همانطور که می دانید حسابداری مالی و حسابداری بهای تمام شده با ارائه اطلاعات مهم و کاربردی به مدیران در تصمیم گیری های مربوط به استفاده بهینه از منابع و بهبود سودآوری کمک می کند؛ از این رو نقش بسیار مهم و حیاتی در یک سازمان یا شرکت دارد. اگر شما هم می خواهید بدانید کاربرد حسابداری بهای تمام شده چیست و با اصول آن آشنا شوید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
آنچه در این پست می خوانید :
- حسابداری بهای تمام شده چیست
- بهای تمام شده در حسابداری چیست
- انواع حسابداری بهای تمام شده
- اهمیت حسابداری بهای تمام شده برای چیست
- کاربرد حسابداری بهای تمام شده
- مزایای حسابداری بهای تمام شده
- معایب حسابداری بهای تمام شده
- عوامل موثر در محاسبه بهای تمام شده کالا
- فرمول بهای تمام شده در حسابداری
- آموزش حسابداری بهای تمام شده فنی حرفه ای
- سوالات متداول
حسابداری بهای تمام شده چیست
اصل بهای تمام شده در حسابداری چیست؟ اصل بهای تمام شده در حسابداری یعنی چه؟ امروزه وقتی درباره حسابداری صحبت می کنیم، به خاطر مفاهیم گسترده ای که تحت این عنوان شناخته می شوند باید زیر شاخه ای از آن را نیز مشخص کنیم تا موجب سردرگمی نشود. پیشنهاد می کنیم برای بهتر درک کردن این موضوع و آشنایی کامل با شاخه های حسابداری، حتما قبل از این مقاله، مقاله حسابداری چیست را مطالعه کنید.
با گذر زمان شاخه های زیادی به علم جذاب حسابداری اضافه شد که یکی از شاخه های آن حسابداری مدیریت است که وظایف آن شامل ایجاد روش های مدیریت هزینه ها، ارزیابی و بررسی موجودی و… می شود تا بهای تمام شده مناسب به دست آمده و موجب راهنمایی مدیران مجموعه و تصمیم گیری بهتر آن ها شود، اما خدمات حسابداری بهای تمام شده را تعریف کنید.
پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال بهترین و کامل ترین منبع آموزش حسابداری از صفر تا صد هستید، پیشنهاد می کنیم از آموزش رایگان حسابداری از مبتدی تا پیشرفته آریا تهران دیدن کنید. همچنین شما با شرکت در دوره حسابداری فنی حرفه ای ویژه بازار کار این مجموعه، می توانید علاوه بر کسب مهارت های تخصصی حسابداری، مدرک معتبر فنی حرفه ای دریافت کرده و در کوتاه ترین زمان وارد بازار کار شوید.
در پاسخ به سوال حسابداری بهای تمام شده چیه، باید بگوییم که زبان تخصصی حسابداری بهای تمام شده تعریف واضحی دارد، همانطور که گفته شد، حسابداری صنعتی ( بهای تمام شده )به زبان ساده، نام زیر شاخه ای از حسابداری است که در آن وظایفی مانند جمع آوری اطلاعات مربوط به هزینه ها، محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات و ارائه روش های کاهش بهای تمام شده تولیدات انجام می گیرند. این فعالیت ها به وسیله تجزیه و تحلیل گزارشات و بررسی شیوه های تولید است.
درواقع استاندارد حسابداری بهای تمام شده در سازمان (حسابداری بهای تمام شده سازمان)، حسابداری مدیریت و بخشی از حسابداری مالی که مرتبط با هزینه یابی خدمات یا محصولات است را شامل می شود.
به طور کلی ثبت حسابداری بهای تمام شده دائمی (ثبت سند حسابداری بهای تمام شده) به سازمان ها و مدیران شرکت ها کمک می کند تا بتوانند به طور دقیق تجزیه و تحلیل کنند که کجا می توانند هزینه ها را کاهش دهند و در عین حال کارایی را به حداکثر برسانند.
همچنین این نوع حسابداری می تواند سودآوری را اندازه گیری کند و سودآوری کلی شرکت را در مقایسه هزینه های واقعی کسب و کار با آنچه بودجه در نظر گرفته شده است را تعیین می کند.
به طور خلاصه حسابداری بهای تمام شده شرکت سهم بسیار مهمی از فعالیت های مالی در هر سازمان را به خود اختصاص داده است چرا که امکان تجزیه و تحلیل دقیق عملکرد مالی را از طریق سیستم ثبت دقیق آن فراهم می کند.
لازم به ذکر است که شما با شرکت در دوره های آموزش عملی حسابداری بهای تمام شده آریا تهران ویژه بازار کار، در بهترین آموزشگاه حسابداری ایران، می توانید تمامی مباحث حسابداری بهای تمام شده (صنعتی) از تئوری تا عملی را به طور صفر تا صد یاد بگیرید و بعنوان یک حسابدار حرفه ای مشغول به کار شوید.
تدریس حسابداری بهای تمام شده در آکادمی آریا تهران توسط اساتید مجرب این رشته با کامل ترین سرفصل حسابداری بهای تمام شده انجام می شود و در پایان دوره دیکر نیازی به شرکت در کلاس های آموزش دیگری نخواهید داشت. همچنین در پایان دوره شما می توانید فیلم آموزش رایگان حسابداری بهای تمام شده مربوط به کل جلسات را به صورت رایگان داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش حسابداری بهای تمام شده یا صنعتی ویژه بازار کار می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
پیشنهاد ویژه: همانطور که در صفحه حسابداری صنعتی چیست توضیح داده شده است دوره حسابداری صنعتی یکی از مهارت های زیر مجموعه دوره حسابداری پیشرفته بازار کار مجتمع فنی آریا تهران به شمار می رود و برای افرادی که قصد دارند در کنار فعالیت در شرکت های تولید و صنعتی، مهارت های حسابداری خود را ارتقا دهند فرصتی بسیار عالی می باشد. جهت شرکت در این دوره کاربردی ویژه بازار کار به صفحه آموزش حسابداری صنعتی مراجعه نمایید.
بهای تمام شده در حسابداری چیست
بهای تمام شده در حسابداری چیست؟ بهای تمام شده خدمات در حسابداری تمام هزینه هایی که مرتبط با تولید کالاهای فروش رفته یک شرکت هستند را شامل می شود. قیمت مواد مصرفی و همچنین هزینه نیروی کاری که در تولید کالا پرداخت شده است نیز محاسبه می گردد.
بهای تمام شده در حسابداری عبارت است از هزینه تولید محصولی که شرکت می فروشد. در واقع هزینه های جانبی مانند تبلیغات یا بازاریابی جزو بهای تمام شده کالا حساب نمی شود.
پیشنهاد ویژه: اگر به فعالیت در زمینه حسابداری مالیاتی علاقه مند هستید، جهت آشنایی و تسلط بر مباحث و قوانین مالیاتی، پیشنهاد می کنیم از دوره حسابداری مالیاتی آریا تهران استفاده کنبد.
انواع حسابداری بهای تمام شده
حال که با نمونه سند حسابداری بهای تمام شده و مفهوم آن آشنا شدیم بهتر است با انواع حسابداری بهای تمام شده نیز آشنا شوید. دو نوع اصلی ثبت های حسابداری بهای تمام شده وجود دارد که در واقع نحوه محاسبه بهای تمام شده در شرکت های خدماتی هستند:
- سیستم بهایابی سفارش کار
- سیستم بهایابی مرحله ای
سیستم بهایابی سفارش کار
در این سیستم، بهای تمام شده کالا در هر سفارش مورد بررسی قرار می گیرد و هدف اصلی آن تعیین و محاسبه بهای تمام شده هر سفارش است.
سیستم بهایابی مرحله ای
این سیستم موقعی مورد استفاده قرار می گیرد که میزان زیادی از محصولات مشابه تولید شود. استفاده این سیستم بیشتر در شرکت های تولید کننده خودرو و محصولات پتروشیمی است. بهای تمام شده کالا در سیستم بهایابی مرحله ای در یک دوره زمانی محاسبه می شود.
شایان ذکر است که ما در بهترین سایت حسابداری همه چیز را برای یادگیری شما فراهم کرده ایم اگر می خواهید به منابع کامل و جامعی از مطالب درباره حسابداری دسترسی داشته باشید، حتما بهترین مقالات حسابداری رایگان آریا تهران را بررسی کنید.
اهمیت حسابداری بهای تمام شده برای چیست
حسابداری بهای تمام شده دوازدهم یک وسیله بسیار کارامد برای مدیران یک شرکت است تا بتوانند برنامه آینده سازمان برای هزینه های تولید و دستمزد را مدیریت نمایند. اگر مدیران گزارش دقیقی از هزینه های مستقیم تولید محصول نداشته باشند نمی توانند تصمیم گیری صحیحی انجام دهند.
به طور کلی حسابداری بازرگانی بهای تمام شده با قابلیت های کاربردی خود، به یک ابزار بسیار محبوب و پرطرفدار برای صاحبان کسب و کار تبدیل شده است و به مدیران کمک می کند تا بتوانند امور مالی خود را به طور دقیق ردیابی و کنترل نمایند.
با نظارت دقیق بر هزینه تولید و سایر هزینه ها، برای صاحبان مشاغل این امکان را فراهم می کند تا مناطقی را که می توانند پس انداز کنند را شناسایی کنند.
کاربرد حسابداری بهای تمام شده
بسیاری از افراد هستند که به اشتباه تصور می کنند که کاربرد رشته حسابداری بهای تمام شده خرید تنها محدود به کارخانه ها است که البته با این که بیشترین کاربرد آن در واقع همین صنایع تولیدی است اما بقیه موسسات هم از بهای تمام شده استفاده میکنند. استفاده از ثبت حسابداری بهای تمام شده خدمات در بانک ها، شرکت های بیمه، عمده فروشی ها، شرکت های حمل و نقل، شرکت های هواپیمایی و… نیز رایج است.
لازم به ذکر است که اگر می خواهید درباره ثبت حسابداری فروش و بهای تمام شده، راهنمایی بیشتری کسب کنید، می توانید با مشاورین و کارشناسان ما تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
مزایای حسابداری بهای تمام شده
یکی از سوالات مهمی که ممکن است در ذهنتان ایجاد شود این است که تاثیرات حسابداری بهای تمام شده بر کسب و کارها چیست؟ در ادامه راهنمای حسابداری بهای تمام شده، برای آشنایی با حسابداری بهای تمام شده به طور جامع تر به معرفی مزایای حسابداری بهای تمام شده پرداخته شده است:
ثبت حسابداری بهای تمام شده تولیدی می تواند به مقایسه هزینه واقعی محصول با هزینه استاندارد بسیار کمک کند. این امر باعث می شود تا مدیران بتوانند در صورت وجود تفاوت قابل توجه بین آن ها اقدامات اصلاحی موثری انجام دهند که در نهایت منجر به کنترل هزینه های تولید و بهبود سودآوری می شود.
این نوع بهای تمام شده در حسابداری بازرگانی می تواند به تعیین نقطه سربهسر کمک کند. از این رو برای مدیران این امکان را فراهم می کند تا بتوانند فعالیت های سودآور و زیانآور را شناسایی و از این طریق بتوانند اقدامات لازم را برای افزایش حاشیه سود انجام دهند.
این اطلاعات به موقع در مورد هزینه های متحمل شده توسط هر بخش یا منطقه مدیران را قادر می سازد تا با توجه به عملکرد مالی و بودجه بندی در مورد گسترش یا کاهش بیشتر تصمیم بگیرند. با مطالعه روند هزینه ها در طول زمان، حسابداران هزینه قادر به بینش ارزشمندی در مورد راه های ممکن برای کاهش هزینه ها از طریق فرآیندهای بهبودیافته، مواد بهتر و استفاده کارآمد از نیروی کار ارائه دهند.
علاوه بر این با توجه به تمام هزینه های سربار، هزینه های غیرمستقیم مرتبط با تولید و سایر اجزایی که استراتژی قیمت گذاری نهایی را شامل می شوند، به کسب و کارها کمک می کند محصولات یا خدمات را به طور دقیق و موثری قیمت گذاری کنند.
معایب حسابداری بهای تمام شده
معایب اصول حسابداری اصل بهای تمام شده چیست؟ اطلاعات هزینه نادرست می تواند منجر به تصمیمات اشتباه مدیریت شود و در نتیجه سود کمتر از حد انتظار یا زیان بیشتر از حد انتظار را در پی داشته باشد. در بسیاری از مواقع ممکن است به دلیل درک نادرست از ساختار هزینه واقعی، محصولات یا خدمات عرضه شده توسط یک سازمان در بین مشتریان هدف آن باشد.
این نوع حسابداری دارای فرآیند پیچیدهای می باشد که دانش تخصصی را می طلبد تا بتواند هزینه های سربار را افزایش دهند. این روش حسابداری بهای تمام شده کاردانش ممکن است تمام نقاط داده مربوطه را در بر نگیرد؛ چرا که ممکن است برخی از عناصر در مقایسه با اعداد کلی تولید شده پس از تجزیه و تحلیل کامل بسیار کوچک یا مبهم باشند.
به خاطر داشته باشید که محاسبات به دست آمده از ثبت حسابداری بهای تمام شده واردات (ثبت حسابداری بهای تمام شده سفارشات خارجی) ممکن است دقیق به نظر برسد، اما در صورتی که مفروضات مهمی که هنگام تعیین این ارقام ارائه می شوند، نادرست باشند، می توانند گمراه کننده باشند.
شرح وظایف حسابداری بهای تمام شده
این عنوان شغلی نیز مانند سایر شاغل دیگر وظایفی دارد که باید آن ها را در طول خدمت خود رعایت کند. شرح وظایف کارشناس حسابداری بهای تمام شده به صورت زیر می باشد:
- تجزیه و تحلیل درآمد، هزینه، تعهدات مالی و…
- نظارت و کنترل فعالیت های پرسنل حسابداری
- انجام آنالیز بودجه کسب و کار و ارائه آن
- تشکیل جداول مربوط به حساب ها و ورودی های هر حساب
- ارائه گزارش های دوره ای و مقایسه صورت های مالی ادوار مختلف
اصطلاحات متداول حسابداری بهای تمام شده
علم حسابداری نیز مانند هر یک از حرفه های دیگر دارای اصطلاحاتی مخصوص به خود است که برای آن که بتوانید از اطلاعات دیگر متخصصان این زمینه استفاده کنید و یا اطلاعات خود را به دیگران منتقل کنید باید با این اصطلاحات آشنا باشید.
- هزینه یابی و دایره هزینه یابی: به محاسبه کردن بهای تمام شده کالا و موجودی آن در جریان ساخت گفته می شود.
- کالای ساخته شده: محصول آماده فروش
- کالای در جریان ساخت: محصولاتی که در حال طی کردن پروسه ساخت هستند.
- عوامل بهای تمام شده: هزینه ساخت محصول (مواد اولیه، دستمزد، سربار)
- تولید: تغییر شکل و ماهیت مواد برای تبدیل به کالا
- نرخ جذب سربار: نرخی که بر پایه آن هزینه های سربار به محصولات اختصاص می یابد.
عوامل موثر در محاسبه بهای تمام شده کالا
برای آن که بتوانیم بهای تمام شده یک کالا را محاسبه کنیم باید عواملی که روی آن تاثیر می گذارند را شناسایی کرده و آن ها را بشناسیم.
عوامل موثر در محاسبه بهای تمام شده کالا را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
- مواد اولیه
- دستمزد
- سر بار
مواد اولیه: مواد اولیه مهم ترین رکن تولید می باشند و خود قابل تقسیم به دو دسته زیر هستند:
- مواد مستقیم: موادی که جزو عناصر تشکیل دهنده محصول هستند. مثل چوب در میز
- مواد غیر مستقیم: موادی که برای تشکیل محصول ضروری هستند اما در عرصه تولید، جزو مواد غیر مستقیم به شمار می روند. مانند میخ در میز
دستمزد یا کار: مبلغی که به عنوان دستمزد به کارگران پرداخت می شود. خود دستمزد نیز دو بخش را شامل می شود:
- دستمزد مستقیم (بابت کاری که مستقیما منجر به تبدیل مواد اولیه به کالا شده باشد)
- دستمزد غیر مستقیم (دستمزد افرادی که مستقیما در پروسه تبدیل مواد اولیه به کالا نقش نداشته باشند)
سر بار (سایر هزینه ها): هر هزینه ای که نمی توان آن ها را جزو هزینه مواد اولیه و دستمزد گذاشت. مثل هزینه تعمیرات و بیمه و…
فرمول بهای تمام شده در حسابداری
در ادامه این مقاله فرمول های حسابداری بهای تمام شده که برای محاسبه بهای تمام شده می توانید استفاده کنید را خواهید آموخت:
خرید خالص= خرید طی دوره + اضافات خرید – (برگشت از خرید + تخفیفات درصدی خرید + کسورات خرید)
موجودی کالای آماده برای فروش = موجودی کالای اول دوره + خرید خالص
بهای تمام شده کالای فروش رفته = موجودی کالای آماده برای فروش – موجودی کالای پایان دوره
موجودی کالای پایان دوره = موجودی کالای تعدادی در انبارها که قابل شمارش باشد * بهای هر کالا
حسابداری بهای تمام شده استاندارد
در این نوع حسابداری بهای تمام شده، کارایی نیروی انسانی، مواد اولیه و … توسط نسبت های استاندارد حسابداری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.
حسابداری بر مبنای بهای تمام شده تاریخی
بهای تمام شده تاریخی در حسابداری چیست؟ اصول حسابداری بهای تمام شده تاریخی اظهار دارد که تمامی رویدادهای مالی می بایست به ارزش بهای تمام شده در تاریخ وقوع (خرید یا تحصیل) ثبت و گزارش شوند.
در اصل حسابداری بر مبنای بهای تمام شده تاریخی، مبلغی است که واحد تجاری در زمان خرید یا فروش، پرداخت یا دریافت می نماید. استفاده از این اصل باعث می شود که دارایی ها بیشتر از واقع گزارش نشوند.
حسابداری بهای تمام شده کالای ساخته شده
مفهوم ثبت حسابداری بهای تمام شده کالای ساخته شده یا سند حسابداری بهای تمام شده کالای ساخته شده به این معنا اشاره دارد که قیمت نهایی کالایی که تولید می شود، شامل کلیه هزینه هایی است که به طور مستقیم در فرآیند تولید آن کالا نقش داشته اند.
در حالت کلی، این مبلغ شامل هزینه های مستقیم نیروی کار (دستمزد) و همچنین مواد مصرف شده در تولید محصول موردنظر می باشد. به عبارتی ساده تر، حسابداری بهای تمام شده کالای ساخته شده به هزینه های تولید و ساخت محصولاتی که یک شرکت تولیدی دارد، گفته می شود.
حسابداری بهای تمام شده مواد غذایی
حسابداری بهای تمام شده مواد غذایی یکی از مسائل بسیار مهم در حسابداری رستوران به شمار می رود. برای حسابداری بهای تمام شده رستوران و بررسی این موضوع که یک رستوران چقدر در مدیریت هزینه های خود توانسته موفق عمل کند، می بایست ابتدا بدانید که هزینه غذای یک رستوران از نظر تئوری، با توجه به هزینه های مواد اولیه موجود چقدر است.
در ادامه فرایند حسابداری بهای تمام شده مواد غذایی، باید هزینه بهای تمام شده واقعی غذا را محاسبه کرده و با هزینه ای که از محاسبات تئوری به دست آورده اید، مقایسه کنید. توجه داشته باشید که برای مقایسه درست این دو هزینه، باید هر دو را در یک دوره معین محاسبه کنید. در صورتی که تفاوت این دو مورد بسیار بالا باشد، می بایست برای کاهش این اختلاف و در نتیجه افزایش سودآوری رستوران، به شدت تلاش کنید.
منظور از قیمت بهای تمام شده در حسابداری چیست
قیمت بهای تمام شده در حسابداری (حسابداری بهای تمام شده قیمت) به معنای هزینه های مستقیم ایجاد محصول توسط یک بنگاه اقتصادی می باشد و شامل هزینه مواد مصرفی و هزینه نیروی کار است.
نکته مهم در این باره این است که حسابداری بهای تمام شده محصولات هزینه ایجاد محصول به طور مستقیم است و هزینه های غیرمستقیم و جانبی مثل بازاریابی، تبلیغات، توزیع و… شامل آن نیز نمی شود.
بهای تمام شده کالای فروش رفته
ثبت های حسابداری بهای تمام شده کالای فروش رفته به چه معناست؟ در حقیقت ثبت حسابداری بهای تمام شده کالای فروش رفته، به معنای هزینه ایجاد محصولاتی است که یک شرکت به فروش می رساند؛ از این رو تنها، هزینه هایی لحاظ می شوند که به صورت مستقیم به تولید محصولات مربوط هستند و در این فرایند، هزینه های غیرمستقیم، مانند هزینه های توزیع، فروش و بازاریابی مورد توجه قرار نمی گیرد.
آموزش حسابداری بهای تمام شده فنی حرفه ای
اگر به تحقیق در مورد آموزش گام به گام حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی پرداخته باشید متوجه می شوید که یکی از مهم ترین دغدغه های دنیای حسابداری محاسبه بهای تمام شده در اکسل است. برای محاسبه بهای تمام شده در نرم افزار اکسل باید با برخی مفاهیم مانند فرمول هایی که پیش تر معرفی شدند و روش های محاسبه قیمت های ریالی آشنایی داشته باشید.
برای یادگیری اصولی حسابداری انبار و بهای تمام شده از این سه راه ساده استفاده کنید:
- وارد صفحه آموزش حسابداری از پایه تا پیشرفته شده و با استفاده از دوره های حسابداری بهای تمام شده به صورت حضوری و آنلاین، فیلم آموزش حسابداری بهای تمام شده بازار کار، جزوه حسابداری بهای تمام شده پیشرفته، سوالات تست حسابداری بهای تمام شده و مقالات مراحل یادگیری خود را طی کنید.
- می توانید مستقیما از دوره حسابداری مقدماتی و یا دوره حسابداری بازار کار استفاده کنید. تا علاوه بر آموزش، مدرک معتبر و بین المللی نیز دریافت نمایید.
- همچنین می توانید در صورتی که با اصول حسابداری آشنا هستید، مستقیما در دوره حسابداری صنعتی شرکت نمایید.
آموزش حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی پودمان ۱
اموزش حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی پودمان ۱، حسابداری بهای تمام شده پودمان ۲، حسابداری بهای تمام شده پودمان ۳، حسابداری بهای تمام شده پودمان ۴، حسابداری بهای تمام شده پودمان ۵ و… از جمله مباحث آموزشی ویژه هنرجویان رشته حسابداری می باشد که در آموزشگاه آریا تهران توسط اساتید متخصص و با تجربه این حوزه تدریس می شود.
همچنین برای شرکت در کلاس تقویتی حسابداری بهای تمام شده پایه دوازدهم (حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی دوازدهم) می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را جهت شرکت در کلاس تقویتی دریافت کنید.
فیلم حسابداری بهای تمام شده
اگر عبارتی نظیر حسابداری بهای تمام شده میلاد تمیزی، فیلم آموزش حسابداری بهای تمام شده ۱، حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی پودمان ۳ (پودمان ۳ حسابداری بهای تمام شده)، حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی پودمان ۵ و… را سرچ کرده اید، در این قسمت برای شما عزیزان به زودی علاوه بر فیلم حسابداری بهای تمام شده، نمونه سوالات حسابداری بهای تمام شده ۱، پی دی اف حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی و همچنین سرفصل های حسابداری بهای تمام شده قرار خواهد گرفت.
آموزش محاسبه بهای تمام شده در نرم افزار اکسل
روش فایفو: روش فایفو روشی است که در آن وارده اول، صادره اول محسوب می شود. در این روش اولین کالایی که وارد انبار شود اولین کالایی است که از آن خارج میشود. درواقع کالاهایی که دیرتر خریداری شوند موجودی پایان دوره هستند.
روش لایفو: در این روش ورودی اخر انبار، خروجی اول آن است. موجودی پایان دوره در واقع کالاهایی هستند که اول خریداری شده اند.
روش میانگین: در این روش، با توجه به مجموع کالاهای خریداری شده اول دوره، تقسیم بر تعداد، قیمت کالا را مشخص میکنند. در این صورت زمانی که کالا وارد یا خارج میشود اهمیتی ندارد و با هر بار ورود و خروج قیمت تغییر می کند.
اخرین خرید: در این روش با ضرب قیمت آخرین خرید در تعداد کالا، قیمت کالا تعیین می شود. بهای تمام شده کالا در روش اخرین خرید زیاد می شود و سود را کاهش می دهد.
استاندارد: در روش استاندارد قیمتی که برای کالا تعیین می شود استاندارد است. در روش استاندارد، کاری با قیمت خرید در پایان دوره نخواهیم داشت و مبلغ استاندارد در تعداد کالاها ضرب می شود.
اکسل هوشمند محاسبه بهای تمام شده
اطلاعات حقیقی بهای اولیه شامل عوامل محاسبه بهای تمام شده که پیش تر بررسی گردید در برنامه ای هوشمند در اکسل محاسبه می شود. در برنامه اکسل هوشمند محاسبه بهای تمام شده مواردی را می توان اجرا کرد:
- تعریف مواد اولیه و تعیین قیمت خرید آن ها
- تعریف محصولات نهایی برای محاسبه بهای تمام شده
- تعریف هزینه های ثابت ماهانه
- تفکیک منابع مورد استفاده
- مشاهده منابع مصرف شده در پروسه ساخت محصول نهایی
پیشنهاد مرتبط: در کنار اکسل هوشمند محاسبه بهای تمام شده، شما می توانید با دیدن فیلم رایگان آموزش اکسل حقوق و دستمزد اطلاعات کاربردی خود را افزایش دهید. ما در آموزشگاه حسابداری غرب تهران همه چیز را برای یادگیری شما فراهم کرده ایم.
تفاوت حسابداری مدیریت با حسابداری بهای تمام شده
برای بررسی تفاوت تفاوت حسابداری مدیریت با حسابداری بهای تمام شده، می بایست به مقایسه حسابداری مدیریت با حسابداری بهای تمام شده بپردازیم:
- کسانی که از اطلاعات پروژه حسابداری بهای تمام شده یک محصول استفاده می کنند درون سازمانی و کسانی که از اطلاعات حسابداری مدیریتی و مالی استفاده می کنند بیرون سازمانی هستند.
- هر سازمان میتواند بر اساس شرایطی که دارد قوانینی را برای حسابداری بهای تمام شده وضع نماید.
- حسابداری مالی و حسابداری مدیریتی به صورت دوره ای گزارشات را ارائه می دهند اما در حسابداری
بهای تمام شده گزارشات زمانی تهیه و ارائه می گردند که مورد نیاز مدیر باشد. - حسابداری مالی و حسابداری مدیریت، اطلاعات مربوط به کل سازمان و شرکت را در بر می گیرند در حالی
که حسابداری بهای تمام شده برای قسمتی خاص از شرکت و سازمان است.
تفاوت حسابداری مالی و حسابداری بهای تمام شده
مهم ترین تفاوت حسابداری مالی با حسابداری بهای تمام شده، بر این پایه و اساس می باشد که حسابداری بهای تمام شده به طور ذاتی بر تصمیمات مدیریتی تمرکز دارد، در حالی که حسابداری مالی به صدور صورت های مالی جهت ارائه به طرف های خارج از سازمان می پردازد.
تفاوت حسابداری بهای تمام شده با حسابداری صنعتی
یکی از سوالاتی که توسط بسیاری از کاربران پرسیده می شود این است که تفاوت حسابداری بهای تمام شده با حسابداری صنعتی در چیست؟
حسابداری بهای تمام شده در واقع برای پاسخ دادن به این سوال است که چه چیز را با چه قیمتی به دست آورده ایم؟ شناسایی و دسته بندی درست هزینه ها هدف اصلی حسابداری بهای تمام شده است اما همانطور که در اموزش حسابداری صنعتی با بهای تمام شده، اشاره شده است حسابداری صنعتی یا بهای تمام شده، علاوه بر این مورد، هدف تعیین محل وقوع هزینه ها، تخصیص درست آن ها به انواع فعالیت های سازمان و در آخر تجزیه و تحلیل نتایجی که در اثر این تجزیه و تحلیل به دست آمده را نیز دنبال می کند.
در واقع می توان گفت که حسابداری بهای تمام شده بخشی از حسابداری صنعتی است که به طور خاص روی تعیین و تشخیص هزینه ها متمرکز می شود.
کاردانی حسابداری بهای تمام شده چند واحد است
از دیگر سوالات پرتکرار درباره دروس رشته حسابداری بهای تمام شده و تعداد کل واحدهای کاردانی حرفه ای حسابداری بهای تمام شده، ۷۳ واحد می باشد.
- دروس عمومی ۱۳ واحد
- دروس اصلی ۱۶ واحد
- دروس تخصصی ۲۲ واحد
- دروس پایه ۹ واحد
- مهارت مشترک ۸ واحد
- دروس کار در محیط ۵ واحد
جهت دانلود چارت درسی کاردانی حسابداری بهای تمام شده (چارت درسی حسابداری بهای تمام شده دانلود)، حسابداری بهای تمام شده کاردانش دوازدهم، نمونه سوال حسابداری بهای تمام شده کاردانش، طرح درس روزانه حسابداری بهای تمام شده (طرح درس حسابداری بهای تمام شده) و همچنین چارت درسی کارشناسی حسابداری بهای تمام شده علمی کاربردی (کارشناسی حرفه ای حسابداری بهای تمام شده)، دروس حسابداری بهای تمام شده هنرستان، جواب کار عملی حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی، فلوچارت حسابداری بهای تمام شده و… می توانید به سایت های مربوطه مراجعه نمایید.
کتاب حسابداری بهای تمام شده
کتاب های زیر می توانند برای انتقال مطالب آموزشی حسابداری بهای تمام شده مناسب باشند. جهت خرید کتاب حسابداری بهای تمام شده نی نی سایت، می توانید از موارد زیر استفاده کنید.
- حسابداری بهای تمام شده (حسابداری صنعتی) از تئوری تا عمل نوشته اسماعیل علی نیا، امید ایمانی و مهران فضل الله پور نقارچی
- حسابداری بهای تمام شده نوشته مسلم نیلچی و اسماعیل علی نیا
- حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی نوشته دکتر ایرج نوروش
جهت دانلود رایگان کتاب حسابداری بهای تمام شده یا دانلود جزوه حسابداری بهای تمام شده ۱، جواب فعالیت های حسابداری بهای تمام شده دوازدهم، جواب فعالیت های پودمان دوم حسابداری بهای تمام شده مالیاتی های مالی، جواب فعالیت های پودمان ۴ حسابداری بهای تمام شده، جواب تمرین های پایان پودمان حسابداری بهای تمام شده، حل المسائل حسابداری بهای تمام شده یا حل مسائل حسابداری بهای تمام شده و مالیات و… می توانید به سایت های مربوطه مراجعه نمایید.
به خاطر داشته باشید که شما می توانید با سرچ عناوین مختلف با موضوعاتی مانند کتاب بهای تمام شده ۱۲ حسابداری، حل مسائل کتاب حسابداری بهای تمام شده ۱ pdf، کتاب حسابداری بهای تمام شده کاردانش، بهترین کتاب حسابداری بهای تمام شده، خرید کتاب حسابداری بهای تمام شده ۱ ایرج نوروش، کتاب حسابداری بهای تمام شده ۱ سید محمد عبداللهی کیوانی، حسابداری بهای تمام شده کتاب، کتاب حسابداری بهای تمام شده هنرستان، کتاب های حسابداری بهای تمام شده و… کتاب های مورد نظر خود را جستجو و از بین آن ها بهترین و مناسب ترین کتاب را برای خود انتخاب نمایید.
جزوه حسابداری بهای تمام شده
یکی از مزایای شرکت در دوره جامع حسابداری بهای تمام شده آریا تهران، علاوه بر دریافت فیلم آموزشی، دریافت جزوه حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی و نمونه سوالات حسابداری بهای تمام شده به صورت رایگان می باشد. داشتن جزوه حسابداری بهای تمام شده به شما کمک می کند تا بتوانید در طی دوره مهارت های خود را تقویت کنید و بهبهود دهید.
جهت دانلود جزوه حسابداری بهای تمام شده ۱، جزوه حسابداری بهای تمام شده ۲ می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
پودمان ۴ حسابداری بهای تمام شده
مباحثی از جمله حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی پودمان ۲، نظام حسابداری بهای تمام شده پودمان اول، پودمان دوم حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی (حسابداری بهای تمام شده پودمان دوم)، حسابداری بهای تمام شده پودمان سوم و… از جمله مباحث آموزشی هستند که ویژه هنرجویان رشته حسابداری طراحی شده است.
حسابداری بهای تمام شده به انگلیسی
حسابداری بهای تمام شده به انگلیسی به معنای Cost accounting می باشد.
جمع بندی
در این مطلب همه چیز درباره حسابداری بهای تمام شده را ذکر کردیم تا شما عزیزان بتوانید با این نوع حسابداری به طور کامل و جامع آشنا شوید. اگر همچنان درباره هر یک از مباحث حسابداری بهای تمام شده و کاربرد آن از جمله طرح درس سالانه حسابداری بهای تمام شده کاردانش، جدول بهای تمام شده در حسابداری، نقش حسابداری بهای تمام شده در مدیریت پسماند، حسابداری شعب به روش بهای تمام شده و… سوال یا ابهامی دارید، در انتهای همین مقاله پرسش خود را مطرح کنید تا در سریع ترین زمان ممکن جواب داده شود.
سوالات متداول
همانطور که گفته شد، حسابداری بهای تمام شده یکی از انواع حسابداری است که به ردیابی هزینه های سازمان و عملکرد مالی می پردازد که این امر شامل تجزیه و تحلیل هزینه فرآیند تولید، زنجیره تامین، تصمیمات مدیریتی و موارد دیگر برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک در مورد بودجه و سرمایه گذاری نیز می باشد.
کاربرد رشته حسابداری بهای تمام شده تنها محدود به کارخانه ها نمی باشد بلکه در صنایع و سازمان های مختلف از جمله در بانک ها، شرکت های بیمه، عمده فروشی ها، شرکت های حمل و نقل، شرکت های هواپیمایی و… نیز کاربرد دارد.
همانطور که گفتیم حسابداری بهای تمام شده یک وسیله بسیار کارامد برای مدیران شرکت است تا بتوانند برنامه آینده سازمان برای هزینه های تولید و دستمزد را مدیریت نمایند. اگر مدیران گزارش دقیقی از هزینه های مستقیم تولید محصول نداشته باشند نمی توانند تصمیم گیری صحیحی انجام دهند.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.