‌ شود. نرم‌ افزار‌ها شامل سیستم عامل، برنامه‌ های کاربردی، درایورها، کتابخانه‌ ها و توابع است.

سیستم عامل به عنوان رابط بین کاربر و سخت‌ افزار عمل می‌ کند و نرم‌ افزار‌های کاربردی وظایف مختلفی را مانند پردازش متن، ویرایش تصاویر، مرور وب و غیره. انجام می‌ دهند. سخت افزار و نرم‌ افزار با همکاری یکدیگر عملکرد کامپیوتر را ممکن می‌ سازند.

سخت‌ افزار فرایندهای محاسباتی را اجرا و داده‌ ها را پردازش می‌ کند، در حالی که نرم‌ افزار دستورات مورد نیاز برای کنترل سخت‌ افزار و اجرای وظایف خاص را فراهم می‌ کند.

در این مقاله سیر تحول و تکامل کامپیوتر ها گفته شد. در صورتی که علاقمند به یادگیری کامپیوتر هستید ما به شما شرکت در کلاس های کامپیوتر آموزشگاه آریا تهران را پیشنهاد می کنیم.

اولین کامپیوتر در کدام کشور اختراع شد

در پاسخ به سوال اولین کامپیوتر در کدام کشور اختراع شد باید بگوییم که اولین کامپیوتر به نام در ایالات متحده آمریکا اختراع شد. ENIAC یک کامپیوتر عظیم بود که در دهه ۱۹۴۰ توسط جان وی. موچلی و ج. پرسپر راکتلیف در دانشگاه پنسیلوانیا طراحی و ساخته شد.

ENIAC برای محاسبات عددی پیچیده و به عنوان یک ابزار در زمینه پژوهش هسته‌ ای در طول جنگ جهانی دوم استفاده می‌ شد. اختراع ENIAC را می‌ توان به عنوان آغازگاه دوران کامپیوترهای الکترونیکی قابل برنامه‌ ریزی در نظر گرفت.

جمع بندی

اگر به دنبال تحقیق درباره کامپیوتر هستید، ما در این صفحه سعی کرده ایم کامل ترین و جامع ترین مقاله در باره کمپیوتر را در اختیار شما قرار دهید تا بتوانید علاوه بر آشنایی با خلاصه تاریخچه کامپیوتر، با اولین کامپیوتر جهان، مخترع کامپیوتر و هدف از اختراع کامپیوتر آشنا شوید.

سوالات متداول
وزن اولین کامپیوتر جهان چقدر بود؟

وزن اولین کامپیوتر جهان ۳۰ تن بود و بیش تر از ۱۵ متر طول داشت.

مخترع کامپیوتر که بود؟

پاسخ به سوال کمپیوتر راکی اختراع کرد بستگی به این دارد که کدام کامپیوتر را اولین کامپیوتر جهان بدانیم. برخی مخترع اولین کامپیوتر را چارلز بابیج و برخی دیگر آن را استیفن بالدوین می دانند.

اولین کامپیوتر جهان در چه سالی تولید شد؟

کامپیوتر بابیج در سال ۱۸۹۰ و کامپیوتر بالدوین در سال ۱۸۷۵ تولید شد.