معرفی کامل شغل راهنمای گردشگری

در این مقاله از سری مقالات آموزشی آموزشگاه گردشگری آریا تهران به معرفی کامل شغل راهنمای گردشگری خواهیم پرداخت. هر چند در مقالات شرایط گرفتن مدرک گردشگری و مزایای اخذ دیپلم گردشگری در مورد مدرک دیپلم گردشگری به تفصیل صحبت کردیم، اما در این مقاله بصورت اختصاصی فقط در مورد شغل راهنمای گردشگری توضیح خواهیم […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

در این مقاله از سری مقالات آموزشی آموزشگاه گردشگری آریا تهران به معرفی کامل شغل راهنمای گردشگری خواهیم پرداخت. هر چند در مقالات شرایط گرفتن مدرک گردشگری و مزایای اخذ دیپلم گردشگری در مورد مدرک دیپلم گردشگری به تفصیل صحبت کردیم، اما در این مقاله بصورت اختصاصی فقط در مورد شغل راهنمای گردشگری توضیح خواهیم داد.

شما می توانید علاوه بر استفاده از آموزش های رایگان بهترین آموزشگاه غرب تهران، در دوره های حضوری دیپلم گردشگری نیز شرکت کرده و مدرک فنی و حرفه ای گردشگری دریافت کنید.

 

معرفی کامل شغل راهنمای گردشگری

برای معرفی کامل شغل راهنمای گردشگری، در ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که شخص راهنمای تور چه کسی است؟ و باید چه استعداد و تخصص هایی داشته باشد؟

اگر شما جز آن دسته افراد هستید که ارتباط عمومی بالایی داشته و به تاریخ و هنر علاقه زیادی دارید ادامه مطلب را پیگیری کنید.

 

راهنمای گردشگری کیست؟

راهنمای گردشگری یا راهنمای تور مسافرتی به کسی گفته می شود که نسبت به میراث طبیعی و فرهنگی هر منطقه تسلط و اطلاعات کامل داد. به همین دلیل راهنمای تور می تواند جاذبه های گردشگری، طبیعی و فرهنگی هر منطقه را با بصورت کامل به گردشگران معرفی نماید.

با توجه به آنچه گفته شد راهنمای گردشگری شخصی است که، گردشگران و مسافران در طول سفر از آگاهی و آشنایی ویژه ای او با ویژگی های فرهنگی و اقلیمی و اجتماعی هر منطقه و درک درست وی از مسائل، مقتضیات، آداب و رسوم و مقررات مرتبط با آن مناطق استفاده می کنند.

 

تفاوت تورلیدر با راهنمای گردشگری

قطعا تورلیدی با راهنمای گردشگری بسیار متفاوت است. چرا که وظایف و حوزه کاری راهنمای گردشگری با تورلیدر متفاوت است. اما در بسیاری موارد چون تورلیدر وظایف مربوط به راهنمای تور را نیز انجام می دهد، تفکیک آنها از یکدیگر سخت می شود.

وظیفه تور لیدری

وظیفه تورلیدر به عهده گیری مسئولیت تور و همه مسافران آن است. همچنین او بر انجام درست کارها و برنامه های تور نظارت داشته و مسئولیت مدیریت هزینه ها و مخارج تور را برعهده دارد.

وظیفه راهنمای تور

راهنمای گردشگری یکی از اعضای تیم تورلیدر است. او به کمک روابط عمومی و اطلاعاتی بالای خود از مناطق باید خاطره خوبی از مسافرت را برای گردشگران ایجاد کند. راهنمای تور باید حافظه خوبی در به یاد سپاری اطلاعات تاریخی، رویدادها، حقایق، اعداد و ارقام داشته باشد. او باید توان مدیریت و سازماندهی خوبی داشته و در موارد لزوم تصمیم گیری های درستی برای گروه انجام دهد. همچنین همانطور که گفته شد داشتن روابط عمومی خوب و ایجاد ارتباط نزدیک و توام با احترام با مسافران، داشتن ظاهری آراسته و مسئولیت پذیری بالا، از دیگر خصوصیات اصلی راهنمای گردشگری است.
راهنمای گردشگری در سفر باید همیشه در دسترس باشد. بنابراین گاهی از صبح زود تا آخر شب مشغول کار است. حجم کار او در زمان هایی از سال به خصوص تعطیلات بسیار بیشتر خواهد بود.

 

در ادامه اطلاعات بیشتری را در مورد شغل راهنمای گردشگری مطالعه خواهید کرد. اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه راهنمای گردشگری شویم ؟  بازارکار و فرصت شغلی راهنمای تور و میزان درآمد راهنمای تور.

 

چگونه راهنمای گردشگری شویم

در مطالب فوق مقداری در مورد راهنمای تور صحبت کردیم. اما اگر شما به دنبال این موضع هستید که چگونه راهنمای گردشگری شویم  باید بصورت دقیق تر با وظایف و مهارت های شغل راهمای گردشگری آشنا شوید.

 

شغل راهنمای گردشگری

در بسیاری از موارد راهنمای تور شغلی پاره وقت برای افراد است و در کنار آن شغل دیگری نیز دارند. تنها تعدادی از راهنمایان تور هستند که به صورت تمام وقت کار کرده و از این راه تمام هزینه های زندگی خود را تامین می کنند. راهنمای تور، زندگی خود را عمدتا درکنار مسافران و توریست ها و اغلب در نواحی توریستی سپری می کند و اغلب در چند منطقه یا کشور دارای مهارت و تجربه های مناسب است. او معمولا با یک آژانس مسافرتی یا برگزارکننده تور کار می کند.

هرچند در بالا در مورد وظایف راهنمای گردشگری توضیحاتی را ارائه کردیم اما اگر بخواهیم بصورت لیست وار و بصورت جزئی تر به شغل راهنمای گردشگری بپردازیم، وظایف راهنمای تور لیست زیر خواهد بود.

 

وظایف راهنمای گردشگری عبارتند از :

  • پیوستن به گروه در شروع سفر، خوشامدگویی و دادن اطلاعات مربوط به جزئیات سفر به آنها
  • کمک به مسافران در مسایل مختلف از جمله موارد مربوط به گذرنامه و…
  • انجام زمانبندی مناسب برای کل سفر
  • اطمینان یافتن از پیش رفتن همه موارد سفر مانند سرویس دهی غذا، مکان استراحت و … مطابق با برنامه و انجام هماهنگی های لازم
  • ارائه توضیحات کلی از مکان ها و محل های بازدید در سفر به مسافران
  • تدارک دیدن و فروش برنامه های مختلف تفریحی و گردشی به افراد تور
  • مشاوره دادن در خصوص مواردی مانند رستوران ها، مغازه ها و مراکز خرید هر منطقه
  • راهنمای گردشگری باید همیشه برای مشاوره دادن، حل مشکلات و رویارویی با مسایل اضطراری مانند گم شدن گذرنامه یا پول، بیماری و…در دسترس باشد.

 

آنچه برای شغل راهنمای گردشگری احتیاج دارید

  • داشتن اطلاعات و علاقه زیاد نسبت به جغرافیا، اماکن تاریخی و فرهنگ های مختلف
  • ارتباط عمومی بسیار بالا برای برقرای ارتباط با تمام سنین و اقشار مختلف
  • رفتار مودبانه و صمیمی
  • ظاهر مناسب و آراسته
  • مهارت مدیریت زمان و سازماندهی گروهی
  • مدیریت مناسب هزینه و مخارج سفر
  • صبوری و مسئولیت پذیری
  • توانایی حفظ آرامش در شرایط اضطراری
  • اعتماد به نفس بالا
  • آشنایی با زبان انگلیسی
  • آگاهی از مسایل ایمنی در سفر
  • توان بدنی بالا

 

چگونه کارت راهنمای گردشگری بگیریم

خوب است بدانید که برای ورود به شغل راهنمای گردشگری لزوما نیازی به مدرک تحصیلی و دانشگاهی مرتبط نیست. در برخی از موسسات آموزشی مانند آموزشگاه گردشگری آریا تهران، دوره های آموزش فنی حرفه ای در این زمینه برگزار می شود  و به افراد حاضر در این دوره ها گواهینامه بین المللی داده می شود.

اما بصورت کلی تر افراد علاقه مند به شغل راهنمای گردشگری برای ورود به این شغل می توانند از راه های مختلف اقدام کنند. مانند گرفتن دیپلم گردشگری. رشته راهنمای گردشگری در شاخه کاردانش وجود دارد که افراد می توانند پس از گذراندن سال اول دبیرستان وارد این رشته شوند. پس آن در صورت علاقه مندی می توانند در رشته مدیریت گردشگری در دانشگاه علمی و کاربردی و یا رشته مدیریت جهانگردی، تاریخ و باستان شناسی در سایر دانشگاه ها ادامه تحصیل بدهند.

پس از اتمام دوره آموزشی دیپلم گردشگری کارآموز در هر درس مورد ارزیابی قرار می گیرد. به همین منظور وی برای امتحان فنی و حرفه ای معرفی خواهد شد. اما جای نگرانی نیست آموزشگاه برای اخذ نمره قبولی و نمرات بالا، با ارائه جزوات کمک آموزشی به کارآموز کمک خواهد کرد.

 

مراحل دریافت کارت راهنمای گردشگری

  • تماس با آموزشگاه و دریافت مشاوره رایگان
  • تکمیل فرم ثبت نام در مهارت های گردشگری
  • گذراندن دوره آموزشی
  • معرفی به آزمون کتبی فنی و حرفه ای
  • معرفی به آزمون عملی فنی و حرفه ای پس از قبولی در آزمون کتبی
  • اخذ کارت راهنمای گردشگری

پس از طی شدن این مراحل کارت راهنمای گردشگری صادر می شود که مدت اعتبار آن یک سال است و هر سال باید تمدید گردد. در این مرحله فرد می تواند با مراجعه حضوری به آژانس های گردشگری، خود را برای همکاری به عنوان راهنمای تور معرفی کند. البته باید توجه داشت که بسیاری از موارد لازم در این شغل، در این دوره ها به افراد آموزش داده نمی شود و در حین کار و با کسب تجربه می توان آنها را یاد گرفت.

 

بازار کار راهنمای گردشگری

همانطور که گفته شد راهنمای تور می تواند در آژانس های مسافرتی و گردشگری، موسسات گردشگری، هتل و متل ها استخدام شود. با کسب تجربه بیشتر می تواند به سمت های مدیریتی یا همان تور لیدری برسد. همچنین می تواند به صورت مستقل با تورهای شرکت های مختلف همکاری کند. به علاوه با داشتن تجربه و سرمایه لازم می تواند خود آژانس مسافرتی و گردشگری تاسیس نماید.

در مجموع بازار کار راهنمای گردشگری ارتباط مستقیمی با صنعت گردشگری دارد. در صورتی که این صنعت رونق پیدا کند، بازار کار راهنمای تور نیز بسیار بهتر خواهد شد. با شرایط پیش آمده برای کشور و وضعیت دلار بسیاری از کشورهای همسایه بخصوص عراق برای گردشگری و بحث سلامت وارد ایران می شوند که می توانید در آینده نیز برای صنعت گردشگری و بازار کار راهنمای گردشگری بسیار مناسب باشد.

 

درآمد راهنمای گردشگری

درآمد راهنمای گردشگری با توجه به شرایط کاری و زمانی که برای این کار سپری می شود از نظر بسیاری از شاغلان در این صنعت مناسب است. هرچند در ایران این درآمد باید مورد تجدید نظر قرار گرفته و بالاتر باشد. چرا که نسبت به سایر کشورهای بسیار پایین تر است. در کل همانطور که پیش تر گفته شد برای بسیاری از افراد، راهنمای تور شغلی پاره وقت و در کنار شغل اصلی است. تنها تعدادی از راهنمایان تور هستند که به صورت تمام وقت کار کرده و از این راه تمام هزینه های زندگی خود را تامین می کنند.

 

میزان درآمد راهنمای تور در برخی از کشورهای جهان

آمریکا – درآمد سالانه این شغل در سال ۲۰۱۳، ۳۰.۸۰۰ دلار بوده است.

استرالیا – متوسط درآمد سالانه این شغل۴۱.۵۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان – متوسط درآمد سالانه این شغل برای افراد تازه کار حدود۲۳.۰۰۰ دلار و برای افراد با تجربه۳۰.۵۰۰ دلار می باشد. البته درآمدها در شرکت های مختلف، متفاوت می باشد.

 

برای ثبت نام در دوره راهنمای گردشگری همین امروز اقدام کنید

691,000 تومانثبت نام

 

گرفتن دیپلم گردشگری با شرکت در دوره های آموزشگاه آریا تهران

3,500,000 تومانثبت نام

شما با شرکت در دوره دیپلم گردشگری آموزشگاه دیپلم گردشگری آریا تهران علاوه بر یادگیری مهارت ها مهم گردشگری، مدرک معتبر، قابل ترجمه و قابل استعلام دریافت خواهید کرد. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.